От Кремъл: Кадафи е политически труп!

Либийският лидер Муамар Кадафи трябва да се оттегли от политическата сцена. Той е политически труп и няма място в съвременния цивилизован свят, дори да успее да овладее ситуацията.

Обратно в новината

Коментари - От Кремъл: Кадафи е политически труп! | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Тъпо! И колко са "джамиите там"? Я остави Русия и по-добре иди в с. Краище, общ. Белица. 200 къщи, 4 джамии - на всеки баир по една.

Какво стана сега??? Всички които защитаваха Кадафито, сега спокойно вече могат да се обърнат срещу него. Вожда им Путин дава разрешение.

До КГБ, Аврора, разобличителя и другите капиталистически отворковци. Не забравяйте, че все още съм жив! Спомнете си и думите на Феликс Эдмундович: "Това, че все още сте на свобода, не е ваша заслуга, а наш пропуск".

Истината е ,че не ни представят всички факти и информацията е изкривена. нито съм за нито против Кадафи Видно е ,че има нефт и щатите са със силно участие в размириците,което налага изводите ,че информацията е изкривена в полза на Против Кадафи и след като българия е марионетна държавица съчувствам на Либия. явно са и приготвили ножа!

Използването на военна сила срещу своя собствен народ е неприемливо, подчерта източникът от Кремъл. - "геният" пияндурник Елцин моля??? ой беше много миролюбив по едно време сигурно???

Нелсон Мандела. На такива като теб колкото и примери да им даде човек, ще се опиташ да ги обориш- Ти си reactionary hater който нищо конструктивно не може да предложи. Не ни губи времето.

Малко си заблуден за Мандела, по-скоро би бил Ганди.

А ПОМНИ ЛИ НЯКОЙ пРАЖКАТ ПРОЛЕТ.....,ТАНКОВЕТЕ?

мда, днес се появи информация че американски самолетоносачи вече са се насочили към Либия. Очакваме да бъде потвърдена тая новина

Ще успеят,ако не "Те",то собственият му народ ще го линчува.

Не разбирам защо мислиш, че собствения му народ ще го линчуват. Кадафи ги накара да се чувстват горди, че са Либиици и експлоатират труда на бели роби! Кадафи им направи социална система, за каквато и в Европа не могат да мечтаят! Съгласно "информацията" на медиини агенции той бил стрелял срещу хората си, ама дали е така?? Явно е единствено външното вмешателство във вътрешните работи на една суверенна държава и наличие на въоръжени цивилни (кой знае защо веднага определени като поддръзници на Кадафи), стрелящи по мирни граждани!

Господине,защо това питане не го отправите към всички онези Либийски жени чийто синове бяха затрити от Кадафи?

Нищо не може да оправдае насилствената смърт над обикновени хора, които са излезнали на улицата да искат по-добър живот за себе си, и всички останали. Но явно Кадафи не можа да го разбере. Затова и трябва да плати цената за това. Що за водач е този който праща наемници срещу собственият си народ

Така е. Много точно казано- хора като Кадафи изпитват презрение към масите , за тях е непонятна идеята да служиш на народа си.

Много точен извод .След като Кадафи установи добри отношения със Запада ,стана неудобен на Кремъл и президентите на двете велики сили ,които са с еврейски произход- Обама и Давид Аабрамович Мендель / Медведев ,впоследствие / подкрепяни от МОСАД иницираха протести ," революции ' изпращаха " празни самолети " ,за да приберат желаещите да се върнат в страните си. Впрочем ,изпратените с определени цели "другари " ,си бяха свършили перфектно работата .

Грешиш,драги! При това много! Точно обратното е. Кадафито не беше неудобен на Кремъл,защото след отмяната на санкциите срещу Либия Русия подписа оръжейни контакти с него за цели 4,2 млрд долара,които сега губи. Въпреки това,заема принципни позиции спрямо неговите зверства...

Рашка многократно повече , ще спечели от вдигането на цената на петрола , а също и от вероятната следваща марионетка която ще контролират известно време ...

Приветствам насочването на бойни кораби на САЩ към бреговете на Либия. Мисля че бойната армада трябва да заеме позиция, и да следи обстановката в Джамахирията. Кадафи няма място в Новият световен ред.

И кой диктува новия ред?

Господине,а задавали ли сте си въпроса, ако на този свят с толкова голямо население и такива оръжия за унищожения,какво би се случило ако няма ред?

Азис !!!!

Да пази господ от умиротворители. Когато отидоха в Ирак да спасят народа ,от тиранина Саддам,жертвите се увеличиха в геометрична прогресия.

Господине,в Либия няма да има сухопътна операция,като в Ирак.

Колко му е КГБ да го направи истински , ако им пречи особено.

Статията има интересни подтекстове. ! - лъха някакво безсилие, когато официалната преса се позовава на "анонимен източник". Защо не се позоват на изказване на Путин или Медведев, ама тези се въздържат от коментар.2- Великите държави ще се събират чак....на 11.03! След 10 дена! Явно не очакват нещо особено да се случи в близките дни....

А ако очакват дотогава арабеските там да се изтрепят и тогава вече нещо да се проясни, та поне да знаят с кого да преговарят?! И да си натъкмят гъвкавите позиции според този, дето ще оцелее, за да не изгубят случайно главния си доставчик на въглеводороди?! Щото нали не си въобразяваме, че са се загрижили особено за съдбата на мързеливите либийци ...

Точно така е,Аврора! Изчаква се,за да се види на кой кон да се заложи...

че е политически труп го знаят и децата...

Кремъл да не се хвърли яростно да защитава "революционера" Кадафи ??? Кой има интерес от метежите в Близкия изток- хаос, разбити петролни платформи - повишаваща се цена на петрола ... май че дългата ръка на Москва пак се намесва ... А Кадафи вече не е удобен за руските империалисти , защото през последните години поддържа нормални отношения със Европа и ЕС ...

Още един, който става и ляга със страха от "руската мечка" ! Три изречения - 10 логически противоречия . Кадафи бил "революционер" имал нормални отношения с ЕС и Кремъл плаче щото е империалист и кадафито не му е удобен. Понеже било изгодно за Русия да се повишават цените на доматите и сливите, та се виждала "дългата ръка на Москва" Ти чуваш ли се какви ги плещиш, бе гении!

Русия има интерес от продължителна криза в Либия и повишаване цените на нефта и газа.

еййй.....този ''водач на народа'' бил фрашкан с мангизи и имоти, бе! социализъм, комунизъм, народна собственост - друг път! доказано е, че властта корумпира - затова трябва да сменя собствениците си!

Говорете си, каквото искате, но ако някой може да се справи с мслюманите, то това е Русия. Държаха ги в СССР под контрол непрекъснато, даже по едно време ги бяха убедили, че са щастливи ... Ако някой умее да води война с тях, това пак са руснаците, дано не се налага да го показват скоро нагледно.

1. Трупясването на Кадафи е меко казано преждевременно. 2. Що ще рече "Кремъл" ? Администрацията на Президента или Правителството на федерацията /в частност МИД/. Не вярвам нито Медведев, нито Лавров да се изкаже по тоя начин.

Господа, в Кремъл разбират от политически трупове. Доказвам това! Представете си Кремъл - лесно е! Сега си представете и обитателите му, и труповете им. Ако Ви е трудно, ще Ви помогна като Ви напомня алкохолика Елцин - разстрелял с танкове парламента, а със специални части - около 4 000 души по подлезите и дворовете на Москва. Напомням и за кукурузаря Хрущов от 60-те години, известен като палач на Украйна от 30-те, но прочул се и с ръчно тропане с обувка в ООН по време на ядрено - ракетната Карибска криза. През 90-те години, от Кремъл бе ръководен мирния преход към демокрация изразил се и в няколко войни в мирно прехождащите републики. Значителен Кремълски успех в промените бе редуцирането на узбекския народ - оценявано на 50%. За таджикския още се спори, но е безспорно, че не е станало с контрацепция, а по собствен национален път към демокрадция. Сега, след като си представихте Кремълската концепция и контрацепция, можете да приемете, че в Кремъл разбират от трупове, знаят как изглеждат политическите такива, и ... "Повервайте ми!", знаят как се правят те. Нещо повече, случвало се е спешно да им потрябва нов политически труп и да го извадят от Кремълската стена, където е бил погребан като герой. Така или иначе, полковник Кадафи е бил и Кремълски съюзник, та може и да не избегне Кремълското определение или предопределение. А за да не ме вземете за русофоб, ще поясня, че Кремъл е място в Русия с традиционно нисък процент руси.. Защо ли?

:) последното, а и повечето от написаното е правилно, русия никога не е управлявана от руснак.

КОЙ Е ТОЗИ ИЗТОЧНИК ОТ КРЕМЪЛ КОЙТО Е ЗАЯВИЛ, ЧЕ "Кадафи е политически труп!" НА БТА И БОЙКОВИЯ "ФОКУС" ИМ СЕ ИСКА ДА Е ТАКА, НО НЕЩАТА СА ТАКИВА КАКВИТО СА. Кризата в Либия изстреля цената на петрола до нива, които вещаят последващата финансова криза. Тази криза ще засегне най вече Европа като във веригата на ЕС най слабите звена (България и Румъния) просто ще го отнесат. ЕСТЕСТВЕНО И БЛИЗКО ДО УМА Е, ЧЕ СКОКА НА ЦЕНИТЕ НА ГОРИВАТА ЩЕ ПОВЛЕЧЕ И СКОК В ЦЕНИТЕ НА СТОКИТЕ ОТ ПЪРВА НЕОБХОДИМОСТ, ДО ФАЛИТ НА ФИРМИ И БЕЗРАБОТИЦА, КОИТО ЩЕ ЗАСЕГНАТ НАЙ МНОГО БУШМЕНИ КАТО НАС. Проблема на Либия ще се превърне и в Български проблем, ако до няколко седмици ситуацията в Либия не бъде овладяна и не настъпи спокойствие. АКО ТЯ ЕСКАЛИРА И КАДАФИ УСПЕЕ ДА СЕ ЗАКРЕПИ НА ВЛАСТ, ЕВРОПА ЩЕ ПЛАТИ СКЪПО ЗА ТОВА КОЕТО НАПРАВИ С НАЙ ГОЛЕМИЯ СИ ИНВЕСТИТОР - ТОЗИ КОЙТО СПАСИ ОТ БАНКРУТ МНОГО ЕВРОПЕЙСКИ БАНКИ, КОИТО СЕГА КОНФИСКУВАТ НАПРАВЕНИТЕ ОТ НЕГО ИНВЕСТИЦИИ В ТЯХ. Каква ще е съдбата и на действащата в България Булбанк, която е дъщерна на банка Уникредито с най голям акционер националната банка на Либия ??? И ТЕЗИ ПАРИ ЛИ ЩЕ БЪДАТ БЛОКИРАНИ ???? След ставащото е ясно, че никоя страна от третия свят няма да извършва операции със западни банки , защото утре държавните им глави ще бъдат обвинени за диктатори. Със западния либерален модел е свършено. Алтернативата е ясна - Китай с неговата държавна машина и партия нямаща нищо общо с БКП - БСП - ГЕРБ наложи модел, който победи без изстрел скапаната и безидейна система на див капитализъм.

Поздравления за коментара!

Поздравления и от мен!

Либия не е толкова голям играч на петролният пазар за да предизвика криза. Повишението на цените беше спекулативно. То обаче е прекратено след като Саудитска Арабия гарантира стабилност на доставките и цените.

Mумиите никога не умират!

Ей, най-после! Не мога да повярвам че в Кремъл са изтрезняли от водката и са започнали да мислят в правилната посока! Но, браво - добра новина наистина.

Елцин забрани КПСС,а нашият бъдещ президент ще забрани ли БСП?Или ДПС?Шубето е голям страх!Не ми се вярва-спойката е лазерна и вечна.

Еййй, вярно, че Баба Яга била отрицателен и лош герой!?! Говореха ми като малък, ама аз не та не...

тази статия е лъжа от началото до край. Какъв е тоя анонимен "източник от Кремъл"? Русия не подкрепя американските фашисти! Цитати: Русия гласува за резолюцията на ООН, но я коментира доста сдържано. министърът на външните работи на Русия Сергей Лавров еднозначно се изказа срещу чуждестранна военна намеса в събитията в Либия. По думите му, проблемите на страната, както и на другите страни в Северна Африка и Близкия изток, трябва да се решават от самите народи, без външна намеса

Американци фашисти къде живееш бе приятелю и не забравяй довечера да си глътнеш хапченцето с сърпа и чука на него .Тва е хората като станат на по 90 години и изперкват тотално ама що си пускат тъпите коментари в моментни проблясъци от миналото причинени най вероятно от склероза примерно .Боже тоя комунизъм колко слепци и глупци създаде ,кой знае колко поколения още ще се раждат омърсени от тая червена чума .

Що не отвориш сайта на стандарт - там има цяла статия за тарапаната на границата с Тунис, не могат да ги обработват, такава тълпа напира откъм Либия, бягат цели семейства... И в Египет са заминали много, те главно с коли.

А това , че чужденците са 11 милиона, а либийците 5 милиона дали има нещо общо с тълпите?

Dir.bg това вече беше ПОСЛЕДНАТА КАПКА на търпението ми към вас. Още утре ще сезирам СЕМ за нарушения от ваша страна на Свободата на Словото, гарантирани на "всички граждани на Република България" от Конституцията!

Не е в неговия. Опита ли при доктор ? П.П. Мислиш ли, че ако руския народ се надигне по същия начин, Кремъл няма да използва военни срещу народа ?

А според тебе как ще реагира Белият дом,ако се надигне Калифорния?!

там пък защо да се вдигат?! я, иди и им го кажи - ще ти се засмеят :-)

Ти може би си умираш от кеф собственото ти правителство да те бомбардира от въздуха и да плаща на чужди наемници (например от Чад) да стрелят срещу теб, ама има една граница която като се премине вече не е потушаване на протести а война срещу собствения народ. Кадафи я премина, нещо което не е изненада като се има предвид какъв нагъл откачалник е бил винаги...

и на теб след двадесет години вярна служба за награда да ти вкарат ракета, пък била тя и умна в спалнята ще станеш откачалник. а между другото не бях чувал до сега за бежанци от либия, даже напротив знам за много чужденци които напъваха за там. що ли?! Дали не бягат верните на кадафи зада се спасят от САЩ "правосъдието".

А кой води война в Чечения срещу собственния си народ?

Ама ти сериозно ли мислиш, че чеченците и руснаците са един народ?

Американците натикаха "собственият" си народ в резервати още преди 100 години. Прочети малко за генерал Кастър .

Кой американски народ натика народа си в резервати, умнико?

През 1991 г, не Елцин, а пучистите изкараха танкове, които преминаха на страната на народа.А после Елцин забрани КПСС.

а през 1993 октомври Елцин изкара танковете и смаза със военна сила опита на хардлайнерите да завземат власта

Май нищо не помниш.

Горбачов е истински пример за реален политически труп. А от този все още не се знае какво може да стане.

Хайде сега Горбачов. какво му е на човека. Нобелов лауреат, и повечето хора ще го помнят с добро. За разлика от Сталин, който е класически пример на политически труп - от величието до пълното падение. или пък оня полуидиот - Брежнев, дето си беше накачил толкова завезди на Герой на Съветския съюз че накрая ходеше приведен.

Та кой казваш че спомня за Горбачов с добро?

Ако ти помниш с добро Горбачов,то аз и 98% от руския народ го мрази и презира,този същия за 50 милиарда долара в собствената си сметка хвърли съдбите на милиони хора в СССР и соц.лагера на бунището.....а Режнев е бил солиден мъж ,но като всички хора остарява и се вдетенява....

Защо не отидеш да се прегледаш по обстойно?

Недей така другарю Медведев,подкрепете полковник Кадафи ,ако ли не и вас и ви чака същото,ще има да се чудите от къде ви е дошло ,те янките не спят ...

jizast

Присмял се хърбел на щърбел...

Нека и Русия покаже мускули и да се направи на световен полицай. Или пък заедно със янките да си направят състезания на либийска земя, за свалянето на деменцията Кадафи - кой ще използва по-модерни, оръжия, по-подготвени спец. части или по-добри спец. служби???

Един милярд тук- два милярда там, милион тук- милиони там...!? Хора, кой каквото и да Ви говори, знайте, че става дума за пари и то много пари!

А какво става с тези замразени авоари после - банките просто си ги прибират ли?! И на други диктатори са замразявали авоарите, и никога не се съобщава какво се случва с тях? Дали тези много демократични държави - световните ковчежници, не са намерили още един чудесен начин за обогатяване - просто да си присвояват паричките, натрупани от разни одиозни личност по кълбото от дрога, оръжия, просто ограбване на населението ... Някой знае ли нещо конкретно по въпроса?

Това е част от джакпота,който удрят западняците с тези замразявания на сметки - като се започне от Хитлер и се стигне до С.Хюсеин целият гювеч остана в западни банки. Те затова са и добре материално...

Има едно филмче, което показва едно шефче на банков клон, който даде на касиерката 10000 долара да каже, че са откраднати 3 000 000, а бандита взе само 100000 от касата. Същото става с запорираните авоари.

А Елцин га изкара танковете и разстреля Руския парламент това не беше ли войска срещу собствения народ. Иначе са прави ,че диктатора Кадаэи е политически труп.

кога Елцин е изкарал танковете? Това булгаристанските всезнайковци са абсолютни галоши. Чети момче, само с чалга, ракия и далаверки се оттичаш директно в канализацията.

През октомври 1993 г. Елцин изпрати танкове и войска, за да се справи с опит на твърдолинейните комунисти да вземат отново властта при пуч в парламента.

Ника ти е показателен.. То и с водка само там ще отечеш.. "Елцин беше първият, който се опълчи на пучистите при опита им да свалят перестройчика Михаил Горбачов. Това му гарантира славата на герой в очите на руснаците и след разпадането на СССР той стана флагман на провеждането на непопулярните икономически реформи. Това обаче не му попречи през 1993 г. да изпрати танковете срещу непокорната Дума и светът стана свидетел на претворен в реалността сценарий за филм."

не си спомням танковете да са гърмели на поразия по цивилни.

През октомври 1993 г. Елцин изпрати танкове и войска, за да се справи с опит на твърдолинейните комунисти да вземат отново властта при пуч в парламента.Имаше много загинали.

ХАХАХАХА....кой точно го казва - СТАЛИН е избил над 9 000 000 от собственният си народ, а сега братушките са се загрижили за КАДАФИ.... ЛИЦЕМЕРИИИИ!

Паток от де ги вадиш тез цифри бре !?

не знаеш ли, че сталин е избил дори повече руснаци отколкото са загинали през втората световна война ?

стигат и до 20 млн, самия Сталин е казал, че при колективизацията са загубили повече народ, отколкото при войната

Напиши в Гугъл "жертви Сталин" задълбочи се малко повече и щевидиш, че посочената цифра е най-малката възможна. Някои историци стигат до 40милиона!

Пич, проблема на хора като теб идва от това- че малко четат, трябва повече четене, и така компенсираш глупави въпроси като този.

, сетиха се най-после. След толкова подкрепа и т.н. сега Кадафито започна да им пречи. някак си не върви да го подкрепят след като изтрепа толкова народ. Ама пак демагогия.

Ти вярваш ли си ?Броят на труповете определя отнашението?!!

Не, не съвсем. ако беше така отдавна Сталин да е титулуван като по-голям престъпник от Хитлер. А в Русия не е така. За съжаление.

Този стандарт го въведе САЩ.За справка и бин Ладен и талибаните и много други. Защо недоволстваш от това?

не само политически...