Протестиращи фермери блокираха за кратко пътя Варна-Бургас

Според тях, в момента във Варненска област няма зараза от африканска чума и затова е нелогично да убиват прасета.

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Никой няма право да блокира пътища. А полицията е длъжна да гарантира спазването на закона (като не допуска блокиране на пътища), но не го прави, а чака нареждане отгоре какво да прави. Както всичко в България, и това ще се решава не по законосъобразност, а по целесъобразност - т.е. някои отгоре ще решава дали да се спазва и прилага закона или не. Жалка работа.

Нека добавя нещо за тези, които се мислят за много умни като пресичат напред-назад пешеходна пътека, мислейки си, че така блокират пътя без да нарушават закона. В Закона за движение по пътищата ясно е указано, че при наличие на представител на органите на КАТ, регулиращ движението, неговите указания към участниците в движението са с най-висок приоритет. Т.е. когато катаджията разпореди на пешеходците да спрат и даде команда на автомобилите да преминават, пешеходците са длъжни да освободят пешеходната пътека и да дадат път на колите. Ако не го направят, си е чисто неспазване на закона.

Утре ще има закон за събиране на деца от семействата. Сега прасетата в задния двор били незаконни. 500 години турците не са забранили свиневъдството ,тия как ще го забранят. Българина ще си гледа прасета. В магазините месото е подметка с хормони . Затова гробищата са препълнени от отровната храна

Недей да лъжеш. Никой не ви спира да гледате прасета, но по правилата. Те са ясно описани. И там е описано, че при епидемии БАБХ има право да разпореди унищожаване на животни като мярка за справяне с проблема. Това, което вие всъщност искате, е вие да си избирате кои закони и правила да спазвате. Т.е. да няма за вас закони и правила. Това е в пряк ущърб на нас - другите хора, които се мъчим да правим законова държава и общество - и затова ние няма да позволим вашата свободия на наш гръб.

Ти на миризливите кочини ли им викаш свиневъдство бе главанак?

Време е за малко бой от жандармерията - 10-15 души ще разиграват цяла България.

Лелеее само за бой са тези цървули

.... ако селяните тръгнат със сопите към жълтите павета да изпълняват ли разпорежданията на полицията?

Мале, каква е хубава Майчето на снимката.

Ако не се докажем като гражданско общество което е демократичен коректив на властващите и сега ще продължават да ни тъпчат и унизяват.. Властващите причиняват с действията си за губи за милиард ама седнали да се хвалят как менторите им от ек им отпуснала някакви милиончета????? Да не говорим че земеделската тука говори за 70-80000 избити а еврокомисарката говори за 130000 избити????

Цървули ама без техния труд и производство гладен ще си умрете...От такива като вас света няма никаква нужда....

А ти за какво си? Защо изобщо си се родил? Да дрискаш по форумите. Прав е съфорумника по-долу. От такива като вас света няма никаква нужда.

Тука един измекярин "Кико" се напъва да троли в угода на българоубийците от властта. Форумни мурви, които през живота си не са отгледали и цвете в саксия, плюят по форумите една огромна част от българите, която се мъчи да оцелява.

Тактика Чудомир Свини бе, кумец, свини! Надумахме се с Теня Казака, дадох аз половината пари и той другата половина и купихме стотина парчета от ония черните, с дългите зурли, та да походим из селата! Хем агитацийка за партията да направим, хем далавера един вид. Казакът замина с момчето си към Бургаско, а аз останах тук. Търсят ме, знаеш, постоянно ме дирят за служба разни чиновничета, кантонери, горски стражари, та съм зает много. По цял ден тичам, знаеш, уволнявам, назначавам, премествам

Всичко е с цел да се избият читавите прасета и след това на тяхно място да се развъдят порода която е генномодифицирана ...

Моля за всеки протест, подкрепен от кмета, съобщавайте от коя партия е. Проблем ли е?

За съжаление на хората точно сега е най-доброто време да си заколят прасетата - така ще могат да си ги приберат, иначе ще им ги приберат. Голям пропуск е на всички отговорни институции и два университета, в които има ветеринарномедицински факултети, да не обяснят на хората какво представлява чумата, в частност този много по-опасен вариант. Тук не трябва да си задаваме въпроса Дали? а Кога? Става въпрос за изключително заразно вирусно заболяване, за което за момента няма нито ваксина, нито лечение и единствената възможност е унищожаване на прасетата - не става въпрос да ги чакаме да се разболеят и да се молим да не се разболеят - просто такава възможност няма. Тази липса на информация води до изхвърляне на остатъци от изклани животни, както стана в сливенско. С две думи - хората сами си подливат вода и сами се цакат, като се крият зад прословутата фраза - ти къФ си да ми даваш наклон на оная работа. Поради изключителната устойчивост на вируса възстановяването ще отнеме години за съжаление. Като сложим и ината на хората - още повече време. Пресен пример за това е Румъния, където отново пламна чума на местата, където миналата година пламна, защото хората си мислят, че повече знаят, а правителството и отговорните институции нехаят за проблема, няма разяснителна кампания, нито адекватни мерки - само се чудят как да си разпределят парите от ЕС.