Протестиращи фермери блокираха за кратко пътя Варна-Бургас

Според тях, в момента във Варненска област няма зараза от африканска чума и затова е нелогично да убиват прасета.

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

За съжаление на хората точно сега е най-доброто време да си заколят прасетата - така ще могат да си ги приберат, иначе ще им ги приберат. Голям пропуск е на всички отговорни институции и два университета, в които има ветеринарномедицински факултети, да не обяснят на хората какво представлява чумата, в частност този много по-опасен вариант. Тук не трябва да си задаваме въпроса Дали? а Кога? Става въпрос за изключително заразно вирусно заболяване, за което за момента няма нито ваксина, нито лечение и единствената възможност е унищожаване на прасетата - не става въпрос да ги чакаме да се разболеят и да се молим да не се разболеят - просто такава възможност няма. Тази липса на информация води до изхвърляне на остатъци от изклани животни, както стана в сливенско. С две думи - хората сами си подливат вода и сами се цакат, като се крият зад прословутата фраза - ти къФ си да ми даваш наклон на оная работа. Поради изключителната устойчивост на вируса възстановяването ще отнеме години за съжаление. Като сложим и ината на хората - още повече време. Пресен пример за това е Румъния, където отново пламна чума на местата, където миналата година пламна, защото хората си мислят, че повече знаят, а правителството и отговорните институции нехаят за проблема, няма разяснителна кампания, нито адекватни мерки - само се чудят как да си разпределят парите от ЕС.

Моля за всеки протест, подкрепен от кмета, съобщавайте от коя партия е. Проблем ли е?

Всичко е с цел да се избият читавите прасета и след това на тяхно място да се развъдят порода която е генномодифицирана ...

Тактика Чудомир Свини бе, кумец, свини! Надумахме се с Теня Казака, дадох аз половината пари и той другата половина и купихме стотина парчета от ония черните, с дългите зурли, та да походим из селата! Хем агитацийка за партията да направим, хем далавера един вид. Казакът замина с момчето си към Бургаско, а аз останах тук. Търсят ме, знаеш, постоянно ме дирят за служба разни чиновничета, кантонери, горски стражари, та съм зает много. По цял ден тичам, знаеш, уволнявам, назначавам, премествам

Тука един измекярин "Кико" се напъва да троли в угода на българоубийците от властта. Форумни мурви, които през живота си не са отгледали и цвете в саксия, плюят по форумите една огромна част от българите, която се мъчи да оцелява.

Ако не се докажем като гражданско общество което е демократичен коректив на властващите и сега ще продължават да ни тъпчат и унизяват.. Властващите причиняват с действията си за губи за милиард ама седнали да се хвалят как менторите им от ек им отпуснала някакви милиончета????? Да не говорим че земеделската тука говори за 70-80000 избити а еврокомисарката говори за 130000 избити????

Мале, каква е хубава Майчето на снимката.

Лелеее само за бой са тези цървули

Цървули ама без техния труд и производство гладен ще си умрете...От такива като вас света няма никаква нужда....

А ти за какво си? Защо изобщо си се родил? Да дрискаш по форумите. Прав е съфорумника по-долу. От такива като вас света няма никаква нужда.

Време е за малко бой от жандармерията - 10-15 души ще разиграват цяла България.

Ти на миризливите кочини ли им викаш свиневъдство бе главанак?

Утре ще има закон за събиране на деца от семействата. Сега прасетата в задния двор били незаконни. 500 години турците не са забранили свиневъдството ,тия как ще го забранят. Българина ще си гледа прасета. В магазините месото е подметка с хормони . Затова гробищата са препълнени от отровната храна

Недей да лъжеш. Никой не ви спира да гледате прасета, но по правилата. Те са ясно описани. И там е описано, че при епидемии БАБХ има право да разпореди унищожаване на животни като мярка за справяне с проблема. Това, което вие всъщност искате, е вие да си избирате кои закони и правила да спазвате. Т.е. да няма за вас закони и правила. Това е в пряк ущърб на нас - другите хора, които се мъчим да правим законова държава и общество - и затова ние няма да позволим вашата свободия на наш гръб.

Никой няма право да блокира пътища. А полицията е длъжна да гарантира спазването на закона (като не допуска блокиране на пътища), но не го прави, а чака нареждане отгоре какво да прави. Както всичко в България, и това ще се решава не по законосъобразност, а по целесъобразност - т.е. някои отгоре ще решава дали да се спазва и прилага закона или не. Жалка работа.

Нека добавя нещо за тези, които се мислят за много умни като пресичат напред-назад пешеходна пътека, мислейки си, че така блокират пътя без да нарушават закона. В Закона за движение по пътищата ясно е указано, че при наличие на представител на органите на КАТ, регулиращ движението, неговите указания към участниците в движението са с най-висок приоритет. Т.е. когато катаджията разпореди на пешеходците да спрат и даде команда на автомобилите да преминават, пешеходците са длъжни да освободят пешеходната пътека и да дадат път на колите. Ако не го направят, си е чисто неспазване на закона.

.... ако селяните тръгнат със сопите към жълтите павета да изпълняват ли разпорежданията на полицията?