Принципи на повикване

Разделителните линии в съдебната власт са на дневен ред

Обратно в новината

Коментари - Принципи на повикване | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Отвратих се докато четох този пасквил. Вече разбирам защо ни язди проста мутра цели 10 години.

Интересно, редакцията наистина ли застава зад анонимните твърдения и внушения в статията или я пуска само за да генерира трафик?

Много тенденциозна стойка, противоречи на идеята за демокрация, наричайки протеста на гражданите "политически натиск".

Българите сме върли почитатели на протестите. Независимо накъде клони везната, важно е да има протест. Това, което с десетилетия не беше разрешено, сега го наваксваме. Така е и тук в този форум. Песимизъм, мрачен дух и лоши предсказания се ширят навсякъде. Саможиви човеконенавистници ли сме станали? Няма да постигнем сносен живот нито с протести, нито с грубост, негативизъм и злост. С респект, морал, уважение към другите, дори когато не са на нашата вълна, ще успеем да постигнем по-вече.

сме със сигурност. Къде се слагате Вие сред нас - българите, щом слугувате на врага - мафията? Който си продава съвестта за жълти стотинки не е българин.

ДО НЕИЗВЕСТНИЯ АВТОР НА ТОЗИ ПАСКВИЛ: ТЕЗИТЕ СЕ ЗАЩИТАВАТ, А ПОВТАРЯНЕТО НА "неустойчиви опорни точки" е ДЕЛО НА к о л е г а!!!

ПРОПУСНАХ ДА ТЕ СВЕТНА,ЧЕ РУМЪНКАТА БЕШЕ С френчето!!!

Браво на дир.бг за тази статия. Много правдиво отразява измекярищницата на Христо Иванов и хората около него. За Г-н Иванов и хората над него няма принципи. Няма един и същи подход при сходни случай. Те искат да наложат своето “право” което обслужва само тях. Безпринципни слаби хора . Но сега просто не са познали. Очаква ги “цунами” което ще ги изпрати в историята. А на троловете ( повечето червени ) които пишат за тази статия и обслужват Такива като него мога само да им кажа : не се хабете, никой сериозен човек не обръща внимание на писанията ви. Защото са субективни и изпълнени със злъч

накрая ли изпълзяхте, като стихна огъня, да напишете отгоре някоя тъпотия, за да покриете истината по-долу. Вие сте троловете, които защитавате ма.ията, че сте и некадърни - калинки.

Корупцията си избира корумпиран изрод почтенните хора кво очакваме на такъв главен пос да сложат честен човек ли как ще стане тва нали цялото правителство е увито като свински черва в корупция

Жалка платена гнусна статийка, от корумпирани бурналя.

Я написалият този пасквил да се покаже . Как може да сравняваш Кьовеши с този циркаджия . И защо сега ??? Защото им писна на хората . И това не е и няма да бъде протест само срещу гешефф а срещу цялата унищожителна система създадена от и за бездарници .

Продажници. Никога повече няма да отворя тоалетния ви сайт.

Статия за тоалетна хартия. Нямам думи!! Гешевци!

Толкова е трагична тази безавторна статия, че направо в един момент ми звучи като подигравка с Гешефф.

И дир-а мина към тъмната страна. Вече ще имам едно ум!

Че те dir-а отдавна са на тъмната страна, само че не действат толкова явно, колкото blitz да речем...

Гешев- срам и позор за съдебната система.Протести до дупка срещу него.

ГЕРБ направиха така, че всичко в тази държава е обърнато надолу с главата. Колко нормално беше ВСС да номинира 3-4 кандидата магистрати, да излязат с концепции, да се разгледат, да се обсъдят публично и след състезанието да се избере един достоен и качествен главен прокурор. А те номинираха един бездарник без морал, качества и професионализъм. Тъпа работа.

ако сте толкова убедени в правотата си, защо ви е страх да си напишете името? Второ, как е възможно да има главен, а дори и зам.главен прокурор, който не вярва в разделението на властите?

Състезателят, макар и сам на старта, пък е видимо изнервен – дразнят го разните там недоволни членове на обществото с възгледи за съдебна реформа. А го дразнят, защото разглежда една част от обществото като олигархична и корумпирана, а приближените до властта корпулентни депутати остават периферни и почтени фигури. От самото начало се вижда, че няма как такъв кандидат да е легитимен. И ако и да бъде избран, рискуваме като общество, да имаме прокуратура, в която не само отдавна никой не вярва, но скоро може и големи маси граждани да откажат да се подчиняват на действията и актовете ѝ. Конят явно трябва да бъде дисквалифициран още на старта.

Кой е авторът на статията, и защо не е подписана ? Много жалко за медия като dir.bg...

Защо няма втори кандидат ли? Защото след избора на Лозан Панов за председател на ВКС не бива да се допускат грешки. И за по-сигурно кандидатурата трябва да бъде безалтернативна.

Гешев пък кого е осъдил и на колко инстанции, някой да напомни на обществото защото или ефектът от работата клони към нула или ни имат за дебили? Изкарайте една статистика , да го видим че накрая да излизат само едни лакърдии по политкоректните "медии".

му е най-големият плюс :) - не съди мафиотите, иначе интелектуалният му потенциал е много скромен, Цацаров поне е завършил СУ, когато там не учеха всякакви.

Докато ги търпиме тези на власт, нищо няма да се промени , никой вече не вярва на лъжите , а даже и да са истина , вече толкова са се компрометирли , че дойде времето на приказката за лъжливото овчарче . Гешев, мешев всички да един дол дренки , пазят се един друг , докато не изгърми някой бушон по веригата

да не ги търпим, като ни отнеха машинното гласуване и пак ще фалшифицират изборите

Д ИР-а, от триене на коментари,.. си "изтриха"... и името на автора на статията??? Кой знае , "автора" върху Kолко.... "пожарни кранове,автобуси, пешеходни пътеки,мостове, коли, таксита" е кликвал за да докаже, че НЕ Е РОБОТ????;) хахахаха ;)) re CAPTCHA, reCAPTCHAaaaaa....xaxaxa..;)

БОЕЦ публикуваме документи подписани лично от зам. главният прокурор Иван Гешев, номиниран от Пеевски за наследник на Цацаров! ТАКА РАБОТИ ГЕШЕВ! И двете писма – т.нар. резолюции, са без мотиви. Състоят се само от по едно (еднакво и за двете) изречение. Не може да има безмотивен акт на какъвто и да е орган – правораздавателен, съдебен, прокурорски, административен. Всеки орган, пред който подобен акт може да се обжалва, би го отменил само на това основание. Това е, меко казано, подигравка с жалбоподателите. Нищо от жалбите и от самите преписки не е обсъдено и анализирано. КАНДИДАТЪТ НА МАФИЯТА просто ти казва – НЕ МЕ ЗАНИМАВАЙ и го облича в някаква, уж правна форма. Това очевидно е практика, и показва какво и как работи досега Гешев. До момента никой не е показал нещо сътворено и написано от него – по скоро тук е само подписано. Това нещо ли искате за главен прокурор? Зад всяка една преписка стоят чивешки съдби и животи! Затова мафията си избра Гешев, защото с готовност погазва Конституция, закони, морал и правни норми, за да угоди на господарите си! За мафията и слугите и важат само законите на мафията и заповедите на босовете! „ОСТАВЯМ ЖАЛБАТА ВИ БЕЗ УВАЖЕНИЕ“, без мотиви и без аргументи – олицетвирение на ГЕШТАПО-то превзело прокуратурата и държавата ни! На наглостта и мракобесието на управляващата ни мафия и слугите и! А гражданите очакват съпричасност и справедливост… Така мафията убива, така прокуратурата прикрива престъпленията на госпдоарите си, така се мачкат и смазват непримиримите! Машина за заверки – дори може това да си го направят на печат и само да заверяват жалбите на гражданите – БЕЗ УВАЖЕНИЕ, БЕЗ УВАЖЕНИЕ, БЕЗ УВАЖЕНИЕ… ЗАТОВА И „БЕЗ УВАЖЕНИЕ“ ЩЕ БЪДАТ ИЗРИНАТИ! БОЕЦ продължаваме с капанията си за гражданската номинация на следовател Бойко Атанасов за главен прокурор! Продължаваме със срещите из цялата страна, продължаваме с подписките в подкрепа на кандидатурата на Бойко Атанасов! Цветанов си замина. На ред са Борисов, после Цацаров и след него Пеевски. Точно в този ред. Борисов вече е пътник, Пеевски го изяде. Дните на мафията са преброени. Няма нещо, което БОЕЦ да сме казали и да не сме го изпълнили. Защото каузата ни е чиста и в това е силата ни! Очаквайте, разпространявайте и подкрепяйте следващите ни действия, това е само началото. Знаем точно какво искме и как да го постигнем. Мафията без бой няма да отстъпи. Готови сме да водим битката за свобода и справедливсот до край и вече сме достатъчно и ставаме все повече. И когато излезем ни последвайте!

Много се развълнувах от тази статия! Честно! Някакви искали нещо, други друго, накрая България получила единствена кандидатура за главен прокурор, в лицето на човек, който най-меко казано не е консеснусна фигура. Обаче няма виновни, освен "вие там нали туй искахте". Егати - толкоз ли можете?

Кой е инициатора на този протест? Христо Иванов един провалил се министър. Дали страх го гони , дали така са му заповядали неговите спонсори? Скоро ще видим. Но както и да се напъва освен да се нас.ре друг резултат няма да има. Ха-ха

гешефта е спечелил само едно дело, само на първа инстанция и то срещу невинни. Обаче, щом казвате, че е достоен, нека го изпитаме още веднъж - дайте му турския доклад.

Трябва смяна на политическо-икономическата с-ма. От тази освен да възпроизвежда "цацаровци", както и да деградира страната друго неможе да се очаква. По-ясен признак от 2 милиона напуснали я "здраве му кажи"!

При този случай сега разни организации трябва да номинират поименно различни магистрати. Да има конкуренция и състезание, а не само с един кон. Гешев ще бъде най- слабия. Простичък е.

Като заваляха списъци на враговете – та цяла неделя… Серията започна със списъка, огласен от кандидата за главен прокурор, комуто Конституцията вменява задължението да крепи законността. Без да споменава каквото и да е за законност, избраникът Гешев заговори за разправа с враговете. Съответно, ги назова – поименно (Прокопиев, Христо Иванов и пр.), по професионални категории (адвокати, медии) и по видове: „които са в ареста или им предстои да влязат там”. Разбира се, че това няма нищо общо нито с българската Конституция, нито – с какъвто и да е мислим конституционен ред изобщо. Това е говорене на човек, решил да действа с извънредна сила срещу несъгласните с властта. В историята доста хора са говорили така, но Гешев е като че най-близо до съратника на Ленин, Феликс Дзержински, известен като „Железния Феликс” заради решимостта си да ликвидира, вън от всякакви законови конструкции, максимално количество „врагове”. Дзержински е основател и водач на „Чрезвичайния комитет” (ЧК), чиято работа е да изтребва враговете и да налага властта върху несъгласните; впоследствие ЧК става ОГПУ, НКВД и КГБ.

гешефта е по-скоро пластмасов

няма ги самоотвержените тролове... Явно са били наети за Гешев само...

ГАРГА, пак са ви пуснали интернета в ЛУДНИЦАТА,а ?

Защо материалът е анонимен? Авторът наистина ли смята, че гилдията издигнала Гешев, пък и самият Гешев са независими? Кого се опитва да убеди? Гешев е предложение на Цацаров. Да не би някой да си прави илюзии, че Цацаров е независим и не е човек на Борисов и ГЕРБ? Кой ще повярва на подобно нещо? Цацаров е доказал верността си към ГЕРБ и Борисов, а сега предлага като продължител на делото своя човек Гешев. Тоест, Цацаров №2. Защо всички скандални случаи бяха приключени с констатацията, че всичко е законно? Хората не искат такава законност! Никога няма да получат справедливост, ако Гешев стане главен прокурор. Всичко ще продължи както до сега. Защо все пак от прокурорската гилдия номинират Гешев и се борят със зъби и нокти за него? Заради професионализма и опита му. Дали? Ами защото са кадри на ГЕРБ. Викат им "калинки" и си защитават интереса. Там, ако не си доказал лоялността си към ГЕРБ, няма как да попаднеш!

дира на лузи ли се провита или обсружвате гешев-естествено че откакто тоя вкарйнивинин човук като ивончева в затвора хората скачат и то с основание -това и недопустамо в една демократшчна държама а камо ли пък да го придлагат след всичко това за главен прокурор

Интересна статия. Не е посочен автор, но пък заглавието, много точно, описва ценностната му система.

Нямам представа, какво си мислят, че правят нито Иван Гешев, нито пък dir.bg. Виждам обаче резултата: безпомощно повторение на неща, случили се преди век в кървавите степи на болшевишка Русия.

ГЕРБ и ВСС направиха огромна грешка. Бръкнаха в раната на хората и те се събудиха. Ще видите какви протести ще има тези дни. Против Гешев, но ще го оберат и ГЕРБ. Рано или късно идва справедливостта.

Принципи на подмазване.

Кой го е страх от Гешев...Христо Иванов, Прокопиев хахаааа

Обезвластен този посредствен полицай е никой.

Две кратки неща: 1. Гешев открито заяви, че за него разделението на властите са някакви празни приказки. 2. Лаура Кьовеши не е единствен кандидат за европейски прокурор - номинираните за тази позиция бяха няколко десетки. Едно е да спечелиш конкурс за дадена позиция, след като си бил един от номинираните. Друго е да заемеш длъжност защото е нямало други кандидати, освен теб.

се оплакват, че ние сме против него, без да сме му чули платформата, а те защо са толкова за, без да са я чули :)

Това беше последната статия, която чета в този, очевидно вече придобит от олигархията, сайт. Ако искам такива "новини", ще си отворя направо ПИК или ще си купя Телеграф. От днес само вицовете ще преглеждам. RIP Dir

От анонимните хвалебствени дитирамби в защита на Гешев виждаме жалък опит да се наложи официано диктатурата на Партия ГЕРБ стиснала в пипалата си опосканата ни държава.За съжаление винаги се намират блюдолизци,готови срещу някои облаги да организират контрапротест или да пишат анонимни статии .

не е, че се намират блюдолизци, а че няКой притежава почти всички медии.

Гешев е примамката, която да обере общественото недоволство. Ще бъде оттеглен, а на негово място ще бъде инсталиран следващия Цацаров. Управляващите и ВСС много добре си дават сметка какъв е имиджа на Гешев и знаят, че който и да посочат ще има брождения, точно затова е изтикан напред

Каква примамка може да бъде единствив кандидат? След толкова ПР едва ли ще се оттегли пък и е удобен за селата по склона на Витоша

Момински свян е обхванал новинаря, та не си пише името. С детски трепет ни кара да се просълзим, че не подкрепяме Гешев. Айде върви п. си майчина!!!

Кой е анонимникът написал тази статия? Дирчето май минава от тъмната страна

"Не се смей, ти си го избра", а ние не може да си го изберем. Цацаров го избра Борисов, сега е наш ред да си изберем главен прокурор. Хич да не пищят за независимост, защото те са независими само от нас и от законите. А идеята е точно обратната - да се подчиняват единствено на законите, най-напред на Конституцията, и правосъдието да се осъществява "в името на народа", ама наистина, не само да е гола фраза.

Гешев арестува половината БСП и спонтанните протести започнаха. Защо ли не го харесват

Помните какво се случи, когато Пеевски беше сложен за шеф на ДАНС. А сега да сложат Гешев главен прокурор е още по- голям гаф. И не мога да разбера защо точно него го искат от ВСС?? Та това е позор! Има толкова много достойни магистрати за този пост, защо него, който е напълно компрометиран. Този човек въобще не става, той е един простоват мафиот и нищо друго.

Отново "Не се смей, ти си го избра". Изпълняват заповед, а реват, че ги притискаме. Друг ги натиска, ама май им е приятно.

какви хубави, гневни, разпенени, фалцетни коментарчета. нооооо...толкова плоски и еднакви. чак като писани от 5-6 човека. а, пардон, те наистина са писани от 5-6 човека.

нали знаете, че почнете ли с обидите, признавате безсилието си откъм доводи

Непрекъснато чета ”дълбокоумни” анализи на разни наблюдатели /много от тях приятели/, които виждат в кандидатурата на Иван Гешев за Главен прокурор хитър ход на управляващите. Тезата е, че с тази кандидатура се предлага абсурд, които по-късно ще бъде оттеглен и след това ще се избере някой по-приемлив. Това не е вярно по две причини: Първо управляващите не са сложни, а са прости. Второ, управляващите си харесват Иван Гешев, който по неговите думи „прави неща, които другите могат само да обещаят“. И той ги прави, ежедневно, като погазва Конституцията, основни юридически постулати и норми на поведение за магистрати. Единственият начин това да се промени е мощен протест на Гражданското общество у нас, срещу това назначение за този пост с неограничена власт. Но ние нямаме гражданско общество. Името на бъдещия Главен прокурор на България е Иван Гешев…. Чаените листа никога не лъжат.

Ако правилата за работа на прокуратурата бяха ясни, който и да е главен прокурор той ще е принуден да си върши работата. Сега спорим за и против Гешев все едно, че той сам ще си определя как да работи, а не законът.

Алтернативата на психодесните содомити илитерата Бойко Атанасов е издигната словом и ццифром от видинския дебил с волския поглед гого боеца - мекерето на цеко крадеца от ктб, от шайката на безподобния мерзавец и мръсник дико куката- номенклатурното леке минеков ,пасивния джендър хаджигенов и фейк тюфлека бабикян!

Народа е ПРОТИВ Гешев!