Пламен Орешарски: Нямахме политическо съгласие за реформи

Преди една година стартирахме като програмен кабинет с много ясна програма. Но реформите минават през закони, а те не бяха гласувани, заяви премиерът в оставка.

Обратно в новината

Коментари - Пламен Орешарски: Нямахме политическо съгласие за реформи | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

ОРЕШАРСКИ - СПОСОБЕН ЕКСПЕРТ И ОЧЕВАДНО ПРИЯТЕН И ИНТЕЛЕГЕНТЕН ЧОВЕК. БОРИСОВ - АРОГАНТЕН ПРИМИТИВЕН БУКВАЛЕН СЪСИПНИК И ДЕБЕЛОСЕРКО ГРЕШКАТА НА ОРЕШАРСКИ - НЕ ПОСОЧВАНЕ НА ЧИСЛАТА ОТ НЕГОВОТО ЕДНОГОДИШНО УПРАВЛЕНИЕ И ЧИСЛАТА КОИТО НАСЛЕДИ ОТ БОЙЧЕТО. ЗАЩО БЕ ОРЕШАРСКИ НЕ НАПРАВИ ТОВА ВЪПРЕКИ УЛТИМАТУМА НА РАБОТОДАТЕЛИТЕ И СИНДИКАТИТЕ - ЗАЩО НЕ ПОКАЗА НА ХОРАТА БЕЗОБРАЗИЯТА НА БОРИСОВ И СЪСИПИЯТА КОЯТО ДОНЕСЕ НА ТАЗИ СТРАНА И ТОЗИ НАРОД ТОЗИ БЕЗОТГОВОРЕН ТИП НАРИЧАН БОРИСОВ. ДА РАЗБИРАМ ЗАЩОТО НАРОДА Е КАЗЪЛ ЧЕ НА ГЛУПАКА НЕ ТРЯБВА ДА СЕ ОБРЪЩА ВНИМАНИЕ. РАЗБИРА СЕ ТОВА Е ЕЛЕМЕНТ НА ТВОЯТА ИНТЕЛЕГЕНТНОСТ НО ТОЗИ ЕЛЕМЕНТ ГО ПРИЕМАМ С ГОРЧИВИНА. С ПРОСТАЩИНАТА ТРЯБВА ДА СЕ ВОДИ БОРБА ДО ДЪНО ОСОБЕНО КОГАТО ТЯ Е С ПОДЧЕРТАНА ПРОТИВОДЪРЖАВНО ПОВЕДЕНИЕ.

Не посочи цифрите, защото щеше да му лъсне посрния задник.

Между впрочем, прави ми впечатление, че и в момента Орешарски отказва да даде цифри, относно състоянието на бюджета и предстоящите разходи. Защо ли ? Сигурно, защото му се иска Боко да може после да си измие ръцете с него.

Едно добро управление си отива, когато се увеличиха майчинските, пенсиите, ... и българите похарчиха с 10% повече по Великден от преди. Докато не направим ръст на БВП с по 5% в поне 3 последователни години като съседна Турция, няма да има съществено подобрение на стандарта.

Скъсай си дипломата. Всъщност по-добре не се прави на такъв, какъвто не си. Когато се правиш на по-умен отколкото си в действителност - обикновено си личи.

Не съгласие- акъл нямаше за да ставаш изпълнител на престъпни интереси.Значи в Кипър можаха да отворят и изяснят собствениците на офшорки, а ти като премиер не можеше да наредиш на разни финансови разузнавания,данс, комисии, агенции и т.н. да си свършат работата.За да можем ние да връщаме откраднатите пари, нали?

тук катастрофално и кастрирано стават синоним за правителството на серж, който се покри в землянката за пропаднали пулитици - наречена брюксел. серж да излезе от скривалището си и да обясни на народа чие беше това правителство, както и за "програмата" му! настоявам съвсем твърдо! но може и оланд от пес да ни каже. все цоциалисти са!

в кулоарите и "комисиите" на брюксел са се заврели такива плъхове, че скоро ще изгризат дъното на кораба, което е намазано със законна мас. правилният въпрос е: защо искате да се самоунищожите, като човечество? нека излезе някой разумен и да ми обясни този не философски, а житейски проблем. помислете върху това.

ОТИВА СИ НАЙ-СЛАБОТО и НАЙ-КАТАСТРОФАЛНОТО ПРАВИТЕЛСТВО ЗА ВСИЧКИ ВРЕМЕНА Отива си една година на разруха, на липса на всякакъв диалог между управляващи и опозиция. Една година на договорки зад гърба на обществото, зад гърба на парламента, зад гърба на институциите. Една година, в която бяха екзекутирани парламент, прокуратура, служби, а общественото доверие към тях ликвидирано. Тихомълком си отива едно изключително слабо правителство на конци, крепено от една партия като БСП, която излъга обществото за увеличаването на доходите, за плоския данък, за разкриването на 250 000 работни места, за експертното правителство, за връщането на България на хората, за подслушването, за полицейщината, за партийните субсидии, за пенсионната възраст, за икономическия растеж, за рестарта на икономиката, за строителството на Белене, за реформата в здравеопазването, за Костинброд и тн. Едно правителство под контрола на ДПС, Ахмед Доган и Делян Пеевски! Тихомълком си отива едно правителство, срещу което Европейския Съюз стартира наказателна процедура, което прокара руски проект против волята на Европа. Тихомълком си отива едно ДПС/БСП правителство, при което лъжата и манипулациите станаха стил на управление, а антидемократичното фалшицициране на избори нормална практика! Едно правителство на задкулисието! Едно правителство на зависимоста от частни интереси в сянка. Тихомълком си отива четвъртото БСП правителство за последните 25 години, и третото от четери, което бива изритано от гражданите на Република България поради некадърноста си!

Отива си, но поразиите, които направи, ще се изплащат десет години напред.

са си платили хонорара, кво ти пука? Харчи си парите, стой далеко от политиците, те вече са пътници, няма значение, от коя партия са. Нямат полезни ходове и е въпрос на време да ги гръмнат разбеснелите се тълпи от лош матрял. Реформи, светло бъдеще, национално съгласие-бля,бля.

Аз във вътрешната политика не видях лоши ходове.. Бяха спъвани отвсякъде. В крайна сметка най-добре ще е ако спрем да се интересуваме от партиите и започнем да си спазваме законите. Като видим нередност да докладваме където трябва, да изискваме касови бележки и много други неща.. а не само да мрънкаме.

Щом не си видял лоши ходове, е логично да си видял добри такива нали ? Освен ако изобщо не са предприемани никакви ходове разбира се. Във връзка с гореизложеното - били ми посочил добрите ходове на Орешарски във вътрешната политика ?

И естествено възниква въпросът: защо не подаде нормално оставката, когато все още имаше нещо приличащо на достойнство. Жалко за теб.

ама такава змарида като тебе не е имало и надали ще има като министър председател , ти и украинският жид надмина по сонетчииство на доган - или пеевски или падаш а !?!? направо ти изтърбушиха и хастара ама ти стоически издържа наил трябваше и ти бъдещето да си подсигуриш с няколко милиона от крадените

Че то от 15г.никой не ще да прави реформи.Така им добре. Нагодили са се. Доят всички нас.

Снимката с къдриците просто кърти !!

Тоз' доцент ли е професор ли е, не го знам - не само, че е "ЧЕР" като, но и "лъже като дърт циганини". Дупнишки музовир!

този "бобоволски хитрец"?! Има ли партия която да не смени и на която да не се нагъзи стига да е във властта? Защо питам ли? Ами защото беше от НДСВ при швабата Симеон, след това стана от създадената от Първанов тройна койлиция, премина и се появи като премиер от БСПу в евровотовете подккрепи К. Геогиева като кандидат на ГЕРБ а сега зад него се хили тая пача Сабрие Спунджиева от ДПС!

Булгаристанци, смотани! Трябва да построите Белене и да прекарате Тръбицата на Южния...ангария!! Защото идват от ... Сирия..! А и ние ще се върнем!? А знаете, че сме си секишлии и не ни е до едра индустрия!!

О о о, Аллах!!?

И какво точно каза "този толкова ерудиран премиер"? Една камара общи приказки и нищо конкретно. А Боко бил прост!? Прост, прост, ама когато говори е конкретен какво е направил, докъде е стигнал със започнатите неща, какви пречки среща в осъществяването на плановете си... Кратко ясно и разбираемо за средностатистическият българин. А какво всъщност конкретно каза "интелигентният" Орешарски ?

Кукло....

Де що е червено все е червиво.

Този забрави какво лъга. http://dnes.dir.bg/news/plamen-oresharski-izbori2013-15922817

Преди 7 не трябва да има празно

Аз ли не съм си сложил добре очилата , или на Ореха му са сложили перука...:)) Я какъв е красавец на снимката бе ??!!!! Погледнете я малко по-бегло и си представете дългите му къдрици зад ушите ..Няма да го познаете ;;;;))))))

Pesh0

Разменил си си очилата с Олд Фаренхаит .

Ти не можеш да правиш реформи.Можеш само да разваляш "седянки"лицемер мръсен.Ама и твойта "седянка" я разтуриха и то със шут изодзадзе гнидо

Ми що бе, животно тъпоъгълно, се вкопчи във властта като удавник за сламка. като няма да има реформи и видя, че никой не гласува закони, защо не си подаде оставката, ами накара народът да те намрази повече от Виденов? Ако всичките ни професори и преподаватели са такива дебелооки и тъпи като теб, жална ни майка!!!

Не всички преподаватели са тъпи, но май са преобладаващата част, ето ти най-драстично тъпите от публично известните: Жан Виденов, Румен Гечев, Георги Близнашки, Минчо Христов, Андрей Пантев, ректорът Илчев... - това са все хора, които нищо не разбират от онова, което преподават.

да наречеш един от най добрите историци като Андрей Пантев че нищо не разбира трябва или да си много прост или да си нещо повече постигнал. защо ли си мисля че второто е валидно за вас

Д-р инж. Боко Тиквата също е бил преподавател. По карате в милиционерското училище. Но той е извън списъка, защото е без конкуренция.

тук не мога да не се съглася на 200% с вас. да, жална ви майка.

Кви закони по-точно ти трябваха, за да спреш да наливаш пари в губещи предприятия, като ВМЗ Сопот или Южен поток? Реформа не е нещо извънземно, просто означава по-ефективно изразходване на общите пари.

Pesh0

Обърнете внимание , на измъкването . Орешарски , нямахме съгласие .... Като нямате съгласия , защо 1 година тегли кредити бе келеш? Мая , пита кой управлявал , идея си няма жената . Съсела , изобщо не коментира , наврял се е в миша дупка не го занимавайте . Златния пръст на Сидеров , се покри . А и той е бил опозиция , ако го питаш. Излиза че страната са я управлявали , протестиращите от площада .

Пич, тоя и глутницата му не са толкова виновни. Виновни са тези, които се палеха, които вярваха на дъртата лъжкиня БСП.. Съсипаха Родината... и сега пак ще ги изритаме. До следващият път ли? Виновни са и тези, които не гласуваха, защото позволяват на турци и цигани да са решаващ фактор. Онтново БСП и ДПС да са "алтернатива" на някого.. когото ще разбият отвътре! Скапани комунисти!

Pesh0

Никой не е вярвал на БСП . Мая Измами в предизборния ден и с Медиината империя на Пеевски , успя , да заблуди голяма част от хората . Само с тази лъжа беше възможно изобщо да се доберат до кокала . За това мая трябва да бъде съдена за държавна измяна . А не за фалшив сигнал. Така е във всички закони . Ако карам с 5о километра отгоре , плащам глоба . Но ако нарочно карам с 50 километра отгоре и целенасочено блъсна човек , едва ли ще се размина с глоба .

Да крадете имахте политическо съгласие,а за реформи не. Всички сте за затвора.

А може би Пламен Орешарски трябваше да направи повече от това, което направи !

другарю орешарски, вижте сега, тези ви думи доказват, че сте "експерт"и, но само в усвояването на средства по заобиколен път. първо, преди да се прави правителство се смята, дали то ще има "политическо съгласие", а не само политическата подкрепа на петна, барековци, замозапалващи се, "контрапротестиращи" и пешки, като пеевски, които не бяха поставени още на дъската, но доста вече са. второто е, че никога не сте имали програма, или ако сте имали, тя ви е била подадена иззад завесата. инак как да си обясним подписването на договор с изневиделица появилия се доктор-хонорис-кауза-пердута. онзи ден един тукла ми се пеняви, че не искал някой си анонимен да бил говорел от негово име и от името на народа, щото било противоконституционно. ами, и ние не искаме да подписвате договори от наше име за милиарди със съмнителна възвръщаемост от името на народа. и ние не искаме да имаме водач на данс, който едновременно да е и "народен" "представител", който си е присвоил осъществяването на народния суверенитет. защото мнозинството определя суверенитета си, а не малцинството, каквото бе и вашето правителство. анадън му?

Пловдивският Гергов също станал кандидат за поста на Станишко. Правилно! Вожд на комунистите трябва да бъде свинар!

Не забравяй ,че Буда се хвалеше как си садяли картофи и мъкнел отпадъци за домашното прасе.А Гергов имаше свинеферма ,за цяра област.

Цвеатонов казваше "липсваше политическа воля за еди-какво си".Сега Орешарски казва "нямахме политическо съгласие за реформа".Тези хора говорят едно и също,вероятно защото се чувстват недосегаеми.А всеки се досеща как можем да ги накараме да стигнат до политическо съгласие и да проявят политическа воля.

По какъв повод Цветанов е направил това изказване?

Да направят нещо не им стигна времето, но да надуят държавният дълг, да източат каквото могат, да свалят кредитният рейтинг, да спрат еврофинансирането и да фалират банки в държавата им стигна. Загадка за бъдещите поколения ще остане задачата какво ли щеше да се случи с България ако бяха управлявали 4 години (това едва ли е загадка за хората преживели Виденовата зима).

Ренегата си е реунегат.Предаде СДС, предава и комунистите!

Да ама е експерт и оглави експертно правителство.Само да добавя,че май е експерт по предателство....

Имаше политическо съгласие само за власт на всяка цена до пълното осъществяване на обира.

АМИ РАЗБИРА СЕ-ДА СЕ ОКРАДЕ БЪЛГАРИЯ Е ПРИОРИТЕТ ЗА НАЙ МНОГО 2-3 МЕСЕЦА , ЗАТОВА НЕ ХАБИХТЕ СИЛИ,СРЕДСТВА И ВРЕМЕ,НО ДА НАПРАВИТЕ НЕЩО ПОЛОЖИТЕЛНО,ЗА КОЕТО ЩЕ ВИ ПОМНЯТ ХОРАТА - ТОВА Е ЗА СЛЕД 4 ГОДИНИ!ТАКАВА ВИ Е ПРОГРАМАТА НАЛИ?НЕЩАСТНИК СМОТАН.

Орех, и с'а к'во, в СДС-то ли ще се върнеш, или при уж-реформаторите, или дори при Дудука (че там хептен се опразни) ?! И да, някой не ти ли изпя : "спри, не си отивай, ще ми бъде тъжно" ?

Къде е Станишев да му отрежем главата, че докара тоя седесар на власт.

На снимката е като стар рокер Ха Ха

На снимката е като стар селски хитрец.

Pycku!

Еми човека е пуснал коса :D :D