Русия мести в Балтийския си флот два кораба с крилати ракети

Русия засилва Балтийския си флот в Калининград с два малки кораба "Буян-М", снабдени с крилати ракети "Калибър", съобщава в. "Известия", цитиран от БТА.

Обратно в новината

Коментари - Русия мести в Балтийския си флот два кораба с крилати ракети | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

сложиха ли повечко нафта тоя път или пак ще се молят на натовска държава за гориво, като окъсат. Дба неудачниците му дба

Е НЕ ЩЕ ЧАКА АМЕРИКАНСКИТЕ МРЪСНИЦИ ДА СЕ НАИГРАЯТ!!!!

САЩ отчаяно се нуждаят от изостряне на отношенията с Русия. Първо - поради икономически причини - вътрешният дълг през декември 2016 г. ще премине границата от 20 трлн. $; оспорване на резултатите от избора на президент може да блокира навременното приемане на бюджета за 2017 г. и необходимостта от ограничаване на военния бюджет. Второ - Очаквания триумф в победата над Асад в Сирия се отлага и САЩ губят позиции в Персийския залив; Също победата над ИД в Мосул вече не е така очевидна. Трето - Русия успешно преодоля ембаргото и води успешна политика на сътрудничество с до вчера традиционни на САЩ съюзници. Настроенията в Европа срещу агресивната американска политика срещу Русия се засилват. Това кара военнолюбците на многомилионна хранилка от Пентагона и НАТО да се държат като съсед, който размахва брадва до оградата. Славянския свят е древен и има няколко поговорки подходящи за настоящия момент. Каквото и да се случи, то няма да бъде по вкуса на САЩ и сие.

Колибрите вместо в Сирия паднаха в Иран и Ирак... толкоз за тез наистина безаналогови рушки боклуци...

И това кой го каза?:) Фокс, дето показаха няколко изкопани в земята дупки..В които нямаше нищо, коетод а доказваше твърдението на хамериканците:) Но виж Антаресите и Фалкъните целия свят ги гледа..как яко се взривяваха:) ХАхахаххаах

Паниката на руснаците вече е неконтролируема! Самоубиват се ритуално и с голям шум:) А американците седят и ръкопляскат от първия ред:))))

Добри корабчета са корветите от типа Буян М...Носят на борда си осем крилати ракети калибър, с обсег от 2500-3000 километра. Затова и се посраха лудите говеда и европедитата.. Защото Буян М може да държи под обстрел до 2/3 от Гейсъюза, в зависимост от местоположението им! Защото краварските кораби способни да носят крилати ракети, са от типа Арли Бърк и са клас разрушители..С водозиместване от близо 10 000 тона!! А руските МРК са с водоизместване едва 1000 тона! Тоест десет пъти по-малък кораб, може да носи крилати ракети! Доста неприятен сюрприз за еврофагитата и лудите крави:)

Арли Бърк носи до 56 Томахавки, Отделно ПВО (ще оправи Калибрите на 3 Буяна), ПЛО комплекс, 2 хеликоптера, +мореходност, скорост и автономност. Буян освен освен че го плашат големите вълни, е беззащитен срещу самолети и подводници.

Говориш глупости. Буян М има ПВО комплекси Дует от два сдвоени ротациони 30мм автомата със скорострелност от 10 000 изстрела в минута! Които могат да направят всяка противокорабна ракета или самолет на кайма! Допълнително има два комплекса Гибка, един на носа и един на кърмата, с ПЗРК Иглам М или Верба. Също за ПВО може да се ползва и 100 мм корабно оръдие Универсал. За класа си имат отлични ТТД с отлична мореходност, далечина на плаване скорост и маневреност..Там където Арли бърк ще заседне, оттам ще мине Буян М! А и какви приказки за деца разправяш, Арли Бърк е 10 ПЪТИ ПО ГОЛЯМ ОТ БУЯН М!!!! Въпроса опира до това, че Буян М може да поразява наземни и морски цели, което могат да правят само ДЕСЕТ ПЪТИ ПО- ГОЛЕМИ ОТ НЕГО КОРАБИ! ФАКТ!!!

Уважаван руски експерт от Нижний Тагил, в статия от днес: Сколько бы во флот сейчас не вливали, с флотом США мы тягаться никогда не сможем. И не только США. Если рассмотреть отдельные театры военных действий, то флот той же Японии превосходит и будет превосходить наш Тихоокеанский. Европейские флоты вкупе превосходят и будут превосходить все, что у нас есть на Севере, Балтике и даже Черном море суммарно. Смешно слышать заявления наших ура-патриотических СМИ о выходе на боевую службу в Средиземное море какого-нибудь нашего МРК с восемью калибрами, в то время как у американов там даже не эскадра, а полноценный флот с авианосцами, крейсерами и кучей всего. Този, гарантирам ти, не е 'соросоид'

Не говори глупости момче! В надводния флот лудите крави имат подавящо превъзходство в самолетоносачи, и десантни кораби......Това е така, но по огнева мощ един атомен крайцер Петър Велики се равнява колкото един краварски флот..Същото се отнася и за руските ракетни крайцери клас Слава....А да не говориме, че руския подводен флот е на равна нога с краварския..Като руснаците имат специално създадени подводници клас Оскар, които да унищожават американските самолетоносачи и техния ескорт.

ТЪПНЯ, ПОДИР ТЪПНЯ! ТЪПУНГЕР, ПОДИР ТЪПУНГЕР! ПЪЛЕН СЕРСЕМЛИК!

Руснаците предложили транспондерите да бъдат задължително включени, но НАТО върнало предложението в смисъл, че трябва да е задължително руските транспондери да са включени, а за натовските да не е задължително...Защото така повелявали законите на демокрацията!

Американските са ВИНАГИ ВКЛЮЧЕНИ. Пример: новият тежък дрон MQ 4C Triton който наскоро летя на Украйна: Callsign UAVGH000 Registration 04-2021

"Русия мести в Балтийския си флот два кораба с крилати ракети"-ще ги мести че като не могат да летят им е нужна и разходка..ха.ха

ракети покриват радиус 1500 км., бе ливандо!От Калининград могат да уцелят всяка столица на Европа, като се изключи Лондон!Схващаш ли изобщо или си цвилиш просто ей-така?

И какво направи в Сирия залпа с Калибрите? Срещу никакво ПВО..

ми те могат да съборят без да искат виенското колело в Пратера...

а бе краварчетата,учете солфеж за флейта бе,ще ви трябва когато се защитавате от народния гняв

Знаеш ли въобще какво е? Флейтата няма нищо общо.

ами тогава да ти го кажа по народно,духай вместо солфеж

До къде стигнаха пушляка "Адмирал Кузнецов" и придружаващите го кораби,да го побутват да кара по фарватера,щото навигацията му излязла от строя.

Комедията предстои - испанците този път ще му откажат достъп до Сеута.

Абе тъпунгер, Русия се отказа преди 10 дни от това пристанище. Явно английски не знаеш, като дъбър козяшки трол

Испанците няма да окажат, защото от военното управление на РФ са решили да не зареждат в Испания!Така, че квичи по -малко, че да не събориш кочината!

срещу Гибралтар и молят Испания да ги зареди от африканския си анклав.

Закъсала ти е каруцата с дървата у твое село !

Дори Столтенберг започна да осъзнава какво му каза преди време Путин - ако се наложи да се водят бойни действия, те ще се водят на чужда, не на руска територия. По-добре късно, нали така?

В НАТО и Вашингтон са в паника - и така трябва да бъде. При евентуален конфликт Балтика е руска. Вашингтон не може да направи нищо. Както не може да направи нищо и в Средиземно море в момента. Няма какво да противопостави на руския флот там. Да прехвърли авионосни групи от други райони на световния океан не е възможно. Трумен е ангажиран в Персийския залив. Айзенхауер и Вашингтон носят служба в Атлантическия океан и сега са в Норфолк. Там на техническо обслужване са Линкълн и Буш. Останалите са ангажирани в Тихия океан и следят за КНР и роския ТОФ.

Балтика е руска в мечтите на крепостните. Както и социализъма.

Дори в натовските планове за водене на война балтика е незащитима... :)

путин путин прочети историята на русия и ссср америка спаси русия и ссср от изчезвате защо се заяждаш с твоите спасители скоро време пак ще се наложи да ви спасява

Кой кого е спасил бе гьотверен. Ако не беше Сталин американците бяха хванати в чувал на Ардените и Монтгомери квичеше от страх.Силните немски войски бяха на изток, а не на запад.Сталин ги смачка и тогава геьовете направиха Втори фронт/1944 г. ха ха педали

Забрави с чия помощ съветите успяха да се противопоставят на дошлите на осемнадесет километра в подмосковието германски войски . Забравяш как съветските големци бягаха през глава от Москва . Забравяш и за розовия мрамор който беше изпратен в Москва за трибуна на другия мустакат дявол . Безкрайните американски помощи от листова стомана и барут получени като заем от американците . Забравяш че руснаците не казаха едно благодаря на американците за всичките тези помощи . И още и още ...

пачавратама стана иван БЕГЕЕЕЦ ПОЛУДЯЛИ

рашките си го местят,а подлогите на краварите са зинали като невиждали,то верно че на дрътия шорош му е умрел ама бива ли така бе подлогите,млади да не го дигате

Един изключително ерудиран и интелигентен коментар на русофил. Фаши Пути би се гордял с теб, браво.

Много ви надъхва епилептичката Клинтъница, бре!

Те всъщност и ватенките са измислени в САЩ и ВСВ по ленд лиза когато Америка не само въоръжава ами и изхранва и облича Червената армия,че и много милиони руски жени и деца!

А всъщност фактите са, че Америка облича и въоръжава фашистите. Както винаги е правила.

очевидно Америка ще да е въоръжавала руснаците със "Шпагин", "Судаев" , че и със Т-34?!Като ги пишете тези неща, поне вярвате ли си?

С кораби, локомотиви, телефонни централи, мед, алуминий, консерви, самолети, танкове, самолети, бронетранспортьори, джипове, камиони..

Няма да остане море, неосрано от краварите,брей!!!

Трайчо, трай си бе голчо. Гъзът ти е гол и който не те е хванал той не те е оправил. Къде си тръгнал да обсъждаш Русия. Ако не бяха руснаците сега щеше да ти е направен сюнет, да сервираш на заптиетата, докато шибат скапаната ти жена

И море, да не е оповръщано и въшлясано от пияни и гадни руснаци.

То се вижда кой осира памперсите. Новини по въпроса бол. Няма ден без осрани кравари.

Новините за Русия и Путин генерират много омраза срещу кремълската наглост и простотия!

Много се осведомяваш, а мозъка ти е слаб. Не може да издържи на краварските ти емоции. Ще вземе да гръмне кратуната ти. Внимавай.

СЕГА ЛИ ГО РАЗБРА. По добре късно отколкото ник.....

Не мога да разбера защо всички ЛИТВА,ЛАТВИЯ,ЕСТОНИЯ,УКРАЙНА ,ПОЛША ЧЕХИЯ УНГАРИЯ,РУМЪНИЯ,ГДР и може да съм пропуснал някоя и друга страна ОБИЧАТ РУСИЯ само ние се дърпаме срамежливо в тия коментари.Ей толкова са ни освобождавали ,не само нас,-и пак ша ни освободят. Като гледам и това ще стане.Горе галавой русофили такой

За първи път чувам, че Полша, Чехия, Унгария, Румъния.... били обичали русия. Кога ти я спуснаха тази опорка?

Какво се чудиш--УИЛИ ти го казва.Заради теб и заглавието изчезна от редовните новини--заплес такъв.

Пропуснах да ти кажа ,че и арменците много, ама много ги обичат.Та като чуят руска реч щастие ги обзема.Абе какво знаете.

Там е работата, че такива като теб все чакат някой да ги освободи и после да му...

Много сте да не казвам---четете между редовете ,че започнаха да ми слагат минуси

каква трева пушиш, явно е много силно !?

Това специалитет на краварските подлоги да си притоплят сополивите носове пред краварското посолство докато чакат за жълтите стотинки. Кажи, краво тенкЮ!

Ставаме свидетели на прилагането в действителност на новата руска стратегия "на удара да отвръща с удар". Путин отдавна заяви, че РФ повече няма да реагира както досега, когато бъде подложена на натиск да се свива, да отстъпва. А в какво изпълнение са Искандерите и Калибрите в Калининград - конвенционално или не, знаят само в Москва...

нали стратегията им е само отбранителна ? Пусто руско лицемерие !

Такава е на удара ще отвръщат със същото.

Играта много загрубе.

Бизнеса с памперси потръгва.

И с вазелин за руски жопи - също.

Краварските са оходени добре.

къса памет имат алкохолиците, преди 25 години им беше останало за ядене само ракети и танкове, сега пак на там са тръгнали, къде ще си ги завират тези ръкети. Прибалтика никога не е бил руски и никога няма да бъде !

Прибалтика е на евроатлантическия халифат. Нали така,подлого краварска?

Калининград е толкова руски колкото Курилските Острови и Крим, един ден всичко ще трябва да се връща ......... Калининград на Германия, Крим на България, Курилските на Япония и т.н., няма по-крадливо и лъжливо племе от руското и по-тъпо и продажно от русофилското, нали Бляд Продажен !??!

Както винаги и днес краварските подлоги не могат изкарат пари и за една цигара. Умствено недоразвити, пънат се гладни, горките, не могат да повръщат и осират.

Kато краварите коитоусраха черноморието.

Друго си е да изкарваш конвертируеми рублей, да ги трупаш цяла седмица във ватенката и да събираш за половинка сталичная. То си е стандарт :))))

Зле си, отивай да ровиш кошовете.

ЧИФУТИТЕ(САЩ) СЕ СТРАХУВАТ ОТ СЪЮЗ ГЕРМАНИЯ-РУСИЯЕДНИТЕ ИМАТ ТЕХНОЛОГИИДРУГИТЕ ИМАТ И РЕСУРСИ.ЗАТОВА И СЕГА ОСНОВНО СЕ ЗАЛИВА ГЕРМАНИЯ,И СЕ ОПИТВАТ ДА УМАЛОМОЩЯТ РУСИЯ....МАЧКАТ ГИ ДОКАТО НЕ СА СТАНАЛИ ПО СИЛНИ !

"В Мюнхен, на 10 февруари, Владимир Путин напомни на късопаметните, че Русия няма да позволи да бъде третирана като второстепенна сила". - Ставаме свидетели на растящо неуважение към принципите на международното право, особено от страна на САЩ. Те надхвърлят своите граници в политиката, в икономиката и при човешките права, опитвайки се да наложат своята система на останалия свят. На кого би се харесало това?Преди това канцлерката Меркел пледира за тясно сътрудничество между НАТО и Русия.

виж БВП на глава на населението на русия и на държавите от западния свят и сам си прецени, дали е второстепенна, или по-назад в класацията.

БВП не е равно на реална икономика. Пр.: Правиш една баничка и след 10 нива дистрибутори си готов с голямото БВП.

Я си представи ако на някоя друга от първите икономики се наложат такива санкции като към Русия дали ще устиска толкова дълго време?

H -национална A -американска T -терористична O -организация

Добре, тази рубладжийска опорна точка вече я видяхме. Стига си пействал. Да ми доха путин.... отново.

с сиромах с сталин (истинско арабско име иосиф) с сирене р реже има още руснаци да не знаяат че сталин е чужденец ,арабски шпионин в русия

Сталин е осетински мелез според ДНК анализ на един от неговите правнуци.

Well done Russia!

Всички знаят какво иска джуджето. Иска "втора Ялта". Почусвства се силно, и си въобрази, че може да си върне империята. Да, ама ядец другарю фашист путкин. Втора Ялта през крив макарон.

Това е в отговор на 4000 те тъпугери който ще бъдат разположени в Полша, Литва, Латвия и Естония . А тъпунгерите ще могат да плашат само гаргите . ЦИТИРАМ : Ядрен ад слезе на Земята: Западни таблоиди плашат читателите с нова руска ракета "Сармат". The Sun: Путиновата Сатана ще изтрие от лицето на Земята източното крайбрежие на Америка за няколко минути, ако започне Трета световна война .Британската Daily Mail нарече ракетата най-сериозното предупреждение към Запада. Според версията на вестника, Сармат ще изтрие от лицето на Земята не източното крайбрежие на САЩ, а Англия и Уелс. Daily Mail дори приложила илюстрация, демонстрираща зоната на разрушение в случай на удар на руска ракета по Великобритания. На свой ред американският вестник The New York Post пише, че всяващите ужас ядрени ракети Сатана са способни да създадат ад на Земята. Руското ядрено оръжие е замаскиран дявол се казва в публикацията

е блъф. Путин е много неща, но не и луд.

Направо избра 'цвета' на таблоидната британска преса. Тези 2та са нещо родните парцали Уикенд, Жълт труд и пр.

Русия мести двата си кораба. Колко сте страшни, блядстери!!! Светът трепери пред вас, хахахахахаха.

Е, друго си е да ти изпратят 300 черни дебила с оръжие да ги хрантутиш и да ти чукат жените, дъщерите, че и синовете! Пък и на теб може да се отвори парашутът! Това си е за радост, нали?

Не са кораби, а 2 речни катера.

ДА ПРИПОМНЯ СТАРАТА ПРИКАЗКА: НА ВСЕКИ 100 ГОДИНИ "ЦИВИЛИЗОВАНИЯ СВЯТ "СЕ ОБЕДИНЯВА С/У РУСИЯ ЗА ДА ИЗЯДЕ ДЪРВОТО И ДА ПРОДЪЛЖИ ДА СЕ ГОТВИ ЗА СЛЕДВАЩИТЕ 100 !

На Рашка съвсем ще и заминат и съдраните гащи.. Само Германия има 5 пъти по-голям флот на Балтийско море, и ако решат само ще ви минират изходите и затворят - както нямате читави миночистачи..

Кичо

"Експерте" при обсег 1500 км. не им трябва да напуснат дори и пристан....едни други кораби от Каспииско море подпалиха задника на чалмите..

Сигурно не знаеш - 1500 км е за калибрите за земни зели, т.е. бавните като пътнически самолет. Никакъв проблем за ПВОто Противокорабните калибри ( свръхзвукови на крайния учасък) пък бият само на 300 км. Няма да ги пуснат толкова близо ;)

имаха ли ПВО?

ВЪОРЪЖЕНИЕТО НА ТЕЗИ РУСКИ КОРАБИ ИМ ДАВА КОМФОРТНОТО ПРЕДИМСТВО ДА ОБСТРЕЛЯТ ГЕРМАНИЯ БАРАБАР С ФЛОТА ИМ ОТ ДОКОВЕТЕ СИ!!!ТЕХНОЛОГИИТЕ НЕ СА ОТ ВРЕМЕТО НА ВС!!!

наистина, защо ли има са въобще тогава. А то и през 2та световна големи руски успехи по море не е имало.

Работете, братя! Повече ракети, повече бомби( ядрени), атомни подводници - само това ще възпре американските гангстери от агресия.

повече ракети, по-малко пенсии в тайгата. А вече 2 пенсионни фонда изчезнаха в русия. Нека, повече бомби, повече подводници, като курск.. нека.

Абе като си страстен русофил,защо ника ти е американски?Можеше да бъде Альоша,Степан или нещо друго.

Брат ми, поинтересувай се кой е Моторола.

че "рашките" са разположили балистични ракети ВОЙВОДА (по НАТО-вския класификатор САТАНА). Една такава ракета е достатъчна за да изчезне източното крайбрежие на УСА. Още 2 или 3 стигат за да се финализират преговорите по търговските споразумения с САЩ и Канада.

в своите рекламни клипове. А дотам я камилата, я камиларя.

Русия можела да победи НАТО за 20 часа?!?!?!? Айде де. А да ви видим, мрши руски!

не бе за 10,на теб ти се иска да е по бавно,педерасите сте такива,все по бавно да ви влиза

помниш ли за колко време се разпадна ссср?

ще го видиш,пръв на мушската си ти с краварските бази.

Айде де, от кога чакам. Или май ви е страх, руски свни.

Може. Не са добавили само че ще победи и себе си. За 20 часа могат да изтрелят всички ядрени ракети дето имат. И след 24 часа единствените победители че бъдат хлебарките а не нато или Русия.

В Бг колко са тези? Трябва ни точната им бройка,за да им поръчаме памперси,нали сме "съюзници".

пак трябва САЩ да си повдигнат леко, пренебрежимо малко за тях военния бюджет и язък за всичкото дуене на путеф досега. А Ако и ЕС се стегне и направи обща армия, то тогава не само путеф ще се тревожи, ами и руснаците.

Созе, ама Путин и Ердоган са вече биз-бизе, бе аркадаш. Нещо май си каращисал линиите :)

ПРЕДЛОЖЕНИЕТО ТИ НЯМА ДА СВЪРШИ РАБОТА!!!ТАКЪВ ПРОЕКТ БЕШЕ ВТОРАТА СВЕТОВНА ВОЙНА,И ТОЙ СЕ ПРОВАЛИ!!!РУСИЯ И КИТАЙ ПРЕВЪЗХОЖДАТ нато,ОТ КАКВАТО И ГЛЕДНА ТОЧКА ДА ГО ПОГЛЕДНЕШ!!!

До НПО зелето - Темата не е за асфалта калта и отходните води (любима за вас а) може и това да се коментира но в друга тема.

то няма тема за асфалт и канализация в русия. Нито пък за демокрация и свобода на словото там.

човечеството бавно и неумолимо върви към воѝна.............не виждам какво ще го спре......може би извънземна сила.

Русия е обкръжена и е ясно,че ще се защити както може.

Русия е обкръжена само и единствено от чифутите - фашисти като путин, лавров и сие. Ако това не сте разбрали, жалко за вас.

Да си неук е поправимо! Да си идиот е до живот!

РАЗБРАЛ СИ......ДА НЕ КАЗВАМ КАКВО !

несто маи буркаш опорните точки. русия не е подвластна на чифути, некои други са. трябва ти сериозен курс че се излагаш.

имаш ли вуобсте представа за значението на думите "фашист" и "чифут"?

Е нищо, поне ще има с кого да воюват войските в Норвегия сега :) Да са живи и здрави... И по-малко инциденти!

За ракетите и дуеното знаем, няма какво да се доказват, кога руснаците ще си направят асфалт, канализация и течаща вода по градове и села, че асфалт имат само в 20% от населените места, а за канализация не ми се споменава цифрата...

А па ти кога ще си направиш тоалетна в къщата,че е срамота да сереш в дървената посред двора

Трайчо, трай си бе голчо. Гъзът ти е гол и който не те е хванал той не те е оправил. Къде си тръгнал да обсъждаш Русия. Ако не бяха руснаците сега щеше да ти е направен сюнет, да сервираш на заптиетата, докато шибат скапаната ти жена