Коментари - Протестиращи съдии обявиха ВСС за Висш съвет на слагачите | Днес.dir.bg

Протестиращи съдии обявиха ВСС за Висш съвет на слагачите

Стотина съдии от цялата страна се събраха пред сградата на Висшия съдебен съвет в знак на протест срещу уволнението на председателката на Съюза на съдиите Мирослава Тодорова. Това е първи в България протест на магистрати.

Обратно в новината

Коментари - Протестиращи съдии обявиха ВСС за Висш съвет на слагачите | Днес.dir.bg

Коментари

БОЖЕ ПАЗИ БЪЛГАРИЯ , от набедени съдии . Преди време Ана Карайванова от ВСС , сподели във интервю. "Съдиите могат сами да решават как да гледат делата си" За каква независимост реват тези съдии ,назначени по схемата на Красйо -черния.. Не познавам Мирослава Тодорова като съдия, но виждам във съюза на съдиите доказали се боклуци от мой дела.. Последният със когото имам работа е адмистративният ръководител на Девненският раионен съд. Димо Венков Цолов Този съдия, ВСС отдавна трябваше да си го прибере. До него подреждам Ерна Якова Павлова - председател на варненският районен съд.Милен Славов - заместник председател на Варненският Окръжен съд.и още десетина -петнайсет съдии докладчици от варненските съдилища. Очаквам да видя как ще работи новият ВСС със новият прокурор Цацаров. Дано името му, да не е предопределящо в подхода му на работа със малките рибки. Ако някой се съмнява във това което пиша, тел . ми е 0988870132 . Имам много факти , интересни от практиката.

сър

И да сложат теб нещастнищо.

аззз

много жени много нещо, къде има жени само проблеми и скандали, трябва да ги разредят малко

всички протестиращи са корумпирани без съмнение. гузен не гонен бяга.

Как е момчета, намерихте ли врага? За едни той е пожарникаро и с-ие, за други съдиите и с-ие. Важното е да търсите още по старателно, да се ядосвате, да се гневите и така леко-полеко ще забравите, че ви вдигнаха тока с 13-16%, че ви вдигнаха водата, че пак поскъпна бензина, че държавата и общините ви дерат вече четвърта кожа за тази година. ДОКОГА?

Да сте чули до сега Лекарският съюз и Съюзът на съдиите да са дали съгласие да се накаже някой лекар или съдия?Такова животно няма,те за това са ги учредили тези съюзи,за да не може никой да ги наказва за допуснати грешки.

Костов продаде евтино БТК и врътна неизгодно БГ-дълга. Бетонира Черноморието. Сега съди България, че държавата се бъзика с имотите му. Костови хора са Любка Качакова-срамната, малкото Василев, Хачикян и чаровната Долорес Арсенова. Даже и Влахов - един чудесен мъж. Искаме си Царя. Поздрави. Всичко е точно.

Адска машина направи на парчета джипа на столична бизнесдама, която е приятелка на висш служител от средите на СИК. Пострадалата Цветанка Карагьозова излиза с бодигарда от охранителна фирма "Ипон" Бойко Борисов, който работи в тясно сътрудничество с акционерите на застрахователна компания СИК и Интергруп Румен Николов-Пашата и Младен Михалев-Маджо. Пострадалата е собственик на фирма за химически продукти, масла и изкуствени торове. Взривното устройство било поставено под предната лява гума, но не е било много силно, смятат криминалисти.... още По всяка вероятност направен, за да сплаши човека от "Ипон".

Трудещите се от цялата страна гневно изразиха тук, в постовете си възмущение от опитите на шепа продали се на мафията магистрати да пречат на правителството да гради светлото бъдеще на герберизъма.

Всичко това са пушилки за отклоняване вниманието на трудящите се.

Ако знаете каква е корупцията в съдебната система, свят ше Ви се завие! МАФИЯ! МАФИЯ! МАФИЯ!

Вярно е, че правилният отговор е - народен и другарски съд. Само Партията не греши и може да съди.

осъждам слугинското поведениена всс но не защитавам тодорова защото и тодорова и цветанов и боко тиквата са боклуци еднакво виновни зар хала на българия

Вината винаги е външна и някъде там, далеко от нас.

не само тодорова, но и всички нагли и корумпирани гювендии ван от неработещата садебна система. оправданието на тодорова, че просрочва делата защото нямала компютер е наивно и детско. тя и подобните на нея трябва да бадат садени и опандизвани, защото са част от мафията.

ИМАМ ПРОСТИЧКО ПРЕДЛОЖЕНИЕ: ВСИЧКИ СЪДИИ ИПРОКУРОРИ ДА БЪДАТ АТЕСТИРАНИ И ПРЕНАЗНАЧЕНИ ЗА ПЕРИОД ОТ ДВЕ ГОДИНИ. ДА СЕ ПОИЗЧИСТЯТ КОРУМПИРАНИТЕ ЛЕШОЯДИ ОТ СИСТЕМАТА. А И НАЗНАЧЕНИТЕ С ВРЪЗКИ И ПРОТЕКЦИИ. "НЕЗАВИСИМАТА" СЪДЕБНА ВЛАСТ Е ТОЛКОВА ИЗГНИЛА, ЧЕ СЕ СЪМНЯВАМ ДАЛИ ЩЕ ОСТАНЕ НЯКОЙ. НЯМА СТРАШНО - ИМАМЕ ЮРИСТИ В ОГРОМЕН ИЗЛИШЪК. СЛУГИТЕ НА МАФИЯТА, ТЪРГОВЦИТЕ НА СЪДБИ.. ДА СИ ХОДЯТ!

Сбъркал сте и сте написал "атестирани", вместо "арестувани", както се очаква от вас.

Много се усложни живота. Преди съдбите се решаваха от политбюро, градски комитет и дари от другарски съд. Днес- независима съдебна система. Ето с предишната система на другарски съд, нашите внучета днес управляват страната. Отново да се въведе другарският съд, за да могат и внуците на нашите внуци да я управляват. Какво ги усложнявате нещата?

Криво седи, право съди, ама било при кадията едно време. Правосъдието, вкл. ВСС не прекъсна удобните си и полезни връзки с партиите и ще сърба попарата на народното недоволство и недоверие. Партийни и президентски квоти в уж независими държавни институции е просто фарс. Друг въпрос е- дали има работещи органи за вътрешен контрол в правораздавателните органи .

Остава сега Красьо Черния да понесе един лозунг на чело на протеста на съдиите и циркът ще бъде завършен...Остава от някъде да се появи един художествен критик/журналист, за да отрази точно и безпристрастно събитието!

За да няма двойни стандарти,не е необходимо да се прощава на Мирка а да се сГоТвят и останалите провинили и обложили се.

Не знам каква е тази демокрация, но в момента аз и много хора изпитват повече страх в живота си. Страх от държавната администрация. която се държи с обикновените хора като с рая, страх от общинската администрация-ако се заям с тебе дръж се, страх от МВР, страх да си поискаш касова бележка, а дори при социализма получавах такава без да я искам, страх да отида при джипито и да се моля че имам нужда от специалист, защото не се чусъвувам добре с бъбреците и чуствувам че имам нужда от по високо и квалифицирана помош, досега два пти ми са разбивани и камани, страх от.....................

Я как се подкрепят корумпираните мърлячи ! А ако излезнат на протест десетките хиляди пострадали от мързела, подкупността и некадърността на съдиите какво ще стане ? Къде бяха, когато 10 години не можа да напише тази смръдла два реда за да осъдят изнасилвача на децата ? Къде бяха когато пуснаха наркотрафикант заради нейната "заетост" ? Марш в съда да си върите работа долна подкупна съдийска паплач !

Понеже съм от нищожния процент българи, които имат памет, искам да напомня как започна кариерата на Борисов. Бидейки бодигард на Живков и Симеон той бе назначен за главен секретар на МВР. Предполагам много хора бяха озадачени от странното назначение. Поемайки поста, като истински мачо, който е решил да сложи ред в държавата, той направи първото си изявление. В него каза, че няма да позволи и косъм да падне от главата на полицай. Няколко месеца по-късно пиандурникът Вежди Рашидов, бидейки общински съветник, и много велик естествено, с Илия Павлов зад гърба си, удари публично полицай. С интерес очаквах реакцията на мачото Борисов. Ами! Борисов се покри като последната шушумига и запази пълно мълчание. Тогава разбрах, че пожарникарчето не е стигнало случайно до този пост.

Май бая съдии са се задействали днес във форума. Истината е обаче че и те с все Боко са за трепане. И съдебната система и всичките от парламента са за сменяне.

А кой назначи Филчев за главен прокурор, който се оказа дясната ръка на Гоце ? Случайни събития през годините на прехода няма !

имаме ли 100 свободни места по затворите някъде? време е май да им се вдигне имунитета на тези дами и господа.

Лозунгът, издигнат на протеста ВСС Висш Съвет на Слагачите,е от един помощник-нотариус с втора кантора в Люлин.Същото лице бе е на протестите срещу шистовия газ и е съратник на Стефан Гамизов

Още по интересно а ти откъде ги знаеш тези подробности. Такива като тебе докараха България до този хал. Шистовия газ е лудост и мерзост на тези на , които са си уредили животеца изван БГ.

Обвиняваме съдиите, а защо не погледнем тези измислени арести без грам доказателства? Обвиняваме съдиите, а защо не погледнем и досъдебните производства в МВР-та? Съдията е този, който преценява има ли доказателства или не за дадена присъда. Аз лично по последните "грандиозни" дела не виждам нищо друго, освен едни измислени лъжливи свидетели, които търчат от едната съдебна зала в друга! Погледнете делото за убитата адвокатка как се обърна наопаки и как излязоха нагласените уговорки!

съдията е този който преценява според СУМАТА!!! и докато тази длъжност не стане изборна от народа,да се отчита за всяко дело публично няма да има законност на тази територия,защото това не е държава!!

И кой ще е съдия тогава?Та нали половината ще твърдят едно, а другата друго!!!!Съдията не трябва да е угоден на обществото, а да отсъжда по закон!Лошото е че "плиткоумници", като теб, познаващи законите, коментират какво да се прави и как да се осъжда!!Досущ, като вашия вожд!

Така се правят нещата - пускат се в определена група поръчкови "бомби" и скандали, за да има обществото върху какво и срещу кого да скача и роптае... докато вождът и приближената му свита разпрострат дългата си ръка върху нечии бизнес, имущество или там, каквото им е харесало...

Сега гледам по Канал 3, че Пенгезов щял да каже и за друго дело, забавено от тази съдийка! Аз искам Пенгезов и ВСС да каже за двуцифрената бройка забавени дела на приятелката на Цецо Владимира Янева и особено за това, където е и в конфликт на интереси делото за Софийски имоти, където купуваха на поразия с баща си! Ето за това дело искам да каже Пенгезов! Да, има нарушение при Тодорова, но двойният аршин при наказанията е очеваден! Очевадна е и политическата поръчка!

познавам един бивш квартален отговорник,който го уволниха от системата и сега плюе наляво и надясно Цв.Цв. за каквото се сети,даже и за жегите сега..така,че тези доносници и бивши шестаци ги разбирам...кофти е да ти вкарат чадър отзад и да го разтворят след това ама.....това си заслужават:)))))))

Защо описвате случка, станала с Премиера Борисов, та Каратанчева е била малка! Всъщност, не е ли наказуемо да пъхаш нещо (засега, залъци) в устата на непълнолетни момиченца, както го прави Мутрата, при откриване на нещо? Направето го и вие, пъхайте, и казват, ще ви се радват затворниците отвсякъде!

Провокация от страна на кого?!? Или Борисов, като видя, че неговите послушници от ВСС, с техните действия, ще му докарат проблеми, веднага хвърли вината на някого друг. Аз бих му помогнал - да запее неговата любима песен - виновни са Станишев, Доган! Нещо забрави песента си!

Голям смях ме напушва като се заговори за независимата съдебна система. ЕС най-много критикува съдебната система. А г-н Костов е най-големия манипулатор на съдебната система. Да припомним назначението на Филчев за гл.прокурор.

При налагане на дисциплинално наказание, лицето което подлежи на санкция задължително се изслушва. Така е по закон. Има и такова решение на ВАС. Наказание наложено без изслушване ще бъде отменено от съда при обжалване формално, само на това основание.

Изискват се писменни обяснения

След като Лазар Колев беше разпитан чрез детектор на лъжата, то тогава е логично и отстранената ' независима ' съдийка да мине същия тест, за да разберем дали е била съпричастна към организираната престъпност ! Разбира се, това трябва да стане в присъствието на представители от ЕК ! Пред закона всички сме равни и е време корумпираните магистрати да си носят наказателна отговорност ! Ето на това му се казва Върховенство на закона !

На всеки един от тези протестиращи съдии могат да излезнат поне по 100 потърпевши от техните корумпирани отсъждания ! Евала на ВСС, че разкара тази нагла и корумпирана кифла ! Благодарение на такива като нея самодоволни мижитурки съдиите в България са едно от най-презрените съсловия, защото заедно с убийците, крадците и извасилвачите съдират кожата на Българските данъкоплатци ! Въпросът е ще се поръси ли сметка на тази мърла тодорова за забавените дела ?

Черните гарванчета грачат ли грачат. Нали знаете гарван гарвано око не вади. А НК , дали важи за тях?

Съдийската мафия иска да взема пари без да работи. Затова протестира. Иска и да решава делата на принципа, който плати повече. Защото закъснение е ако се забавиш с ден, два, месец най-много, но когато се ослушваш 3-4 години, то е ясно че има друга мотивация. Финансова. За тия боклуци ли плачете тук във форума. Много се загрижихте за законноста, но тя е преди всичко ред и контрол разбира се. А който не си върши работата, друм.

Не, тази съдийка не е "женски урод", а е нещо друго. Така може да постъпи само човек, който мрази българите и България!!!... Тук въобще не става дума за правораздаване. Вижте кой веднага реагира като ощипана мома? - БХК! След това човечето Лазар Груев изразил явното си недоволство от уволнението на съдийката...

Че кво като са я уволнили, шефа като уволни колежката от счетоводството нещо да е станало, а тя също е вишистка и вършеше много по вече работа от тази съдийка.

Слушах по ТВ и Цецко и Бойко,типични малоумни шопски тарикатчета,единия напада другия уж е възмутен.И двамата по мутренски искат да се разправят със съдиите и да ги направят послушковци.Цецо и Бойко имат желание да има само прокуратура и трибунал и да отстранят всички които не снасят в тяхната касичка.Не се заблуждавайте ,че искат да се справят с престъпноста,само чистят пътя на аверите си.Четете американски и немски вестници ,там има доклади на американски дипломати за нашите герои.

От много години знам,ЧЕ ЗМИЯТА ХАПЕ НАЙ МНОГО ПРЕДИ ДА УМРЕ.Който не е съгласен с мнението ми нека го НАПИШЕ.

И кой е змията дядо?

Еми съдът бе дете - кой вдига шум до небето за една уволнена мърла, заради която наркотрафикант и изнасилвач на две момичета са на свобода ! Я се поинтересувай какъв охолен живот живее тази кифла и се запитай откъде ги има парите и имотите, ако не от мафиотите, които пуска на свобода ! То това ако те затруднява ...

просто не знаеш колко си прав деде...и като започнеш да четеш писанията тук ще разбереш кой е на умирачка и кой най-много хапе...браво на теб:))))))))))

Не слушате. Отворете си ушите. Борисов казва, че това уволнение е - провокация, а вие лапнахте въдицата и се нахвърлихте върху съдиите. И Плевнелиев е срещу намесата на изпълнителната власт в работите на съдебната. Само един министър прочел в пресата разни лоши неща и говори с часове обширно и подробно и вие след него. Пресата поне прочетохте ли?

Точно така. Абсолютно си прав. Цецовщината вилнее като смерч и най-тъжното е, че тотам е успял, че няма нужда да натиска тези слагачи във ВСС - те вече самостоятелно се слагат.

ТОЗИ ПЪТ ИЗПЕЧЕНИТЕ ИНТРИГАНТИ ОТ ДС ПООБЪРКАХА НЕЩАТА! БОКО И ЦОКО, ВЪРВЕТЕ СИ! *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Най после някой да викне: "Царят е гол!" Не забравяйте как комунчгите бързаха да направят една Конституция, която ще ни мори, ако не я променим! Спомнете си протестиращите депутати, които направиха лагер на площада, а Ганьовците изобще не загряха как червените се бетониат във властта!

колеги докога сте тарпим безобразята на тези гамени-цленове на в с с.незабавни оставки и нисто повеце. *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Необразованите кретени да млъкнат .Със съдия може да се разговаря само застанал в поза "мирно :. Правосъдието трябва да е бавно , за да има уважение към него.Ченгеджийскат пасмина има още една година . После - цвъчко в хапсаната , по обвинение че е чукал слон.

Напълно си прав и съм абсолютно съгласен с теб. Когато става въпрос за истински съдия обаче. А не за хора, които просто си изкарват прехраната със съдене. Председателят на ВАС например, сигурно не е първа дружка на Цецко и Бойко. Или то и това е случайност. И той обаче по документи се води съдия. И на него ли да му стоим мирно. Него що не го уволнят. Що се отнася до ченгетата, при тях нещата стоят по същия начин. Ченгето е достойно за уважение. Милиционерчетата обаче, наистина трябва да бъдат бити по тъпите чутури, макар че едва ли ще им дойде акъла. То за такива като тях се използва израза "куха кратуна".

и това доживяхме,най-корумпираните хора,митничарите са като чавдарчета пред тях ще стачкуват...ами да излязат на светло пък да видим колко хора ще се съберат от другата страна да им счупят тиквите подкупни ама едва ли ще посмеят тия "образовани"лалугери

И последният бастион на комунистите пада с избора на новия ВСС , А ТОВА Е МЪКА , МЪКА за някои хора ...! Това беше последният прът на БСП в колелото на държавата !

Бе, ти си луд човек! Идолът ти Бойко е по-голям комунист от Станишев. И БСП е по-демократична партия от ГЕРБ. Ако тези най-елементарни истини не виждаш, ти не си добре централно, наистина.

Яна, да твърдиш, че БСП е демократична партия означава, че в главата ти е пълна каша. БСП е наследница на БКП. От тук нататък сама си прави изводите, ако изобщо си даваш сметка какво е направила БКП за 100 години.

ЗАРАДИ ЧЕРВЕНАТА СВОЛОЧ ВЪВ ВСИЧКИ СЪДЕБНИ ИНСТАНЦИИ НЕ МОЖЕ ДА ТРЪГНЕ СЪД "АНТИМАФИЯ"!

че той не "тръгна" ли?

Айде бе! Сериозно? Щото аз от шефа на специализирания съд друго чух. И от шефа на специализираната прокуратура. Ама щом ти казваш ... сволоч герберска, сигурно ще да е така. Вие ги разбирате тези работи, в крайна сметка нали ВОЖДЪТ ви е червена сволоч под прикритие.

Коментари - Протестиращи съдии обявиха ВСС за Висш съвет на слагачите | Днес.dir.bg

Протестиращи съдии обявиха ВСС за Висш съвет на слагачите

Стотина съдии от цялата страна се събраха пред сградата на Висшия съдебен съвет в знак на протест срещу уволнението на председателката на Съюза на съдиите Мирослава Тодорова. Това е първи в България протест на магистрати.

Обратно в новината

Коментари - Протестиращи съдии обявиха ВСС за Висш съвет на слагачите | Днес.dir.bg

Коментари

БОЖЕ ПАЗИ БЪЛГАРИЯ , от набедени съдии . Преди време Ана Карайванова от ВСС , сподели във интервю. "Съдиите могат сами да решават как да гледат делата си" За каква независимост реват тези съдии ,назначени по схемата на Красйо -черния.. Не познавам Мирослава Тодорова като съдия, но виждам във съюза на съдиите доказали се боклуци от мой дела.. Последният със когото имам работа е адмистративният ръководител на Девненският раионен съд. Димо Венков Цолов Този съдия, ВСС отдавна трябваше да си го прибере. До него подреждам Ерна Якова Павлова - председател на варненският районен съд.Милен Славов - заместник председател на Варненският Окръжен съд.и още десетина -петнайсет съдии докладчици от варненските съдилища. Очаквам да видя как ще работи новият ВСС със новият прокурор Цацаров. Дано името му, да не е предопределящо в подхода му на работа със малките рибки. Ако някой се съмнява във това което пиша, тел . ми е 0988870132 . Имам много факти , интересни от практиката.

сър

И да сложат теб нещастнищо.

аззз

много жени много нещо, къде има жени само проблеми и скандали, трябва да ги разредят малко

всички протестиращи са корумпирани без съмнение. гузен не гонен бяга.

Как е момчета, намерихте ли врага? За едни той е пожарникаро и с-ие, за други съдиите и с-ие. Важното е да търсите още по старателно, да се ядосвате, да се гневите и така леко-полеко ще забравите, че ви вдигнаха тока с 13-16%, че ви вдигнаха водата, че пак поскъпна бензина, че държавата и общините ви дерат вече четвърта кожа за тази година. ДОКОГА?

Да сте чули до сега Лекарският съюз и Съюзът на съдиите да са дали съгласие да се накаже някой лекар или съдия?Такова животно няма,те за това са ги учредили тези съюзи,за да не може никой да ги наказва за допуснати грешки.

Костов продаде евтино БТК и врътна неизгодно БГ-дълга. Бетонира Черноморието. Сега съди България, че държавата се бъзика с имотите му. Костови хора са Любка Качакова-срамната, малкото Василев, Хачикян и чаровната Долорес Арсенова. Даже и Влахов - един чудесен мъж. Искаме си Царя. Поздрави. Всичко е точно.

Адска машина направи на парчета джипа на столична бизнесдама, която е приятелка на висш служител от средите на СИК. Пострадалата Цветанка Карагьозова излиза с бодигарда от охранителна фирма "Ипон" Бойко Борисов, който работи в тясно сътрудничество с акционерите на застрахователна компания СИК и Интергруп Румен Николов-Пашата и Младен Михалев-Маджо. Пострадалата е собственик на фирма за химически продукти, масла и изкуствени торове. Взривното устройство било поставено под предната лява гума, но не е било много силно, смятат криминалисти.... още По всяка вероятност направен, за да сплаши човека от "Ипон".

Трудещите се от цялата страна гневно изразиха тук, в постовете си възмущение от опитите на шепа продали се на мафията магистрати да пречат на правителството да гради светлото бъдеще на герберизъма.

Всичко това са пушилки за отклоняване вниманието на трудящите се.

Ако знаете каква е корупцията в съдебната система, свят ше Ви се завие! МАФИЯ! МАФИЯ! МАФИЯ!

Вярно е, че правилният отговор е - народен и другарски съд. Само Партията не греши и може да съди.

осъждам слугинското поведениена всс но не защитавам тодорова защото и тодорова и цветанов и боко тиквата са боклуци еднакво виновни зар хала на българия

Вината винаги е външна и някъде там, далеко от нас.

не само тодорова, но и всички нагли и корумпирани гювендии ван от неработещата садебна система. оправданието на тодорова, че просрочва делата защото нямала компютер е наивно и детско. тя и подобните на нея трябва да бадат садени и опандизвани, защото са част от мафията.

ИМАМ ПРОСТИЧКО ПРЕДЛОЖЕНИЕ: ВСИЧКИ СЪДИИ ИПРОКУРОРИ ДА БЪДАТ АТЕСТИРАНИ И ПРЕНАЗНАЧЕНИ ЗА ПЕРИОД ОТ ДВЕ ГОДИНИ. ДА СЕ ПОИЗЧИСТЯТ КОРУМПИРАНИТЕ ЛЕШОЯДИ ОТ СИСТЕМАТА. А И НАЗНАЧЕНИТЕ С ВРЪЗКИ И ПРОТЕКЦИИ. "НЕЗАВИСИМАТА" СЪДЕБНА ВЛАСТ Е ТОЛКОВА ИЗГНИЛА, ЧЕ СЕ СЪМНЯВАМ ДАЛИ ЩЕ ОСТАНЕ НЯКОЙ. НЯМА СТРАШНО - ИМАМЕ ЮРИСТИ В ОГРОМЕН ИЗЛИШЪК. СЛУГИТЕ НА МАФИЯТА, ТЪРГОВЦИТЕ НА СЪДБИ.. ДА СИ ХОДЯТ!

Сбъркал сте и сте написал "атестирани", вместо "арестувани", както се очаква от вас.

Много се усложни живота. Преди съдбите се решаваха от политбюро, градски комитет и дари от другарски съд. Днес- независима съдебна система. Ето с предишната система на другарски съд, нашите внучета днес управляват страната. Отново да се въведе другарският съд, за да могат и внуците на нашите внуци да я управляват. Какво ги усложнявате нещата?

Криво седи, право съди, ама било при кадията едно време. Правосъдието, вкл. ВСС не прекъсна удобните си и полезни връзки с партиите и ще сърба попарата на народното недоволство и недоверие. Партийни и президентски квоти в уж независими държавни институции е просто фарс. Друг въпрос е- дали има работещи органи за вътрешен контрол в правораздавателните органи .

Остава сега Красьо Черния да понесе един лозунг на чело на протеста на съдиите и циркът ще бъде завършен...Остава от някъде да се появи един художествен критик/журналист, за да отрази точно и безпристрастно събитието!

За да няма двойни стандарти,не е необходимо да се прощава на Мирка а да се сГоТвят и останалите провинили и обложили се.

Не знам каква е тази демокрация, но в момента аз и много хора изпитват повече страх в живота си. Страх от държавната администрация. която се държи с обикновените хора като с рая, страх от общинската администрация-ако се заям с тебе дръж се, страх от МВР, страх да си поискаш касова бележка, а дори при социализма получавах такава без да я искам, страх да отида при джипито и да се моля че имам нужда от специалист, защото не се чусъвувам добре с бъбреците и чуствувам че имам нужда от по високо и квалифицирана помош, досега два пти ми са разбивани и камани, страх от.....................

Я как се подкрепят корумпираните мърлячи ! А ако излезнат на протест десетките хиляди пострадали от мързела, подкупността и некадърността на съдиите какво ще стане ? Къде бяха, когато 10 години не можа да напише тази смръдла два реда за да осъдят изнасилвача на децата ? Къде бяха когато пуснаха наркотрафикант заради нейната "заетост" ? Марш в съда да си върите работа долна подкупна съдийска паплач !

Понеже съм от нищожния процент българи, които имат памет, искам да напомня как започна кариерата на Борисов. Бидейки бодигард на Живков и Симеон той бе назначен за главен секретар на МВР. Предполагам много хора бяха озадачени от странното назначение. Поемайки поста, като истински мачо, който е решил да сложи ред в държавата, той направи първото си изявление. В него каза, че няма да позволи и косъм да падне от главата на полицай. Няколко месеца по-късно пиандурникът Вежди Рашидов, бидейки общински съветник, и много велик естествено, с Илия Павлов зад гърба си, удари публично полицай. С интерес очаквах реакцията на мачото Борисов. Ами! Борисов се покри като последната шушумига и запази пълно мълчание. Тогава разбрах, че пожарникарчето не е стигнало случайно до този пост.

Май бая съдии са се задействали днес във форума. Истината е обаче че и те с все Боко са за трепане. И съдебната система и всичките от парламента са за сменяне.

А кой назначи Филчев за главен прокурор, който се оказа дясната ръка на Гоце ? Случайни събития през годините на прехода няма !

имаме ли 100 свободни места по затворите някъде? време е май да им се вдигне имунитета на тези дами и господа.

Лозунгът, издигнат на протеста ВСС Висш Съвет на Слагачите,е от един помощник-нотариус с втора кантора в Люлин.Същото лице бе е на протестите срещу шистовия газ и е съратник на Стефан Гамизов

Още по интересно а ти откъде ги знаеш тези подробности. Такива като тебе докараха България до този хал. Шистовия газ е лудост и мерзост на тези на , които са си уредили животеца изван БГ.

Обвиняваме съдиите, а защо не погледнем тези измислени арести без грам доказателства? Обвиняваме съдиите, а защо не погледнем и досъдебните производства в МВР-та? Съдията е този, който преценява има ли доказателства или не за дадена присъда. Аз лично по последните "грандиозни" дела не виждам нищо друго, освен едни измислени лъжливи свидетели, които търчат от едната съдебна зала в друга! Погледнете делото за убитата адвокатка как се обърна наопаки и как излязоха нагласените уговорки!

съдията е този който преценява според СУМАТА!!! и докато тази длъжност не стане изборна от народа,да се отчита за всяко дело публично няма да има законност на тази територия,защото това не е държава!!

И кой ще е съдия тогава?Та нали половината ще твърдят едно, а другата друго!!!!Съдията не трябва да е угоден на обществото, а да отсъжда по закон!Лошото е че "плиткоумници", като теб, познаващи законите, коментират какво да се прави и как да се осъжда!!Досущ, като вашия вожд!

Така се правят нещата - пускат се в определена група поръчкови "бомби" и скандали, за да има обществото върху какво и срещу кого да скача и роптае... докато вождът и приближената му свита разпрострат дългата си ръка върху нечии бизнес, имущество или там, каквото им е харесало...

Сега гледам по Канал 3, че Пенгезов щял да каже и за друго дело, забавено от тази съдийка! Аз искам Пенгезов и ВСС да каже за двуцифрената бройка забавени дела на приятелката на Цецо Владимира Янева и особено за това, където е и в конфликт на интереси делото за Софийски имоти, където купуваха на поразия с баща си! Ето за това дело искам да каже Пенгезов! Да, има нарушение при Тодорова, но двойният аршин при наказанията е очеваден! Очевадна е и политическата поръчка!

познавам един бивш квартален отговорник,който го уволниха от системата и сега плюе наляво и надясно Цв.Цв. за каквото се сети,даже и за жегите сега..така,че тези доносници и бивши шестаци ги разбирам...кофти е да ти вкарат чадър отзад и да го разтворят след това ама.....това си заслужават:)))))))

Защо описвате случка, станала с Премиера Борисов, та Каратанчева е била малка! Всъщност, не е ли наказуемо да пъхаш нещо (засега, залъци) в устата на непълнолетни момиченца, както го прави Мутрата, при откриване на нещо? Направето го и вие, пъхайте, и казват, ще ви се радват затворниците отвсякъде!

Провокация от страна на кого?!? Или Борисов, като видя, че неговите послушници от ВСС, с техните действия, ще му докарат проблеми, веднага хвърли вината на някого друг. Аз бих му помогнал - да запее неговата любима песен - виновни са Станишев, Доган! Нещо забрави песента си!

Голям смях ме напушва като се заговори за независимата съдебна система. ЕС най-много критикува съдебната система. А г-н Костов е най-големия манипулатор на съдебната система. Да припомним назначението на Филчев за гл.прокурор.

При налагане на дисциплинално наказание, лицето което подлежи на санкция задължително се изслушва. Така е по закон. Има и такова решение на ВАС. Наказание наложено без изслушване ще бъде отменено от съда при обжалване формално, само на това основание.

Изискват се писменни обяснения

След като Лазар Колев беше разпитан чрез детектор на лъжата, то тогава е логично и отстранената ' независима ' съдийка да мине същия тест, за да разберем дали е била съпричастна към организираната престъпност ! Разбира се, това трябва да стане в присъствието на представители от ЕК ! Пред закона всички сме равни и е време корумпираните магистрати да си носят наказателна отговорност ! Ето на това му се казва Върховенство на закона !

На всеки един от тези протестиращи съдии могат да излезнат поне по 100 потърпевши от техните корумпирани отсъждания ! Евала на ВСС, че разкара тази нагла и корумпирана кифла ! Благодарение на такива като нея самодоволни мижитурки съдиите в България са едно от най-презрените съсловия, защото заедно с убийците, крадците и извасилвачите съдират кожата на Българските данъкоплатци ! Въпросът е ще се поръси ли сметка на тази мърла тодорова за забавените дела ?

Черните гарванчета грачат ли грачат. Нали знаете гарван гарвано око не вади. А НК , дали важи за тях?

Съдийската мафия иска да взема пари без да работи. Затова протестира. Иска и да решава делата на принципа, който плати повече. Защото закъснение е ако се забавиш с ден, два, месец най-много, но когато се ослушваш 3-4 години, то е ясно че има друга мотивация. Финансова. За тия боклуци ли плачете тук във форума. Много се загрижихте за законноста, но тя е преди всичко ред и контрол разбира се. А който не си върши работата, друм.

Не, тази съдийка не е "женски урод", а е нещо друго. Така може да постъпи само човек, който мрази българите и България!!!... Тук въобще не става дума за правораздаване. Вижте кой веднага реагира като ощипана мома? - БХК! След това човечето Лазар Груев изразил явното си недоволство от уволнението на съдийката...

Че кво като са я уволнили, шефа като уволни колежката от счетоводството нещо да е станало, а тя също е вишистка и вършеше много по вече работа от тази съдийка.

Слушах по ТВ и Цецко и Бойко,типични малоумни шопски тарикатчета,единия напада другия уж е възмутен.И двамата по мутренски искат да се разправят със съдиите и да ги направят послушковци.Цецо и Бойко имат желание да има само прокуратура и трибунал и да отстранят всички които не снасят в тяхната касичка.Не се заблуждавайте ,че искат да се справят с престъпноста,само чистят пътя на аверите си.Четете американски и немски вестници ,там има доклади на американски дипломати за нашите герои.

От много години знам,ЧЕ ЗМИЯТА ХАПЕ НАЙ МНОГО ПРЕДИ ДА УМРЕ.Който не е съгласен с мнението ми нека го НАПИШЕ.

И кой е змията дядо?

Еми съдът бе дете - кой вдига шум до небето за една уволнена мърла, заради която наркотрафикант и изнасилвач на две момичета са на свобода ! Я се поинтересувай какъв охолен живот живее тази кифла и се запитай откъде ги има парите и имотите, ако не от мафиотите, които пуска на свобода ! То това ако те затруднява ...

просто не знаеш колко си прав деде...и като започнеш да четеш писанията тук ще разбереш кой е на умирачка и кой най-много хапе...браво на теб:))))))))))

Не слушате. Отворете си ушите. Борисов казва, че това уволнение е - провокация, а вие лапнахте въдицата и се нахвърлихте върху съдиите. И Плевнелиев е срещу намесата на изпълнителната власт в работите на съдебната. Само един министър прочел в пресата разни лоши неща и говори с часове обширно и подробно и вие след него. Пресата поне прочетохте ли?

Точно така. Абсолютно си прав. Цецовщината вилнее като смерч и най-тъжното е, че тотам е успял, че няма нужда да натиска тези слагачи във ВСС - те вече самостоятелно се слагат.

ТОЗИ ПЪТ ИЗПЕЧЕНИТЕ ИНТРИГАНТИ ОТ ДС ПООБЪРКАХА НЕЩАТА! БОКО И ЦОКО, ВЪРВЕТЕ СИ! *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Най после някой да викне: "Царят е гол!" Не забравяйте как комунчгите бързаха да направят една Конституция, която ще ни мори, ако не я променим! Спомнете си протестиращите депутати, които направиха лагер на площада, а Ганьовците изобще не загряха как червените се бетониат във властта!

колеги докога сте тарпим безобразята на тези гамени-цленове на в с с.незабавни оставки и нисто повеце. *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Необразованите кретени да млъкнат .Със съдия може да се разговаря само застанал в поза "мирно :. Правосъдието трябва да е бавно , за да има уважение към него.Ченгеджийскат пасмина има още една година . После - цвъчко в хапсаната , по обвинение че е чукал слон.

Напълно си прав и съм абсолютно съгласен с теб. Когато става въпрос за истински съдия обаче. А не за хора, които просто си изкарват прехраната със съдене. Председателят на ВАС например, сигурно не е първа дружка на Цецко и Бойко. Или то и това е случайност. И той обаче по документи се води съдия. И на него ли да му стоим мирно. Него що не го уволнят. Що се отнася до ченгетата, при тях нещата стоят по същия начин. Ченгето е достойно за уважение. Милиционерчетата обаче, наистина трябва да бъдат бити по тъпите чутури, макар че едва ли ще им дойде акъла. То за такива като тях се използва израза "куха кратуна".

и това доживяхме,най-корумпираните хора,митничарите са като чавдарчета пред тях ще стачкуват...ами да излязат на светло пък да видим колко хора ще се съберат от другата страна да им счупят тиквите подкупни ама едва ли ще посмеят тия "образовани"лалугери

И последният бастион на комунистите пада с избора на новия ВСС , А ТОВА Е МЪКА , МЪКА за някои хора ...! Това беше последният прът на БСП в колелото на държавата !

Бе, ти си луд човек! Идолът ти Бойко е по-голям комунист от Станишев. И БСП е по-демократична партия от ГЕРБ. Ако тези най-елементарни истини не виждаш, ти не си добре централно, наистина.

Яна, да твърдиш, че БСП е демократична партия означава, че в главата ти е пълна каша. БСП е наследница на БКП. От тук нататък сама си прави изводите, ако изобщо си даваш сметка какво е направила БКП за 100 години.

ЗАРАДИ ЧЕРВЕНАТА СВОЛОЧ ВЪВ ВСИЧКИ СЪДЕБНИ ИНСТАНЦИИ НЕ МОЖЕ ДА ТРЪГНЕ СЪД "АНТИМАФИЯ"!

че той не "тръгна" ли?

Айде бе! Сериозно? Щото аз от шефа на специализирания съд друго чух. И от шефа на специализираната прокуратура. Ама щом ти казваш ... сволоч герберска, сигурно ще да е така. Вие ги разбирате тези работи, в крайна сметка нали ВОЖДЪТ ви е червена сволоч под прикритие.