Осъдиха ром заради ”брак” с 15-годишна

25-годишният Динко Нанков стана първият ром, осъден от Свиленградския районен съд за съжителство с непълнолетна. Досега не е имало присъда срещу старата традиция на ромите от региона да се женят непълнолетни и без брак.

Обратно в новината

Коментари - Осъдиха ром заради ”брак” с 15-годишна | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

абе стратшимире,да не си циганин бе? :)

...... , това ви тормози най-вече ,че едни могат и се размножават , а други не могат ! Това , като че ли е повече ваш проблем отколкото наш .

аре земи смени па ти малко-се 1 и също повтаряш.разбрахме,че завиждаме-даи някакъв друг довод,мангасар с мангасар.

Норок шибукурие, тот цигани пушкарие! В превод от румънски - наздраве и щастие, и всички цигани в затвора!!!

Защо България отново преоткрива колелото? Хората са го измислили преди 150 години. Помощите се дават като отстъпка от плащаните годишни данъци, а не като суха пара на гише. Така и "котарака" и "котката" ще работят и ще си плащат данъците, ако искат да си вземат помощите. Толкова ли е трудно?

В тоя разюсден свят, защо съдят само мъже? Не малко жени живеят на семейни начала с непълнолетни момчета, за тях ???

Няма значение дали е глава на семейство или не, наруши ли закона в кауша. Да измислят превантивно как да не се стига до там. Сурбулюк юристконсулти и адвокати .....

Той и Саркози го призна. Циганите само Хитлер може да ги оправи.

Майката и детето са много красиви и изглеждат природно интелигентни. Да ти се скъса сърцето!

Има нещо ненормално в това да се осъжда човек за нещо, което е напълно естествено. Подобни случаи по-скоро трябва да ни покажат какво сбъркано общество сме сътворили. Не случайно изчезваме като народ.

Какво от това, че деца раждат деца и нямат идея как да ги гледат след това, камо ли да ги възпитават.

Не е твоя работа да съдиш кой какво ражда и как го възпитава. Във всеки случай, не и с насилствени методи.

Единственото, което ме дразни в случая, че пак тия по-бедните го отнасят. Човекът е обикновен пастир (ако е вярна информацията), а трябваше някой по-мастит и охранен - най-малкото за назидание. В сми - по-бедните и необразовани не им е много ясна работата - къде са сбъркали, как сеят нещата, дали наистина престъпват закона, докато на такива като цар Киро всичко им е ясно. Ама тях ги лови полицията само ако нагазят с двата крака в лайната. Иначе съм "за" подвеждането под отговорност за такива неща и на циганите. Най-накрая. Сега ако може и тока да почнат да си плащат...

мангала да полага общественополезен труд за срок от 2-3 години а през това време държавата ще му храни цигането с по една паница боб на ден, като е допуснала да се въдят като зайци къде непълнолетни къде по 10 на циганка. И да се забранят детските след второ дете, който иска 3 и повече , значи е кадърен и може и сам да си се издържа, а и държавата може да му приспадне детските за трето от данъците, има си начини.

....... изберем за МИНИСТЪР , та може идеите ти да се сбъднат ?!

Ако институциите са работещи и прилагат законите към всички, които правят деца на малолетни и непълнолетни и живеят с тях, и ги осъдят, само че не на пробация, циганите няма да се размножават като зайци и домовете няма да бъдат препълнени с изоставени деца. А може би и ще заживеем по-добре, тъй като парите ни няма да отиват за помощи на циганите.

Побъркаха и циганите!!!

Да , завист е истинската дума ! Завиждате ,щото вие и пари да имате в изобилие , деца не можете да раждате ! Ами раждайте бе българи ! Кой ви пречи ! И не завиждайте , щото който завижда не вижда !

циганин, спри с тия удивителни, щото ако ми беше на живо, да съм ти отнесъл няколко жълтясали зъба досега

Деца можем да раждаме, мършо миризлива. Но искаме да живеят добре и да станат качествени, а не непотребни човечета, които да използваме, за да изкараме някой лев! Гнусна твар сте вие, без ценности, без образование, без дори нормална човешка добрина в себе си, за да ви трепне нещо отвътре, преди да изполозвате децата си! По-зле сте от кучета, те поне изпитват някаква привързаност и благодарност към онези, които ги гледат и хранят... А вие, към нас, дето ви плащаме, за да ни пълните родината, я нямате тази благодарност. Гнусни твари. Поне имайте доблестта да научите езика на страната, в която се намирате. Не ние сме расистите! А вие!

Това не е никак здравословно ! Тъмни БАЛКАНСКИ субекти ! Червиви червеи дълбоко в душата !

мдам, има нещо вярно, по-скоро си противоречат в модерния свят малко двете, някои хора не могат да гледат деца и да правят кариера, а други не са опитвали. Но докато не изкарвам поне по 7-цифрена сума на година, повече от 3 не мисля да правя. То това няма да е много в бъдещето надявам се ;)

Ми то няма да устани НИУСЪДЕН ЦИГАНИН бе !!!

Аз съм работеща и като такава съм много богата, за да получавам детски. Такава е логиката на правораздавателите. Да ревна ли сега, че съм дискриминирана,а ?

гледам пълно е с мургави трудещи се...

не подкрепям педофилията. не подкрепям и двойния стандарт. този ако беше бял- дупе да му е яко. явно е обаче че затова че е направил дете на дете- проблем няма?

как така ще осъдят ром ?! аз имам един чудесен кубински ром (няма да кажа марката - реклама) и го обичам и си пийвам по малко от време на време. Чудесен е. Вероятно са осъдили някакъв бенефициент - социален паразит. Обществото няма нужда от паразити, а от хора, които могат да си изработват средствата за живот. Обществото няма нужда от просяци, крадци и прочие престъпници и паразити.

Добро начало, все някога и от някъде трябва да се почне. Браво на Свиленградския съд. Тази практика трябва да продължи, а законът да се промени и стане по-строг и респектиращ.

Прощавай, ама можеш ли да ми обясниш този, който получава помощи, как си ги отработва, че нещо не се сещам? Особено в подобен случай.

имам въпрос-знаят ли много добре законите? на ромите традциците са такива. ако досега не са били наказвани -те си вървят по старому. а момичетата търсят накои да ги храни. не съм проъив закона а против информацията която е много слаба!!! пак казвам така са били дядо му и прадядо му а и родителите му...докато хората свикнат и спазват закона, така ще е! а за спазване на "новите закони2 и българите=ние, не сме стока" ! *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

А циганинът за какво е? Ще работи. Всички програми за преквалификация и безплатните курсове за градинари, озеленители и паркостроители са направени само за цигани. Други не приемат!!!

Механизмът е много прост. Да нияма помощи за деца, родени от непълнолетни родилки и същевлеменно да се спрат "детските" на самата родилка, защото тя вече не е дете.

Аз незнаех че съдилищата нямат работа та са решили да си уплътнят времето...Ми то по тази логика поне 50% от ромите трябва автоматично да се осъдят защото в противен случай става дискриминация.....

Е, прочу се Динко - първият ром, осъден за съжителство с непълнолетна! Хайде и останалите да вземат пример и поука! Така, де! Кой каза, че циганите не могат да бъдат интегрирани?! Могат! И бяха по Тошово време и не им беше никак зле!

Лелеее, тия съдии сега създадоха "съдебна практика" по този въпрос. Сега могат да завалят подобни дела.

Най-после равни пред закона

Абе колко по лесно е да се гонят няколко десетки по интернет, вместо да се преследват десетки хиляди цигани за същото И тази държава от нашите данъци стимулира развъждането на ненужни човекоподобни от 13-14 год възраст На циганка която роди преди 18 год възраст се спират всякакви помощи докато е жива , това трябва да е закон Че така никога иначе няма да работят през живота си След 18 год възраст , поне 4 години трябва да е плащала някъде осигуровки , за да има право на обещетение Тук иначеняма оправия

Тези интернетаджиите ги арестуват и съдят за ГЛЕДАНЕ на клипове и снимки, а циганите ГО ПРАВЯТ! Май има разлика? И това ако не е дискриминация, здраве му кажи. Ами моята общност например може да произхожда от Полинезия и да има дълбоко вкоренени традиции да похапваме човешко месце. Искам да ми осигурят правото да си продължа семейната традиция.

Ама че прости хора! За дупетатите говоря, не за циганите. Не могат да разберат, че циганската раждаемост е функция на безконтролното и щедро раздавани пари под формата на обезщетения за бременност и раждане,социални помощи, детски добавки, еднократни помощи, безплатни закуски и какви ли не други бонуси свързани с циганската популация. Нашата скапана държава превърна това племе в СКОТОВЪДЦИ. При тях е по-правилно да не се говори за раждаемост, а за развъждане. Не за семейно планиране и човешко възпроизводство, а за поминък който им носи доходи и средства за препитание. Спрете им парите на брой приплоди и нещата едва тогава ше започнат да се оправят.

това няма как да стане но имаше добро предложение помощите да не се дават в брой а да се приспадат от данъците които плаща съответното семейство/майка

ТОВА С ДАНЪЧНИТЕ ОБЛЕКЧЕНИЯ за сем.с деца ГО ИМАШЕ ПРЕДИ 6г.,но го премахнаха,така останаха пари само за -пирани,а ние честните данъкоплатци щом работим значи имаме пари за децата ни, ТОВА Е НАЦИОНАЛЕН ГЕНОЦИТ, РЕФЕРЕНДУМ ТРЯБВА ЗА ДА РЕШИМ НАЙ-СЕТНЕ ПРОБЛЕМА С ПОГОЛОВНОТО УЗАКОНЕНО ИЗТОЧВАНЕ НА РБ БЮДЖЕТ/НАШИТЕ ПАРИ/ ОТ РОМИТЕ....СЪБУДИ СЕ НАРОДЕ...!!!

Не адмирирам поведението на Динко-рома, ама по тази логика бая народ трябва да влезне в затвора и то не само роми!Защото 15-годишни правят секс с българи и други националности!И друго много ме тормози, дали госпожа съдийката Силиконова джука/дето оправда убиеца от Перник/, щеше да оправдае и Динко!?

Няма страшно,тя ще оправдае А.Петров сега по делото"Октопод".

Непробиваемите традиции и мизерното съществуване на тъпия и безпросветен етнос са вечни! Не ги трогва нито закон, нито убждения, нито репресивните органи, ни с добро, ни с лошо - те желаят просто да ги храним, да им се плаща всичко от обществото, а те да си се множат, както са си свикнали от вековете. Страшно, и няма никакво спасение от тази напаст!

Ако плащат по5000 за всяко бебе родено преди пълнолетие и по 5000 за всяко след третото нещата ще се оправят. Щом могат да правят сватби за десетки хиляди- ще плащат глоби.

Да де, единственият начин е да им се спре хранилката.Аз имам и друго предложение - на човек без лев принос към хазната - никакви помощи и здравни услуги.Аман от тая криворазбрана солидарност!

Различни културни традиции, един и същ закон. Е, няма как да действа. Справка - Ромео и Жулиета (Монтеки и Капулети).

Те са били богати и е имало любов ,а циганите се събират да се размножават ,за да получават помощи от нашия джоб

Коньо, ако приложим различни закони, не мислиш ли, че ще е по-лошо за циганите? Току виж нашата традиция се окаже антисоциална. Щом живеят в България ще спазват българските закони. Ще го карат платонически или латексически до навършване пълнолетие на по-малкия от двамата партньори. Ако им е скучно да четат книжки!

докога ще се оправдава толерирането на циганите с традициите им ??? циганска или правова държава сме ??? вкарайте малко цигани ефективно в затвора за по 5 години , щом няма 18г. спрете и детските и така ще ги научите да спазват законите !

Само не разбрах ромът си-ди ли е или е ди-ви-ди ром?

малко по-силничка напитка е... ;-)

За изнасилване няма ли да го съдят ? Правил е секс с малолетна. Това е подсъдно. Уж.

Не е подсъдно при лица над 14 г. възраст.

Е да обаче тя на 15 години име дете на 8 месеца + 9 месеца бременност. Стават 17 месеца. Почти сигурно е, че я е забърсал преди да навърши 14 г.

Язък,ако беше и го мушкал само заднишки, съдийките за това не осъждат ! Аджамия !

Абе голямо наказание са му ударили, особено след като е бил осъждан преди това (според споменатата съдебна практика). Ама забележете, то стара циганска традиция е да се краде и убива, явно и срещу този традиционализъм не трябва да се вземат мерки... Също така ми е много чудно как може да съдиш алкохолно питие за каквото и да било??

Ама как моля ви се. Манго е осъден на пробация ама ще си седи при жената и чаветата да продължава да се плоди

Не ми отговаряй! Моля моля, много моля !!

той изкарва на чааветата социала