Две агенции започнаха акция ”Шаран”

Служители на агенциите по рибарство и по безопасност на храните започнаха от днес масирани проверки на обектите за продажба на риба във връзка с наближаващия Никулден. Те съставиха акт за нарушение още на първия проверен обект в София.

Обратно в новината

Коментари - Две агенции започнаха акция ”Шаран” | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

В Асеновград има осъден за бракониерство и пак си държи магазин за риба и си бракониерства.И ИАРА и ХЕИ са подкупни и не му пука,това го заяви същия в съда.Кой сте тръгнали да будалкате?

Тая акция отдаааавна е почнала-7 милиона шарани сме в БГ..

Служителите ще контролират произхода на рибата, срока и на годност, и дали се издават касови бележки.... Голям майтап. По какво ще я разберат откъде е ловена и дали не е бракониерска? Цяло лято спят, от язовирите и реките се КРАДЕ стотици тонове риба, отделно се унищожава дребния приплод с електрически уреди, мрежи и какво ли не още, те сега се сетиха. Ама ако тръгнат да ловят бракониери през годината каква файда, те или ще са безработни, та нищо не може да им се вземе, или са от НАШИТЕ, на тях пък как да им посегнат. Друго си е на пазара, и пари се въртят, и стока има, за конфискация, ще я раздадем на бедните, па и дейност ще отчетем, зер заплати вземаме ЦЯЛА ГОДИНА. Дайте поне по Никулден да поработим.

Би трябвало да им изискат документ за произход - разрешително за платена такса за улов за толкова и толкова кг риба от еди кой си водоем. Също и разрешително да извоз на количеството риба до мястото на съхранение и реализация на продукцията. Но първо, вероятността тази проверка да се случи пред очите ни е нищожна, а пък и почти сигурно е, че и да има документи, те ще са фалшиви. Но това са по-скоро проблеми на НАП. Дано поне рибата да е прясна и ловена от незамърсен химикали водоем.