Протест блокира за 3 часа "Цариградско шосе" в София

Недоволни граждани са си "запазили" кръстовището до Горублянско ханче от 16 до 19 часа

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Всъщност никой не ги спира да си ползват имотите по ПРЕДНАЗНАЧЕНИЕ. Въпросните имоти са НИВИ и никой не ги спира да ги ползват като такива. Горублянци просто искат да строят там и това е драмата.

Аз днес ще протестирам срещу протеста в Горубляне, провеждан по този начин. Нека първо да си изчистят дворовете и тогава да искат благоустрояване, и тротоарите да си почистят.

Излизат всички като в Гърция. Иначе няма парк. Няма нормална държава

до всички мрънкащи от задръстването - в тази държава ако не се блокират пътища , не се протестира ултра крайно, няма никой от управляващите безделници да обърне внимание. С чесане на езици по форуми и псуване по фейсбук нищо няма да се промени.

Да ходят да протестират пред Общината, Министерство, ако щат пред къщата на Фандъкова!!! С какво право ще правят заложници хиляди хора?!? И аз искам много неща, но не вземам заложници! Това трябва да се накаже най-малкото с глоби!

Това обсебване на възлов столичен булевард в неделя вечер, когато хората се прибират, било ли е законно?!? От кого е получено разрешение за протест? Ако няма разрешение, държа всички участващи да бъдат глобени. Бях част от задръстването в продължение на 3 часа заедно с детето си. А, ако бързах за полет или нещо друго спешно?!? Кой ще компенсира тези мои 3 часа?!? Горублянци…?

А този, който ми е цъкнал минуса - дано другия път ти си в задръстването, ама да бързаш много!!!!

А защо трябва да страдат хората пътуващи с междуградския транспорт,да чакат 3 часа,да се освободи движението-И след това да не могат да направят връзка и да се принуждават да ползват друг транспорт-Замислете се пътуват участи се .Създавате на невинните големи неудобства, да пътуват по 10 часа .Намерете си друг начин на протест ,например пред НС,МС ,Община и т.н.

Всички псувате по горублянци, а не се замисляте за едно.Как бихте реагирали вие ,ако държавата направи същото с ваш имот?!Нищо против общината да отчужди земите и да направи парк, но да обезщети адекватно собствениците.Запознайте се първо с фактите, после бълвайте змии и гущери.Не е редно да се блокира частен имот с довода "един ден ще направим парк...ама друг път, защото сега нямаме пари"Ами ще намерите пари, бе уважаеми.Всички сме наясно с мащабите , в които се краде в общината.Така, че нека не плюем хората, които си отстояват правата и интересите, а да потърсим сметка на тези, които крадат от ВСИЧКИ НИ!

Да, не е редно, но трябва да се намери друг начин на протест - например да блокират Столична община и да не допуснат никого вътре, докато не започне да се решава проблемът... например. Но да съсипваш живота на себеподобните си, който и така не е лесен също като техния е чудовищно. Възмутително е и нередно. Ако вие трябва да си вземете детето от детската градина, където е оставено в 7.30 или имате болен или сте болен, или, или, или сте просто човек. Както тъп се управлява тази държава, така и тъпо се протестира - това ли е целта - да се измъчат другите редови граждани?!

На тебе, драги, явно не ти се е налагало дни наред да се прибираш едва след като е вдигната блокадата на протестиращите... И да знаеш, те протестираха и миналото лято, но проблемите им не се решиха, както няма да се решат и сега, и никога, понеже сме един народ от мърлячи.

Да, защото всички седим, гледаме и слушаме. Трябва да ги подкрепим.

Софийска община веднага да разреши застрояването на веки квадратен метър зелена площ в Горубляне с високи бетонови чудовища, така че слънчев лъч да не прониква отникъде. Може би това искат тези нахалници, които полицията трябва да разгони с всички възможни средства от кръстовището, което не обслужва само София, а всички влизащи и излизащи в града българи и чужденци, включително и селяците от Горубляне. Много е мека властта, трябват твърди мерки против всякакви сетили се, че някъде ги сърби и няма кой да ги почеше.

То заради такива собственици на имоти вече Младост не прилича на нищо. Не остана и празно пространство, въздух няма, всеки реститут иска да строи... А после държавата трябва да им постои и път и детска градина и т.н., а може и парк да се поиска... Това презастрояване трябва да се спре по един или друг начин.

така е, презастрояването трябва да спре, но това се прави не като отчуждиш имотите на хората без обещетение, като при комузма, а като създадеш подходящ и нормален/балансиран градоустройствен план и следиш да се спазва... после като реститута не може да строи в имота или може да построи къща, а не 10 етажа кооперация, ще си прави сметката какво да прави с него и няма да може да му иска майка си и баща си... Не е редно нарушаването на закона да се оправдава с общото благо, особено когато пралелно далаверата продължава...

За съжаление и боя не ги оправя шопите! А тия вече се сънуват милионери и как карат мерцедеси. Всъшност им трябваше палки и сълзотворен газ!

Отдавна вече сме милионери! Благодарим на всички от провинцията .

върнете им ниви бе на селяните, едно време блокове ли е имало там, че реват???? Картофи са седели и са пасели кравите, сега искат и де намажат от меда и да продават апртаментчета....еми нема да стане

Ми да им върнат земята с разрешително единствено за парк...никой не губи нищо. хахаха

да, или земеделска земя (каквато е била навремето), или терен за спортни съоръжения - игрища и кортове - хем може пари да се прави от това, хем полезно... но когато общината не си е оправила градоустройствения план като хората, така се получава...

Разделя и владей. Няма да ви върнем земите. Няма да ви направя парк... Това е суровата истина.

Ако не стане парк ще заприлича на Цариградски комплекс.

Не ми харесва да обикалям, но трябва да се подкрепяме, защото държавата ни е звяр към всички- чиновниците искат само пари да им внасяме, които те после да окрадат. Държавата е звяр и за дрения и среден бизнес- тя нищо не помага, но иска да лапа.....

Ненаядохте се горублебски селтацииии

Идиоти, вместо да блокирате пътна артерия от национално значение и да изнервяте хиляди шофьори, не е ли по-удачно да се съберете пред съответната община и да и направите прозорците на сол??. Откъде ви идва проблемът- от шофьорите по Цариградско или от Общината???

И аз съм да ви върнат земята, но ако искате разрешителни за строеж. Да получите максимум за един етаж.

Искам парк

Схемата е проста . Земята на Горубляне се отрежда от управляващите крадци за парк. Отчуждава се принудително за жълти стотинки. След това общинарите "осъзнават" , че нямат средства за изграждане и поддръжка на този парк и продават откраднатата от Горублянци земя на свои хора. Виж "София ленд". Хората защитават земята си . Всеки нормален българин би го направил. Подкрепям ги !

Не може да се блокира пътя. Да вися заради 25 тъпака. Не им връщате земите.

Зелени площи трябва, а не блокове.

Но да обезщетят хората по пазарна оценка, а не по гербердка и после да я продадат за без пари на свои хора.

Искам по чист въздух. Без природа няма да стане. Не го разбирате. След мен потоп.

Да бяхте спрели строежите а не сега да искате друг да се лиши от своето за да има ваше:(((( Къде бяхте като застрояваха младостите??? Къде бяхте като от Горублене не веднъж са приказвали как нямат канализация и тротоари да ги подкрепите че искате сега те да мислят за вас?????

Да им върнат земята, но да не се издава разрешително за строеж.

tonk11

Даже и данъци да им земат нали? Голям тарикат си бе!

Ами там са били ниви - да ги върнат като ниви. За ниовите също се плащат данъци.

Криви, гнусни, шопски глави! Не се наядохте , сумати земи продадохте и пак миришете на обор и пак ходите скъсани и пак прескачате релсите и ви е страх да слезете до центъра !

Цялото Горубляне да се изрине. Искам връзка Перник - цариградско без пречки.

Не може всеки, който си реши да блокира вход и изход на голям град, да обърква целия трафик и да се разпорежда с времето на хората, които нямат нищо общо с техните битови проблеми. Това е тъпанарска постъпка!

tonk11

Ми като гледам изказванията явно всички имат общо с проблема. Затова всички ще го онтасят.

Дайте им на горублянци само автокъщи да правят, за какво са им паркове.

Не наяли се тези горублянци.

да си протестират по начин, по който да не тормозят другите граждани, ако не - полицията да ги разкара със сълзотворен газ и гумени куршуми, а не да стоят безучастни.

Ами нека и тия с мераците за парк да си го направят без да ограбват хората....100 тояги на чужд гръб са малко според вас щом не вземат ваш имот на безценица..

А защо пък на вас искате да ви го платят се едно е центъра на София?

Още един глас за парк.

шъ са изтрепат, нека... са изтребат

Земеделски земи са това. Като ги вземете какво ще ги правите? Блок до блок. По добре е парк. И това ще е най доброто. Ако стане разбира се.

Нека е парк, ама да им платят терените. И как 21 век без канализация?

Какво точно ви засяга вас какво ще си правят имотите???? Блок до блока разрешихте вие а и сигурно апартамент сте взели да си говорите през прозореца със съседа ама сега на чуждото пак око хвърлили.. Какво ще си правя земята е моя работа - ще си засадя лук картофи марули и вие пак при мен ще идвате защото наяждане нямате..

Зелен Младост. Без строежи. Стига асфалт и бетон.

tonk11

Интересно твоя блок дали е въздушна възглавница на 200 метра над земята а?

Прави са хората ! Власта се дава от името на хората и следва да се упражнява именно в тяхно благо ! Защо управниците се разпореждат с народните имоти уж в народно благо ? Очевидно народното търпение е изчерпано и следва някой от управниците да ВИДИ и РАЗБЕРЕ този протест !!!

какви народни имоти те гонят, човече? имотите могат да са частни, общински и държавни

А тези имоти не са ли на българите дето се водят народ на България че правите такива разсъждения??? Ако искате да говорите за частно ще е добре и да проучите че частната собственост в България не е защитена от общинските и държавни институции..

За съжаление в Младост живеят хора който не ги интересува. И аз съм за парка

Ама не си го правите в младост нали??????

Горублянските шопи са от най-лакомите. Тяхното основно мото е искам. Ама дали върнаха апартаментите, които получиха като компенсация по бай Тошово време? А всичките поляни дето бяха общински мери а те после си ги обявиха за "собствени" чрез поземлената комисия? Сега им се ще държавата да превърне безплодните им "парцели" в регулирана територия, да им направи водопровод, канализация и ел. мрежа, улици да им асфалтира а после те да вдигнат блокове по 1000 евро квадрата.

Аз искам Парк. Не асфалт и бетон.

Ще протестират хора, който цял живот едно дърво не са засади ли.

Ами дайте си вашия имот на общината за стотинки като толкова сте ''загрижени''... Писна им на хората да им вземат имотите за жълти стотинки за да могат ''наши'' хора да се облагодетелстват...

Той стана техен след като задигнаха общинските земи. И нали са земеделски, няма да им се сменя предназначението и държавата почва да им събира данък

Парк си трябва. Стига с тези строежи.

Ами да го бяхте направили преди да разрешите да се нароят тия строежи а не сега да се вземат имотите на хората за да могат тия дето забогатяха от строежите да си се разхождат из парк... Едва ли някъде наблъскват едни блокове да си говорият през прозорците и след това изведнъж се ''загрижват'' че няма въздух между тях и им трябва ''парк

Идете при Нинова да ви обясни, че асфалт не се яде и пътища и тротоари не се ядат. Ако трябва да съм сериозен вие сте си абсолютно прави!

Всички от Младост да излязат на контрапротест срещу алчните горубленски шопи и строителната мафия. То ако така се подхожда към всеки обществено значим проект ( а всички ревем срещу мръсния въздух ) скоро ще настане пълен блокаж на държавата . Ако не са енергията, парите и усилията на българите от ЦЯЛАТА държава цените на каменистите им имоти ( мерата на Драгалевци ) нямаше да струват и колкото чукарите на Сакар. Но не е виновен тоя който пробва да придобие нещо а тоя който заради спокойствието си задоволява всяка гръмогласна прищевка.

Те тия от младостите не си защитиха тяхната територия ама ще ходят да натискат други хора дето си я защитават... Гъз до гъз да си миришят пръдните в младостите като блееха толкова време.

със строителната мафия, че видяхте какво направиха с младоската кметица!

tonk11

Интересно на всички от младост, върху какво са построени блоковете а?

Набутаха кметицата на Младст в следственото и хоп , изскочиха грандиозни планове за застрояването на полето между Младост 1А и Горубляне. Естествено презлагат се и голями зелени площи, водни площи и т.н , но това е само докато пристигнат булдозерите и багерите. А , че в софия около 25% от новите сгради са празни - това не вълнува строителната мафия. Тя е достатъчно финансово силна и блокира икономическото развитие на териториите извън София, така че, всичкото гражданство да иска да се премести в прашната, разбита Соффия.

Няма лошо да се направи парк, само че в цивилизования свят собствениците се обезщетяват по пазарни цени или им се дават равностойни терени. Разходи, които отиват към български граждани за разлика от ония 2 милиарда за хвърчилата, които отлитат незнайна на къде.

Това не е протест, а манифестация в защита на Стабилноста

Те да вземат да се отопляват със съвременни средства, че вечер там не се диша!

Електорат на мероприятие- ще протестират срещу направата на парк. Искат да се задушим в отровни изпарения? Искат бетониране на цялото Софийско поле? Същите елитни мозъци като черноморските дюнобагеристи и банкянските хотелджии. Аман, бе, аман.

Банрво на Фъндъкова! Всеки кмет - учител по руски език!

"Калпав матрял и това си е!", или му пречат градинките, или пък защо ги няма!

Или не може да си намери свястна работа та се прехранва като жалък щатен трол, да.

Полицията трябва да им ,,запази'' няколко арестански килии за неопределено време!!!

Протест на алчните тъпаци!!

... логика в чАст от исканията им ... за тротоари и канализация например. Но за парковете ... няма. Как така да им се плаща наем - за какво? Разбира се, когато обшината реши (но не когато те решат), че ще се прави парк, тогава е редно га им изкупшят земята.

Едни протестират, че няма паркове. Други, че има паркове. Българите са над 80 процента дебили.

Канализация няма ама парк ще ''правят'' до тях??????Май май властващите са си дебили щом си мислят че търпението няма граници...