Голям пожар край Рилския манастир

Сухи треви и храсти горят в района на Природния парк "Рилски манастир" на площ от 10 хектара. Мястото е недостъпно за техника.

Обратно в новината

Коментари - Голям пожар край Рилския манастир | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

очеизвадно е,че не можем сами с голи ръце и задници да се справим с огнения проблем, Велизарий Шараманов ни уверяваше,че в такива случаи ще се обръщаме към НАТО , ама те мълчат като риби, но някой сети ли се за братушките, които винаги са ни помагали, те притежават най-мощният ИЛ-86 самолет-пожарникар и ни е предоставян безвъзмездно, хайде да си видим сега дипломацията и премира колко пари струват, защото затворена врата не се отваря лесно от затварящия...

кои ще гаси като пожарникарите намаляват драсти4но за сметка на администрацията и така наре4ените 4антаджии за инфо пожарникарите им е забранено да ходят на работа по кьси панталони от един малумен техен на4алник.защото уронват престижа на мвр.

Така и не се разбра ,умишлен ли е пожара или човешка небрежност.А и странно звучи ,20 румънски доброволци , а местното населени от ранна утрин сиди брадясало и вмирисано на пот край масите в селските кръчмета и се "освежава" с биричка.А колкото до специализираната техника ,българския ВПК/колкото и малко да е останало от него/,беше разработил няколко такива машини от типа "Нестинарка" и други.Логично е да има няколко хеликоптера специализирани за гасене на пожари , както и няколко санитарни.Като под няколко се разбира поне по десет

В древния Рим наказанието за подпалвачество е било смърт.

Там май в началото къщите са били дървени и много наблизо.После вече са ги разредили. Не че е оправдание. Напротив. И аз считам, че трябва да се наказват жестоко. Тези дървета сигурно произвеждат кислород за хиляди хора.

Че останаха ли вертолети в Крумово ? Аз като служех имаше три в изправност от общо около стотина.

ае на бас, че оглънч е припален от групичка младежи пиянствали в гората

пожарът не е много голям

Позволих си да Задействам съответните Мрежови Възможности, както и Директно съответната Структура към ЕС .. - Ако обичате, Колеги и Домакини/Дир.бг - помагайте Нататък кой-Как-Може !

Оле Боже, като чуя "българските военновъздушни сили" и ми идва да се гръмна. То има един повреден самолет и един хвъртолет, който функционира като такси на премиера.

Когато мутрите управляват, има брутални жеги и разбира се пожари. Защо едно време нямаше пожари?! Пустиня ще я направите БГ ,безродници.

Впредвид честите пожари и впредвид невероятната природа и множество защитени местности, които имаме в БГ, време е управляващите да закупят по-специализирана техника за борба с подобни явления, които се случват ежемесечно! 16 млр заем изтеглиха, е трябва да намерят пари за 2-3 машини!

назоваващият се така, вземи научи езика поне. да не си някоя неграмотна чалма-шалвар

те съветва,да завършиш първи клас преди да правиш граматически и лингвистични забележки на другите...... Така,няма да изпадаш в неудобното положение,да ставаш за смях,клоун!!

"впредвид"??? - такава дума не ми е известна. или по-точно, партиjните секретари се опитваха да говорят "сложно" в-, по-, над -, пред-, zад...вид. "в" е местоимение за място, както пред, сад, над или под... това се учи в пети клас.

Батко,батко,а в кой клас се учи,че изреченията започват с главна буква?

Незабавно Взискване ЗА самолети-цистерни ! - било от Гърция, било Директно от Европейския офис на Canadair !!!

Обикновено от тези дестинации нищо не идва. Гасенето идва от Русия. Безплатно, но от сърце.

останали бяха 5 дървета в тая държава и тях изгориха, малоумници, затова сега се гъчиме на границата на оцеляването на 50С-60С всеки ден!!! И това всичко заради едни гнусни просяци, дето за 5лева изсекоха и изгориха и изпродадоха горите ни!

кажи си го направо - за хатъра на няколко 'турски' (ДПС-арски фирми) и за някой лев за мангалите.

По бледи спомени от 5-и клас, Рила планина е част от Алпо-Хималайската планинска верига, резултат от някакви си геологични процеси. Учени са казали, че всичко над 2000 м. по нея е алпийско. Високо е, трудно ще се гаси. А на бас, че е палнат от три места.

Дърветата по принцип не растат над някаква височина. Но дори и тревите дават кислород. А те в градовете зациментират всичко.

Сега да пратят американците от НАТО техника да гаси. Плевньо да ги вика на помощ! А, ако се разгори както трябва, жална ни майка.

Алпийската част на Рила, ХА,ОТ КОГА РИЛА Е ЧАСТ ОТ АЛПИТЕ?????

За сведение на редактора и минусчето - АЛПИТЕ СА една от големите планински вериги в Европа, простираща се от Австрия и Словения на изток през Италия, Швейцария, Лихтенщайн и Германия до Франция и Монако на запад.

Абе льольо - ти алпийска част - знаеш ли на какво се казва изобщо??? А алпийската част на Стара планина знаеш ли къде е - напиши в любимия ти гугле - хижа Амбарица . Умник!

Неграмотен, необразован, обаче със самочувстие! Нали така ви учат новите гурута - не уважавайте авторитетите - бъдете нагли. Заради такива като вас се появяват ИД и подобни тумори. Там не би се обаждало - нали пиле?

май си сбъркал рубриката,а? просто прочети инфо за АЛПИТЕ - къде са те... А за гурута - пиши някъде другаде,капиш??????

Няма ли вещи в правенето на ритуала "пеперуда" за дъжд?