S&P понижи рейтинга на България

Standard&Poor's понижи дългосрочния и краткосрочния кредитен рейтинг на България с една стъпка заради нестабилната политическа ситуация.

Обратно в новината

Коментари - S&P понижи рейтинга на България | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

"...заради нестабилната политическа ситуация..." и кой го казва това - бойко доносника !!!

а бе боко маисъла излезе ли на екскурзия в странство и санкциите започват да валят като пролетен дъжд,тоя симеоновски милиционер си мисли че е в бг и започва да топи бедните българчета,и ако има санкции те няма да са народните крадци а за фукарата.

да се види, че винаги, повтарям - ВИНАГИ!, когато комунистите (няма бивши) ни управляват, България тръгва надолу!Тогава се краде най-много - и от нашенците, и от началниците им в Москва! Ами вижте: - правителствата на Луканов; - това на Жан Виденов; - тройната коалиция с премиер Станишев; - сегашното на Орешарски. ДПС, Атака и царят също са продукти на КГБ! Самият преход е планиран, осъществяван и контролиран от КГБ-ДС. Затова е и такъв. Комунистическите идеолози проповядваха, че капитализмът е див и варварски - и сега го "строят" точно такъв! Гангстерски капитализъм (по Анна Политковская)!

Пропусна това на Тиквата, което също си е чисто комунистическо!

САЩ с техните 17 трилиона дългове сигурно са с рейтинг ААА+++.

Точно така. Чакаме Русия и Китай да търгуват в юани, та дано сложат край на тоз империалистически боклук. Кат о идеш да си сипеш бензин - плати в рубли!

Това е една от помощите, която редовно се оказва на Бойко Борисов, при негово висене в коридорите на властта в САЩ, когато властта не е в него, а предстоят избори! Хем ни прецакват, хем нищо не им струва, хем Бойко Борисов доволен.

Като гледам последователите наГЕРБ се радват, че са ни намалили рейтинга. На път сме да се превърнем в бананова република след отказа на крупни икономически проекти. Като затворим 5 и 6 блок на Козлудуй тогава ще се осветим колко прости сме били. В момента сме най верното на Вашингтон което сляпо отстоява интересите на господаря си.

Бе пак добре че сме в класацията .

Тези дето пишат за нашия "рейтинг", си дигат по тоя начин техния "рейтинг"!

ДРЕМЕ МИ НА РЕЙТИНГА!!!

Добре де като гледам за кои периоди става дума и по спрените фондове, сега и за тея с рейтингите ами то все по времето на ГЕРБ. Излиза че некадърниците са на тиквун групата.

Я да видим фактите.Те нормалните хора ги виждат,но може пък и 15-ките да загреят(едва ли).Опозицията каза,че експертите са забатачили и оплескали ЮП.Факт.Каза,че ще ни намалят рейтинга.Факт.Казват,че сме пред фалит.Дали да им вярваме?"Труден'' въпрос.Май е по-добре да вярваме на идиоти като Стойнев,че всичко е пИрфекция...

Така е .... S&P анализират финансовата ни ситуация и си правят изводи .... докато Орешарски, краде ли краде орехи и пълни торбата, лъжейки като дрът циганин , че сме много добре. Този е от тея дето азва "Добър ден", когато на небето има месечина. Нищо, когате се 'съмне', тогава целокупното население, което го избра, ще види , че "орехите" са обрани до шушка, а тогава и "пъдаря" ще дойде да си иска всички заеми, теглени и откраднати от това правителство .... Как пук при толкова изтеглени заеми не "живнахме" и не се оправихме малко ... къде отидоха парите от тях ....?!

Абе крокодил, ти дали видя, че точно финансовата политика и дефицита се оценяват като най-силната страна? Понижението е заради политическа нестабилност. Вероятно си прочел де, ама е толкова лесно да кажеш обратното - доастъчно тикви има които четат както Дявол - Евангелие.

А Румъния - 5-6% растеж в икономиката Където ''работят'' бесепарски ''експерти''-провал и унищожение...

Шефа Бочко е голяма работа! Само една седмица сра в USA и резултатите вече са налице!!!

УЖАС! ОТНОВО ВЪРВИМ КЪМ ДЪНОТО. БИЗНЕСА ДА БЛАГОДАРИ НА ПРАВИТЕЛСТВОТО ЗА ТОВА ЧЕ ЩЕ МУ СЕ ОСКЪПИ РЕСУРСА ЗАПАДНИТЕ МУ ПАРТьОРИ ЩЕ СА МНОООГО ПРЕДПАЗЛИВИ. ВСЕ ПАК КОЙ ИСКА ДА ТЪРГУВА СЪС СТРАНА В КОЯТО ОБСТАНОВКАТА ВЕЩАЕ ХИПЕРИНФЛАЦИИ И ПОМОЩИ ОТ МВФ

Що е то хиперинфлация и механизмите за нейната проява? Давам ти един бонус - ФЕД на USA само до момента са напечатали над 16 трилиона необезпечени $ хартийки!

Ivan

Нормално! Наркотрафикантите от ГРОБ "спечелиха" и рейтинга падна!

Честито повишаване на лихвите по кредитите българи! Честито и за това, че никой няма да иска да инвестира в БГ. Тези от "Стандарт енд Пуурс" сигурно не са чели доклада на Олигархски, ние цъфтим, а те ни свалят рейтинга! Сега и новата емисия държавни ценни книжа, които се готвят да продават ще е на по-ниска цена, ако въобще някой ги купи. Това можеше да бъде избегнато, ако бяха подали оставка, но Паднишев мисли само за себе си!

Време е да се въведат мерки против вредители и Боко Тиквата да го затворят малко да не приказва тъпотиите си. От друга страна всички сме си виновни че не гласуваме на изборити и ДПС изглежда много по-голяма отколкото е.

Българи, отново както преди метежа против правителството на ГЕРБ ми дойдоха нереално ниски сметки за ток. след оставката ще ни напишат разликите от неотчетения в момента ток и ще ни дойдат много високи сметки, предизборно. това е манипулация на БСП и олигарсите и от БЕХ И НЕК. Ще предизвикат предизборни недоволство чрез сметките и простите хора ще си кажат както през февруари 2013: Ето БСП си подадоха оставките и сметките станаха двойни. Манипулират ни алармирайте и коментирайте тази манипулация по медиите. хората трябва да са наясно с комунистическите манипулации.

Добре бе байо, кой вдигаше по 2-3 пъти годишно цената на тока? Кой превърна ДКВР в изпълнителен орган на ЕРП-тата? Кой заплашваше, че ще разтури всичките ЕРП, а после млъкна като бит гъз? Кой сложи Митко Каратиста в ЧЕЗ? Кой направи продавач на банички шефче на НЕК?

Тъпанарите,които мислят,че това не ги засяга,няма нужда да се коментират.Просто 15-ки.Иначе,нищо изненадващо.Където ''работят'' бесепарски ''експерти''-провал и унищожение...

Мен рейтинга на някакви кравари не ме храни, този рейтинг храни олигарсите. При кой от Вас бе байовци идват някакви инвестиции, кой от Вас взима обществени поръчки? Ясно е при кои прибират кеша - същите тези дето ги представят като едрия бизнес, но са си най-обикновенни крадци на нашите пари, същите тези които ви държат ниски заплатите и ви експлоатират на максимума от възможностите (че и по-далеч). Не виждам защо се дърляте на червени, пембени и какви ли не? Не виждам защо има протести пред парламента при положение, че които и тунеядци да застанат вътре, само кръговете от олигарсите се сменят, но продължават да ви пият кръвчицата. Такова се таковата на олигарсите, а тези мишки в парламента сами ще се разбягат като няма кой да им плаща.

Моля се на Бог тия КРАДЦИ, дето сега потриват КРАДЛИВИ РЪЦЕ, предвкусвайки КРАЖБИТЕ И ЗАБОГАТЯВАНЕТО СИ на наш гръб, да направят за България поне ТОЛКОВА: 1.На варненци - нов, първия в България циклотрон; 2.София - преобразена, вместо ОКРАДЕНА като при Софиянски; МЕТРОТО превърна центъра на София в препятствие, преодолимо за 10 мин. Шофьорите знаят какво говоря! 3.Най-модерната спортна зала на Балканите вместо за 120 млн. за 90 млн. ЗАВЪРШЕНА; 4.Дунав Мост 2 завършен м. май 2013 г.; 5.Магистрала Люлин завършена, вместо Доган ОЩЕ ДА КРАДЕ от нея и накрая да върнем 110млн.€ по ИСПА; 6.ЦЯЛА Магистрала до морето от м. юли, вместо да строят още 40 години и да КРАДАТ; 7. Наредба за плащанията в брой до максимум 15 000 лв и спиране прането на пари 8. Връзка на касови апарати ,вндинг автомати и бензиностанции с НАП 9.Бургас-Александруполис - убиецът на туризма и Южното Черноморие - спрян, вместо от него да се КРАДЕ; 10.БелеНЕ - най КРАДЛИВИЯ проект в историята на България - спрян, вместо от него да се КРАДЕ; 11.Цените на газа - с 20% надолу, подготовка до 3 години за пълна диверсификация, вместо да КРАДАТ ГАЗПРОМ и ПОСРЕДНИЦИТЕ; 12. Намали ДДС в туризма от 20% на 9%. 13. Убийствено повиши събираемостта в митниците, НОИ и НАП - позволяващо в КРИЗА да се събира ПО-ГОЛЯМ БЮДЖЕТ от предкризисните години 2005-2009 14. Революция в усвояването на евро фондовете, 3,6 млрд. 15.Тотална промяна в борбата с престъпността, НАГЛИ, КИЛЪРИ, осъдени Галеви, Цар Киро в затвора, единствено изостава в борбата с КОМУНОИДНИТЕ КРАДЦИ - нито един осъден и битовата престъпност; 16.За първи път се съдят КМЕТОВЕ дори от управляващата партия - Сливен и Ямбол-нещо НЕВИЖДАНО при предишните КРАДЦИ; 17. Всяка година се увеличават спестяванията на хората,тази година с 2 милиарда, 18.Държавна политика и инвестиции в археология, културния туризъм, църкви, музеи 19. Сложените измерителни уреди на руският монополист Лукойл.

Мерките по .т 7 ; т. 8; т. 11; т. 13; т. 15; т. 19 са точно против олигарсите и то само за 3.5 години.

+16 гласувай-1 гласувай НАБОР 41 ( нерегистриран ) 14.06.2014 08:30 ТАКА ЩЕ БЪДЕ, ДОКАТО НАРОДА ВСЕ ОЩЕ ТЪРПИ ТЕЗИ МАЛОУМНИ УПРАВНИЦИ, КОИТО СЕ ПОДСМИХВАТ ЕХИДНО, ГАВРЯТ СЕ С НАРОДА, И НЕ ИМ ПУКА!! +6 гласувай-1 гласувай НАРОДЕН СЪД ( нерегистриран ) 14.06.2014 09:05 ТРЯБВА НАРОДЕН СЪД ЗА ТЕЗИ РАЗБОЙНИЦИ - СЪСЕЛОВЦИ, ОРЕШКОВЦИ И МЕСТАНЦИ. И ВЪЖЕ. +8 гласувай-1 гласувай 1 1 ( нерегистриран ) 14.06.2014 09:02 ЧЕРВЕНИТЕ ГАДОВЕ РАЗСИПАХА БЪЛГАРИЯ. ПАК НЕ ХОДЕТЕ ДА ГЛАСУВАТЕ.

Много се забавиха този път. сега докато не сложим нашето правителство държавата ще страда. Вие българи какво си мислите, че имате самостоятелност и държава ли? е някога е било така, но вече не. Играете по нашата свирка, иначе голодомор!

Краино време е да има европейска рейтингова агенция ,сегашните обслужват американските икономически и политически интереси .След голямата излагация в щатите когато фалираха банки и корпорации а същите агенции им бяха дали дали най високия кредитен рейтинг ААА мисля че на тях не може да се има доверие.

На тази агенция мнението не струва и колкото мнението на баба от пазара, която продава зеленчуци от градината си. Бабата знае по-реални неща и е безпристрастна, което за агенцията въобще не може да се каже.

Не е важно колко струва мнението на S&P, важно е какви последствия има. Този индексопределя лихвата на кредитите на МВФ и доларовите плащания. Бойко е предател. Нищо конструктивно не е направил. Само плюе. А тези дето не гласуват и избират ДПС и те са същия дол дренки.

Не желая да защитавам никого, но, гугълнете и проверете същите тези тунеядци от тази агенция САМО 1 месец преди фалита на Леман Брадърс какъв рейтинг са им дали: най високия...е, как може такива мастити в областта си да не са видели това? Всичко е лицемерие, вятър и мъгла

Всеки прави грешка. Важното е, че това е най-важната агенция и оценката й е меродавна. По-добре се замисли, защо оценката е такава. По времето на СДС и НДСВ оценката на България се вдигна 5 степени нагоре ( не перспектива ) а след това е само намаляна.

НароденСъд 2

Те и на Русия свалиха рейтинга преди месец. И какво стана? Който има бизнес там си го развива, Русия лети, до две години ще изпреварят икономически Германия... Тези агенции, единственото което правят е обслужване на интереси!

Вие можете ли да четете и мислите, бе хора. Рейтинга е намален, заради периода 2010-2013- т.е ГЕРБ и сегашната политическа нестабилност, т.е. пак ГЕРБ, плюс БСП, ДПС ,Атака и ББЦ. В Европа не искат да чуят за тези 5 партии. ( и те обикалят света за странична подкрепа ). А главния проблем според МВФ е влошените човешки ресурси т.е. много лош , останал човешки материал.

Това се случи , след Петия нуеспешен опит на БиБи да яхне куция кон РъБи, който иска да размени за рога и копита срещу згзтен Уса гз. Файтонджийска агенция БГА

ТРЯБВА НАРОДЕН СЪД ЗА ТЕЗИ РАЗБОЙНИЦИ - СЪСЕЛОВЦИ, ОРЕШКОВЦИ И МЕСТАНЦИ. И ВЪЖЕ.

А Бочко и еничарите му какво ще го правим? Гледам за "царя" дето го вкара в играта нищо не казваш, Доган, който му сложи генералските лампази и него си пропуснал. Костов, който разпродаваше всичко по две за левче и него си го скатал. Много ограничено бе човек!

ЧЕРВЕНИТЕ ГАДОВЕ РАЗСИПАХА БЪЛГАРИЯ. ПАК НЕ ХОДЕТЕ ДА ГЛАСУВАТЕ.

Малко факти, които интересуват инвеститорите: При съсела ни спряха ВСИЧКИ евро-програми (Батко и Братко). При Боко ги пуснаха. При Дянков и постната пица ни вдигнаха ТРИ пъти рейтинга. При съсела и ореха само за година започнаха да ги свалят. При ореха и съсела само за година спряха 2 програми (още две на път), наказателна процедура (ЮП) и мнооого препоръки. ИНАЧЕ, СПОРЕД "ЕКСПЕРТИТЕ", ВСИЧКО Е НАРЕД. В изстрадалата ни държавица няма ДА СТЪПИ свестен инвеститор. С това, което правят "експертите" ще дойдат само най-големите разбойници. Защото това се поощрява. Експертно

Ако им дадем Добруджата и новооткритите залежи на газ в Черно море, гарантирам ти, че рейтингът ни ще скочи много нагоре.

КАКВО МОЖЕ ДА КАЖЕ ЕДНА КУХА ЧЕРВЕНА ТИКВА.

Ех, как нямаше една руска рейтингова агенция, по твоята логика сега вече щяхме да сме ААА+ с този ЮП... ма не би, даже и краставиците не ни купуват, а ходят до Турция за тях...

Да, бе, да! Фискалната ни политика цветуща, бизнеса потръгва, управляваму стабиУно. Само дето някакви обясняват, че ни намаляват рейтинга, други пък, ама няколко милиона, не повече, нямат какво да ядат, постоянно хора ме питат имам ли някаква работа, за тях ..... те така!

Е, щом те питат значи си работодател. Значи въпреки кризата оцеляваш. Значи си велик. Нали затова се изходи тук?

ТАКА ЩЕ БЪДЕ, ДОКАТО НАРОДА ВСЕ ОЩЕ ТЪРПИ ТЕЗИ МАЛОУМНИ УПРАВНИЦИ, КОИТО СЕ ПОДСМИХВАТ ЕХИДНО, ГАВРЯТ СЕ С НАРОДА, И НЕ ИМ ПУКА!!

Така ще бъде, докато не започнем да развиваме производството си като приоритет и не достигнем до западното свръхпроизводство.

Като основен индикатор за недостатъчен растеж е посочен средният реален икономически растеж за периода 2010-2013 г., който е оценен на под 1%. Вие мислите ли ,като пишете откровени глупости. Това е заради ГЕРБ, ГЕРБ ГЕРБ. Запомнете едно: БСП, ДПС и Атака са не по- малко виновни от ГЕРБ. Докато не спрете да гласувате за тези 4 групировки ( плюс ББЦ ) и игнорирате РБ и НДСВ ще умираме бавно , но сигурно.

Хората започват да виждат реалните промени, които се случват", каза Станишев". Фирмите били репресирани през Управлението на ГЕРБ, повишило кредитния рейтинг на България. Сега разбрах кои фирми. Това уважаеми българи са фирмите от обръчи на БСП. Герговци, Ветковци, Ковачковци, и всякакви други червени бандити наричащи себе си бизнесмени. Бизнесмени на гърба на народа(Бюджета) Сега за 1 година същите живнаха, налапаха се от бюджета на държавата иначе тези бизнесмени не могат да издържат на конкуренция и загиват без държавни поръчки без конкурс на два три пъти по-високи цени от пазарните.

Бочко е в САЩ за да си купи дълг,който ще плаща лошия човешки материал.

Тези ги знаем отдавна. Вдигат и свалят рейтинги както и когато им наредят. Не знам дали все още има някой, който ги взима насериозно откакто вдигнаха до "максимален" рейтинга на Лемън Брадърс, месец преди да фалират и да повлекат половината свят в спиралата на икономическата криза....

Сергей Станишев. 08 февруари 2014 "Правителството работи все по-успешно и постига резултати. Това каза председателят на БСП Сергей Станишев, при представяне на задачите на БСП по подготовката на изборите за Европейски парламент - май 2014 г" "Хората започват да виждат реалните промени, които се случват", каза Станишев".

Лъжливите комунисти с лайна да ги нахраниш ще лъжат че ядат шоколад Своге. 1Лъжа първа продължила 45 години и утекла в канала е Изграждането на РСО(развити социалистическо общество) където всичко в магазините щяло да е без пари.... 2. Лъжа втора продължила 7 дни и убила над 30 000 българи и продълаваща да убива е Мълчанието за Чернобил и подлагането на нацията на "братската" радиация 3. лъжа трета продължила 25 години е тази как се грижат комунистите за народа за хората ...... ето как; 1. разграбване от БСП мутрите на печелившите държавни предприятия. 2. ограбване на 13 милиарда спестявания на българите чрез ЖАН ВИДЕНОВАТА завера и умишлена обезценка на парите. 3. комунистическият грабеж ТЕЦ Марица 1 и 3 - 2 милиарда окрадени 4. комунистическият грабеж Белене 2 милиарда окраене 5. комунистическият грабеж Цанков камък 2.5 милиарда окрадени 6. комунистическата кражба на златото ни от Челопеч оценено на 14 милиарда длара. 7. новият комунистически грабеж на България се казва Южен поток. лъжата на кака стойна драгомирова , че пари няма да се дават лъсна с превода на 192 милиона евро от бюджета ни за да стартира проекта

Оскотелия български народ, се радва на 30 лева предизборни подаяния, за сметка на 11 милиарда кредити, взети пак от същите тези малоумни българи. 70години коминистите ни лъжат и много от българите продължават да им вярват. ето едно неизпълнено комунистическо предизборн обещание. Бизнесменът Георги Гергов, който е градски и областен лидер на БСП в Пловдив, е обещал да асфалтира с лични пари главната улица на Калофер и източния му вход. Това съобщи кметът на подбалканския град Румен Стоянов в предаването Дарик кафе.

Само циганите и пенсионерите. Другите не се радват.

Другари,не признаваите за южен поток,за намаления реитинг,за скапването на държавата от некадърно управление,повикаите на помощ Петното,Бонев,Бюреков,Болен и да дадем отпор на враговете на социълизъма и да вървим към светли хоризонти с откраднатите милиони.Прокуртурата е наша,Цацата е наша,Иовчевия е наш , нема лабаво Другари никои ни шъ нъ пипне с пръст.Ура Другари.

Това е сигурно част от мерките заради Южен поток,МВФ и САЩ си имат лостове,тъпото е,че Бойко искара там 10 дена на промивки и консултации и не спря да говори глупости от там,реално очаквам още подобни санкции.

Това, което се случва с рейтинга ни е скандал. Изключвам комунистите, ГЕРБ направи скандал нарочно, за да се даде повод на S&P да понижат рейтинга, от което печели купувачът на наш дълг на някоя световна борса. Това е повод за разследване , а не да се самоизяждаме. Направо печелят на наш гръб и ГЕРБ може би участва, защото те направиха скандала в комисията, вдигнаха гюрултията в медиите и сега рейтингът е понижен! Писах за забрана на БСП, но към тях трябва да се забранят и ГЕРБ! Те също са за затвор!

може ли да си толкова плитък-те там ония трева пасат-чакат ГЕРБ да им кажат какво да правят.А че правителството се срива с всяка своя постъпка хич не го виждат....идиот!!!

Щом и разбойниците от МВФ се разлаяха, значи сме добре ;)

Е какво да искаме от комунисти, бейове и атакисти руски пезевенци... Ми защо гласувате за тях...?!? Какво може да очакваме от политически дебили като Станишев, Местан бей и Волен...

Прегледай събитията една седмица преди падане на рейтинга.Виж какво е станало в комисията по бюджет и финанси, виж кои правят скандала в комисията и как го коментират пред обществото и агенциите. Хич не гледай този път в БСП, ГЕРБ имат приноса за това понижение, а властта стои, което показва, че са партия с БСП.

си "гумен". Скандалите са заради поставянето та "капии" за следващото управление,чието и да е то.

S&P не са на нивото нито на Чобанов а да не говорим за Орешарски! Веднага да се извинят и да вдигнат рейтинга на Пацо иначе ще им изпратим Бисер Миланов да им спретне един скандал!!!

Това са реални такси,които са в милиони долари или евро понеже дългът е в евро. Тези кинти ги прибират онези,които купуват дълга ни и го продават. ГЕРБ подари кинти на световни спекуланти и се питам дали не участват в това? Народът ще плаща, а не БСП и ДПС,които в случая не са виновни. Ние получихме политически натиск заради тръбата, а БСП отново не дава властта.

Другарю гумата не е нужно да се пише съдържанието на главата като никнейм.Не пропускай лекарствата и да щипнеш Кутев по бузката като отидеш за заплатата!

Pesh0

Като отчетем доходите от проституция и наркотици и ще вържем дупката в бюджета . Така ще сме за рейтинг А , как така ще намалят .

Pesh0

Какви са тези , те знаят ли какъв експерт икономист , ни е министър председател ?

Като изляза през септември , ще ви се покачи кредитния рейтинг и настроението !!! Потрайте още малко!

Оле малеeeeeee! Как съм ви изпуснал да направим положителен растеж? На вас и минус 10% е много! Мисля да ви планиран минус 20% и Пълен назад! А сега целувайте ръка за благодарско!