Коментари - Десетки жертви на пожара в руския мол | Днес.dir.bg

Десетки жертви на пожара в руския мол

53 са вече потвърдените жертви на пожара в търговския център в руския град Кемерово. Най-малко 20 души са в неизвестност.

Обратно в новината

Коментари - Десетки жертви на пожара в руския мол | Днес.dir.bg

Коментари

Съобщението не бе прието - banned IP address- много тъп мудъратур си! Аве пундъраторе колкото и да ме триеш, истината си остава истина. Пък нали си знаеш , че немоеш да ме заблокираш ,малки са ти тех. възможностите у "европейската" ти кочина-редакция!хаха Колкото и да квичи гурбетчииското добиче -майора->моше, дъртия педерюга, по- голямо нехайство по отношение на безопасноста от амкриканското няма! Спомнете си 11.09.2001 година ,САЩ Световния търговски център!

Доказано е че водката не прощава на никой , иначе съболезнования за жертвите.

Горките дечица - какво са виновни те, че са се родили в кочината на путлер... Бог да ги прости!

на йезуит или лойола, повече ще ти пасне.

Облицовките на стените били горими и изпускали отровен дим. Тези хора нямат ли строителни норми, строителен контрол, противопожарни служби? Или всичко е корумпирано?

А у нас с какво мислиш, че са облицовани стените на детските кътове с детски съоръжения за игра, или киносалоните, или доста от магазините? Не всичко е коридори на гол бетон с боя отгоре, таваните са от плоскости, самите детски съоръжения са от пластмаси, надуваемите играчки, басейните с топки, столовете, масите, конструкции всякакви - всичко това е лесно запалимо и гори с адски отровен пушек, защото е изкуствено! Номерът е да не се допуска настъпването на пожар, или да се изгаси веднага - при появата на първото пушече под тавана на една зала, а не когато обхване стотици квадратни метри, и всички наоколо вече са се задушили ... ((( Там явно е имало много нарушения на противопожарните правила - не е сработила изобщо инсталацията за сигнализиране и оповестяване на всички, нищо не се е задействало автоматически да се потушат пламъците, докато са били малки, вратите на киносалона са били заключени и никой от персонала не дошъл да ги пусне тия деца навън - това направо ме убива - как може да се оставят деца сами, без възрастни, в кинозала?! Ами, всичко може да стане! Може да му прилошее на някого, да се задави с пуканки, с вода, сок, да припадне от нещо ... Докато намерят възрастни, докато повикат помощ - тия деца там са се задушили, намерили са ги всичките в залата, задушни от дима, не обгорели ... Кошмар! Собствениците и управителите на това чудо трябва да получат доживотни присъди - всичките до един! С пълна конфискация на другото имущество - освен тоя явно вече изгорял мол ... (((

- няма осигурени евакуационни изходи, заключени са вратите на киносалона пълен с деца, противопожарна инсталация няма, няма работеща сигнализация за пожар....охранители и персонал напълно неподготвени за извънредна ситуация... и като почнат едни приказки за руската душевност..изроди... горките деца...

Къде са били майките на тези деца? Сигурно са се натискали с охраната по тоалетните.

Путин да не се крие а да поеме отговорност.

Сградата принадлежи на частна фирма. Каква отговорност да поеме президентът? Нали искаха капитализъм и свободно предприемачество? Цялата отговорност си е на собствениците, шефовете, мениджърите, родителите на децата (имало няколко рождени дни на етажа, където възникнал пожарът - кой какво е палил, какви торти, свещи и огнени атракции в затворени помещения - много са модерни сега!), учителките, които завели цели класове на кино там ... Защото са във ваканция и беше неделя ... Путин може да е велик, но не може да стои във всеки мол и да държи за ръката всеки, който реши да пали нещо там за празника на чедото си ... Всякакви огньове в затворени помещения, особено на детски празници, трябва да бъдат забранени, щом противопожарните мерки са никакви!

'капитализъм и свободно предприемачество' няма в Русия - гангстерска клептокрация с кланово-разпределени сфери на влияние.

- колкото и "велик" да е един диктатор, ако обществения живот се крепи само на "величието" Му, нещата следват логичния си ход... в тази посока. За да работи държавата си трябват работещи институции, а не диктатор...

крайно време е в тази тема да бъде написана само една дума - съболезнования - вместо да се изземват функциите на следствения комитет и да се дават морални и политически оценки.

Б. Борисов изпрати съболезнования.

Стюардите в киното са били пияни, за това са заключили дечицата. искали са да си пият необезпокоявани поне 2 часа.

Винаги когато руснаците вършат мърсотии в чужбина, след това им се връща в десетократен размер. Искаха да играят казачок над сирийските гробове, разби им се ансамбъла. Отровиха Скрипал, сега загинаха стотици руснаци в мола.

Дано не стават повече. Губернаторът на Кемеровска област Аман Тулеев не е допуснат до произшествието да не пречи по "молба" на Путин. Ще намаже ските.

Истински късмет е, че са загинали само 48 човека. Можеше да са много повече.

Загиналите за между 150 и 200.

Съобщава се, че вратите на киносалоните са били заключени, а тоеа говори за умишлен палеж. Някой е много недоволен от избора на руснаците и пътя по който е поела РФ! Ако в близкия месец се "случат" още една/два/три такива подобни трагедии, то не се съмнявайте "спящите" в РФ са събудени!!!

Сигурно Сорос е заключил вратите за да може чрез този пожар да сплоти руснаците.

Ще стане ясно! Рано или късно и ние ще научим кой е - Сорос или Короната от острова...

Само Тереза Мей е заключила вратите

Умишлен палеж над руснаци имаше в Сирия . 300 човека загинаха тогава. Тук случаят е различен. Руската глупост се е намесила.

Според вице-губернатора Владимир Чернов много вероятно било децата да са си играли с огън. Ей такива лидери ни липсват на нас - мъдро и чевръсто да посочват удобните виновни. Сега направо да накажат родителите на загиналите деца.

Има такава версия, но тя не може да обясни заключените врати на киносалона...

Направта на качествена и безопасна сграда, е много по трудно от направата на свръзвукова ядрена ракета.

Не знам какви причини са наложили да се строи мол на четири етажа, със зоологическа градина на третия етаж, в страна разполагаща с милиони квадратни километри свободна площ.

Земята струва много денги.

А като е толкова скъпа защо я държат потънала в кал, а не я ползват за нещо полезно или приятно?

Грандоманщина и алчност за пари на собствениците! Има още много глупости, построени на много места по света, не мисли, че тази е единствената!

Сорос и ЦРУ започнаха отдавна планираните атаки срещу Русия, след като не успяха да спрат Путин да спечели пореден мандат. Краварите яко ги е страх от славяните и затова организират такива терористични атаки.

Хубавата новина е , че жертвите не са стотици , поне засега.

под такава новина не се коментира, нещас.тници!

Аха. Затова случката се повтаря през година-две.

докато има огън, ще има и пожари! не се коментират жертвите на тези бедствия, независимо къде са, и какви са!

защо ти са нови земи след като сегашната ти територия ползва очукани зилове на 80г. за пожарогасене???? направо се замислям дали да не направим акция по събиране на пари! горките хора на русия подлъгани че за нищетата им е виновна европа

Поддържам, колега, бих дал, напр.чрез СМС, който да организира ДИР-а. Погиналите дечица са невинна жертва на нечия престъпна немърливост. А възрастните от ония 70% (или 86) е редно да се замислят, дали гласуването за агресивния, но безхаберен и грабителски режим не ги прави от жертви на съучастници!

Нищетата е на ментално ниво.

Собственичката е Надежда Васильевна Судденок, от районния съвет на депутатите от путинската "Единная Россия". А опозиционерът Лев Шлосберг пише: "Ни один федеральный канал не прервал вещание, не сообщил стране о произошедшем и не ведет трансляции трагедии в Кемерово. 23:40 - 25 мар. 2018 г"

Е аз ли да съм собственик? Или руският народ? Винаги има кой да стриже овцете. Сега ще го отнесе собственикът на мола, а Надя ще вземе парите от застраховката.

Всички канали непрекъснато съобщават обновени сводки за ситуацията в мола и броя на загинали, изчезнали и ранени в болниците или пуснати вкъщи след прегледи! Руските диктори и водещи днес са в траур. Има достатъчно информация, собствениците са задържани, води се разследване - ще се разбере всичко, но поне до края на седмицата ще трябва да почакаме, докато стане ясно защо не е сработила пожарната инсталация, защо са били затворени вратите и от кого, откъде изобщо е тръгнал пожарът ... Може да е причинен от някого на празненствата на рождени дни в две от залите на последния етаж ... Или от некачествен ремонт, който е бил правен там, имало и оставени по коридорите машини и оборудване - още не инсталирани след ремонта на местата си ... Всичко ще се разбере ,не бери грижа, и виновните ще бъдат наказани, ако ще да са от най-главните в града - руснаците не прощават в такива случаи, и тяхното правосъдие не работи с "условни" и измислени глоби! Но трагедията е голяма, наистина, дават кръв за пострадалите, всички помагат ...

атентат ли е? ако е, ще намерят организаторите жалко за загиналите

Поредният терористичен акт. Жалко за загиналите.

най-вероятно, че е така. Сред загиналите има и деца.

Като цяло руснакът има много по-жив инстинкт от обгрижвания европеец. Уредените западни държави формираха у гражданите си една пасивност при кризисни ситуации. Когато нещо стане, европеецът чака някой да дойде да го спаси. Руснаците знаят, че "спасението на давещите се е в ръцете на самите давещи се". Също така руснаците активно се включват да помагат на жертвите при опасност- на Запад и у нас за съжаление само снимат с телефоните. Това, че има толкова загинали, че плъзна информация за заключени врати и за необичайно бързо разпространение на огъня, навява на определени мисли.

майора, ..., >>>, 1223 и т.н., останалите може би не са се събудили или имат останалаа човещина, и темата за загинали обикновени хора се изврати и показа кой е човек и кой е агитпроптрол без нищо човешко.

точно тролките да говорите за човещина?!?! ти виждал ли си статия за жертви в сащ?? аз не съм се радвал за жертвите просто казах че руската пожарна са със 80г. зилове а вие лъжете че русия е по-добре от германия примерно!!!

понеже изчисляваш пола на пишещите с такава сигурност? ами ако съм антитрол? ами ако не съм трол, за разлика от тебе? жалкар.

Нямат ли си родни механизми за едностранно аварийно отваряне на вратите? Или високодисциплинираните им клиенти са злоупотребявали често с тях и са ги заварили? А пожарозвестителната инсталация? Би хванала веднага детска игра с огън. А противопожарната инсталация? Можеше да загаси запалено кошче. А противодимните прегради? Щяха да спрат разпространението на дима по етажа докато трае евакуацията. Или такива неща има само в Гейропа и Кравария? Бог да прости загиналите от руската глупост.

Веднага Путин да изгони 22ма американски дипломати. Те са по паленето на големи сгради (Нови Йорк двата търговски центъра)

Зле е положението, дрОгаре! Щом и вежливия трол от "детройт" взе да псува като овчарин!

Тереза Лей да отговори за висока степен на вероятност за замесеност.

Нашата Страна е пълна с комплексари и дебили , четейки коментарите по-долу. Такива инциденти се случват навсякъде по света. Да се радва човек на такова събитие е аморално и няма никакво оправдание.

Так точно! Молодец!

А под нашата страна за Русия ли говориш?

ами не го виждам да милее за България и българите. все други са му на сърцето и устата.

Новата опорна точка - Червени тролове започват да плюят по паметта на невинни жертви в Русия , предоставяйки се уж за прозападно настроени , и така си изпълняват задачите .

не съм сигурен защо ми изтриха поста качеството на техниката за пожарогасене е изключително важно за спасяването на животи в случая на руснаци с тези очукани зилове отпреди 80г. путин едва ли помага много на народа си

Какъв празник за десните софийци се заформи...

Коментари - Десетки жертви на пожара в руския мол | Днес.dir.bg

Десетки жертви на пожара в руския мол

53 са вече потвърдените жертви на пожара в търговския център в руския град Кемерово. Най-малко 20 души са в неизвестност.

Обратно в новината

Коментари - Десетки жертви на пожара в руския мол | Днес.dir.bg

Коментари

Съобщението не бе прието - banned IP address- много тъп мудъратур си! Аве пундъраторе колкото и да ме триеш, истината си остава истина. Пък нали си знаеш , че немоеш да ме заблокираш ,малки са ти тех. възможностите у "европейската" ти кочина-редакция!хаха Колкото и да квичи гурбетчииското добиче -майора->моше, дъртия педерюга, по- голямо нехайство по отношение на безопасноста от амкриканското няма! Спомнете си 11.09.2001 година ,САЩ Световния търговски център!

Доказано е че водката не прощава на никой , иначе съболезнования за жертвите.

Горките дечица - какво са виновни те, че са се родили в кочината на путлер... Бог да ги прости!

на йезуит или лойола, повече ще ти пасне.

Облицовките на стените били горими и изпускали отровен дим. Тези хора нямат ли строителни норми, строителен контрол, противопожарни служби? Или всичко е корумпирано?

А у нас с какво мислиш, че са облицовани стените на детските кътове с детски съоръжения за игра, или киносалоните, или доста от магазините? Не всичко е коридори на гол бетон с боя отгоре, таваните са от плоскости, самите детски съоръжения са от пластмаси, надуваемите играчки, басейните с топки, столовете, масите, конструкции всякакви - всичко това е лесно запалимо и гори с адски отровен пушек, защото е изкуствено! Номерът е да не се допуска настъпването на пожар, или да се изгаси веднага - при появата на първото пушече под тавана на една зала, а не когато обхване стотици квадратни метри, и всички наоколо вече са се задушили ... ((( Там явно е имало много нарушения на противопожарните правила - не е сработила изобщо инсталацията за сигнализиране и оповестяване на всички, нищо не се е задействало автоматически да се потушат пламъците, докато са били малки, вратите на киносалона са били заключени и никой от персонала не дошъл да ги пусне тия деца навън - това направо ме убива - как може да се оставят деца сами, без възрастни, в кинозала?! Ами, всичко може да стане! Може да му прилошее на някого, да се задави с пуканки, с вода, сок, да припадне от нещо ... Докато намерят възрастни, докато повикат помощ - тия деца там са се задушили, намерили са ги всичките в залата, задушни от дима, не обгорели ... Кошмар! Собствениците и управителите на това чудо трябва да получат доживотни присъди - всичките до един! С пълна конфискация на другото имущество - освен тоя явно вече изгорял мол ... (((

- няма осигурени евакуационни изходи, заключени са вратите на киносалона пълен с деца, противопожарна инсталация няма, няма работеща сигнализация за пожар....охранители и персонал напълно неподготвени за извънредна ситуация... и като почнат едни приказки за руската душевност..изроди... горките деца...

Къде са били майките на тези деца? Сигурно са се натискали с охраната по тоалетните.

Путин да не се крие а да поеме отговорност.

Сградата принадлежи на частна фирма. Каква отговорност да поеме президентът? Нали искаха капитализъм и свободно предприемачество? Цялата отговорност си е на собствениците, шефовете, мениджърите, родителите на децата (имало няколко рождени дни на етажа, където възникнал пожарът - кой какво е палил, какви торти, свещи и огнени атракции в затворени помещения - много са модерни сега!), учителките, които завели цели класове на кино там ... Защото са във ваканция и беше неделя ... Путин може да е велик, но не може да стои във всеки мол и да държи за ръката всеки, който реши да пали нещо там за празника на чедото си ... Всякакви огньове в затворени помещения, особено на детски празници, трябва да бъдат забранени, щом противопожарните мерки са никакви!

'капитализъм и свободно предприемачество' няма в Русия - гангстерска клептокрация с кланово-разпределени сфери на влияние.

- колкото и "велик" да е един диктатор, ако обществения живот се крепи само на "величието" Му, нещата следват логичния си ход... в тази посока. За да работи държавата си трябват работещи институции, а не диктатор...

крайно време е в тази тема да бъде написана само една дума - съболезнования - вместо да се изземват функциите на следствения комитет и да се дават морални и политически оценки.

Б. Борисов изпрати съболезнования.

Стюардите в киното са били пияни, за това са заключили дечицата. искали са да си пият необезпокоявани поне 2 часа.

Винаги когато руснаците вършат мърсотии в чужбина, след това им се връща в десетократен размер. Искаха да играят казачок над сирийските гробове, разби им се ансамбъла. Отровиха Скрипал, сега загинаха стотици руснаци в мола.

Дано не стават повече. Губернаторът на Кемеровска област Аман Тулеев не е допуснат до произшествието да не пречи по "молба" на Путин. Ще намаже ските.

Истински късмет е, че са загинали само 48 човека. Можеше да са много повече.

Загиналите за между 150 и 200.

Съобщава се, че вратите на киносалоните са били заключени, а тоеа говори за умишлен палеж. Някой е много недоволен от избора на руснаците и пътя по който е поела РФ! Ако в близкия месец се "случат" още една/два/три такива подобни трагедии, то не се съмнявайте "спящите" в РФ са събудени!!!

Сигурно Сорос е заключил вратите за да може чрез този пожар да сплоти руснаците.

Ще стане ясно! Рано или късно и ние ще научим кой е - Сорос или Короната от острова...

Само Тереза Мей е заключила вратите

Умишлен палеж над руснаци имаше в Сирия . 300 човека загинаха тогава. Тук случаят е различен. Руската глупост се е намесила.

Според вице-губернатора Владимир Чернов много вероятно било децата да са си играли с огън. Ей такива лидери ни липсват на нас - мъдро и чевръсто да посочват удобните виновни. Сега направо да накажат родителите на загиналите деца.

Има такава версия, но тя не може да обясни заключените врати на киносалона...

Направта на качествена и безопасна сграда, е много по трудно от направата на свръзвукова ядрена ракета.

Не знам какви причини са наложили да се строи мол на четири етажа, със зоологическа градина на третия етаж, в страна разполагаща с милиони квадратни километри свободна площ.

Земята струва много денги.

А като е толкова скъпа защо я държат потънала в кал, а не я ползват за нещо полезно или приятно?

Грандоманщина и алчност за пари на собствениците! Има още много глупости, построени на много места по света, не мисли, че тази е единствената!

Сорос и ЦРУ започнаха отдавна планираните атаки срещу Русия, след като не успяха да спрат Путин да спечели пореден мандат. Краварите яко ги е страх от славяните и затова организират такива терористични атаки.

Хубавата новина е , че жертвите не са стотици , поне засега.

под такава новина не се коментира, нещас.тници!

Аха. Затова случката се повтаря през година-две.

докато има огън, ще има и пожари! не се коментират жертвите на тези бедствия, независимо къде са, и какви са!

защо ти са нови земи след като сегашната ти територия ползва очукани зилове на 80г. за пожарогасене???? направо се замислям дали да не направим акция по събиране на пари! горките хора на русия подлъгани че за нищетата им е виновна европа

Поддържам, колега, бих дал, напр.чрез СМС, който да организира ДИР-а. Погиналите дечица са невинна жертва на нечия престъпна немърливост. А възрастните от ония 70% (или 86) е редно да се замислят, дали гласуването за агресивния, но безхаберен и грабителски режим не ги прави от жертви на съучастници!

Нищетата е на ментално ниво.

Собственичката е Надежда Васильевна Судденок, от районния съвет на депутатите от путинската "Единная Россия". А опозиционерът Лев Шлосберг пише: "Ни один федеральный канал не прервал вещание, не сообщил стране о произошедшем и не ведет трансляции трагедии в Кемерово. 23:40 - 25 мар. 2018 г"

Е аз ли да съм собственик? Или руският народ? Винаги има кой да стриже овцете. Сега ще го отнесе собственикът на мола, а Надя ще вземе парите от застраховката.

Всички канали непрекъснато съобщават обновени сводки за ситуацията в мола и броя на загинали, изчезнали и ранени в болниците или пуснати вкъщи след прегледи! Руските диктори и водещи днес са в траур. Има достатъчно информация, собствениците са задържани, води се разследване - ще се разбере всичко, но поне до края на седмицата ще трябва да почакаме, докато стане ясно защо не е сработила пожарната инсталация, защо са били затворени вратите и от кого, откъде изобщо е тръгнал пожарът ... Може да е причинен от някого на празненствата на рождени дни в две от залите на последния етаж ... Или от некачествен ремонт, който е бил правен там, имало и оставени по коридорите машини и оборудване - още не инсталирани след ремонта на местата си ... Всичко ще се разбере ,не бери грижа, и виновните ще бъдат наказани, ако ще да са от най-главните в града - руснаците не прощават в такива случаи, и тяхното правосъдие не работи с "условни" и измислени глоби! Но трагедията е голяма, наистина, дават кръв за пострадалите, всички помагат ...

атентат ли е? ако е, ще намерят организаторите жалко за загиналите

Поредният терористичен акт. Жалко за загиналите.

най-вероятно, че е така. Сред загиналите има и деца.

Като цяло руснакът има много по-жив инстинкт от обгрижвания европеец. Уредените западни държави формираха у гражданите си една пасивност при кризисни ситуации. Когато нещо стане, европеецът чака някой да дойде да го спаси. Руснаците знаят, че "спасението на давещите се е в ръцете на самите давещи се". Също така руснаците активно се включват да помагат на жертвите при опасност- на Запад и у нас за съжаление само снимат с телефоните. Това, че има толкова загинали, че плъзна информация за заключени врати и за необичайно бързо разпространение на огъня, навява на определени мисли.

майора, ..., >>>, 1223 и т.н., останалите може би не са се събудили или имат останалаа човещина, и темата за загинали обикновени хора се изврати и показа кой е човек и кой е агитпроптрол без нищо човешко.

точно тролките да говорите за човещина?!?! ти виждал ли си статия за жертви в сащ?? аз не съм се радвал за жертвите просто казах че руската пожарна са със 80г. зилове а вие лъжете че русия е по-добре от германия примерно!!!

понеже изчисляваш пола на пишещите с такава сигурност? ами ако съм антитрол? ами ако не съм трол, за разлика от тебе? жалкар.

Нямат ли си родни механизми за едностранно аварийно отваряне на вратите? Или високодисциплинираните им клиенти са злоупотребявали често с тях и са ги заварили? А пожарозвестителната инсталация? Би хванала веднага детска игра с огън. А противопожарната инсталация? Можеше да загаси запалено кошче. А противодимните прегради? Щяха да спрат разпространението на дима по етажа докато трае евакуацията. Или такива неща има само в Гейропа и Кравария? Бог да прости загиналите от руската глупост.

Веднага Путин да изгони 22ма американски дипломати. Те са по паленето на големи сгради (Нови Йорк двата търговски центъра)

Зле е положението, дрОгаре! Щом и вежливия трол от "детройт" взе да псува като овчарин!

Тереза Лей да отговори за висока степен на вероятност за замесеност.

Нашата Страна е пълна с комплексари и дебили , четейки коментарите по-долу. Такива инциденти се случват навсякъде по света. Да се радва човек на такова събитие е аморално и няма никакво оправдание.

Так точно! Молодец!

А под нашата страна за Русия ли говориш?

ами не го виждам да милее за България и българите. все други са му на сърцето и устата.

Новата опорна точка - Червени тролове започват да плюят по паметта на невинни жертви в Русия , предоставяйки се уж за прозападно настроени , и така си изпълняват задачите .

не съм сигурен защо ми изтриха поста качеството на техниката за пожарогасене е изключително важно за спасяването на животи в случая на руснаци с тези очукани зилове отпреди 80г. путин едва ли помага много на народа си

Какъв празник за десните софийци се заформи...