17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Странна история да дадеш вещ на циганин и да очакваш да ти я върне.....

_stankow

"Невърнат чадър" ? А защо е взет ? Даден ли е ? Собственикът дал ли го е ? Като не го е върнал, с какви очи отива пак в това заведение да продава чорапи ? Изобщо работата смърди, та се не трае, на "правозащитна" дейност !

И ти смърдиш на русофил, ама те търпим.

Този Митко, без значение какъв е, издава ли касови бонове за продажбите в брой?

А да краде и смуче социалки, по-добрв ли ще е, защитнико на справедливостта?

Към защитниците на "трудолюбивите тъмнокожи сънародници", и почитателите им : наслаждавайте се на изисканото ви хапване ви в мола, върху редовно почистваните повърхности, с т току-що изплакнатият парцал след миенето на тоалетната ...

Ясно е, че адвокатът не е стока, ама нещо нагласена ми се вижда тая работа. Интереси има нанесени. Явно някой друг има апетит към заведението.

Е културно нахален просяк... С чорапи... почти просяк... досажда ... умерено... но не е начина глави и шутове... ако митко беше 2 метра мускули... кво правим

Браво на пловдивските будни граждани! С тях сме! Само така, пълен бойкот на мутрите, които се изживяват като безнаказани! Аман от това просто мутренско племе. 30 години мутри ни стигат и хартисват!

то Пловдив е най-циганският град в целия свят!!!!!! От 300 000 жители към 200 000 са цигани. Няма такъв град в света! затуй и талисманът им циганин, какъв да е?! И защитници за него колкото искаш. Алъш-вериша да върви, туй е то културата, майна!

Не мога да знам как точно е станал конфликтът, но не съм съгласен с масата защитници на циганчето Митко тук и там, край "Капана". Не знам защо един циганин е талисман, но няма нищо артистично в това, още по-малко пък аристократично, да продаваш чораши край кафетата на хората. Да се толерира и даже стимулира бит пазара в уж артистичния квартал - това за мен е неразбираемо! Ами след Митко да бяха дошли и други циганки, които продават гащи, кюлоти, също и чорапи, и всякакво бельо. Като ги видя такива циганки и в моя квартал на 1-2 обособени от тях места, особено край аптека, ми иде да ги изрина от там и съм бесен на полицаите, че не ги глобяват и гонят. "Е, ти за един чадър ли си?" - че той тоя Митко и нахален бе! Какво му защитавате? Каква Европа, каква "столица" на културата, когато в най-културната част на града се продават чорапи??? Каква Европа бе, жив Ориент сте си там! То верно цялата атмосфера там е ориенталска от 19 век, какво друго да бъде?!!

Не е ясно защо не си съгласен?! На мен и на масата коментиращи тука, както и на пловдивчани, ни пречат повече мутрите, отколкото такива нещастници като Митко. Явно на теб Митко ти е тръна в очите, а мутрите те кефят. Или си един от тях, или не разбираш какъв е проблемът с мутрите.

Значи трябвало е адвоката да не бие 2 шамара или там каквото и да е "насилие" над циганина за невърнатия чадър, а да заведе дело срещу него, така ли? И това, че е му бил тия 2 шамара го прави мутра? А циганинът може свободно да си присвоява чужди вещи и това го прави нещастен? Явно представите ви за ред и законност са подменени и обърнати наобратно.

НА АЛИ БАБА И 40те НАРКОДИЛЪРА, СУТЕНЬОРА.. "бааарооннниии" И ЗУЛАДЖИИ ОТ ИЗГРЕВ

Пловдив са истински столичани!!!!! София е просто шоплук останаха си селяни нищо че от 100 години са град

Да бе,пловдивчани винаги сте две обиколки след столицата!Провинция,майна!

Мутри вън

Пловдивчани са пичове.Чест им прави,че защитават беззащитни.Прокуратурата ще се самосезира ли срещу бруталния гамен,който удря нагло с глава Митко?

Вече 2- ден го правите звезда,човек който досажда докато си пиеш кафето.Да си регистрира фирма ,да си наеме магазин и да продава колкото иска .Който не ми харесва Коментара да си го осинови и да си го хрантути и да спре да го съжалява.

като Хаджигенов мафиоти и боклуци.

Густо майна - мутряги и комундели разбират само като им дръпнеш килимчето.

Новините от Фацебук! Който е тъп да им вярва, да ходих да си сабува чорапите! (Протестира)

нашо момче е ...има си ги турските привилегии-да събира данък от раята...чадър или каквото докопа..

Всъщност нещата изглеждат много по-зле. За повечето пловдивчани Митко е талисман и любимец и част от градската памет и колорит. Има и една много характерна група заядливи тъпаци , които го привикват, за да му се подиграват и да го унижават с гадни въпроси , често му му дават нещо , за да си го търсят , да му подвикват после и гаврят. Нещо като антиблаготворителност - да дадеш , за да гавриш . Това е дъното, хора завидяли на чорапите на Митко и търсещи подигравка с изпадналия . От същата порода са и някои в нета , които искат да облагат Митко , за да напълнят хазната от просяците и да се попълни неплатеното от такива като варненеца работил през локдауна тайно.

Дават на заем и подаряват са две различни неща поне за белите хора . А всеки , който краде държвата го прави според възможностите си , няма благородство в малката кражба

Дал му един чадър, толкоз ли е безценен за мутрата - адвокат-собственик на кафенето/кръчмата?! Ба си безценните чадъри, които струват 2 лв. и ги продават други нещастници като Митко под път и над път. И ако за Митко 2 лв. са много, не ми казвай, че за този толуп 2 лв. са много също. Страшна еснафщина!

Любимецът на европейската столицата на културата- крадлив циганин.

Драмата с чорапите се е случила в Столипиново.Пловдивчани на са цигани.

Значи съжалил го и му дал чадър за да не го вали докато продава , ония се прави на ударен и наглеее за връщане и после адвоката виновен защо избухнал. Хубава работа ама циганска

Новите ценности- различните на почит.

Ех този безценен чадър за 2 лв. Ами да не му го е давал тогава след като му е бил толкоз ценен въпросният чадър. То сякаш ферари му е дал на заем, или къща му е купил.

Ние в Пловдив си обичаме циганите, евреите, арменците, турците. Такива сме пловдичаните. Расизъм вън от Пловдив!!!

Обичате явно и крадците, защато талисманчето е точно крадец.

То при вас бълагри има ли изобщо

Но днес бих искал да питам Митко: Ако ти взема от чорапите без да платя и следващия път като попиташ за тях да ти кажа "Абе, ти за едни чорапи ли си?", как ще реагираш? Добре ли ще ти е? А, Митко?

Защитаваш си собствеността и ти го отнасяш накрая. Не крадецът. Единствената грешка на собственикът е, че го е бил посред бял ден и пред хора. Ситуацията е съвсем проста- бит крадец. Ама сега го изкараха национално богатсво, защитено и от ЮНЕСКО сигурно. Петицци, интервюта. След време ще напише книга, ще се снима филм, може и сериал. Ще стане почетен гражданин на Пловдив и ще му бъде връчен медал за нещо. Пресконференции в страната и извън нея. Самият факт, че град смята за свой символ един крадлив циганин и го брани като имане, е тъжен и показва явно падението ни.

Там има и паметник на един Мунчо. На главната. Просяк бил. И не виждам нищо лошо. Живял съм в Пловдив, хубав град. Имах съсед турци, много си помагаме. След това имах арменци. Добри хора. И с цигани е пълно: ами като с българите. Едни добри, други проклети. Град, който си пази миналото си има бъдеще.

Митко - президент. Да дадем наесен гласа си.

Не може да се дореди от Стъки и Пульо!

Това е постановка за отнемане заведението на варненеца . След като са запознати с характера му , пробутват митка с отнетия чадър , Подготвили са го да се държи арогантно и капана хлопна на капана . По всичко си личи ,че това е организирано мероприятие с цел прогонване на конкуренцията в лицето на варненеца .

Илюминантите са му спретнали тоя заговор

Възможно е , даже са присадили чужда глава на варненеца да бие главички и после са му върнали старата и той сега се чувства употребен . Съчувствам му. Не съм съгласен само , че има конкуренцияя , варненецът е работил през целия локдаун , другите не не са и , няма как да са му конкуренция . А мутрагените защитници искат касови апарати за просяците и сираците да попълнят бюджета със задълженията на варненеца. .

Пет статии ли ще пуснете за цигането митко? Като много го съжалявате го вземете в дир да пише статии или му намерете работа като програмист. Айде стига поръчкови статии с пуснати видеа във фейсбук от партия изправи се и близки до мария капон.

го направи любимец ,та й в култ го издигна,---български коментари се трият повечето..

Абе кво занимавате хората със някаква статистика от кримкиналната хроника,където е мястото и на новината.Къде къде по-тежки случаи,и никои нев ги отразява.Ташак ли си правите медийте?Важните неща нещо не ги виждаме на преден план,но че някакъв идиот набил някакъв циганин,беше много важно вече два дни да го четем и слушаме.Идиоти от класа!!

не знам кой я измисли тая глупост, че тоя бил "талисмана на Пловдив" ....

Това ли е талисмана на Пловдив?

Това е идолът. Не е ли тъжно?

Ами всички само пред Мильо се снимат , друго всичко им изглежда пропагандно , заплашително и бездарно.

Казуса е малко сложен. Митко определено е трудолюбив и миродушен, но е израснал в среда, която го тласка да мисли, че все някой трябва да му дава нещо. Определено думата мангал или Стокхолм ски синдром не са на място, но трябва да разбере, че не е постъпил правилно. Варненеца също е виновен за реакцията си, но си мисля, че половината от нас също би им кипнало канчето. Като цяло всеки е виновен с нещо и е добре да си вземе поука.

Циганите са научени само да взимат, без да връщат. Не е важна стойността на чадъра в лева, а самият факт, че си е присвоил чужда собственост, изгаврил се е с добрината на хората. Репликата му е чиста гавра и показва тотална липса на елементарна миловна дейност и ценностна система.

Градовете в нормалните страни се гордеят с писатели, поети, художници, скулптори, композитори. Наш град се гордее с кльощав циганин, продаващ чорапи и хранещ поне десетчленно домочадие. Каквито са ни идолите, такива са ни градовете. Доста явно ни пробутват новите ценности, как да прощаваме, да обичаме различтите. Нека защитниците на чорапения идол да усетят поне веднъж обичта на събратята му.

Ако беше някое хубаво русо девойче, още ли щяхте да смятате, че гологлавия е прав? Ако собственика беше циганини, а уличния продавач българин, колко важен като повод щеше да ви се струва невърнатия чадър? Неплатените данъци от въпросния Митко как ви се стурват сравнени с неплатените от Божков, Лукоил и Пеевски? Отговорете си честно на вас и ще знаете за себе си какви сте. Аз знам какви сте. Време е и вие да си го признаете.

Кражбата си е кражба и заслужава наказание. Циганите не плащат цял живот данъци, сметки и здравни. И тоя не плаща, ама на българинът не му дреме.

Кражабата не е просто кражба. Защото и едно листче да вземеш от работата, ако не е с протокол е кражба. Дори да си ползваш служебната химикала да запишеш нещо за тебе е кражба. Кражба на мастило, на хартия и на време от работодателя ти... Или от клиента ти. Затова има съдебна система. Иначе щеше да има таблица. Кражба - реже се ръка. Втория път - смърт. п.п. Кражба е и като намериш изгубена вещ и не я върнеш или предадеш... Да си намирал пари на улицата някога? Дори и една стотинка. Дори и винтче да си намерил на улицата, ако си го ползвал е кражба. Да са ти върнали повече ресто някога и да го разбереш като си на 50 или 250 километра от там? Това да си по католик от Папата не си е работа...

Този е взел вещ и не я е върнал. Гавра с добрината на хората. Репликата му е гавра. Циганите се гаврят с нас от години, ама ние викаме браво и правим протести в тяхна защита.

Талисмана има ли касов апарат?Плаща ли данъци ?Или щото е работлив циганин е по-човек от мързеливите българи ,които си плащат данъците.За говедото с голямата глава няма да коментирам.

Такава реплика като чуем е ти за един чадър ли си от наглия ман* ми звучи като да дадеш на некой на заем 20 лева и после да ти каже ти за едни 20 лева ли си.Грешката на адвоката е че е требвало да ичзака да нема свидетели и да го подредреди хубаво наглия Зеленикав приятел

Реакцията на Ивайло не е правилна, но е разбираема. Заел е чадър на Митко и като си го е поискал, Митко му е казал: "Ти за един чадър ли си?". Отговорът на Митко показва на първо място, че за него конфликтът е материален (за чадър), а не принципен (за това, че като вземеш нещо чуждо, трябва да го върнеш) и второ показва пренебрежние към човек, който му е помогнал, заемайки му чадър. Също така ми прави впечатление как веднага се е заредил да си продава чорапите, като са замервали заведението на Ивайло. Не познавам нито единия, нито другия и нямам и желание, но перфектни хора няма. Ивайло може да е всякакъв, но в дадената ситуация, поне по моите разбирания, Митко не осъзнава, че чуждата собственост не ти е бащиния и се възползва от ситуацията да си продава чорапите.

Циганин и ценности?! Две несъвместими неща.

Бог да му е на помощ на Пловдив, ако този нагъл циганин му е талисман!

В никоя друга страна го няма това.

Защо не откриете една банкова сметка на Митко и да съберем няколко милиона помощи за него и за семейството му? По този начин вече няма да му се налага да работи денонощно и да бъде малтретиран. Ще може да бере плодовете на своя труд.

Стига сте тролири, това няма да декриминализира постъпката на гологлавото Говедо (нищо против нямам срещу тези миролюбиво тревопсани).

Сигурно се шегуваш.

Чета коментарите, гледам и не мога да повярвам на очите си! Дори Митко да е взел и не е върнал чадъра на този ПОДчовек, това ли е начина за уреждане на едни отношения в 21век?! Удари, заплахи, саморазправа. Без значение дали е циганин, арменец, евреин, арабин, турчин или марсианец - никой не заслужава подобно , Никой! Затова Пловдив е това, което е - град с хилядолетнс история и толерантност между различните етноси. И ако някой мисли, че няма да се впише в този начин на живот и отношения, няма място в Пловдив, включително и този гологлав алкохолизиран и самозабравил се Чичак, който иска да прави бизнес в Капана.

Нямате ли си сайтове за пловдив където да си коментирате? Този сайт е за софиянци, а не за провинционалисти.

Ако ти си софиянец, аз съм Марсианец! Кой знае от коя паланка на северозапдна България си се домъкнал!

Циганите крадат от години, колко още да ги търпим?! А същите цигани бият бабички за 20 лв, за 2 лв. Защо няма протести за това?

Майна, на “взел и не е върнал” ние му казваме “откраднал”. Ти да бе си от някое НПО?

Много патетично но всъщност работите обикновено са прозаични. Проза. Няма какво да се прави от мухата слон. Виждал съм много собственици на заведения, особено напоследък с неадекватно поведение. Е представи си че са взели ипотека. Естествено е да са нервни. Проблема в случая е че този е агресивен. Абе да го поокротят малко.

Добре де, само аз ли разбирам собственика? Мангала е взел чадъра, не го връща и отгоре на всичко нагло му казва “ти за един чадър ли си бе”. Нормално е да ти избият чивиите. В обратната ситуация щяха да са се събрали 10 мангала. За кави е целия рев и драма?

Бил е талисман, затова.

Много повече смисъл има да идат да протестират в подкрепа на собственика на онзи цех до Пловдив, който беше атакуват от американски войници, все едно се намираме в Ирак.. Но там не им стиска, явно. Сега нали тези са ни новите братя. А в случая, без да защитавам бияча, правим световен проблем от 2 шамара срещу едно крадливо цигане. Ами ако беше откраднал чадър от вашето заведение?!

Нали трябва да си защитават талисмана?! Кой град би се гордял с такова нещо? Българите са малциство в собственана си страна. Вече и щом ни промиват мозъците, че е достатъчно крадлив ром да пусне някоя сълза, да каже как храни 10-членно семейство, за да се разчувства българското сърце и да прости години безчинства. Крадливият ром си признава, че е крал, ама българинът е глух.

Политкоректост в пълна сила. Невинната жертва, която всички пропускат, че е окрала собственика- издигната в култ. Медийна звезда. Талисман бил на града. Смехория. Къде сте чували градове като Рим, Виена, Милано ,Лондон да се гордеят с цигани? Няма и да чуете. Защото имат себеуважение и стил. Пловдив не е малък град, столица на културата -срам и позор това да ти е талисманът. Срам е за всекидневното безчинство на ромите да не се прави нещо, а да се наскача срещу човек, който е защитил своето. Срам е да ни натрапват тия нови ценности, срам.

Страхотен Стокхолмски синдром. Бито цигане, което не само си е присвоило чужда собственот, но и нагло се е изрепчило -аууу, колко лош собственик! Насилие над по-слаб, който мирно и кротко си седял, същински ангел! Бита и ограбена за 20 лв пенсионерка- няма проблем. Българинът не му дреме, съвсем в реда на нещата е. На битата баба отделят няколко минутки еднократно по новините, а за тоя ром- дни ни заливат с информация. Българинът обича различните и явно обича да е жертва.

А Данъците? А Чадъра?

Срам за Пловдив, че това е талисманът им. Срам, че не защитават своята си нация така. Срам, че защитават циганин, който живее на техен гръб. Пълен срам. Браво на собственикът-циганинът го окрал, да го гали с перце ли? После се чудим защо ни се смеят нормалните страни.

Това ли е талисманът на Европейска столица на културата- циганин с чорапи? Град с толкова история и култура се гордее с това?

Поредното доказателство, че "циганизацията" на България тече с пълна сила.

Това хлапе трябва да осъди плешивия плъх за мозъчно сътресение, трайно увреждане, вследствие нанесените удари и ще спре да продава чорапи - вече ще има кой да го храни.

Ти за един чадър ли си, бате.

Чай ся, дайте да караме наред. Митко не върнал чадър който не е негова собственост и изял два шамара. Аз това разбирам от повествуванието на статията. Емииии... нормално е да има възпиращо действие, днес чадър утре нещо друго. А и шамарите изграждат характера.