Коментари - Русия: Ударихме ИД в Сирия. Опозицията: Ударихте цивилни | Днес.dir.bg

Русия: Ударихме ИД в Сирия. Опозицията: Ударихте цивилни

Сирийската опозиция твърди, че руските въздушни удари са поразили райони, където няма присъствие на "Ислямска държава". Русия заяви, че е ударила 8 цели на ИД.

Обратно в новината

Коментари - Русия: Ударихме ИД в Сирия. Опозицията: Ударихте цивилни | Днес.dir.bg

Коментари

Много е лесно да се познае кого атакуват руснаците. Досега няма оплаквания от ИДИЛ заради руски набези. Има оплаквания на други опозиционни фракции, че са атакувани от руските самолети... Не е толкова сложно да си направите изводи сами....

Едните бомбят Сирия с православни бомби, другите я бомбят в демократични бомби....и никой не пита 22 милиона сирийци искат ли им бомбите...

Едно е ясно на всички: Русия знае как се води война и още по добре знае как се печели на война! Всички многознайковци- шапки долу.

на войната. да загубиш територия в полза на китай колкото е цяла украйна.. да изолираш от информация народ който не те иска.. да отвърлиш България..и други с години съюзници.. да убиваш средна класа.. кой е врага и кои са съюзници. оръжието днес е образование, творчество и реализация. приоритет на средна класа, която чезне по всички държави. ставаме рая. не само в България. защото демокрацията носи порок - право на кражба.

Руснаците трябва да ударят и тази същата "опозиция", която се бие с американското оръжие на страната на ИД!

Пропагандата ще работи с пълна пара от страна на САЩ!!!Те са патентовани лъжци!!!

- Пешооо! Верно ли е, че Генади от наш'то село спечелил лека кола Москвич от държавната лотария? - Верно е, ама не е Генади. Евлоги е. И не е Москвич, а Волга. И не я спечели, ами го прегази! Така и със Руската агресия в Сирия. Атакували ИД, ама май не са атакували ИД а са избивали невинни жени и дечица!

Ходжа Ходжаааааааа твойта вече е изпята,махай чалмата,бръсни брадата ,грабвай парите и бягай далеч!!!!!!!!!!!!!!!!

Аз съм ЗА руската авиация ! Писна ми да чета как Сащ удряли Ислямска държава почти всеки ден ,и в ресултат на техните "удари " тя се разрастна неимоверно !Колко деца избиха наемниците на Обама ?Милиони !!!!!!!!!!!Браво РУСИЯ !

Русия никога няма да може да превземе България. Помни ми думата! България отдавна вече не е народна република, отдавна не членува в СИВ и Варшавския Договор!

Вие ако не сте идиот, то тогава имате сериозни здравословни проблеми. Като начало спрете наркотиците и се запишете в някоя програма за рехабилитация. В противен случай някой ден може да решите, че Руснаците ви нападат и да разпардушините детската градина на дъщеричката си.

някак си никои не обърна внимание, че часове преди ударите американските медии предадоха, че американските военни, следящи от сателити положението, смятат, че русия ще нанесе удар всеки момент. аз това го наричам предупреждение за прятелчетата и не вярвам вече на нито една дума на обама, че те не подкрепят ид.

прекрасно! сега на всички трябва да е ясно откъде Ройтерс си черпи информациите -- от отрепки като "Ръководителят на подкрепяната от Запада сирийска опозиция Халед ал Ходжа" а че БТА, задъхваики се, предава каквото е казала Ройтерс не ме учудва, сега очаквам същото да повтарят франс-прес, доиче веле и прочие....

Първите удари на руската авиация бяха по оръжейните складове и командния център на Ал Нусра, която се води на книга за "умерена опозиция" срещу Асад, но на практика е част от Ал-Кайда, а не по основните сили и територии на ИДИЛ, които са на юг ... Но руснаците си знаят какво правят, те имат цели и план, които нямат нищо общо с краварските или техния начин на мислене! Затова в момента се носи адски вой по западняшките СМИта, които бяха просто шашнати от този ход, защото не очакваха там удар. А където очакваха (и откъдето вождовете може отдавна да са изтеглени ...) - в момента няма бомбардировки, но това не значи, че няма и да има - ще ги има, но когато не ги очакват, и когато реши Путин, а не обонго ... ))) Хи-хи-хи! Адски гот! Путин взаимодейства с президента Асад и неговото разузнаване, има и сателити, снимки и собствени генерали, които са с много гърди напред от краварите по знания за арабския свят, манталитета на разните играчи в региона, разположението на ръководителите им, движенията им и пр. И с тези удари дават почивка и глътка въздух на кюрдите, които се бият на север, като по този начин си осигуряват тяхната подкрепа и съдействие през следващите дни, а това е адски важно в арабския свят, където не можеш да се движиш сам - всички са ти врагове, до една или друга степен, а помежду си се разбират все някак ... Много добро начало, нека така да продължават и бързо-бързо да се справят с центровете, за да може и армията на Асад да си прочисти след това територията от всякакви пришълци и агресори! )))

измислен представител на сирийска опозиция чак в централата на ООН много скоропостижно :)))) ,но връщане назад няма ,американците този път ще ядат дървото:))) Москва не вярва на сълзи!!!!!

Дървото ще го ядем ние.Щото докато има други територии като сирия,украйна,и такива тъпири като вас,атовете ще се ритат там.Последно ще са самите САЩ и Русия.Знае ли колко ги боли фара,дървото,дедовия и Обама и Путин за жалките туземци,циливачи на гъзове в тази територия.Никак.Така че ,не се радвай,а може би обичаш да ядеш дървото?

САЩ може са много добри в разпалването на конфликти , но шаха не е за тях. След няколко хода още ще са мат. Русия беше подценена. С конфликта в Украйна вече ровеха в бърлогата на мечока. Трябваше да се спрат малко по- рано.

в Украйна не можа да спре Русия! За тях християните не са ценност!

От 4 год щатите бомбардират тази нещастна страна и там война според тях не е имало , а сега когато руснаците отидоха законно има война .Щатите там са агресори както във всички други конфликти разпалени по света , скоро както винаги те унищожиха цяла свадба , но на тях всичко им е позволено. За да се унищожат всички терористи по света , трябва първо да се унищожи техния инкубатор сащ.

Разочароват руснаците, 30 полета с някакви изтребители и фронтови щурмови самолети и малко дим в пустинята. Дори САЩ отказват да потвърдят за 36 убити цивилни, като знам арабелите как преувеличават я има я няма 5-6 ранени. Толкова ли не можаха един читав бомбандировач да натоварят и да действат на едро. А сега съвсем ще си загубят уважението на презокеанските партньори. И за чий му е на Асад някакъв град Холм цял и с бунтовно население, да го бяха изравнили със земята да има да си вият ал кайди и джазири, ама ние и комшиите да им кажем евала, а те складове и комуникации гърмат - жалка работа:(

Ей хамериканците са бясни. От бомбандировките им заминаха оръжията за милиони долари. Аз ми се струва, че Путин не толкова бомбардира обекти с войни, о тколкото складове на ИДИЛ с американско оръжие и ракети тип Стингер с близък радиус на обсега. За това Обамата реве, че Путин май атакува цивилни. Спомняте ли си какво каза Обама? Ако ще атакувате ИДИЛ да координираме къде точно....хахахахахаха. Май не му провървя на Обама. Ос тави противника без оръжие и му гледайте сиира.

Няма такова нещо като цивилни , това хранителната среда , банката кадри на всякакви Идили, алнусри и всякакви други "Ал".Ако тази банка я няма няма да има от къде да се набират местни кадри и попълнения.Преди една , две години САЩ и други държави обучаваха и въоръжаваха ,така наречената умерена опозиция/каквото и да значи умерена/, а те щом малко се пообучиха и въоръжиха ,първата им работа беше да преминат към ИД барабар с оръжието и цялата екипировка..Ако нещо не греша преди две години видния български предател от ново поколение Николай Младенов покани на организационна среща в Правец всякакви представители на сирийската "опозиция",където те бяха обслужени по всички правила на сервилността ,в името на чужди на България интереси.Сега трябва да се очаква разгромяваща декларация или протесна нота от страна на така наречения български президент, към ,който с писклив лай ще се включат разни видове НПО-та,на чужда финансова издръжка

а колко по-лесно щеше да бъде ако и двете основни виновнички( русия и америка) просто спрът да доставят оръжие и боеприпаси в региона!!! това в момента е показване на мускули и проява на безкомпромисттност, а по отношение на цивилни жертви-ни едните ни другите ще си признаят...покрай сухото гори мокрото-това ще е оправданието!!! докато чебурашките и говедарите не се погодят,мир на земята няма да има!!!

Няма да се погодят - и двете страни водят политика на империализъм. А има и китайци на тая земя... Много... ;)

През 2001 г. Уса официално започна бойни действия в Афганистан срещу тероризма. От там разпали война и в съседни държави. Днес, четиринадесет години по-късно регионът е облян в кръв. Бъркотията им принуди десетки милиони да се преселват, а други да умират. Какво постигнаха краварите? Какво спечелиха? Кого и от какво освободиха? Но щом руснаците с намесиха - край! Не трябвало. Не можело. Не одобрявали. Иначе "всички сме Шарли"...смешници!

Нищо ново и изненадващо от т.н. опозиция, подкрепяна от САЩ. Ако САЩ не искат да помогнат в момента, то тека е да не пречат. Отношенията са известни. Ясно е че, повече не може да продължава по този начин. Необходимо е генерално решение, макар и с цената на много жертви.

И то е в Новорусия

ОПОЗИЦИЯТА!!!! Кажете най-накрая истината!! Кой влиза в опозицията - Джабхат ан-Нусра - има статут на официален член на Ал-Кайда в Сирия, техен член е Абу Сакар, който разряза гръдния кош на убит сирийски войник и му изяде ссърцето - в интернет можете да го намерите, господата от "умерената опозиция" се хвалят з "подвизите си". "Исламския фронт" - техен идеал е Усама бен Ладен, избили са много невинни хора, колели са цели села - например селото Адра, конфискуват храната от мирното население за армията си, обричайки го на глад, Лива ат-Таухид - терористи, Джейш ал-Ислам,

Днес, когато целият свят се е вторачил в Сирия е редно да си припомним хронологията на конфликта . В началото беше краха на проекта за газопровода "Набуко" Предвиждаше се главен доставчик на газ да бъде Ирак, следван от Азербайджан, Туркменистан и Египет. Провалът се получи, когато Русия изкупи за 10 години напред 80 % годишното производство на газ в Туркменистан. Следващата пречка се оказа Иран, който отказа газопроводът да мине през негова територия. Проекта окончателно се провали, когато и Сирия отказа трасе на своя територия. От тук нататък започнаха действията на американо-израелското енергийно лоби за премахване на Асад. Най-напред те използваха Катар и Саудитска Арабия и чрез тях започнаха да организират и финансират набирането и вооръжаването на наемници и религиозни фанатици за сваляне на Асад. На следващ етап в плана беше привлечена Турция, която от своя страна има териториални имперски амбиции . Турците организираха тайни тренировъчни лагери на територията си и отвориха сирийската си граница за свободен достъп. Привлякоха се наемници от цял свят, които се обучават и въоръжават от офицери на ЦРУ и Мосад. Преди започването на войната, израелците дадоха ултиматум на Асад, да спре подкрепата си за окупираните от Израел палестински територии. Войната започна с предварително планирано убийство на сирийски полицай по време на мирна сирийска демонстрация, имаше разстреляни протестиращи и вината за всичко беше хвърлена на полицията и военните. Огромно количество оръжие бе прехвърлено на сирийска територия и така наречената гражданска война, започна. Терористичните удари се организираха и започнаха от територията на Йордания и Турция. Така наречената опозиция срещу Асад се превърна в чудовището ИД. Сега организаторите на агресията срещу Сирия наблюдават ИД от въздуха и се възмущават от руските удари. В коментара си съм използвал данни от сайта Alter Information.

Много точно казано. Само ще добавя още една причина за западната агресия срещу Сирия: в сирийски териториални води беше открито най-голямото газово находище в света, по-точно 14 находища способни да произведат четири пъти повече газ отколкото Кувеит.

... все в този порядък, кой има интерес най-вече да не се случи Набуко и ЕС да няма алтернативни източници на петрол и газ - Рассия... което я прави очевидния причинител и подстрекател на всички конфликти, а вече и явен агресор... заради ниските цени на горивата рашките се побъркаха...

Ударихме ИД - не ударихте цивилни. Знаем какво ви е отношението към ИД. Вие ги подкрепяте та нормално всеки един загинал от ИД да го смятате за цивилен.

Суадитска Арабия е поискала от Русия да спрат ударите. СА подкрепя ИД - на времето беше готова да плати на САЩ за да нападнат Сирия. Щом СА подкрепя ИД и иска ударите да спрат значи ударите имат ефект.

С.А. НЕ ПОДКРЕПЯ ИДИЛ! РУСНАЦИТЕ НЕ СА БОМБАРДИРАЛИ ИДИЛ! ТОВА КОГА ЩЕ ГО РАЗБЕРЕТЕ В РУСИЯ?

Ми те ислямистите са си цивилни. Главорези. Военните поне не избиват пленници като тях и почти се придържат към Женевската конвенция.Тези са си цивилни комплексирани и надрусани аутсайдери избиващи невинни хора и комплекси

Голяма част са толкова православни колкото ти си швед!

Кадиров май иска да си направи една чеченска гражданска война на терен в Сирия, защото вчера Лавров каза в ООН, че най-големия контингент чуждестранни бойци в ИД са от Чечня и са с руски паспорти. Или пък Кадиров иска заедно с тях да смачкат останалите опоненти на Асад

Кадиров може да си ги пипне като се върнат ако се върнат...

Оказа се, че Асад няма никакви сражения с ИД досега, нито пък те с него, под 3% от сблъсъците били помежду им. Та не знам ИД дали не е руско отроче

Ихааа, излиза в такъв случай,че "умерената сирийска опозиция" от 50 НПО-шника в изгнание изби четвърт милион сирийци и срина страната?!!!

Русские идут. С вами Бог . Поклон пред руският народ - щит и меч на православната цивилизация. На плюещите срещу Русия само да кажа - засрамете се от предците ви и знайте, че Бог ще ви въздаде.

И знайте, че когато настъпи време разделно, никой няма да се смили и да ни помогне освен братята руси.Въпреки всички предателства към Русия. А това време вече идва. Сещайте се за какво говоря.

... не вярвам Бог да има нещо общо с войнолюбците в Рассия...по скоро Сатанаил им е водача в нечестивите деяния... и всеки, който подкрепя масовия убиец м-р Путин, сам става съучастник в престъпленията...

Руснаците започнаха много добре. Още с първите въздушни удари ликвидираха 8 военни бази на противника. Това е непостижимо за хамериканците. В Пентагона и Белия дом направо психясаха.

Е как няма да психясат.....Те руснаците направиха за един ден повече...Отколкото хамериканците за 4 години . :)

Минус един склад за боеприпаси на Ал Кайда....Следващите цели са рафинерите за петрол на ИДИЛ :) Да видим дали турчиляка няма да зареве на умрало като спре да получава петрол на безценица:)

:))))))))))))) тукааааа комунистите почнаха да цитират кадиров :)))))))) живи и здрави да сте

Чеченците явно имат да си връщат за измамата и трагедията,нещо не ти допада ли?

Снощи гледах другарката Шашева в "Часът на Милен Цветков". Бяха я инструктирали добре и й бяха дали успокоителни, но въпреки това твърдеше, че Франция купува петрол от ИД, който се возел с цистерни през Турция(?!). Днес сутринта Елена Йончева каза същото. Но упорито избягваше да отговори на въпроса, защо руската авиация бомбардира опозицията на Асад, а не ИД. Сега изобщо не се учудвам, че и на двете им забраниха да стъпват в Украйна.

Защото казват истината- "опозицията на Асад" е ИДИЛ.

Ал Нусра, извесни като Ал Кайда в Сирия!!

100% сигурно e, че ИД вкарва петрол контрабанда в Турция. Дори сащианците признаха, че не искат да бомбардират кладенци контролирани от терористите защото не искали да разрушават инфраструктурата на Сирия. Всичко го знаят, вече кой купува е друга бира, почти сигурно е, само че Украйна пзарува от този петрол..

Оцко знаех си че това ти е любимата телевизия!

"Кадыров: Если в Сирии понадобится пехота, мы будем в первых рядах." Мдааа,за съжаление наистина съвсем скоро всичкото ИД с нови-новенички турски паспорти ще е в Европа. В Сирия буквално става невъзможно да се живее:-).

Ясно че с Руски - н'мой... - Дано Не е с Наши !, кат олинклузив при Целевото керваниране от 'наште'.

Хипотеза : - Днес докъм седем-осем (Гринуич) - Ще се изясни какво-що-как ?

Не знам, не съм експерт ама на това видео се виждат не прецизни, а безразборни бомбардировки. Дори на втората цел където атакуват сградата се вижда, че ракетата падна на няколко метра от нея, в смисъл не беше директно попадение. Тук става въпрос за голяма сграда, но с тази прецизност не знам дали могат да уцелят движеща се кола. Струва ми се, че използват старо поколение, евтини боеприпаси, които не дискриминират цивилни, военни ами взривяват всичко наред.

Наистина не сте специалист. В къщите се съхраняват взривове и боеприпаси,особено фугасни,само във филмите за "Рамбо". Всичко е под земята,защото при евентуален взрив всичко литва право нагоре,ударната вълна се разсейва натам /представете си все едно плитко оръдие/,а не помита всичко наоколо,както би станало,ако се взриви на повърхността. Оттам и целта не е била къщата.

Като целта не е къщата, защо и тя го отнесе

Че за какво ти е прецизност, кто целиш разрушаване на сграда, няколко метра си е отлично постижение?! Има смисъл ако е бункер, понеже дори пряко попадение, може да не го разруши, за т'ва целиш да вкараш взрива вътре.

Всъщност бомбардировките са доста прецизни......Това което виждаш е проазяването на подземен склад с боеприпаси от бетонобойна бомба..Едната пада на покрива на склада а другата на входа му..В руските източници има подробно описание..Дори се вижда множеството пушаци излизащи от земята където горят боеприпасите:)

Резултатьт е ясен. Русия винаги побеждава !

русия побеждава понякога ок често руснаците никога!

И след победата произвежда москвичи, а победените - мерцедеси.

И какво общо има германия?

едан аналогия с миналото , дет се вика нищо ново . цитат уикипедия -Край на войната В началото на 1878 година действуващата руска армия е на 20-на км от Цариград. Победата е пълна. Великобритания изпраща в Мраморно море боен флот, който да предотврати превземането на османската столица. Под натиска на Великите сили и след претърпените загуби (66 000 убити и 140 000 ранени)[28] на 19/31 януари Русия сключва с Османската империя Одринското примирие, с което се прекратяват бойните действия."

Ми да пратят и сега бе! Ама няма какво... Ей ги стоят и чакат на сирииското крайбрежие...

недей така! Сега ще ревнат козита, препинателни знаци и прочие гейци, как всщност Русия не ни е "освободила", а "поробила независима България" и прогонила "хрисимия султан"....

Режимът на Асад поддържа Хамас, Хизбула и Ислямски Джихад, но понеже те са против Израел и респективно САЩ за апологетите на Путин това не са терористични организации

в момента по-скоро хизбула поддържа асад да не падне

от ФАЩ и Израел няма!! ФАКТ!! Кой създаде Ал Кайда ааааааааааа?!! КОЙ СЪЗДАДЕ ИДИЛ АААА?!!! КОЙ ОКУПИРА АРАБСКИ ТЕРИТОРИИ И СЪЩЕСТВУВА КАТО ИЗМИСЛЕНА ДЪРЖАВА ИЗРАЕЛ А?!

БРАВО РУСНАЦИ !!!ПОКАЗАХТЕ НА СВЕТА КАКВО ИМ ЧЕСТ И СЪВЕТ ! ЦЕЛИЯ ПРОГРЕСИВЕН СВЯТ Е СЪС ВАС СЪС ВАС И АМРИНСКИ СЕНАТОРИ КОИТО ДО ВЧЕРА ДЯХА ЗА ОБАМА СЪС ВАС СА И АВТРАЛИЯ - КОТО Е КОЛОНИЯ НА АНГЛИЯ КОЛКОТО Е И СТРАННО НО Е ФАКТ

Те и в Афганистан показаха, ама къде е сега "Великия и Несъкрушимия" СССР? Луд умора нема, само се поти!!!! А Америка не е мръднала от мястото си!

браво иванееее ! а сега това го напиши на човешки и ако може с по мънички буквички !

Сирииската опозиция (умерена, полуумерена и прочие) е в голяма грешка и иска да ни заблуди - Цивилните са изпроводени в Европа и по-точно - гостуват на Феркел. Така чеее, не нам тия.

Да не са почнали да дават по долар на коментар от мрежата?

Долари ли Ви се мержелеят ?! --> Недоскив ли Сте че кккопей-Шитци Се Тука 'леят' ?!

За съжаление, само по 1 рубла на коментар, брато! (1 руб. = 2.5 стинки), (лукче за коментар и чаша чешмяна вода)! Много изгладне народа брато! Само в копейките му е надеждата!

Пазителят на Божийте закони на земята извади своя меч и Змея ще бъде обезглавен.Бог да пази България и сила на Русия.....

Дрогаре! Аре да видим - Чечня е част от РФ, а руската армия в двете чеченски войни изби над 200000 (двеста хиляди!) чеченци, де юре руски граждани. В това число деца, жени и старци. Изби десетки деца и цивилни в Беслан при "ювелирна" акция на специалните части. И само не ми давайте за пример събития отпреди 200 години. Визирам индианците.

Не ти достига образование за да анализираш. Но да виждаш на боб си перфектен.

Оцко аре да видим как безследно изчезналите в ирак в следствие на безпричинното нападение от страна на англия исащ наброяват 1 000 000 души и колко от тях са жени и деца?

Хирошима и Нагасаки не са преди 200 години. Там и досега измират от лъчева болест следствие на бобмардировките на "добрите" американци.

Кози, акцията в Беслан няма да я коментират утайки като теб. Не струваш нито колкото някое от убитите деца,нито колкото някой от загиналите руски бойци. Бог може и да не гледа,но едни други хора го правят... Колкото до Чечня, спомни си народа и каква демонстрация проведе с руския флаг над главите си,чак влезе в Гинес. Явно са прогледнали как саудитските терористи им съсипаха държавата и народа навремето.

ПАК ЦИГАНИЯ ОТ ШАНТАПАТА БЕГЕЕЕЦ

Що,те не са ли хора ? Индианците имам предвид. Пък то иначе и сега полицаите там си трепят невъоръжени негри и деца ...

Войната в Чечня я предизвика американското мекере Елцин - любимеца на САЩ, чийто предизборна кампания, след събитията в Чечня, се профинансира директно от САЩ.

Кой нападна безпричинно Ирак?

Всъщност, думата на Путин срещу думата на 'сирийска опозиция'. ООН или САЩ не са се обадили.

Кои военни училища са завършили ръководителите на ИД и чии агенти са?

руски социалисти от баас приятели с русия и бкп!

Да предположим, само да предположим, че е така. Тогава защо воюват с Асад?

НАЛИ САМИТЕ КРАВАРИ СИ ПРИЗНАХА ЧЕ СА ГИ ОБУЧАВАЛИ БРЕ!!!

Шимон Елиът, завършил в САЩ,подготвен в Тел Авив агент на МОССАД.

Дай им имената бе!

В коя страна и в кои школи бяха обучени да пилотират Боинг, извършителите на атентатите на 11.09. ?

Цял свят знае, че най-добрата терористична подготовка се получава в Москва! Краварите са гола вода, за нищо не стават! Най-добрите и качествените терористи, естествено, винаги са подготвяни в Москва!

в украйна е фашистка хунта въпреки че са избрани на свободни избори в сирия са добряци които са на власт от две поколения без истински избори и избиващи над 200 000 хора!

Голяма скуизация Направихте на 'наште' туканка...;-) (Браво !)

А в С. Арабия, Катар и целия регион, финансиращ главорезите от МИНДИЛ и Ал Кайда - какви са? "Щедри демократи" ли, Мики Маусе?

яд стелките на Краварника...Руснаците действат, Краварника продължава д а си бърка отзад, също както последните 4 години!!! Господа КРАВАРИ!!! ВАШЕТО ИЗРОДСКО ОТРОЧЕ ИДИЛ, И АЛ КАЙДА_НУСРА СА НА ПЪТ ДА ИЗДЪХНАТ!!! ЯЗЪК ЗА ПАРИТЕ КОИТО ВЛОЖИХТЕ В ТЯХ!!! ХАХАХАХАХАХХА

Коментари - Русия: Ударихме ИД в Сирия. Опозицията: Ударихте цивилни | Днес.dir.bg

Русия: Ударихме ИД в Сирия. Опозицията: Ударихте цивилни

Сирийската опозиция твърди, че руските въздушни удари са поразили райони, където няма присъствие на "Ислямска държава". Русия заяви, че е ударила 8 цели на ИД.

Обратно в новината

Коментари - Русия: Ударихме ИД в Сирия. Опозицията: Ударихте цивилни | Днес.dir.bg

Коментари

Много е лесно да се познае кого атакуват руснаците. Досега няма оплаквания от ИДИЛ заради руски набези. Има оплаквания на други опозиционни фракции, че са атакувани от руските самолети... Не е толкова сложно да си направите изводи сами....

Едните бомбят Сирия с православни бомби, другите я бомбят в демократични бомби....и никой не пита 22 милиона сирийци искат ли им бомбите...

Едно е ясно на всички: Русия знае как се води война и още по добре знае как се печели на война! Всички многознайковци- шапки долу.

на войната. да загубиш територия в полза на китай колкото е цяла украйна.. да изолираш от информация народ който не те иска.. да отвърлиш България..и други с години съюзници.. да убиваш средна класа.. кой е врага и кои са съюзници. оръжието днес е образование, творчество и реализация. приоритет на средна класа, която чезне по всички държави. ставаме рая. не само в България. защото демокрацията носи порок - право на кражба.

Руснаците трябва да ударят и тази същата "опозиция", която се бие с американското оръжие на страната на ИД!

Пропагандата ще работи с пълна пара от страна на САЩ!!!Те са патентовани лъжци!!!

- Пешооо! Верно ли е, че Генади от наш'то село спечелил лека кола Москвич от държавната лотария? - Верно е, ама не е Генади. Евлоги е. И не е Москвич, а Волга. И не я спечели, ами го прегази! Така и със Руската агресия в Сирия. Атакували ИД, ама май не са атакували ИД а са избивали невинни жени и дечица!

Ходжа Ходжаааааааа твойта вече е изпята,махай чалмата,бръсни брадата ,грабвай парите и бягай далеч!!!!!!!!!!!!!!!!

Аз съм ЗА руската авиация ! Писна ми да чета как Сащ удряли Ислямска държава почти всеки ден ,и в ресултат на техните "удари " тя се разрастна неимоверно !Колко деца избиха наемниците на Обама ?Милиони !!!!!!!!!!!Браво РУСИЯ !

Русия никога няма да може да превземе България. Помни ми думата! България отдавна вече не е народна република, отдавна не членува в СИВ и Варшавския Договор!

Вие ако не сте идиот, то тогава имате сериозни здравословни проблеми. Като начало спрете наркотиците и се запишете в някоя програма за рехабилитация. В противен случай някой ден може да решите, че Руснаците ви нападат и да разпардушините детската градина на дъщеричката си.

някак си никои не обърна внимание, че часове преди ударите американските медии предадоха, че американските военни, следящи от сателити положението, смятат, че русия ще нанесе удар всеки момент. аз това го наричам предупреждение за прятелчетата и не вярвам вече на нито една дума на обама, че те не подкрепят ид.

прекрасно! сега на всички трябва да е ясно откъде Ройтерс си черпи информациите -- от отрепки като "Ръководителят на подкрепяната от Запада сирийска опозиция Халед ал Ходжа" а че БТА, задъхваики се, предава каквото е казала Ройтерс не ме учудва, сега очаквам същото да повтарят франс-прес, доиче веле и прочие....

Първите удари на руската авиация бяха по оръжейните складове и командния център на Ал Нусра, която се води на книга за "умерена опозиция" срещу Асад, но на практика е част от Ал-Кайда, а не по основните сили и територии на ИДИЛ, които са на юг ... Но руснаците си знаят какво правят, те имат цели и план, които нямат нищо общо с краварските или техния начин на мислене! Затова в момента се носи адски вой по западняшките СМИта, които бяха просто шашнати от този ход, защото не очакваха там удар. А където очакваха (и откъдето вождовете може отдавна да са изтеглени ...) - в момента няма бомбардировки, но това не значи, че няма и да има - ще ги има, но когато не ги очакват, и когато реши Путин, а не обонго ... ))) Хи-хи-хи! Адски гот! Путин взаимодейства с президента Асад и неговото разузнаване, има и сателити, снимки и собствени генерали, които са с много гърди напред от краварите по знания за арабския свят, манталитета на разните играчи в региона, разположението на ръководителите им, движенията им и пр. И с тези удари дават почивка и глътка въздух на кюрдите, които се бият на север, като по този начин си осигуряват тяхната подкрепа и съдействие през следващите дни, а това е адски важно в арабския свят, където не можеш да се движиш сам - всички са ти врагове, до една или друга степен, а помежду си се разбират все някак ... Много добро начало, нека така да продължават и бързо-бързо да се справят с центровете, за да може и армията на Асад да си прочисти след това територията от всякакви пришълци и агресори! )))

измислен представител на сирийска опозиция чак в централата на ООН много скоропостижно :)))) ,но връщане назад няма ,американците този път ще ядат дървото:))) Москва не вярва на сълзи!!!!!

Дървото ще го ядем ние.Щото докато има други територии като сирия,украйна,и такива тъпири като вас,атовете ще се ритат там.Последно ще са самите САЩ и Русия.Знае ли колко ги боли фара,дървото,дедовия и Обама и Путин за жалките туземци,циливачи на гъзове в тази територия.Никак.Така че ,не се радвай,а може би обичаш да ядеш дървото?

САЩ може са много добри в разпалването на конфликти , но шаха не е за тях. След няколко хода още ще са мат. Русия беше подценена. С конфликта в Украйна вече ровеха в бърлогата на мечока. Трябваше да се спрат малко по- рано.

в Украйна не можа да спре Русия! За тях християните не са ценност!

От 4 год щатите бомбардират тази нещастна страна и там война според тях не е имало , а сега когато руснаците отидоха законно има война .Щатите там са агресори както във всички други конфликти разпалени по света , скоро както винаги те унищожиха цяла свадба , но на тях всичко им е позволено. За да се унищожат всички терористи по света , трябва първо да се унищожи техния инкубатор сащ.

Разочароват руснаците, 30 полета с някакви изтребители и фронтови щурмови самолети и малко дим в пустинята. Дори САЩ отказват да потвърдят за 36 убити цивилни, като знам арабелите как преувеличават я има я няма 5-6 ранени. Толкова ли не можаха един читав бомбандировач да натоварят и да действат на едро. А сега съвсем ще си загубят уважението на презокеанските партньори. И за чий му е на Асад някакъв град Холм цял и с бунтовно население, да го бяха изравнили със земята да има да си вият ал кайди и джазири, ама ние и комшиите да им кажем евала, а те складове и комуникации гърмат - жалка работа:(

Ей хамериканците са бясни. От бомбандировките им заминаха оръжията за милиони долари. Аз ми се струва, че Путин не толкова бомбардира обекти с войни, о тколкото складове на ИДИЛ с американско оръжие и ракети тип Стингер с близък радиус на обсега. За това Обамата реве, че Путин май атакува цивилни. Спомняте ли си какво каза Обама? Ако ще атакувате ИДИЛ да координираме къде точно....хахахахахаха. Май не му провървя на Обама. Ос тави противника без оръжие и му гледайте сиира.

Няма такова нещо като цивилни , това хранителната среда , банката кадри на всякакви Идили, алнусри и всякакви други "Ал".Ако тази банка я няма няма да има от къде да се набират местни кадри и попълнения.Преди една , две години САЩ и други държави обучаваха и въоръжаваха ,така наречената умерена опозиция/каквото и да значи умерена/, а те щом малко се пообучиха и въоръжиха ,първата им работа беше да преминат към ИД барабар с оръжието и цялата екипировка..Ако нещо не греша преди две години видния български предател от ново поколение Николай Младенов покани на организационна среща в Правец всякакви представители на сирийската "опозиция",където те бяха обслужени по всички правила на сервилността ,в името на чужди на България интереси.Сега трябва да се очаква разгромяваща декларация или протесна нота от страна на така наречения български президент, към ,който с писклив лай ще се включат разни видове НПО-та,на чужда финансова издръжка

а колко по-лесно щеше да бъде ако и двете основни виновнички( русия и америка) просто спрът да доставят оръжие и боеприпаси в региона!!! това в момента е показване на мускули и проява на безкомпромисттност, а по отношение на цивилни жертви-ни едните ни другите ще си признаят...покрай сухото гори мокрото-това ще е оправданието!!! докато чебурашките и говедарите не се погодят,мир на земята няма да има!!!

Няма да се погодят - и двете страни водят политика на империализъм. А има и китайци на тая земя... Много... ;)

През 2001 г. Уса официално започна бойни действия в Афганистан срещу тероризма. От там разпали война и в съседни държави. Днес, четиринадесет години по-късно регионът е облян в кръв. Бъркотията им принуди десетки милиони да се преселват, а други да умират. Какво постигнаха краварите? Какво спечелиха? Кого и от какво освободиха? Но щом руснаците с намесиха - край! Не трябвало. Не можело. Не одобрявали. Иначе "всички сме Шарли"...смешници!

Нищо ново и изненадващо от т.н. опозиция, подкрепяна от САЩ. Ако САЩ не искат да помогнат в момента, то тека е да не пречат. Отношенията са известни. Ясно е че, повече не може да продължава по този начин. Необходимо е генерално решение, макар и с цената на много жертви.

И то е в Новорусия

ОПОЗИЦИЯТА!!!! Кажете най-накрая истината!! Кой влиза в опозицията - Джабхат ан-Нусра - има статут на официален член на Ал-Кайда в Сирия, техен член е Абу Сакар, който разряза гръдния кош на убит сирийски войник и му изяде ссърцето - в интернет можете да го намерите, господата от "умерената опозиция" се хвалят з "подвизите си". "Исламския фронт" - техен идеал е Усама бен Ладен, избили са много невинни хора, колели са цели села - например селото Адра, конфискуват храната от мирното население за армията си, обричайки го на глад, Лива ат-Таухид - терористи, Джейш ал-Ислам,

Днес, когато целият свят се е вторачил в Сирия е редно да си припомним хронологията на конфликта . В началото беше краха на проекта за газопровода "Набуко" Предвиждаше се главен доставчик на газ да бъде Ирак, следван от Азербайджан, Туркменистан и Египет. Провалът се получи, когато Русия изкупи за 10 години напред 80 % годишното производство на газ в Туркменистан. Следващата пречка се оказа Иран, който отказа газопроводът да мине през негова територия. Проекта окончателно се провали, когато и Сирия отказа трасе на своя територия. От тук нататък започнаха действията на американо-израелското енергийно лоби за премахване на Асад. Най-напред те използваха Катар и Саудитска Арабия и чрез тях започнаха да организират и финансират набирането и вооръжаването на наемници и религиозни фанатици за сваляне на Асад. На следващ етап в плана беше привлечена Турция, която от своя страна има териториални имперски амбиции . Турците организираха тайни тренировъчни лагери на територията си и отвориха сирийската си граница за свободен достъп. Привлякоха се наемници от цял свят, които се обучават и въоръжават от офицери на ЦРУ и Мосад. Преди започването на войната, израелците дадоха ултиматум на Асад, да спре подкрепата си за окупираните от Израел палестински територии. Войната започна с предварително планирано убийство на сирийски полицай по време на мирна сирийска демонстрация, имаше разстреляни протестиращи и вината за всичко беше хвърлена на полицията и военните. Огромно количество оръжие бе прехвърлено на сирийска територия и така наречената гражданска война, започна. Терористичните удари се организираха и започнаха от територията на Йордания и Турция. Така наречената опозиция срещу Асад се превърна в чудовището ИД. Сега организаторите на агресията срещу Сирия наблюдават ИД от въздуха и се възмущават от руските удари. В коментара си съм използвал данни от сайта Alter Information.

Много точно казано. Само ще добавя още една причина за западната агресия срещу Сирия: в сирийски териториални води беше открито най-голямото газово находище в света, по-точно 14 находища способни да произведат четири пъти повече газ отколкото Кувеит.

... все в този порядък, кой има интерес най-вече да не се случи Набуко и ЕС да няма алтернативни източници на петрол и газ - Рассия... което я прави очевидния причинител и подстрекател на всички конфликти, а вече и явен агресор... заради ниските цени на горивата рашките се побъркаха...

Ударихме ИД - не ударихте цивилни. Знаем какво ви е отношението към ИД. Вие ги подкрепяте та нормално всеки един загинал от ИД да го смятате за цивилен.

Суадитска Арабия е поискала от Русия да спрат ударите. СА подкрепя ИД - на времето беше готова да плати на САЩ за да нападнат Сирия. Щом СА подкрепя ИД и иска ударите да спрат значи ударите имат ефект.

С.А. НЕ ПОДКРЕПЯ ИДИЛ! РУСНАЦИТЕ НЕ СА БОМБАРДИРАЛИ ИДИЛ! ТОВА КОГА ЩЕ ГО РАЗБЕРЕТЕ В РУСИЯ?

Ми те ислямистите са си цивилни. Главорези. Военните поне не избиват пленници като тях и почти се придържат към Женевската конвенция.Тези са си цивилни комплексирани и надрусани аутсайдери избиващи невинни хора и комплекси

Голяма част са толкова православни колкото ти си швед!

Кадиров май иска да си направи една чеченска гражданска война на терен в Сирия, защото вчера Лавров каза в ООН, че най-големия контингент чуждестранни бойци в ИД са от Чечня и са с руски паспорти. Или пък Кадиров иска заедно с тях да смачкат останалите опоненти на Асад

Кадиров може да си ги пипне като се върнат ако се върнат...

Оказа се, че Асад няма никакви сражения с ИД досега, нито пък те с него, под 3% от сблъсъците били помежду им. Та не знам ИД дали не е руско отроче

Ихааа, излиза в такъв случай,че "умерената сирийска опозиция" от 50 НПО-шника в изгнание изби четвърт милион сирийци и срина страната?!!!

Русские идут. С вами Бог . Поклон пред руският народ - щит и меч на православната цивилизация. На плюещите срещу Русия само да кажа - засрамете се от предците ви и знайте, че Бог ще ви въздаде.

И знайте, че когато настъпи време разделно, никой няма да се смили и да ни помогне освен братята руси.Въпреки всички предателства към Русия. А това време вече идва. Сещайте се за какво говоря.

... не вярвам Бог да има нещо общо с войнолюбците в Рассия...по скоро Сатанаил им е водача в нечестивите деяния... и всеки, който подкрепя масовия убиец м-р Путин, сам става съучастник в престъпленията...

Руснаците започнаха много добре. Още с първите въздушни удари ликвидираха 8 военни бази на противника. Това е непостижимо за хамериканците. В Пентагона и Белия дом направо психясаха.

Е как няма да психясат.....Те руснаците направиха за един ден повече...Отколкото хамериканците за 4 години . :)

Минус един склад за боеприпаси на Ал Кайда....Следващите цели са рафинерите за петрол на ИДИЛ :) Да видим дали турчиляка няма да зареве на умрало като спре да получава петрол на безценица:)

:))))))))))))) тукааааа комунистите почнаха да цитират кадиров :)))))))) живи и здрави да сте

Чеченците явно имат да си връщат за измамата и трагедията,нещо не ти допада ли?

Снощи гледах другарката Шашева в "Часът на Милен Цветков". Бяха я инструктирали добре и й бяха дали успокоителни, но въпреки това твърдеше, че Франция купува петрол от ИД, който се возел с цистерни през Турция(?!). Днес сутринта Елена Йончева каза същото. Но упорито избягваше да отговори на въпроса, защо руската авиация бомбардира опозицията на Асад, а не ИД. Сега изобщо не се учудвам, че и на двете им забраниха да стъпват в Украйна.

Защото казват истината- "опозицията на Асад" е ИДИЛ.

Ал Нусра, извесни като Ал Кайда в Сирия!!

100% сигурно e, че ИД вкарва петрол контрабанда в Турция. Дори сащианците признаха, че не искат да бомбардират кладенци контролирани от терористите защото не искали да разрушават инфраструктурата на Сирия. Всичко го знаят, вече кой купува е друга бира, почти сигурно е, само че Украйна пзарува от този петрол..

Оцко знаех си че това ти е любимата телевизия!

"Кадыров: Если в Сирии понадобится пехота, мы будем в первых рядах." Мдааа,за съжаление наистина съвсем скоро всичкото ИД с нови-новенички турски паспорти ще е в Европа. В Сирия буквално става невъзможно да се живее:-).

Ясно че с Руски - н'мой... - Дано Не е с Наши !, кат олинклузив при Целевото керваниране от 'наште'.

Хипотеза : - Днес докъм седем-осем (Гринуич) - Ще се изясни какво-що-как ?

Не знам, не съм експерт ама на това видео се виждат не прецизни, а безразборни бомбардировки. Дори на втората цел където атакуват сградата се вижда, че ракетата падна на няколко метра от нея, в смисъл не беше директно попадение. Тук става въпрос за голяма сграда, но с тази прецизност не знам дали могат да уцелят движеща се кола. Струва ми се, че използват старо поколение, евтини боеприпаси, които не дискриминират цивилни, военни ами взривяват всичко наред.

Наистина не сте специалист. В къщите се съхраняват взривове и боеприпаси,особено фугасни,само във филмите за "Рамбо". Всичко е под земята,защото при евентуален взрив всичко литва право нагоре,ударната вълна се разсейва натам /представете си все едно плитко оръдие/,а не помита всичко наоколо,както би станало,ако се взриви на повърхността. Оттам и целта не е била къщата.

Като целта не е къщата, защо и тя го отнесе

Че за какво ти е прецизност, кто целиш разрушаване на сграда, няколко метра си е отлично постижение?! Има смисъл ако е бункер, понеже дори пряко попадение, може да не го разруши, за т'ва целиш да вкараш взрива вътре.

Всъщност бомбардировките са доста прецизни......Това което виждаш е проазяването на подземен склад с боеприпаси от бетонобойна бомба..Едната пада на покрива на склада а другата на входа му..В руските източници има подробно описание..Дори се вижда множеството пушаци излизащи от земята където горят боеприпасите:)

Резултатьт е ясен. Русия винаги побеждава !

русия побеждава понякога ок често руснаците никога!

И след победата произвежда москвичи, а победените - мерцедеси.

И какво общо има германия?

едан аналогия с миналото , дет се вика нищо ново . цитат уикипедия -Край на войната В началото на 1878 година действуващата руска армия е на 20-на км от Цариград. Победата е пълна. Великобритания изпраща в Мраморно море боен флот, който да предотврати превземането на османската столица. Под натиска на Великите сили и след претърпените загуби (66 000 убити и 140 000 ранени)[28] на 19/31 януари Русия сключва с Османската империя Одринското примирие, с което се прекратяват бойните действия."

Ми да пратят и сега бе! Ама няма какво... Ей ги стоят и чакат на сирииското крайбрежие...

недей така! Сега ще ревнат козита, препинателни знаци и прочие гейци, как всщност Русия не ни е "освободила", а "поробила независима България" и прогонила "хрисимия султан"....

Режимът на Асад поддържа Хамас, Хизбула и Ислямски Джихад, но понеже те са против Израел и респективно САЩ за апологетите на Путин това не са терористични организации

в момента по-скоро хизбула поддържа асад да не падне

от ФАЩ и Израел няма!! ФАКТ!! Кой създаде Ал Кайда ааааааааааа?!! КОЙ СЪЗДАДЕ ИДИЛ АААА?!!! КОЙ ОКУПИРА АРАБСКИ ТЕРИТОРИИ И СЪЩЕСТВУВА КАТО ИЗМИСЛЕНА ДЪРЖАВА ИЗРАЕЛ А?!

БРАВО РУСНАЦИ !!!ПОКАЗАХТЕ НА СВЕТА КАКВО ИМ ЧЕСТ И СЪВЕТ ! ЦЕЛИЯ ПРОГРЕСИВЕН СВЯТ Е СЪС ВАС СЪС ВАС И АМРИНСКИ СЕНАТОРИ КОИТО ДО ВЧЕРА ДЯХА ЗА ОБАМА СЪС ВАС СА И АВТРАЛИЯ - КОТО Е КОЛОНИЯ НА АНГЛИЯ КОЛКОТО Е И СТРАННО НО Е ФАКТ

Те и в Афганистан показаха, ама къде е сега "Великия и Несъкрушимия" СССР? Луд умора нема, само се поти!!!! А Америка не е мръднала от мястото си!

браво иванееее ! а сега това го напиши на човешки и ако може с по мънички буквички !

Сирииската опозиция (умерена, полуумерена и прочие) е в голяма грешка и иска да ни заблуди - Цивилните са изпроводени в Европа и по-точно - гостуват на Феркел. Така чеее, не нам тия.

Да не са почнали да дават по долар на коментар от мрежата?

Долари ли Ви се мержелеят ?! --> Недоскив ли Сте че кккопей-Шитци Се Тука 'леят' ?!

За съжаление, само по 1 рубла на коментар, брато! (1 руб. = 2.5 стинки), (лукче за коментар и чаша чешмяна вода)! Много изгладне народа брато! Само в копейките му е надеждата!

Пазителят на Божийте закони на земята извади своя меч и Змея ще бъде обезглавен.Бог да пази България и сила на Русия.....

Дрогаре! Аре да видим - Чечня е част от РФ, а руската армия в двете чеченски войни изби над 200000 (двеста хиляди!) чеченци, де юре руски граждани. В това число деца, жени и старци. Изби десетки деца и цивилни в Беслан при "ювелирна" акция на специалните части. И само не ми давайте за пример събития отпреди 200 години. Визирам индианците.

Не ти достига образование за да анализираш. Но да виждаш на боб си перфектен.

Оцко аре да видим как безследно изчезналите в ирак в следствие на безпричинното нападение от страна на англия исащ наброяват 1 000 000 души и колко от тях са жени и деца?

Хирошима и Нагасаки не са преди 200 години. Там и досега измират от лъчева болест следствие на бобмардировките на "добрите" американци.

Кози, акцията в Беслан няма да я коментират утайки като теб. Не струваш нито колкото някое от убитите деца,нито колкото някой от загиналите руски бойци. Бог може и да не гледа,но едни други хора го правят... Колкото до Чечня, спомни си народа и каква демонстрация проведе с руския флаг над главите си,чак влезе в Гинес. Явно са прогледнали как саудитските терористи им съсипаха държавата и народа навремето.

ПАК ЦИГАНИЯ ОТ ШАНТАПАТА БЕГЕЕЕЦ

Що,те не са ли хора ? Индианците имам предвид. Пък то иначе и сега полицаите там си трепят невъоръжени негри и деца ...

Войната в Чечня я предизвика американското мекере Елцин - любимеца на САЩ, чийто предизборна кампания, след събитията в Чечня, се профинансира директно от САЩ.

Кой нападна безпричинно Ирак?

Всъщност, думата на Путин срещу думата на 'сирийска опозиция'. ООН или САЩ не са се обадили.

Кои военни училища са завършили ръководителите на ИД и чии агенти са?

руски социалисти от баас приятели с русия и бкп!

Да предположим, само да предположим, че е така. Тогава защо воюват с Асад?

НАЛИ САМИТЕ КРАВАРИ СИ ПРИЗНАХА ЧЕ СА ГИ ОБУЧАВАЛИ БРЕ!!!

Шимон Елиът, завършил в САЩ,подготвен в Тел Авив агент на МОССАД.

Дай им имената бе!

В коя страна и в кои школи бяха обучени да пилотират Боинг, извършителите на атентатите на 11.09. ?

Цял свят знае, че най-добрата терористична подготовка се получава в Москва! Краварите са гола вода, за нищо не стават! Най-добрите и качествените терористи, естествено, винаги са подготвяни в Москва!

в украйна е фашистка хунта въпреки че са избрани на свободни избори в сирия са добряци които са на власт от две поколения без истински избори и избиващи над 200 000 хора!

Голяма скуизация Направихте на 'наште' туканка...;-) (Браво !)

А в С. Арабия, Катар и целия регион, финансиращ главорезите от МИНДИЛ и Ал Кайда - какви са? "Щедри демократи" ли, Мики Маусе?

яд стелките на Краварника...Руснаците действат, Краварника продължава д а си бърка отзад, също както последните 4 години!!! Господа КРАВАРИ!!! ВАШЕТО ИЗРОДСКО ОТРОЧЕ ИДИЛ, И АЛ КАЙДА_НУСРА СА НА ПЪТ ДА ИЗДЪХНАТ!!! ЯЗЪК ЗА ПАРИТЕ КОИТО ВЛОЖИХТЕ В ТЯХ!!! ХАХАХАХАХАХХА