Рубини: Икономиите свалиха правителството в София

България е била твърде стриктна с прилагането на строгата политика на икономии, което е изкарало гневните избиратели на улиците и е довело до оставката на правителството на Бойко Борисов.

Обратно в новината

Коментари - Рубини: Икономиите свалиха правителството в София | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Не икономията,господин Рубини.Мизерията и беднотията са основните причини.Правителството беше самовлюбено.Не виждаше истинските причини.Не чуваше хората.Никога не постави на дневен ред икономиката и повишаване доходите .Търсеха само от къде да вземат готови пари.Заради макроикономическите показатели разбиха микроикономическите.

Мисля,че в България безработицата не е 11.9%,а доста повече.

Не икономиите а това че систематично златните кокошки бяха убивани с надеждата че ще се появи златен щраус. Колкото и да икономисваш когато няма постъпления ресурсът винаги свършва не зависимо дали са пари или халюциногенни гъби. Удушаването на дребния бизнес смятан за мотор на бедните икономики задуши хазната защото малките но много на брой данъкоплатци бяха стожер на финансовата ни стабилност. Е, при първата токова искра нещата просто излязоха наяве.

Абе не е проблемът, че са се свивали правителствените разходи. Това точно така трябва да е. Ти като нямаш пари да си платиш телефона, взимаш кредит за да го платиш или го спираш? Проблемът е, че нямаше нито една реформа и промяна в законодателството, така че да се контролират корпорациите и монополите, и същевременно да се поощри дребният и среден бизнес. Това е проблемът. Иначе какво трябваше Дянков да вземе 5 пъти повече външни заеми ли? А и не забравяйте, че сме във валутен борд! Това е нещо много важно, но малцина го помнят.

Ти май не си прочел това което съм написал затова ще го кажа максимално просто Дянков уби редовните данъкоплатци и увеличи разходите за издръжка на държавата. Всичко друго са сладки приказки или нескопосани оправдания.

Това ,което Рубини ни казва днес е очевидно за всички нас, но ние си мълчим.Къде бяха анализаторите досега, за да видят че правителството е загърбило съдбата на народа и се вълнува само от своето его.Покрай усвоените пари на еврофондовете,зад които постоянно се перчат дали всичко е точно.Дали пък покрай тях не изтичат и пари от нашия бюджет.И се питам откъде се пръкват тези хора,които подкрепят правителството на Б.Б. в тази мизерия.Толкова ли са слепи и глухи.

АМИ ТО САМО С КАНГРАЧУЛЕЙШЪНС НЕ СТАВА...НАЛИ БОКО

Мисля, че мястото ни не е в ЕС. С влизането в ЕС ние ликвидирахме нашата икономика, производство,научен потенциал,природа... Ликвидирахме доброзорно държавата си. И всичко това с помощта на продажните ни политици,

Когато оставиш народа си да мизерства, нищо хубаво не те чака !

Недей да мислиш как да икономишеш 1 лев, а мисли как да искараш 10.

Платеният популист Рубини пак говори общи приказки, за най-необразованите и неориентирани люде. България има нужда от протекционизъм, независима съдебна система, равенство пред закона, прозрачност във всяко едно действие на правителството. Публично видими договори - за да няма далаверки. Имаме нужда от производство. Нямаме нужда от ГМО, приватизация, кражби, малоумни политици, организирана престъпност, корпоратизъм, високи данъци, ниски заплати и т.н.

Когато всички фалирали малки фирми( унищожени със законите приети в Българския парламент) в България се завърнат ще има растеж.

Няма нито дума за ЦЕНАТА НА ТРУДА в БГ. Това е основният проблем: БЪЛГАРИТЕ бяха принудени да плащат ЕВОПЕЙСКИ цени с БЪЛГАРСКИ доходи. Това очевидно е НЕВЪЗМОЖНО.

Краде се.

Кризата дойде от американските банки!Всичко останало е следствие на игричките с токсични финансови активи по цял свят!АЛЧНОСТ!Това е простата истина.Не е вярно че нямяме дългове!А вътрешнияг дълг или така наречената междуфирмена задлъжнялост-100млрд.евра.Какво правим?Слушаме лекции и се будалкаме!

крадене и щуробаджанащина, връзкарство, роднинство. Некадърници на високи постове в партии и после в държавни служби. Ченгета със зависимости са предпочитаните кадри, че много глас се надига иначе народен. Крадене на половината от европарите. Простотия навсякъде, некомпетентност, келепирджийство, рушветчийство и силна мафия, особено енергийна.

и се опитва да мери български проблеми с европейски аршин. Не става. У нас бедните сме над 50 процента. У нас е масово явление работещи на трудов договор да са бедни. У нас не съществъва глава правосъдие и вътрешен ред. У нас мафията е водещата политическа сила. У нас има енергийна мафия, а у ЕС няма. У нас 3 ЕРПта направиха картел и вдигнаха сметките като с това реално застрашиха националната сигурност и вместо вече да са аут мнозина още ги защитават. Няма да ни е лесно. Ако спрем протестите дори ще ни накажат с още инфлация и сметки за назидание. Оставка на политическите ръководства на всички партии - Костов, Станишев, Волен, Бойко, Яне, Кунева. Всички те днес са просто спирачка за демократизацията на страната. Никой не им вярва, а и те няма нищо да променят. Само Доган прояви някакъв усет в това отношение.

Рубини се е объркал само в един от детайлите: политико-икономическия "елемент на корупция" не е "някакъв", а е съществен и определящ!

Господин докторе, не икономиите свалиха правителството, а високомерието, ината и глупостта на Симеон Дянков - българоубиеца!

Само "някакъв" елемент на корупцията? Малък елемент, незабележим и маловажен? Ами Рубини не е от тук, няма как да "знае", какво точно сваля правителствата у нас през целия преход към неолиберализъм. Но ние знаем: -сваля ги ЛЪЖАТА, че това което вършат с българския народ е демокрация! -сваля ги това, че влагат нестандартно и грешно значение в КЛЮЧОВИТЕ ДУМИ, с които осъществяват връзките с обществеността. -сваля ги нежеланието да ОТКАЖАТ да водят американска политика и да работят за чужди инвеститори от запад и изток, които изнасят ресурсите от страната. И ще продължиме да сваляме правителства, докато англо-саксонците не престанат да ни ги назначават!

Заблудили, подвели са го с информацията човека. Не е само до икономията. Нещата са по сериозни. Или както някъде се беше изразил, че мъртвороденото не става да е жизнеспособно. Умишлено сбъркана работа.

Без чужди инвестиции няма да стане А кой ще дойде като гамените на Станишев реват за национализация?!?!? "Искаме ме големи заплати, ама първо ще ви вземем фирмите"

Инвестиции те гонят? Вътрешното потребление е най силния мотор на една икономика а той е спрял

Напълно съм съгласен с Вас, досега външните инвеститори с усмивка въртяха номера и отдалеко избягваха плащането на данъци. Докато всеки потребител плаща ДДС и в някои случаи акциз, колкото повече потребление толкова повече неизбежими данъци в хазната. Ама за инвеститорите звучи много добре и като лозунг и като оправдание.

на мандата на ГЕРБ испанският посланик им каза - хубаво стягате колана, гледайте да не се прекършите

наи-мизерният живот на ниско-доходните е в БЪЛГАРИЯ-няма такова животно никъде в цивилизования свят-само нас ни правят на маймуни,ограбват неистово и унищожават населениетоси

Браво много добре казано.Блажени са Верващите.

Цяла Европа губи работни места и икономиката и се свива защото харчи и влиза в дългове, но Рубини, вика давай харчи и ще постигнете обратния резултат. Хитро.

Те, това е истината!

Привърженик на ГРОБ може да я напише

кое му е хитрото - или и ти не вдяваш като Вдянков ? :))

Икономията е майка на мизерията. ... а С. Дянков е таткото.

когато липсва адекватност по различните направления на икономиката. Раздават пари на болярите си, крадат половината по проектите и не мислят за утре. Редица от тях - депутати и министри толкова и разбират. Да не говорим за "потенциала" на редица комисии, агенции и други роднински хранилки. Накрая ножът опря на кокал.

ДЕМОНТАЖ НА "НОВИЯТ СВЕТОВЕН РЕД"- NWO. За България, това е излизане от неоколониализмът и неговите "екстри". Иначе, няма друг начин и за РАСТЕЖ, и за ПРОСПЕРИТЕТ на сънародниците ми. Дано доживея до, ДОЙДЕ МУ ВРЕМЕТО, за да видя. И въпреки всичко, с Божията Помощ България ще пребъде и след пази система на перманентна криза - неоколониализъм + капитализъм.

Евреите от Харвард и Иейл удариха Мичиганския възпитаник и еврейски зет Шимон Вдянков с мокър парцал :)

арабелите от Ливан пък летище Бургас. България си е направо бойно поле на което си правят каквото си искат всякакви чужди провокатори и убийци.

Иван

Доктор ала бала, ти никога няма да разбереш, как се излиза от икономическа криза.

от най-високо място. Истината няма как да "засекретите" :(((