Русе иска част от такса "Дунав мост" да отива в общината

Градът трябва да печели от трафика, а не само да търпи вреди, категоричен е кметът Пенчо Милков

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Задължително част от приходите за преминаване на Дунав мост ,трябва да остават в община Русе.

Кмета понякога се появява с някое изказване,да не го забравим.Истината е,че колкото и да си говори,нищо не може да постигне,пък и не му стиска да стигне до края.Прилича ми на Трифонов.Плямпа,ама си вика "дано да не стане".

Само да напомня че двата моста при Русе и Видин генерират повече приходи от транзитните камиони, сравнено с платеното от тях на ТОЛ системата.

Този кмет е комунист и иска да открадне парите! Най-доброто решение е да се даде на концесия както летище София за 50 или 100 години, а ползите за Русе ще бъдат от поддържането на инфраструктурата от инвеститора, разкриване на нови работни места, изграждане на нови паркинги, разширяване на платените зони за паркиране, нови детски градини, спортни площадки, бензиностанции...

разумно предложение на кмета "иска част от приходите, събрани от таксата за преминаване на Дунав мост, да постъпва в общинския бюджет." Значи - със същата част но от задълженията на държавата при подръжката на мост трябва да поеме община Русе.Идеята за буферен паркинг е също така разумна, ноооооо защо не си го построи общината и да си прибира доходите от него. Да, ама общината иска друг да го построи и тя отново да иска част от приходите. Щяла да даде терен или на държавата или на частна фирма. Изнудване ли или извиване на ръце? Какво е? Кмета печели ли избиратели за партията която подържа? Аман от тарикати.

Значи втория мост го вдигнаха хем да разтоварят единствения през Дунава за Б-я, хем да живне икономиката на града. В Русе пък се оплакват от този натоварен трафик за града и моста. Ами ако построят един мост някъде на 30-40 км от Русе тогава няма и да ревнете, че ви съсипва половината бизнес на града. Освен това в поддръжката ще трябва да се включвате с този процент.

Преди време излезе информация по закона за достъпа й, поискана от Николай Младенов. Приходите бяха към 30млн лв, а годишните разходи - 17000лв. Няма проблем всичко да се дели 50/50. Освен това при мижавият ремонт преди много години, лично Той отпусна великодушно цял милион от бюджета и се снима даже и за това.

Оctavius

Нямаме бизнес от моста, бе, пичове... минават камионите, и пълнят джобовете на софиянци. А ние имаме : опашки, тежък камионен трафик, замърсяване и рабити пътища. Халал да ви е този бизнес, вземете си го...

Поплювковците няма да разберат , най-вероятно платен трол който не е стъпвал в Русе никога