Белгия гони европейци, ако са без работа или се разболеят

Белгия все по-често гони чужденци от ЕС, ако останат без работа, или дори ако се разболеят, съобщават местните медии.

Обратно в новината

Коментари - Белгия гони европейци, ако са без работа или се разболеят | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Аз предлагам да започнем да депортираме пияни "европейци" от Черноморието и зимните курорти.

Хотелиерите много ще ти се зарадват на предложението :))) И барманите и сервитьорите, абе всички с дена дума. Най-накрая предложение от което всички да са доволни. п.п. Дай да гоним европейците дето са дошли да цицат социалната ни система, а? :))

Това е поредната криворазбрана информация, преведена от някой български 'журналист'. В целия ЕС се стремят да ограничат злоупотребата със социални помощи. Тъй като в повечето случаи имигрантите идват от страни с по-ниски социални и медицински покрития на осигуровката, нормално е белгийците да платят при болест и безработица същите помощи, както в страната по гражданство. Иначе има диспропорция.

Звярът си съблича агнешката кожа и си показва рогата.

Браво това се казва развита демокрация! За какво са им на белгийците безработни и болни? Направо трябва да ги ликвидират за да не им тежат. Те, белгийските супердемократи, имат достатъчно колониален опит в ликвидирането на негри, а това е гаранция че имат потенциал и днес да се справят. Когато някой български телевизионен идиот започне да говори за развитите демокрации, човек трябва да го удря по муцуната, та дано теле-то да отрезвее и си затвори калната чотура.

в белгя арабите са на почит , а европеиците са измекяри *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

но като четя тук доста коментари, от тях получавам чувството и си правя дори от тези комнтари едно заключение и с болка бих написал: ЧЕ БЪЛГАРИНА Е СТАНАЛ /или е бил винаги такъв/ един АБСОЛЮТЕН НАЦИОНАЛИСТ /наци/ ДОРИ И ПО ГОЛЯМ ОТ пред ВОЕННИТЕ ГЕРМАНЦИ! Такъва омраза към другите нации, с такива обидни думи срещу всичко което не е българско - по лошо е и от шовинизъма е! Дано да греша!

виж сега каквото почукало, такова се обадило смятат ни за боклуци, измет, мързеливци, крадци и какво ли още не затова и се връща със същото

Чел съм че така е написано както пишеш. Дори и в Канада са хванали някои наши майстори. Но има разлика - обиждат ли или пишат истината. Чел съм какво става и в Германия, хората са в ужас. столипенците се изхождали по улиците и градинките и биле и крали, пък и циганките си търсили "клиенти" и пр. Аз правя разлика между факти и обидни и необосновани нападки, но всеки човек мисли различно -и аз не казвам лошо, ако не е така.

Ами прав си, виж колко минуси са ти залепили. Това са от онези които ти дават ПРАВО, но ги е срам! Ха, ха, ха

Ето това е истинското лице на EU. Докато си здрав и може да работиш ти казват заповядай , но дотрябва ли ти нещо хайде марш. Вече не си нужен.Егати и правилата, егати и ценностите.

Техен си съюз, техни си правила, техни си ценности. Като не ни харесват, ние кво майка си търсим при тях?!

Ами няма да гони конгоанците които им бяха колония 100г. В Брюксел,особено във френската част всеки втори е от африка и скоро може да поискат автономия.

А де

Наскоро пострадах при инцедент в Сърбия (все още извън ЕС). Закараха ме в Спешната им помощ, къдто ми извършиха входящ преглед, рентген на цялото тяло, няколко шева, след което ме прехвърлихая в някаква клиника, където ме ваксинираха против тетанус и не знам какво още. И никой, никъде, в никой момент, нито за секунда не си направи устата за пари - просто въобще не стана въпрос за пати - питат: име, възраст, националност и толкоз - после те преглеждат и ти помагат и те пускат - никой не иска пари. Случвало ми се е също в Сърбия други колеги да пострадат и да обикалям с тях по болниците - познайте кво - същото. Никой не те пита за пари - само ти помагат. Сега щели да облекчават медицинските процедури за европейци в Сърбия, като Европейската здравная карта щяла да важи и в Сърбия. На баба ви европейското фърчило - в Сърбия досега не искаха нито карта, нито пари! Сега ЕС ще се намеси и ще принуди сърбите да въведат за гражданите на ЕС същите бюрократични спънки, които си знаем. Факт - дето се е намесил ЕС - по-зле е станало. РЕФЕРЕНДУМ ЗА ЕС И НАТО - ВЕДНАГА!

"Европейската здравная карта" , туй малко несръбско ми звучи, почти на руски избива, ама може да бъркам..

Всъщност е американско-полски проблем - Dell, made in Poland. Клавиатурата е малко кофти, а А и Я на фонетична са ми един до друг.

От много години всички правителства в Белгия се контролират от ПЕДОФИЛСКАТА МАФИЯ! Ако се чудите защо не гонят мангалите, а разболели се нормални хора отговора е прост: нормален европеец дори да закъса за пари и да се разболее няма да позволи да се гаврят с детето му, а циганин , африканец и т.н. сам ще предлага детето си, за да има пари за цигари и пиене ....

( нерегистриран ) 08.04.2014 12:34 Еми никой не иска да решава чужди проблеми. Всяка държава се крепи на данъците си! Не можеш да вземеш цървулите на босия! Затова се действа така. В България е същото. Уж здравеопазването е безплатно (преговори конституцията), пък като безработен трябва да си плащаш вноската отнасяща се за минимална работна заплата. Като не получаваш доход, как път ти изчислиха, вноската за здраве. После, някой знае ли колко е икзистенциалния минимум за човек в България? Въпрос с повишен трудност за пишещите във форума. Съобразен е ли той с всичките таксички и такси за живот. Как си представяте човек да живее с екзистенциален доход. Тъмничен затвор ли е това? Как живее пенсионер с минимална пенсия?

Ще замоля тук четящите да отворят Google Earth или Google Maps, да превключат на сателитен режим и да си изкарат на екрана района на Европа, Близкия Изток и Северна Африка. Веднага ще ви се изясни защо ЕС тук няма никакво значение, а само цветовете на картата - потоците са от жълтото (пустинята) към зеленото (градината). А някой яко подпира с пари и власт тази еврейгейска политика, дето била за европейци.

Да, те в Белгия не гонят и си дондуркат само араби и негри, а ако са и мюсюлмани, още по-добре! А в еврейгейската столица Брюксел по последни данни населението е преобладаващо черно, престъпленията извършени от черни не се регистрират, че било расистко, пък и не могат да ги разкрият, затова почерпили опит от нашите милиционери.

точно на белгия най големия проблем са и европейците! нека да приложат същото на техните арабески и африканци да видим какво ще стане...на тях просто им дават гражданство и ги хрантутят цял живот!

Говорят за индийски етнос, а не за европейци...

Българиските граждани са граждани на ЕС. Българските цигани са български граждани. Следователно българските цигани са граждани на ЕС. Също като холандските негри. Ако ЕС иска да стане това, за което претендира, етноса не трябва да има значение.

Тоя ЕС или трябва да се разпадне или най-накрая да се случи. В момента е някакво странно слабо и безпринципно формирование. Хем уж сме еднакви, споделяме едни ценности, но всеки си прави каквото си иска. Единствения ефект е че текат едни парични потоци от запад на изток, изпълняваме едни инструкции от изток на запад и издържаме допълнителна администрация в евроинституциите. Никаква обща политика, икономика, пазар, закони. От такъв ЕС няма смисъл.

Неравенството е несправедливост между равни и справедливост между неравни!

Еми никой не иска да решава чужди проблеми. Всяка държава се крепи на данъците си! Не можеш да вземеш цървулите на босия! Затова се действа така. В България е същото. Уж здравеопазването е безплатно (преговори конституцията), пък като безработен трябва да си плащаш вноската отнасяща се за минимална работна заплата. Като не получаваш договор, как път ти изчислиха, вноската за здраве. После, някой знае ли колко е икзистенциалния минимум за човек в България? Въпрос с повишен отговор за писещите във форума.

Всеки един от тези европейски граждани би трябвало да съди институцията, която му изпраща подобна заповед. Още повече, когато става дума за Германия, Британия или клоаката Белгия, които са най-облагодетелствените държава от членството си в ЕС. Същите тези държави трябва да бъдат съдени и за допускането на огромен брой екстракомунитари в Съюза, което променя демографията му, както и усложнява социалната обстановка. Никоя бюрократична, идиотска и безсмислена община в Белгия не може да стои над Европейските директиви и ако законодателството на Белгия позволява това, то тогава трябва да си го отнесат в Конституционният съд. Запомнете, че ние всички помогнахме за изграждането на тоя Съюз, дори и Бг - която беше изтъргувана да попадне под съветския блок за да може да се запази мирът в Европа. Когато живеете някъде из Европа, трябва да изисквата толкова от обслужващата ви администрация, колкото и местното население.

Бре, какви високопарни приказки! Ха сега кажи как това се изпълнява в България?! Тук държавата буквално унищожава собствения си народ! Та нека първо оправим себе си, пък после да се репчим на другите!

ако институция в бг наруши законодателството към мен аз бих си търсил правата - точно това направих, когато ми трябваше преглед при специалист и поликлиниката не можеше да ми даде направление като осигурен в друга страна от ЕС - просто никой не е измислил процедурата как да се осъществи това.

Аз познавам шляещ се по кръчмите холандец в София, който нито научи езика, нито има работа, а само порка. Ще го експулсираме ли? Или е прекалено ценен наш голям бял брат?

Е, па да не би ти да му плащаш пиенето? Човека прави обороти на кръчмите - не ти точи социалната система! Бая тъп пример даде!

Типично за комундел. Всичките им примери са с това качество.

dionisiosd@yahoo.com

Я провери пак батка-и след това говори... Той внася осигуровки в Холандия и СЕ ЛЕКУВА НАПЪЛНО БЕЗПЛАТНО в БЪЛГАРИЯ..... Той плаща данъци там-И ПОЛЗВА ПЪТИЩАТА ТУК-платени и подържани от ТЕБ!!!! И за съжаление-въпреки че Българинът в неговата държава не може да използва"дотация за безработица" повече от шест месеца(и то ако е работил-най малко-една година преди това),защото след това ще го изгонят-тои може да го прави 6 месеца годишно тук...Ако искаш,ще ти обясня и технологията!!НИКОЙ НЕ Е РАЗБРАЛ-че много от тези гниди-точно това правят в България.....

Защо го няма Волен Сидеров да пописка истерично под тази новина?

Защо, господа европейски двуличници, защо вие не интегрирате това племе циганско, та да видим и ние как става, а не само да ни пилите, че не сме били спазвали правата им. Защо, защо?

А защо вие драги българи развъждате толкова мангали за износ? Защо тук те се чувстват чудесно? Защо другите държави като Белгия правят всичко възможно да си гледат интереса, а вие само ревете и търсите кой ви е виновен! Вместо да мрънкате, учете се от белгийците, хванете политиците си за ушите, които постоянно оправдават собствената си некадърност с ЕС!

Интересите на Белгия трабва да са в унисон на европейските директиви. Ако тъпите и общински администратори с основно образование нарушават такива, то всеки един от тези европейски граждани трябва да съдят конкретната община. Аз бих го направил.

Заради паразитите-цигани се налагат все по-строги мерки, ясно, но защо от ЕС ни задължават да приемаме НЕЛЕГАЛНИ ИМИГРАНТИ и да им осигуряваме добри условия на живот и непрекъснато ни размахват пръст, че не интегрираме същите тези цигани, и защо ще лишават хора, започнали работа от по-малко от година, от медицински грижи и ще ги експулсират.

Щото сме подай гъзец ей за това ни мачкат навсякъде, за нас може да има санкции, а тия църните дето идват да седели тук. Бе я нашите да им оправят документите и да плъзнат из Европата да видим дали няма те да вземат да ни клякат!

Българинът трябва да се научи, че: Като отиде в една държава трябва да научи езикът на максимум. Да се интегрира по най-бързия начин. Да забрави какво е било в БГ. Да уважава държавата приемник и спазва законите. А на който не му харесва, обратно към терминал 2.

абсолютно несъгласен - няма нищо по-тъжно от някой, който се опитва да си прикрие произхода и започва да имитира по абсурден начин някакви други националности. Като човек, който е живял в различни държави и продължава да живее извън бг ти казвам винаги съм осмивал тези индивиди.

Колега, прав си, но това е съвсем, съвсем друга тема. Аз пиша за нормалните хора.

А нима тези хора които отиват в другите страни от ЕС не са бежанци ,нима те нямат нужда да им построят жилища,да ги научат на техният език и да им намерят работа, да ги интегрират. Само ние ли сме длъжни в България да се грижим за бежанците от цял свят.

Здравейте, виждам и смислени и не толкова разумни коментари, но да ви споделя моите впечатления от Белгия. Детето ми беше на стаж в белгийска компания след завършена бакалавърска степен в Германия. Стажът продължи една година. След това записа магистърска степен в частен университет в Белгия и, разбира се, през цялото време си плаща квартира, транспорт, телефон храна в тази държава. Въпреки това, местните власти потърсиха сметка откъде има доходи, как си плаща престоя и, докато не им изпрати банкови извлечения с преводите от България, не мирясаха. Затова смятам, че всички чужденци са подложени на проучване и експулсиране в случай, че не докажат доходите си. По мое мнение, заради циганите и нехранимайковците, образованите и работливи българи са подлагани на немалко унижения. Затова, първо трябва да стегнем дисциплината тук, в България и после да търсим сметка на Европа. Защо плащаме здравните осигуровки на държавни служители и цигани, да не би да са нещо по-специално от нас? Защо позволяваме да се лекуват за наша сметка неосигурените, да не са сакати? Защо предпочитаме да заметем пред гетата вместо да задължим малцинствата да учат и работят? Каквото си посеем - това ще пожънем. Не европейците, ние сме си виновни за отношението.

Има една тънка разлика - дай същия пример за белгиец в България! Това неравенство е причината за тези проблеми - потока е от бедните членки към богатите! Ние в България не приемаме същия брой европейци, не даваме същите условия и перспективи! Ако си на мястото на един обикновен белгиец как би разсъждавал? Ако България беше на мястото на Белгия, отношението към чужденците би били много по-лошо - българина е нетолерантен към чужденците, дори към собствените си сънародници!

ами тогава ще критикуваме България, ако това се случи. В случая обаче нема как да си затворим очите заради някаква хипотеза - проблемите се решават един по един и по време на възникването им.

dionisiosd@yahoo.com

Българинът при нужда-търчи да помага,и можеш и гащите да му вземеш.... А там,една чаша вода няма да получиш!!! И ти го казва чужденец!!!!

Няма лошо в подхода им. Би било добре само накрая, след доказване на доходите да се извинят за подозрителността и да обяснят "налага се да процедираме така, за да няма трафиканти и други". Нещо като извинение.

Ами прави са! И ние българите искаме това спрямо нашите търтеи, ама не ни стиска! Затова злобеем срещу всеки, който си защищава интереса! Който не му харесва ЕС да се връща в България и всеки ден на площада за референдум и напускане на съюза! Стига циврене по форумите!

Ето така изглежда европейската справедливост и демокрация. На практика ЕС е мъртъв и сега само се разлага. Бедните държави в него бяха опоскани и станаха още по-бедни а богатите още по-богати. И правилата в ЕС, важат само за малките и второ качествени европейци, другите могат да ги нарушават, както намерят за добре.

За каква справедливост бълнуваш? Колко белгийски търтея издържа България, колко техни безработни и цигани приехме? Айде стига двуличие!

Заради Белгия и ЕС издържаме всички цигани! Всеки път, когато властта се опита да ги вкара в ред (събаряне на гето, плащане на сметки и т.н.) от Брюксел се редят на опашка да ни набиват канчетата! Осъзнайте се най-накрая

Че то в Белгия са най-големите кошери, в които не е останала грам пчела. След два месеца пак ще им пратим 17 тлъсти търтея, с безбройния им антураж от средно и недотам охранени такива.

Прави са, дано доживея и у нас да не се плащат пари под форма на помощи и разни други на такива, които нито работят, нито учат, само раждат нов боклук който ние будалите работещи издържаме.Има народна поговорка-който не работи не трябва да яде.Сега у нас е точно обратното-ядат и живеят добре тези, дето не работят. Това ли нормалната човешка справедливост? Не демокрация-тояга трябва да играе над главата на българина и да му се бърка в джоба-той само от това разбира.

К`во взимаш бе човек??? Яко!!! Нова синтетика ли е това?? Колко струва???

Не взема, а дава. И не е синтетика, а натурално. И е универсалното лекарство - нарича се гьостерица.

А от нас ЕС изисква да приемаме, приобщаваме и осигуряваме нормални условия за живот на бежанците, когато за нас е трудно да има такива. Много е лесно на чужд гръб да се дават съвети ГОСПОДА ЕВРОПЕЙЦИ!

Какво стана с "обединена" Европа?!... или просто вече "принципите" са други? Когато старият континент ламтеше за геополитическа експанзия, нямаше проблеми - на всички потенциални нови членки се обещаваше светло бъдеще и равноправие, но сега след кризата и проблемите, породени от нееднаквите, неадекватните и нереципрочните икономики на различните страни-членки, изведнъж законът започна да пречи и "изключенията" станаха правило а експлоатацията на евтин труд, нормална практика. Единствено инерцията крепи този съюз, който същевременно е на ясно, че например Украйна НИКОГА няма да стане пълноправен член на ЕС, както и Турция, между впрочем, но пропагандата и лъжите за светло бъдеще и демократично благоденствие продължават да се леят безплатно, защото само те са безплатни в нашият "общ европейски дом".

Мда..Барозу и Брюкселските зелки докараха ЕС до разпад. Май думите "имам си една мечта" ще се цитират един ден и по този повод...жалко наистина.

Белгийци,австрийци-все"достойни"нации...... С история за завист!!При всяка война-те дори не си правят труда да се предадат...Правят се че няма такава!!!Те са КЕНЕФИТЕ на Германия...Една Германия която ги използва за ИЗТРИВАЛКИ!! Е,и те трябва да си го изкарат на някого... Написах и вчера!!Вие бе"бугаристанци"-заради едни"незначителин" писменост,култура,науки,държавност и цивилизация`дето сте дали на света-се мислите за велики...Можете ли вие да се мерите с откривателите на вурсчетата??Не можете..... А пА-разберете най на края бе"диваци"че обединена Европа,означава да ви вземат всичко!!Така е цивилизовано бе!! К`во сега а??Ще отидеш ти в Белгия и ще се разболееш-с какво право бе??Ти си"използвач"..... Пичове са те-`дето ще ти изнесат и душата и ще я"лапнат"... Еееееехххххх!!!! Прост народ тия"бугаристанци бе,прост.... Обединена Европа-батковци-значи да обединим вашето-не тяхното!!Вашето е общо бе!!Тяхнто е свещено и не се пипа.......

Не знам, мен заплата ми в Европа ме урежда, тази в България - не...

Да ти ритам и демокрацията и съюза фалшив...

Просто и ние гоним белгийските педофили и готово.А и се радвам че живея в България а не в някоя зарината с африкаци и араби държава като скромната Белгия или Холандия.Мелези.

Стига с тия мангалски истории. Естествено, че ще гонят циганите.

Добре, а нашите кой ще ги изгони? На нас не ни трябват такива паразити, Европа не ги иска (защо ли, нали са "интегратори"?), на Индия също не и трябват? А ЕС, вместо да си навира гагата в Украйна и Африка, по-добре да се замисли какво да прави с тези над 10 милиона (на територията на ЕС) паразити! Все пак и етническата толерантност има граници!

Колега тука не говорим за //тези, които не работят, просят или нощуват на открито, ще бъдат експулсирани./ А за обикновени хора който си спазват законите и въпреки всичко ги връщат

Така наречените български работници в Белгия, са напуснали селата на разбитата от демократите своя държава. Небръснати, немити, незнаещи езици, без пари, видимо изостанали умственно аутсайдери, тези чада на новата ни дясна система не са желани дори тук. За циганите - да не говорим. Пуснаха ги в Лондон, те изядоха белите лебеди на кралицата... Да ме прощават нашенци, но мястото им е тук в блатото при измислените дребнобуржоазни феодали. Дадоха добровобво властта на народа в ръцете на криминални заговорници, наречени десни политици сега нека събрат попарата.

Ако не си забелязал,в статията пише-НАЙ ЧЕСТО българи.....А НЕ САМО българи!!! Така,че хубава е лекцията,ама изводът е че обединената Европа е въздух под налягане.....

белите лебеди по парковете в лондон са с чип на крака и още докато се разпискат ще го хванат този които ги тормози.

Интересно дали при същите условия ще гони и ариканци?

та какъв остава смисъла на ЕС? Безумни вноски, директиви, рестрикции, наказания ... ех го и скапания съюз . Отдавна е ясно, че имигрантите с неизяснен статут имат повече права от европейците, нали целта е европа да стане дом за африканци и ислямисти и капан за европейци

За да имаш свободно движение трябва да имаш пари.

Това не го пишеше в договора за присъединяване ;)

тези, които не работят, просят или нощуват на открито, ще бъдат експулсирани.

Е нали сме братя,какво стана сега ащо ни гоните.

какво ще кажеш ако аз всики ден ти кисна на КЬОР СУФРА?

Ако не ми слагаш на софрата, и то каквото аз си избера, ще кажа, че ме дискриминираш и ще те съдя до дупка, тебе лично и цялата ти нетолерантна държава. Анадънму?

И тук ман.алите ни киснат на врата,но не сме изгоноли никой странно нали.