Прогноза: Северна Македония ще гласува резолюцията за "червените линии" в преговорите

След изявление на служебния министър медиите в РСМ акцентират, че България иска българско малцинство в конституцията, това е клопка, коментира журналистът Коста Филипов

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Изумително - Гърция има право на вето, и то въобще не е поставяно под съмнение. България има или няма право на вето и защо то е непрекъснато коментирано и поставяно под съмнение? И сън да не ни лови каква точно декларация щели да приемат как да се маневрира в тия граници? Ама моля ви се, да си приемат каквото искат! Те да му мислят как да се нагаждат и да маневрират. И стига с тия декларации, че ни е първа грижа РСМ да влезе в ЕС. Да влиза и да излиза, да прави каквото иска, ние имаме условия, поставени са и толкова!

В РСМ да приемат каквото си искат. Например че луната е Горна Македония. Или че на юг от екватора е Южна Македония, щото е ясно какво е Северна Македония. Майтапа настрана - да отделят Албания от РСМ и да се върви напред.

Стоев зае позицията на национален предател. Нарича предателството смелост, а чуждите интереси определя като български национален интерес. Демократична България също да не се продават, а да послушат какво им казва Костов по темата. Ако парламента на РСМ приеме тази резолюция, българската позиция пред международната общност може да се подобри. В какво се превърна България, ако не може да се защити от Република Северна Македония? Имаме ли дипломати, имаме ли стратегия, имаме ли политици?

Защо никой не дискутира факта,че служебното правителство тръгва на преговори със съмнителна терминология както казва журналиста и вкарват България в капан по този начин.Това правителство няма право да води такива преговори.Нека едно ново правителство да го направи,подкрепено от Народното Събрание.Стига стези лозунги-Долу Македония,това го знаеме,че и Адам е излезнал от тях.Дайте да си гледаме нашите проблеми,които сами си създаваме,като неадекватните действия на това правителство.Тези хора са неграмотни,създадоха купща проблеми,тяхната задача беше да подменят всички ръководства на ведомства с хора на Радев за да спечели изборите.Не бъдете късогледи,новот праивтелство на Радев ще е подкрепено от БСП И ДПС,нали нямаше да работят с партии от статуквото.Излъгах се да гласувам за тях както и много други българи,те ще продадат и националните интереси и няма да се замислят.

Един ден рано или късно северно-маймунокедонската ИЗМЕТ ще стане малцинство в клоаката си и ще се присъединят към шиптарите.

Северна Македония 2 000 000 души. Православни 64%. Значи грубо 800 000 албанци. Като ги приемат в ЕС, ще влизат излизат свободно в страната ни. Не ни трябват! Вето до дупка!

Никакво пускане в ЕС. Да се приеме от нашия парламент. Ама надали.... много сме продажни. Ще ни скръцнат със зъби от Козяк и сме дотам.

Вето до дупка за тези посърбаци !

Ще гласува декларация северномакедонското собрание на куково лято. Не могат да се разберат дали в декларацията трябва да пише република Македония или република Северна Македония. Първото е неприемливо за албанските партии и бившите комунисти ,защото отново ги конфронтира с Гърция. Второто е неприемливо за националистите от ДПМНЕ и сталиниската Левица.

Който влезне в съглашателство с територията РСМ, "гори" завинаги.Ще има натиск върху правителството ,както от новите, задокеански господари на България ,така и от смешната, гейска организация наречена ЕС

От ДБ не мислят така , те си знаят , че имат твърд електорат от трансджендъри -либерални смукачи на семе и не им пука. ДПС-то винаги ще използва възможността да забие един пирон в ковчега на България. Виж чалгаря се оказа изненада, до сега друго говореше , от как стана политик изведнъж обърна позицията.

Гледам ченгетата от МВРО , които продаваха паспорти на терористи и шиптър много се притеснили за електората на другите партии. Ами вие представлявате само циганите , без техните платени гласове не можахте да видите парламента. Учудвам се , че се имате за говорители на българите.

Дъщеря ни имаше колега от Македония ,докато следваше в ТУ,който понякога идваше у нас я за протоколи ,я за лекции.Беше весело ,комуникативно момче с чувство за хумор.Понякога го закачах на тема Македония ,население, език ,произход .Та той винаги заявяваше ,че е македонец , а не българин ,но най-интересното беше ,че веднъж в момент на откровение заяви ,че дядо му е бил български кмет на някакво градче през периода 1941-1944 година, за което след това лежал по лагери .Интересното беше ,че се семейството на съпругата ми по майчина линия произлиза от гръцката част северна Македония.Понякога се заговарях с тъщата ми , много културна и възпитана жена ,на тема произход и тя ми казваше ,че такова нещо като етнос македонец няма , а има териториален произход,като тракиец ,родопчанин ,добруджанец и т.н..Тя беше учила три години в гръцко училище имала гръцко име ,а гърците ги наричали дебелоглави българи.Било им забранено да говорят на български, но те в къщи само на български си говорили.,След като идват в България тя си сменя името с българско ,завършва в България ,говореше гръцки ,макар вече с акцент ,латински ,немски .Някакъв неин дядо или прадядо бил десетник в някаква чета.

е разказвала за това. Хондрокефалос е на гръцки дебелоглав.

Тоя боклук коста Филипов е агент на УДБА.

Прогнозата ми е че Ристо Маджов ще лиже гъза на македонците

Откъде-накъде служебен кабинет ще решава външно-политическа тема, по която трябва да се произнесе парламентът?!?

Както я гласува така и ще я отгласува отново

Не може да има македонско малцинство защото просто няма македонски народ.Това са българи , обитаващи българската територия Македония.

Македония няма нищо общо с България. Това е народ който е част от Гърция.

Повечето от живеещите в географския район Северна Македония са етнически българи.

Не трябва да се допуска в конституцията на РСМ да фигурира българско малцинство. Това е невярно и опасно.

Тия продължават да се държат нахално сякаш ние ще влизаме като югорепублика ! Ами ако искат и нигерийско самоопределение да си изработят но.....да престанат да ни крадат историята,и да хвърлят л.йна по нас !

Макета - рядко тъпи индивиди :)

макетата да приемат каквото си искат, ама европа ще видят през крив макарон! ха-ха-ха.. много са глупави макетата!

На Р.С. Македония не трябва да се позволява да говори от името на МАКЕДОНИЯ.А само от името на СЕВЕРНА, Македония.-Езикът им е СЕВЕРНО, македонски и НАЦИЯТА им е СЕВЕРНО, македонска.

Подкрепям на 100%.

Лошото е че те искат да откраднат нашата история и език. Останем ли без тях се разклащат темелите на държавата ни. А те ще продължават с омразата си към България защото тя е основата на нацисткия им македонизъм. В никакъв случай не трябва да го допуснем.

Дъра-бъра , не познавам българин да е станал по-малко българин , понеже македонците му пипали историята. Нито пък държавността е намаляла, поради това , че в Скопие ползват наша историята от 75 г. Напротив , като се има предвид , че балканският национализъм се гради на омраза , даже национализмът се засилва. Пък идеята , че ще променят самосъзнанието на македонската нация е направо за наивни деца. Там три поколения са оформени от класическата цедка на националната идеология -образование, армия, институции, медии , ритуали. Няма мърдане , точно както във всяка национална държава, включително нашата.

И ние Българите можем да им сложим червена линия на тези слабоумници Северномакедонците, като например - да се явят на преговори с нас само ако вече са си преименували измислената си държавица на географска област ЮгозападнаМакедония или ЗападнаМакедония. Ако трябва незабавно да си организират Референдум и да решат с кое от двете имена ще се явяват на преговори с Нас.

Българският парламент ще гласува за замразяване на преговорите, докато заьо е премиер

Няма как да има Българско малцинство в С.македония след като всички там са Българи. И точка първа която те ще трябва да гласуват е незабавно преименуване на територията им на географска област ЗАПАДНА Македония. Все пак ще преговарят с България а не с Гърция.

И от двете страни има хора , които пречат на сближаването. И от двете страни са "патриоти" , и от двете страни се казват ВМРО , и дете ползват сантиментална и чувствителността на хората към македонския въпрос за бизнес и насаждат взаимна омраза. И двете "патриотични" групи са силно притесненои , че ще изгубят този си бизнес с разпалването на вражди , , ако Македония влезе в ЕС. И затова си прехвърлят топката с постоянни провокации , да минират процеса. Вероятно някои работят и за Русия, която единствено има интерес да всява разидение в Европа.

Построи 8,царски Българии и остави 141 млрд.д активи .Осигури 45 г мир на българите.Беле златен полувек за българската култура Капитализмът преименуван като демокрация потурчи държавата и българите праскащи кючеци и хвърлящи гюбеци. Опустоши и ликвидира всичко. Какво произвежда България! Окупирана държава с 5 бази които ние издържаме Така е ЕС наведен на Щатите При комунизма бази на СССР нямаше.

Чугун.

Виждахме коли само на картинки от турски дъвки, които колекционирахме , притежанието на найлонова торбичка с чужд надпис беше обект на завист, за дънкова пола си отдаваха девствеността , бяхме на режим на тока постоянно , в свободното време се рядяхме на опашки за банани и каквото се сетиш, щото все нещо липсваше , един месец годишно работехме ангария на държавата по бригади, а свободата на придвижване ни беше на 50 км от границата, гледахме 2 тв програми пропаганда , развлечения никакви , култура-пълна изолация от случващото се по света, някои си останаха на това ниво и досега.

От стар македонски род съм. От Скопие. Темата е крайно болезнена за мен. Затова кратичко към БЮРМ - "Не искате майка България, тъпче ви мащехата Сърбия, а накрая ще ви изгори мащеха Албания".

Не ме бъркай те с този с малко "о".

Абе в Скопие през турско, населението се е наричало шопи. От там и името на санджака (Скупи). Как така след като раздадоха по голямата част от българските земи на гърци, югославяни румънци и турци, за да няма на Балканите голяма държава, (справка Тайното Райхщадско споразумение между Русия и Австроунгария 26 юни (н. ст. 8 юли) 1876 г) изведнъж шопите станаха македонци?

Безспорно е, че България и Македония заедно в който и да е съюз съответства на българският национален интерес. Категорично погрешно е очакването, че ако България попречи на Македония за членството й в ЕС, противоречията по отношение история, произход, език ще се изгладят, че езикът на омразата ще намалее и отношенията между двата народа ще се подобрят! Категорично погрешно е очакването, че от позиция на силата можем да принудим македонците да приемат "истината"! Давам примери, ние не можем да накараме антиваксърите да приемат истината за ваксините, въпреки че живеем в една държава. Не можем да принудим плоскоземците да приемат истината, че Земята е кръгла. Истината може да се приеме само когато е поискана и е осъзната! А по отношение на историята, виждаме че не можем да наложим истината за българската история до 1944 година, след 1944 година, след 1989 година, за Възродителния процес, че сме възродявали потомците на турцизираните българи навремето към корените им, нещо което очакваме сега да се случи с македонците! Само на мен ли ми се вижда това изключително наивно бе, хора! А бе и деца не би трябвало да имат такива очаквания бе!

О какъв е интереса на България да бъде в един съюз с Македония ?

Национален!

Всъщност не само на тебе. Само че от наша страна и от македонска страна седят чугунени комунистически кратуни, които само власт ги интересува, а от тая позиция - македонистката и от България българистката - печелят тия дето светват първосигналните лампички на простолюдието. Македонизмът може да се пребори само с подмолни средства, скрита, упорита и продължителна пропаганда.

Македонците са просто български копелета-второ качество.И докато не осъзнаят този факт трябва да бъдат оставени на рязаните албанци да ги щавят.Като видят дебелия ще имат избор -или да се нагъзят на рязаните , или да целуват ръка на майка България.

Тихо от кочинката West Balkans

Стига плашихте Гаргите ! Макета това не ви е ГРОБ и Чекмедже Джипко Бибитко !

А бе, още 20 години вето. Това трябва да е нашата линия .

Този въпрос за съжаление ще се реши не в София и Скопие. Даже не в Белград. В случая Москва хвана Брюксел в капан. Ще използува БЮРМ като разменна монета.

Комунистите продадоха БЪЛГАРИЯ през1947 г. и тези комунисти сега пак ще направят същото !!1 НИКОГА , никога повече комунизъм !!!!!!!!!!!!!

Нищо няма да приемат и нищо няма да се промени, защото Путин така им нареди. Македония беше отделена по заповед от Кремъл и така ще си остане. Македония докато е руски аватар не трябва да влиза в ЕС, това е, България е пречка и ще бъде пречка докато не се променят.

Абсолютно вярно! Точно така стоят нещата.

Македония беше създадена от руските мръсници Нашите изконни врагове Това, че цял взвод са разпарчетосали вагината на майка ти нищо не означава

"Ке се бориме со интергалактичките татари за Галактичка маке-република ако треба... оти не не пуштат во Интергалактичкиот соjуз." - Вселенскиот воjвода Танас Нептунски, главен македонавт прва степен Дизни пушта spin off на Мандалорецот - Македонецот

РСМ не е онази област Македония преди 100 години... Днес има други общности и Сърбия им е била майка 70 години...

Не майка, а жестока мащеха.

Не виждам нищо лошо, та да си гласуват резолюции. Просто повече няма да има за какво да си говорим, с тия хора. Това ще спести маса ресурс на държавата, целия тоя съспенс ще спре. Разговорите продължават, когато въпросните линии паднат. Или когато РСМ стане част от Албания. За нас е все-едно.

Христо Иванов от ДБ каза от парламентарна трибуна следното "да намерим решение на проблема с Република Северна Македония. трябва да намерим начин да станем заедно членове на европейското семейство" - предатлство ясно документирано!

Ба си клопката! Няма да можем да си искаме присъединяване към Западна Албания Благоевградска област защото е населена с северомакедонци.

ДБ подлогите на костов и Прокопиев от ПРАЛАМЕНТА заявиха, че трябва да се договорим с Република Северна Македония! От трибуната на праламента заявиха, ЧЕ СА ПРОДАЛИ БЪЛГАРИЯ! Сегашния външния министър ВЧЕРА каза, ЧЕ ТРЯБВАЛО ДА СЕ РАЗБЕРЕМ С Република Севрна Македония! РАДЕВ ПРЕДАДЕ и продаде БЪЛГАРИЯ на Република Севрна Македония! ДБ подари БЪЛГАРСКИЯ цар Самуил на Република Севрна Македония и вече те си имат първи Северно Макеонски Цар! ГОЦЕ ДАМЕ ГРУЕ И ЯНЕ ги поругахме отново с помоща на Разев, ДБ и ИТН!!! Жалко за десетките хиляди убити по полетата на Македония! ВАШИТЕ ПРАДЯДОВЦИ СЕ ОТВРАЩАВАТ ОТ ВАС техните потомци! Долни предатели!

Минуса за какво е? ИМА ИЗКАЗВАНЕТО на Иванов от Парламента в интренет. Той каза че Сверна Македония ще бъде пусната! ДБ са национални предатели! Вчера ВЪНШНИЯ министър на Разев ясно заяви, че трабвало компромиси с Сверно македонците! РАДЕВ Е ПРЕДАТЕЛ! Има го документероно в интернет!

Обърнете вниманието към истинския проблем на "македонците" с "албанското малцинство", което е бъдещото мнозинство. Цялата истерияс с историята е заради тях.

И на тези политиците им се чудят, с какви глупости да правят днес, че да изглеждат кадърни.

Да си гласуват ,ако искат и на линиите на ДЪГАТА и ДеБъ-иците! Нашата позиция е ясна! ВТОРА БЪЛГАРИЯ НЯМА ДА ИМА! БЪЛГАРИЯ Е САМО ЕДНА !

Колко граждани на РСМ са подали документи и получили български паспорт и колко българи са подали и получили паспорт на РСМ?

Няма реципрочност... В Албания има българско малцинство,в Сърбия има... В България къде е малцинството на Северно Македонците?

В България севрно македонско малцинсто НЯМА!

Щом не желаят с майка България, скоро ще са част от Албания.

Смяташ ли,че България има интерес да граничи с Албания?

Жалка история ! Да се молят на Сърбия ! Сърбомани !