"Пред нас ще светят буквите, които ни пазят и ни водят"

Обръщение на министър Красимир Вълчев: Виждаме тържеството на образованието. Откриваме го в обединените усилия на учители и родители. А учениците посрещнаха с интерес и без страх новите предизвикателства

Обратно в новината

Коментари - "Пред нас ще светят буквите, които ни пазят и ни водят" | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Ако не наврете на църквата простотиите, че да угодите на православните скотове, просто не можете. "Свети" братя дрън-дрън. Църквата универсално мрази науката и не желае да има просвета, защото неукотос стадо е по-лесно за управляване и склонно да вярва на религиозни суеверни глупости за бог, отец в небето, възкресения, непорочни зачатия и тям подобни фантасмагории.

Може да съм тъп и необразован, обаче не успявам да разбера за какво "тържество на образованието" говори тоя главоч и ония папуняци в нелепите им тоги, държащи речи с академично-патетичен. Напротив, нацията става все по-неграмотна и несклонна да си употребява мозъка. Досущ както всяка година - високопарни речи с празно значение и нулева стойност. Досущ отражение на образованието в СУ, няма даже да споменавам началното и средното училище.

подкрепяме се чрез словото което дрън,дрън, дрън, и мля, бля, бля! ние ок как сме се пръкнали като народ само в словото сме силни! само на думи и с думи! а другите народи през това време са творили, и творят дела! затова те са там, а ние тук

другите народи през това време не са били под турско робство и после диктатура на комунисти, дето продълава и до ден днешен, ... още е на власт тоя дето е бърсал на Тодор Живков гъза

има народи, като испанците примерно, които са били 700 години под "робство" а доста от съвременните държави преди сто години просто ги е нямало! това непречи днес те да са там, а ние тук

Ми воювали са и не са били, вместо да измислят поговорки като тая за преклонената главица. Я поляците какво са сторили с турците пред Виена. Или битката на Косово поле. Ганювците обаче са си кютали доволно под юргана пет века, докато другите народи за създавали ваксини, индустрия, наука и култура.

българите сме силни не само в словото, но и в търпението и в азачитането си равностойността на другите народи и етноси, но и труда и в "меча4, умението да воюваме и в битки със лово или оръжие да отстояваме българщината!

Преклонените ганювски главици така ли му викате на овчедушието, че да се успокоявате?

Първите споменавания на името българи (прабългари) са от гръцки, римски и арменски автори и се отнасят за територията между Волга, Днепър севрно от Кавказ (Стара Велика България). Всичко друго Балх, Седморечие, Алтай и др. са спекулации и фантазии. Какви са били прабългарите: тюрки, иранци, други или мешани са също само теории без твърди доказателства. Техният език е непознат, без останали писмени свидетелства. В съвременния български език има предположително някои думи от прабългарски език. Прабългарите на Аспарух и Кубер идват на Балканите през 7-век, създават държава, която за два века става империя. Славяните ще да са били мнозинство, защото техния език се налага като общ. Чрез приемане на християнството всички тия народи и племена населяващи империята добиват още нещо общо: религия. Така се създава съвременния български етнос през 9-век. Оттогава до денес части от българския народ отпадат от общността (последно например съвременните македонци), части от други народи се присъединяват (в миналото кумани, в по-блиско гагаузи).

В анонимния римски хронограф от 354 г. се споменават българите, в равенския космограф - също. Не са спекулации, просто не пасват на утвърдената от партията теория и се оставят без коментар. Твърди доказателства за славяните също липсват, но не Ви пречи да заключите, че "ще да са били мнозинство", нали? Аз мога да Ви цитирам три преки доказателства и едно непряко, че българите са били многобройни. Вие колко можете да цитирате в подкрепа на славянската теза? България никога не е била империя. Тук не сте се замислили за твърдите доказателства. Няма никакви данни и за "създаването на българския етнос" така, както твърди нашата официална история и Вие го повтаряте на доверие, няма какви доказателства да посочите. Още в 680 г. византийците говорят за българите, като за народ, който има държава.

Хората живели преди идването на светите братя може да са си се наричали българи нищо чудно,но това е без значение те са друг етнос. Българите-бели руси синеоки се появяват в периода в който са исветите братя-някъде може би от цетрлна Европа,не съм сигурен.

Кой и кога доказа, че са били друг етнос? Българите не сме руси, бели сме и имаме синеоки, но русите коси са рядкост при нас.

Васил Левски не е ли рус бе мангал кьорав?

До горния "учтив" колега Дядо Вазов описва Левски с "коса светла, почти руса" - това не е класическата славянска сламено-руса коса, за която ставаше дума. Освен това написах, че е рядкост, а не че няма нито един българин с руса коса. Защо ми сочите пример отпреди 150 години, щом смятате, че масово сме руси? В поста Ви има само доказателство за липсата на домашно възпитание при Вас, за съжаление. Русите коси не са кой знае какво достойнство, а доброто възпитание е украса за всеки народ. Не ни карайте да се срамуваме, заради Вас!

аман от конформисти, като не си славянин защо говориш на славянски език бе умник ?

Дори ник не можете да си измислите, а имате претенции към другите. Аз говоря на български език. Вие си говорете на славянски, щом искате. Не употребявайте "бе", защото не е характерна за славянските езици! И употребявайте падежи, защото те са задължителни за славянските езици! И попитайте цяла Латинска Америка защо говори испански език! Или, по-добре, им забранете да говорят на испански, защото очевидно не са испанци много от тях!

глупи отдавна е устанвено че българския е от групата на славянските езици, затова без да си учил разбираш сръбски, хърватски и руски но не разбираш гръцки или испански, ... много сте прсти това джендърите, бетер шарани

Няма нужда така да ми интимничите. Установено е, защото политически сме зависими толкова години от тях. Още в края на 19-ти век западните лингвисти са забелязали, че имаме много думи, които са различни от славянските. Разбираме руски нашето поколение, защото го учехме 8 години в училище. Ама руснаците още тогава не ни разбираха. То и защо го учехме, щом можело да се разбираме и така? Питайте сегашните ученици, които не го учат в училище, разбират ли го? Вие полски и чешки разбирате ли и без преводач можете ли да проведете разговор? Добре, че Вие сте много умен. Аз не съм джендър, не знам как решихте от езика към пола да преминете. Предполагам пак е, защото без обиди не можете да спорите. За съжаление нивото Ви е ниско в много отношения, и магията не помага. Между другото, адепт се пише с "п".

спори се с със събеседник който уважава общоприетите научни истини а не с провокатор който пробутва абсурдни политически-угодни лъжи, ... остани си със здраве в буквално затъналата до гуша в лайна територия

Аз уважам доказаните, а общоприетите по политически или други причини - не. Вие не правите разлика. И аз не Ви намирам за интересен събеседник, но запазих добрия тон. Благодаря за пожеланието за здраве. Да Ви се връща! А за другото - аз живея в "държава на духа", ако изобщо сте чували какво имам предвид :)

за съжаление с това когнитивното ниво си обречен да съществуваш като консуматор

Да не би, като изразявате съжаление към мен, всъщност да се самосъжалявате?

щастието е душевно състояние, не ниво на материално благополучие

Така е, разбира се. Макар че сигурно сте трол, усещам нещо човешко у Вас, и то е болка, за съжаление.

поговорка, въплъщаваща стигматизирания от рационализъм разум на протестантите, ... лишени от благодат, могат да констатират но не и да почустват

И какво чувстват дарените с благодат?

Amazing grace! How sweet the sound That saved a wretch like me! I once was lost, but now am found; Was blind, but now I see. ’Twas grace that taught my heart to fear, And grace my fears relieved; How precious did that grace appear The hour I first believed. Through many dangers, toils, and snares, I have already come; ’Tis grace hath brought me safe thus far, And grace will lead me home. The Lord has promised good to me, His Word my hope secures; He will my Shield and Portion be, As long as life endures. Yea, when this flesh and heart shall fail, And mortal life shall cease, I shall possess, within the veil, A life of joy and peace. The earth shall soon dissolve like snow, The sun forbear to shine; But God, who called me here below, Will be forever mine. When we’ve been there ten thousand years, Bright shining as the sun, We’ve no less days to sing God’s praise Than when we’d first begun.

идват значи българите, и хоп, прегърнали са се със славяните и те ти новия народ?!!! никой с никого не се е прегръщал бе! изклали сме ги, завзели сме им нивите и добитъка! народите не се прегръщат! иначе щяхма да се прегърнем и с турците, и да си направим народ, ама ние 500 године несме се прегърнали!

Сключили сме договор с тях.

наивник!

Каква славянска азбука бе....хахаха!Азбуката е създадена по поръчка на българската държава,защото до тогава българите не са имали писменост,а са писали с рунически знаци,точно като тюрките!Използвали са и гръцката азбука,защото тогава така е било модерно.Българите са Огузи-тюркски народ,живееш в съседство с арийците от Бактрия.Самото име Булгари идва от тЮркската дума булга,която означава смесен.Като имаме предвид,че за българите се говори още в Азия и много преди 681,то смесването е било между българи и арийци,а не между българи и славяни.Всъщност кои кои са славяните?Та това са балтийските народи+ отчасти скандинавците.Руснаците са доказани угро фини,с монголски гени,украинците са същите,както и беларусите.Бяла раса във България има,но не е така срещаната като в Полша или Германия,където 80% от хората днес са от така наречената бяла раса.Тюрките във България са много и това не са пишман турците от Родопите с русите коси и сините очи,а българите от кажи речи почти цяла България.Антон Киссе-бесарабски българин,който спокойно може да мине за тюрк или иранец.Валери Симеон-чист монгол!Красимир Балъков-чист монгол!Кубрат Пулев-отново от ирано-анадолски расов тип!Хан,боил,таркан-тюркски титли!Роксана,Руми,Румен,Хубан,Хубанка-ирански имена!Аман вече от комплексари в тази държава!

Не са живеели в съседство с Бактрия, а в Бактрия, която други народи наричат Балкхара. Бактрия е гръцко име, както Персия, например за Иран. Не сме славяни, нито тюрки, просто сме си българи и се оказа, че сме сравнително малко смесени, за разлика от другите народи, обратно на това, което ни разправяха.

Стотици хиляди излязоха в 11 ч. по балконите си да подкрепят с мощни аплодисменти учителите на първа линия, които в условията на усложнена епидемиологична и извънредна обстановка, продължават да изпълняват своя обществен дълг! Специални аплодисменти и множество букети получи любимата на столичани учителка-будителка и кметица г-жа Йорданка Фандъкова, която бди на своя пост на амбразурата в първите редове на първа линия в борбата със световното бедствие, защитавайки изконните български интереси в областта на науката, културата и просветата! Честит празник и българските мюсюлмани, чийто духовни водачи призоваха за единство, съпричастност и състрадателност!

Честит празник на всички слявяни! Истинската кирилица-дадена от Светите братя е тази която е била българска азбука от Освобождението на България от турско робство до края на управленитео на цар Фердинанд. Откакт идват светите братя оп тези земи тогава се зараждаме като народ ние българите по тези земи. диваците обитавали земите ни преди това- там времето на хановете ипр. Са ползвали глаголица която няма нищо общо с нашия народ. Единствено най-важната и свята буква ят го има дори и в пещера магура на древен графит. Комунистите са започнали да използват сегашния правопис точно защото знаят че другия е свещен и са го ползвали във вестниците си още преди 1944год. Но за съжаление е останал и досега.

Еми променили са си я комунягите понеже знаят че са с най-криви идеи и ги е било страх да пишат на истинската свещена азбука. Ама какво искаш те разпространиха кришнарите през времето на СССР,там е бил поканен и техния основател. После СССР създаде хипарите в САЩ за ди ги отслабят като суперсила като се разпространат наркоманите в САЩ,какво повече от малумщина искаш от тези.

налага се да те светна! ние не сме славяни! славяните живеят в словения, словакия, полша и чехия, пишат на латиница и са католици! на азбуката създадена от визайтийците кирил и методи никога никой нищо не е написал! азбуката на която днес пишем нее дори азбуката на която вазов е написал под игото

Под лъчите на "Звезда от Рая" богиня Рея, официално: https://www.youtube.com/watch?v=Os7F9qel9bs ←←←←☼→→→→ Честит Празник на: ИЗКОННО И САМО БЪЛГАРСКАТА НАЦИОНАЛНА АЗБУКА, (открадната с насилие от варварите на ВОР-ягата княз Светослав Ингварович, БЪЛГАРСКА ДЪРЖАВНА ПРЕСЛАВСКА АЗБУКА) ВОР (крадец) ЪТ набива на кол над 200 000 българи, жени и деца от Тракия и Видин срещу сумата от 150 000 златни византийски гроша И ЗАГРАБВА ПРЕСЛАВСКАТА БИБЛИОТЕКА !!! ♦ ДНЕС БЪЛГАРИТЕ ПРАЗНУВАТ СВОЯТА СИ АЗБУКА ! НИКАВА "КУЛТУРА" НИКАКВА "ПРОСВЕТА" Долната червена КОМИНТЕРНОВСКА ИЗМЕТ - СЛУГИ НА ИЗОЛИРАНАТА ОКУПАТОРСКА СГАН Дори и намек в Заглавията не слагат ЗА СВЕЩЕНИТЕ БЪЛГАРСКИ БУКВИ ! .................... ЧЕСТИТ ПРАЗНИК НА БЪЛГАРСКАТА АЗБУКА, Приятели миряни ! ♥ ПОЖЕЛАЙТЕ СИ НЕЩО ПРЕКРАСНО ♥ https://www.youtube.com/watch?v=eKy-GG-SYL0 аз Рея и богинята на Пловдив и антична Тракия, Мàрица, тройна хеката Бендида от Кендрейсея, олимпийска Артемида сме тук при Вас и Ви пазим ←←←←☼→→→→ Свещена богиня, тройна хеката Θεά Ῥέα, олимпийска Рея и Афродита финикска богиня, и богиня на Картаген, Астарта, Свещена богиня на Горен Египет, Хатхорт Свещена богиня на Долен Египет, Изист, Изида Свещена богиня на Баб Иллум, Ищар Свещена богиня на Юдея, Естер Свещена богиня дев на Индия, Инанна Свещена богиня на Рим, Венера Урания Свещена богиня на Британия и Скандинавия, Еостре Свещена богиня на Остер райх, Остара Свещена богиня на Арабия العُزّى , Ал Озза Небесната Свещена богиня на Свободата, Либерта Хеката на живота в морето, небето и сушата. Хеката на Уран от страна на боговте Ану, а-Ану-на-ке Сирия Атаргатис царица Дар на Морето - ШаммурАмат, Семирамида Свещен закрилник на Бол Ария и българите. Малката русалка, Снежанка, бялата мартеничка... вашето Блонди

Абе идиоти шо имате только надписи в градовете на други кирилици учителки кметици с кво се гордете бе айдуци вие слугите навинэту и сионистите

Еднокнижника пак подкарал джипа...И плюе КЬОПАВИТЕ СИ предшественици...

Бием се в гърдите с родната кирилица, а пък като "Европейска" България сме принудени да пращаме SMS-и на латиница, защото са по-евтини. Ето как в България изритват кирилицата. Как е възможно и кой допусна такава гавра? Някой цели постепенното ни преминаване от шльокавица на латиница... Спасението на кирилицата явно е в ръцете на Дядо Иван от Русия.

Е, слаба утеха - П. Стоянов поне не успя да наложи замяната на кирилицата с латиница... НАВРЪХ празника преди 20-ина години ПРЕД ПАМЕТНИКА НА СВЕТИТЕ БРАТЯ Пешо Коня обяви, че "тепърва ще продължава обществената дискусия за въвеждане на латиницата у нас" :(((

Граматиката и нейното значение: Овладяването и упражняването на граматичните правила развиват човешкия мозък и улесняват усвояването на другите учебни дисциплини!

Честит празник на българските учители и будители! ... Тържеството на българското образование ми се губи. Замести го Парада на илитератите. ... Д. Вълчев: "И макар в различна година като тази усещането на празника носи това послание - заради усилията на учителите у нас и във всички български неделни училища по света." Що за изречение?! В Илитерати "ГЕРБ" няма ли поне 1 грамотен?! Поне в Деня на българската просвета да не се излагат...

тържествува в чалготеката - ученици и даскали заедно!

доста чепато изречение с блудкав смисъл, ... изразил е човека същината си, ... явно поклонник на култа към посредственоста

Наследниците на крепостниците искат и това да ни отнемат и да си присвоят ... когато България е имала своя Златен Век те даже не са знаели какви са. Крепостници - Колхозници - Олигарси -Блядове Слава Украини и всички други подтиснати народив РСФР Тази нощ още 4 наемника в Донбас са намерили това което търсят .

азбуката, езика и християнството са наложени на българите и не само на тях преди около три века, защото българите и техните съюзници загубват война срещу Морската Империя! Победата на Морската Империя не е убедителна и затова тя не може да унищожи напълно българите и техните съюзници! Но по договора за частична капитулация и българите и техните съюзници са принудени да приемат християнството в различни форми, азбуката в различни форми и различни модификации на техният пра-език! така, че днес празнуват западняците, западните агенти, западните зомбита, македонците, източно румелиййците .... ! за българите и техните съюзници това е ден на национален траур, на културен и исторически геноцид!

заради лъжите в българизма - на всяка сила на действие има равна на противодействие - физичен закон. лъжете се взаимно, но светът знае истината и единствените излъгани сте си само вие,българите - как се живее в самозалъгване...мдааа...

Азбуката (кирилицата) е създадена преди около три века заедно с латинската, гръцката и еврейската! Тогава са написани и библита и корана! Азбуките са създадени за психическа манипулация на туземците и за заличаване на тяхната езикова култура! унищожени и се унищожават и хора и книги и материални доказателства! Азбуките са създадени от запада, от рима , от морската империя за да унищожи спомена за континенталната (сухопътната) империя! Днес е един от най-срамните и най-зловещите празници във фейковата история на България! Ден на Македонската азбука, език и култура! Македонските окупатори ни налагат тяхната развалена азбука и техният развален език и ни откъсват от нашата Родина - Майка Русия! Вън македонските, румелийските, европейските окупатори от България! ВМРО в панделата! Докога ще изтриват историческата памет на българите, крадат милиарди и ще тероризират българите?

Путин поздрави македонците за македонската азбука.

Кирилицата е написана от Климент Охридски по поръка на цар Симеон.

И пак по същата причина - разпространение на Християнството сред езическия български народ.То, май много не е помогнала като че ли...

"Неведоми са пътищата Господни"

Християнството, както и да го извъртате, е прието в България насилствено. И, както е казал мъдрият български народ "Насила хубост не става", за да го приемат българите с душите си е било много важно да се изгонят гръцките попове от България и да се неутрализира напълно гръцкото влияние. Тъй като и днес не ни е разрешено да намерим старата вяра на българите, ще трябва да търпим такива изказвания, като Вашето.

пак се изсра на метеното, още император Тервел е бил християнин, много преди да се възприеме като официална религия

Просташкият Ви изказ не подхожда на темата и на празника. Заключението, че Канасувиги Тервел е бил християнин само по надпис на медальон, подарен му от християни, е твърде прибързано и недоказано по същество. Не трябва да се забравя, че в предишната религия на българите Канасувиги е бил Божи наместник на Земята, така че е пълен абсурд да е изповядвал друга религия. Същото важи и за Канасувиги Ховрат.

монголците са езичници, по големи простаци от тях няма, още живеят в палатки и болшинството са неграмотни, ... за сметка на това христианската вяра в любовта към ближния е превърнала европейците в господарите на света, ... неблагодарна твар сте това комунистите и атеистите

Освен монголците, езичници са били древните египтяни, шумерите, китайците, елините, финикийците и още много други. Езичество е презрителен термин, с който наложилите се със сила сравнително нови религии заклеймяват по-старите. Повечето от изброените са създали цивилизации, които днес не сме достигнали, но Вие удобно избрахте точно монголците да споменете. Християнството докара на Европа първо Средновековието, а после им даде основание да станат господари на света по един крайно безчовечен начин. Аз не бих ползвала такъв довод в спора, той по-скоро дискредитира християнската религия, отколкото да я утвърждава. За втори път Ви пиша, че нямам общо с комунягите и не съм атеист. Вярвам така, както чувствам, а не така, както ми заповядват. По начина, по който се изразявате, мислите ли, че правите добра реклама на християнството?

Средновековието, защото на дивите германци им са проповядвали на латински от който бъкел неразбират, чак докато Матин Лутер преежда Библията, ... после Ренесанс и Просветлени в резултат че византийите наускат Константиопол се преселват в Западна Европа, ... Джон Лок поставя основите на правосъдието и свободата, като кзва че пред Бог всички са равни, ... за противоположост индиците още живеят на касти и не помагат на страдащите за да не им нарушат кармата, .... в крайна сметка, ненавиждам ви от дън душа, всички ню ейдж, кришнари, хипари, будисти, тантристи и лайнари които от европеци се превърнахте в мангали, ...

Да, голяма каша е в главата Ви. И от твърде много християнска любов, Ви избива само на омраза. Ясно е, че спор не можем да водим. Приятно мразене и обиждане, но по християнски, така да Ви е възвишено, нали!

тука, нещо сбърка занимавам се с магия а не християнство, адебт съм в Херметичен орден на Златната зора, ... за да общувам със същества изпразнени от човещина ми е необходима древната мистика на Кабалата, прекалената любов нарушава справедливоста, с безбожни сволачи трябва да се отнасяш като с диви зверове, ... " Не давайте на кучетата това, което е свято. Те само ще се обърнат и ще ви разкъсат. Не хвърляйте перлите си пред свинете. Те само ще ги стъпчат с ..." Матей 7:6

Антибългарската пропаганда е почти винаги руската тиварищ, поне в най новата ни история ... този ден е един от най манипулираните и е своего рода символ за това уродливо явление .

тежката борба с невежеството продължава и до ден днешен, ... за съжаление неуспешно

Чада, неказването на цялата истина е също лъжа. Глаголицата, която е основа на Кирилицата е писана но молба на Ростислав, Моравския княз, а не на българския цар! Кирил и Методий са родени в Кападокия, която никога не е била българска. Едва по - късно, България става част от тяхната мисия и се възползва от делото им, както и други славянски народи. И всичко това се прави заради разпространението на Християнството, което изобщо го изключвате от този ден??? Неееее, не се живее във вечни лъжи и преиначаване на истината. Да са живи и здрави духовниците, които така усилено презирате.

Първото Ви изречение е съвсем вярно, само че се нарича манипулация. Както Ростислав, така и Княз Борис се обръщат към делото на Светите братя, заради чуждото влияние, което им се налага чрез християнството. Щом ще казваме цялата истина, то защо ни спестихте тази част: Кой и защо измисли, че християнството може да се изповядва само на 3 езика - еврейски, гръцки и латински? Защо Исус Христос никога не е изказвал такова правило? Как живяха първите християни и защо в 4-ти век християнството прие да му отдават "кесаревото"? Като представител на институция, на чиято съвест тежат много лъжи, е смешно да ни призовавате да търсим истината. А ние я търсим, защото това ни завещаха дедите ни: "Който търси Истината, Бог вижда..."

пиана кифло, по добре да си мълчиш

нали си знаете, че обидите само показват пълното Ви безсилие да ми опонирате.

безсмислено е да опонираш на комсомолски лъжи, тя е опиянена от собствената си глупост

напишете нещо умно, да Ви видим Вас! Обидите са твърде ниска летва. Аз не слизам до нея.

Освен това не намесвайте комунягите в тази тема, защото те поддържаха православието, макар че се заявяваха атеисти, като едно от основните ни достойнства, защото ни свързваше с Русия, т.е. съветските другари. За какви комсомолски лъжи може да става дума, когато изяснявам факти, които не поддържат християнството в утвърдения му официално вид?

Честитит празник БЪЛГАРИ! Ден на българската писменост и светите брате Кирил и Методий! Васко циганина-гей - се превърна в Азис. Циганите - се превърнаха в роми?!?!? Турското РОБСТВО - се превърна в присъствие. Сега и този сят за българите празник - се превърна в "празник на буквите"?!?!?!? А на този/тези турчеещи цигани : Ото Скорцени Джонката Пламен и Щерев Браво МАНГАЛИ! Поне сте се наъчили на БЪЛГАРСО читмо и писмо. Целувайте ми краката, маймуни!

Иванчо, тези цигани пишат по- грамотно от теб българина, бре !

Щерев, направи ли ежедневната клизма ?

"Върви, народе възродени, към светла бъднина върви, с книжовността, таз сила нова, съдбините си ти поднови! Върви към мощната Просвета! В световните борби върви, от длъжност неизменно воден - и Бог ще те благослови! Напред! Науката е слънце, което във душите грей! Напред! Народността не пада там, дето знаньето живей! Безвестен беше ти, безславен!... О, влез в Историята веч, духовно покори страните, които завладя със меч!..." Тъй солунските двама братя насърчаваха дедите ни... О, минало незабравимо, о, пресвещени старини! България остана вярна на достославний тоз завет - в тържествуванье и в страданье извърши подвизи безчет... Да, родината ни години пресветли преживя, в беда неописуема изпадна, но върши дългът се всегда! Бе време, писмеността наша кога обходи целий мир; за все световната просвета тя бе неизчерпаем вир; бе и тъжовно робско време... Тогаз Балканский храбър син навеждаше лице под гнета на отоманский властелин... Но винаги духът народен; подпорка търсеше у вас, о, мъдреци!... През десет века все жив остана ваший глас! О, вий, които цяло племе извлякохте из мъртвина, народен гений възкресихте - заспал в глубока тъмнина; подвижници за права вярна, сеятели на правда, мир, апостоли високославни, звезди върху Славянски мир, бъдете преблагословени, о вий, Методий и Кирил, отци на българското знанье, творци на наший говор мил! Нека името ви да живее във всенародната любов, речта ви мощна нек се помни в Славянството во век веков! Русе, 1882, априлий 15 [сп. "Мисъл", 1892, кн. IX-X]

Айде, още един посерко, който си мисли, че като крещи по-силничко, спира да бъде посерко. Отде ви изравят бе.

са си руски просветители от над 1000 год.т.е. от времето когато Моска/Москва/ е била оборите на Велика България

Тук има дирижирана антибългарска тролска атака. С цел пренаписване на историята и да забравим своето минало. Атаката се води с най долни обиди към България и е организирана от Козяк.

Всеки руснак трябва да го целувате два пъти по гъза де го срещнете. Руснаците веднъж са ви подарили държава и втори път са ви подарили четмо и писмо. Измет невежа и проста.

Не ни споделяйте ежедневния си график, не ни интересува.

Руснак и на снимка да го видиш трябва да му плюеш в лицето.И писменност им дадохме и религия.А ти троле можеш да целунеш мен в кафявото око(сутрин ранопреди тоалетната)

ти целувай който си задник искаш. нема да целувам нито руски, нито американски задници. между другото благодарностите се изразяват с целуване на ръка, не на задник, ма на теб 'толкова ти е културата'

Тя московската пропаганда е преливаща в дир ру ... ако на някои русороб му извадиш факти за десетките поробени славянски народи ,той директно ще почне да говори за избитите индианци в Америка....просто чипа е тотално сбъркан с преобладаваща безпочвена грандомания ,граничеща с налудност .

Писна ми да се занимавам с невежите простаци във форума. Щ изпия още една ракия и ще запаля джипа и ще замина към Монтана. Там на язовира има още по големи простаци и въобще няма да ми липосвате. Смърт на комунизма.

знаем, знаем кръгче около блока и топла бира от клекшопа

Кажете по-добре, кой осакати българицата. В началото тя е била 36 букви, сега са 30. Липсват 6 звука при това. Някои пт тях са се запазили в други езици, но никъде ги няма на едно място.

Не е на славянската писменост, а на Българската писменост този празник, безродни кремълски клефуци! Поне на този ден спрете с московската пропаганда!

Св.св. Кирил и Методий са гърци и никога не са стъпвали в България. Създали са азбука за славяните на Ростислав, като са пригодили гръцката азбука за езика на северните славяни.

Българските братя Кирил и Методи дадоха основата за развитието на всички народи използващи славянско писмо и четмо. Москалската бивша империя и сегашна псевдо такава,вместо да е благодарна превърна и тази свята дата в оръжие за манипулация за да разделя и владее по малките народи . Честит празник .

Св.св. Кирил и Методий са гърци и никога не са стъпвали в България. Създали са азбука за славяните на Ростислав, като са пригодили гръцката азбука за езика на северните славяни.

Честит празник на всички!!! Благодаря на Бога че ни е изпратил служители които да ни научат на Словото Му!

А славянската писменост създадена за славяните на Ростислав дори не сте я виждали. И има една единствена книга написана на нея. Безпросветен отпадък пишещ на шльоковица и дори руската азбука не владее.

Простаци невежи, вземете една руска книга или руски вестник и ще видите, че азбуката е абсолютно същата на която четете и пишете и вие. Погледнете една книга написана на 'кирилицата" на св. Наум /Лондонското евангелие например/ и ще видите, че нито можете да го прочетете, нито да пишете на тази азбука. Комунизма превърна българите в прости и невежи скотове.

Тук си в голяма грешка, руснаците вземат нашата азбука, не ние тяхната.Имя доста какво да научите по въпроса.

По-спокойно! От сутринта сте се изнервили, а цял ден имате да пишете простотии.

Абе дебили 80%,няма българска азбука ,а славянска,писана в македонските земи.Понимаете,а?

Ние.държим правата, нашата азбука не е същата, измислена от Кирил и Методий. Трябва повече знание!

Честит празник и на усърдните тролове! Като сте безделници, да не сте без празници.

Честит празник с пожелание за здраве и много успехи на всички ученици и студенти, на преподавателите и на всички, за които образованието и книгите са ценности.

На какъв език са говорили "българите" Хан Аспарух и неговата армия, когато са дошли на тази територия през 681 г. ?

на хинди.ха-ха-ххо

На нещо подобно на съвременния чувашки Шувашкия е последния жив език от групата на българския

Честит празник!

Булгаристанци са взели руската гражданска азбука от 18 век, изхвърлили са една буква и са "създали" българската азбука. На "кирилицата" създадена от св. Климент никой в този форум не умее нито да чете, нито да пише. Измет с промити мозъци.

Спирам да плащам, не си прав!

„Църковнославянският език, пренесен от България в Русия не само чрез книгите, но и устно – чрез богослужението, веднага става своеобразен индикатор за духовните ценности. България дава на източните славяни висшия слой на езика, „полюса на духовността”, който извънредно много обогатява техните езици, давайки на езиците на източните славяни нравствена сила – способност да възвисяват мисълта, понятията, представите, емоциите. Ние в Русия изпитваме чувство на голяма благодарност към България за своя литературен език, за началото на руската литература и за ония забележителни идеи, които са били провъзгласени през Симеоновия век – общочовешките идеи.”

MoneyII

Честит празник на всички българи, които ценят Светите братя Кирил и Методий! На този от Банкя не му честитя, защото доказа през своето управление, че не е българин!

Изарайте руският послан... генерал-губернато на Задунайская губерния и му се изплюйте в лицето, заради лъжите на фашисткото дерьмо кой бил създал азбуката.

Ти булгаристанската свиня, освен купчинките който изсираш на двора нищо не си създал .

Я как хубаво владееш български и пишеш с тяхната азбука, молодец!

Българите много образовани, а си избират да ги управлява еднокнижник.

Нали затова не купува машините - за да го "избираме".

Вече текат залози, как тъпият фатмак Радев ще употреби и този празник и ще се изложи като кифладжия.

герберите не плащат ли вече, та опряхте до хазарт

Честит ПРАЗНИК булгаристанци.ха.ха.ха Върви добитък изродени, към кочината си върви, със слугинажа, таз сила нова, мизерлъка си ти поднови! Пълзи към гнилата колиба!  В световен ти слуга върви, от длъжност неизменно воден -  и европлантатора ще те благослови!  Напред! Слугинажа е слънце,  което във душите грей! Напред! Нормата ти не пада там, дето гурбетлък живей!  Безвестен беше ти, безславен!...   О, влез в Историята веч, със слугинаж покори страните,  които завладя със гъз!..."

Днес празнуваме двама гръцки чиновника на служба при Императора, които никога не са стъпвали в България. Повод да се напием. Комунизма ви е промил мозъците.

Какви византийски чиновници от 18 век? По-долу си написал че сме били взели азбуката от Русия през 18 век.

Честит празник на българската азбука!Няма славянска държава...има само българска!

Честит празник, българи, единственото, което остана на този народ е азбуката и фолклора, ако и тях не опазим ще се окажем голям "рубиш", пазете езика, защото друг такъв няма "Върви народе, възродени ...", Бе, че е много ясно накъде върви е ....

На глаголицата създадена от Кирил и Методии никой не пише. На "кирилицата" създадена от св. Климент Охридски също никой не пише. Четем и пишем на руската гражданска азбука от 18 век. Крил и Методий са гърци и никога не са стъпвали в България.

Искаше да кажеш чалгата . Защото фолклора ни се превърна в чалга.ха.ха.ха

Българската азбука сме я взели от руснаците. Азбуката на която пишем е руската гражданска азбука от 18 век. За това е абсолютно индентична с руската.

Така ли пише в политматериалите от Козяк? Кажи им че ние знаем повече за своята азбука от тях.

Честит празник на светлината в душите на всички българи! Дано все повече българи научат, че сме имали тези букви и преди Светите братя! "Напред, науката е слънце..."

На глаголицата създадена от Кирил и Методии никой не пише. На "кирилицата" създадена от св. Климент Охридски също никой не пише. Четем и пишем на руската гражданска азбука от 18 век.

Ние си пишем на кириали, откак ни има, другото е политика, а руснаците са поръчали опростен дизайн на буквите. Това не е нова азбука. Между другото, не го пиша за Вас, по каменните надписи буквите ни имат опростен дизайн още преди Кирил и Методий, та дори това не е нещо ново от тях. Ама Вие си пишете, за каквото Ви плащат - самият факт колко се стараят да ни отнемат нещо, говори за стойността на богатството ни :)

Честит празник на всички. Дир , поне на 24 май-най българския празник ни спестете рекламите на хазарт . И ако обичате точно днес моля без снимки на Еднокнижния.