Въпреки кризата все повече българи намират работа в чужбина

Въпреки икономическата криза в Европа, има тенденция към увеличаване броя на българите, които са намерили работа в чужбина, заяви Елена Видинска, главен експерт в Агенцията по заетостта.

Обратно в новината

Коментари - Въпреки кризата все повече българи намират работа в чужбина | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

и осте несто баи мунчо германя е соцялна дърява дори само с работа в мац доналдс на половин работрн ден за ч50 на месец може да се живее.застот когато ти падне дохода под 800 евро на месец дърявата германя ти превежда по сметкатта така наречените "квартирни" един вид дърявата ти пласта квартирата.аре стига комунистичеки плуистини...

глеи мунчо тва че работиш на половинка в мцдоналдс означава че имаш поне осте една работа и тая в мдоналдс ти е междудругото.то ако са се обуркали един двама да избягат от кенефа бг разбирам ама всичките около 2миллиона избягали ли сме се объркали?

Ами защо не отиде лично другарката Видинска да бере ягоди в Испания, или пък в Швеция да бере боровинки? Или като сервитьорка в Макдоналдс? Защо ни праща нас не разбирам?

По целия свят железницата е ДЪРЖАВНА и тя е длъжна да я поддържа!!!! Какво стана с т.нар.приватизация на товарите? и там се издънихте ??? Остана ли нещо в нашата мила бг държавица което да не СЪСИПЕТЕ????!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Подкрепям напълно Хане!

,да,обидно е да си учил,да си постигнал много добра квалификация в индустриална професия.И в един момент да си принуден от безпаричие да отидеш да слугуваш на някой,който няма и половината от знанията ти.И да те гледа високомерно,че ти е работодател.И да работиш низкоквалифициран,да не кажа труд,не изисваш квалификация и да получаваш повече,отколкото тук.За 20 и кусур години политическата класа се постара да съсипе сектори,които носеха брутен продукт,сякаш работейки за чужди интереси.И сега гордо се парадира с факта,че видите ли все повече Българи намирали работа по чужбина.Това е безобразие.

Именно, за да се работи за чужди интереси, се прие "Програмата Ран и Ът". Това са плодовете й в България, но Гърция и Испания са следващите потърпевши. И САЩ ще схванат накрая, защо империите една по една са се разпаднали.

как няма да бягат ,че то по зле от бг ,никаде вече няма.които е някаде на управляващ пост-си пални джоба,а народа да го д..а ..... *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Поздравление.. бягайте далече от тази мизерна държава с примитивно управление... там не може да се живее нормално, пожелавам на повече хора да се измъкнат от това малоумие и нещастие в България..

Ганьовци, в загнилия, капиталистически Запад минималните заплати са по-високи от максималните тук. А вие си гласувайте за бсп/дпс пак на следващите избори и чакаите Румен Офшорката да ви оправи.

какво бълнуваш бе, три години да не са БСП и ДПС че затъваме още по-вече, ББ номер две, да се оправдаваш, че все някой друг ти е виновен, но не и управляващите

Комунисте, за тия 3 години затънаха Испания, Италия, Португалия и ЕЙРЕ. И пак заради герб сигурно. Споко. Изберете си доган и серго/румен пак. Те ще ви оправят.

БЪЛГАРИЯ страната на най глупавите закони .Безработен но се осигуряваш;караш на фарове през деня

Да това с фаровете не го разбирам и аз. Живея в страна с много по- малко слънцестоене от България. Също тска тук health & safety са приоритет, но никой не задължава да караш на фарове та чак и да глобяват. То това да им е проблема...

Ако все още има млади учени в България (университетите и БАН), лекари или умни деца спечелили олимпиади и т.н., напуснете държавата незабавно. Тук в която и да е западна държава или в САЩ ще бъдете най-уважаваните хора. Това в което се инвестира най-много е науката и умните хора. Търсят се лекари, биолози, химици, физици и особено в областа на приложните науки и нанотехнологиите. Тук във всяка акдемия, институт или университет, най-ниската заплата с която ще започнете първия месец ако имате докторска степен е 2500-3000 до 7000 евро (да не говорим ако участвате в проекти). За професори заплатите започват ит 7000 до около 15 000 (за ръководители на големи проекти). Дори да имате семейства, тръгвайте с тях! Не се оставяйте да се гаврят с вас и да ви подхвърлят трохи по-малки от на чистака! Как е възможно в 21 век млади учени да живеят в Булгаристан и да си дават знанията и възможностите на тези гнусни комунистически изроди. Вие сте бъдещето на човечеството. Вие сте технологичния и духовен прогрес.

... вече е късно. Евакуирайте се !

Купища пари ви чакат в чужбина, тръгвайте! Само да стигнете до чужбина и ви дават 10 бона, а ако и работа си потърсите, направо не можете да си изхарчите парите! Никаква работа, много пари! Тръгвайте!

Не е така. Тук работиш - нищо насреща. Навън работиш - има защо. Май не си учил математика в 1 клас а? :)

Много си тъп "Мунчо" явно си държавен служител от Герб. Отиди в чужбина и ще разбереш, че хората живеят по добре, дори минималното заплащане ти гарантира нормален начин на живот. Тук ти "скъсват гъза" за 500 лева с два езика и трудовстаж, които трябва да имаш преди да си се родил. Проблемът е в работодателите, не се грижат за работниците и гледат да ги ограбят, "килипир да има.....". То работниците само в България са лоши отидат ли в чужбина стават квалифицирани и не е вярно че само в чужбина работим само неквалифицирана работа. Колко лекари работят по специалноста. минимално заплащане стажант инженер -26 000 евро годишно, а цените на някой ктоки са по-евтини що ли. По пътувай поживей пък тогава се изказвай неподготвен.

Не знам какво имаш предвид, но дипломата ми съм си я изкарал сам, при това удоволствие. И смея да твърдя, че съм къдърен специалист в бранша, предвид наградите, които съм взел...но все пак... !?!?!?!?

Много тъжно, да не кажа трагично, ама дали на пишещите тук им е ясно че вървим стабилно надолу и все надолу, а къде е дъното - незнам.

Отдавна стигнахме дъното.Сега копаем по-надолу.

ГОРДОСТТА ОТ ТОВА Е НЕУМЕСТНА! НАПРОТИВ, ТОВА Е ПОКАЗАТЕЛНО ЗА НЕКАДЪРНОСТТА НА УПРАВЛЯВАЩИТЕ ДА ВЪЗРОДЯТ БЪЛГАРСКАТА ИКОНОМИКА И ДА ЗАДЪРЖАТ В РОДИНАТА МЛАДИТЕ И КАДЪРНИТЕ. ТОВА Е СРАМ!!!

Какви 500 ягодоберачи, в Испания има над 500'000 българи....

Хане, това е 100% достоверна информация, не предположение! Ти сигурно си мислиш, че в Германия началната заплата за чистач е 8 хиляди евро, но истината е същата, като тук, в България - бива ли те, взимаш добри пари, иначе дрънкаш стотинките!

Браво,абсолютно си прав,ама как да го обясниш на хора никога неживяли наван,та си мислят че там е раи.шматки,пича е прав,навън е като тук,имаш акъл,вземаш,нямаш едва оцеляваш,не слушаи ,кво ти разправят разни приятели

защо сума народ замина на работа в чужбина, а у нас безработицата продълява да расте?!

Айде обяснете ми как става тая работа, аз тука да съм дипломиран магистър и да работя като мениджър и да знам, че ако отида да бера ягоди ще печеля повече пари и няма да се чудя как да си платя сметките :))))...направо съм дълбоко възмутен... и да ... аз ще отида да бера ягоди, щото половината ми приятели за 1 година си взеха по една кола като са там. А аз тука.. големия мениджър... не мога си платя тока (имайте предвид, че вземам прилична заплата)

...човече...баси смеха е тая система тука ....

При 170 000 българи в Испания България Еър предлага полети само до 3 испански дестинации (Мадрид - ежедневно, Малага и Палма де Майорка - 1 седмично), а Уиз Еър намалява драстично полетите си до Валенсия и Барселона, които градове са обслужвани само и единствено от нея. Свидетели сме на увеличен пътникопоток до и от Испания и в същото време на невероятно свито предлагане на въздушен транспорт. Някой от персонала на тези авиопревозвачи ще обясни ли какво става?

До там пътуват с автобуси, защото си пренасят по повече багаж така.

И защо трябва да ти обясняват превозвачите политиката си? 170000те българи в Испания бяха 300000 и въобще темата на коментара е съвсем друга: става въпрос за заетостта на хората в България.

Заплащането в Макдоналдс - Германия е 450 евро месечно за непълен работен ден - 6 часа дневно/ 5 дни в седмицата. Тези пари не стигат за наем на квартира дори в циганските катуни. Не мога да си представя, че не ти се работи тук, а там изведнъж ставаш много работен и активен.

Е ти колко мислиш, че е заплащането за 6 часов работен ден в Макдоналдс БГ! А мислиш ли, че тук в БГ има 6 часов работен ден? Освен това за квартира в БГ с всичките и консумативи едва ли наема е по-малко от 400 - 500 лв на месец и не говоря за централни райони! Така, че ако не си живееш в къщи и си дори от друг град е трудно навсякъде!

Детето ми се отказа да работи там, защото: 1)6 мес. задължителен договор, ако напуснем преди да изтече този срок им дължиш 600 лв. за обучение; 2)заплащане 2,20 на час; 3)нямаш определено раб. място и определени задължения - могат да те местят навсякъде и да ти възлагам всякаква работа!

Не е точно така! Хората живеят на квартира по няколко души и тези 450 евро им стигат да си съберат пари, докато тук и 10 човека да сте в квартирата, пак пари няма да ви останат!

Мисля да ти платя билета до Дюселдорф,да те вкарам в първия Мак ,да попитаме и да научиш че 450 еу.се взимат не за шест ,а за 4 часа на ден ! И то само заради удоволствието да те перна зад врата,като ти видя засрамената физиономия. Истината е че в "Макдоналдс"-Германия никой не взима по- малко от 1200-1300 на месец,те са добре като за начало...,а ако имаш способности,квалификацаия,хъс и желание да придобиеш нови умения,за няколко месеца си се измъкнал от там! И естествено че,няма как да си с основно образование и да печелиш много,но никой в Германия няма и да си помисли да ти спре желанията да печелиш много,напротив - има институций ,който ще ти помогнат да се задържиш на повърхността докато се справиш добре... Но на Гани Ганчев Булгаристански това не му е по вкуса,той идва и иска- пари за мИзонет, Жжип ,за дънки,тениски,бильо на Цуца или Гуца ,и естествено за безкрайно черпене по кръчмите с кючеци!!!

..значи за 4 часа 450 евро, а за 8 часа 1200? Абе аз говоря лично проверена информация, а ти май пак си чел какво е казал един, който го чул от друг?

Явно много нови кенефи са построени и искат работна рука за поддръжка. C 50% данъци и при техните цени от мижавата заплата едва ли ще остава много, като сложиш и това,че си чужденец едва ли си струва усилието. Но дебилите и мързеливите бягат щото тука вяче си ги знаем и работа ще им дадем през крив макарон. Да се пробват на запат докат не са ги научили и там колко струват.....

Вие, запаТ-няците сте така - на гол корем чифте пищови.

хората от проспериращата Бокова България! Защо ли го правят!

Ужасно е! А всички помним как 97-ма при Виденов емигрантите се връщаха на тълпи.. а при Станишев дори швейцарци напираха да работят у нас! Долу Борисов, че развали нещата!

При 50% безработица сред младежите в Испания? Явно яко ги мързи.

Всъщност със сигурност работещите извън българия българи са много повече! Само, че не разбирам това сега какво е стакмистика или скрита реклама? Ясно е, че тук в БГ труда е в минимум десетки пъти по-лошо платен отколкото зад граница и малцина получават добри възнаграждения за труда си! Лошото обаче е, че това няма да се промени в скоро време!

Не бъди сигурен, че това няма да се промени скоро. За повече информация, потърси в сайта на "Анонимните"!

даи боже да си прав, че ми е тужно да гледам как загува родината ни, управлявана от боклуци и спясчт народ *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Голям PR за опразване на територията! Спешно ли им трябва на господарите?

Държавата "българия", трябва да се превърне в ТЕРИТОРИЯТА БЪЛГАРИЯ. Е ГЕРБ, ДО ГРОБ!