"Политико": Близо половината българи предпочитат авторитарен и решителен лидер

Едва 35% от хората предпочитат либерална демокрация с редовни избори и мултипартийна система

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

"Авторитарен и решителен лидер " - Да не би да ни мажете обилно със СВИНСКА МАС преди изборите ??? Ако се опитвате да ни пробутвате някой определн като такъв - Нито едно от тези качества не са му присъщи !!!

От робите на крепостния комунизъм ще се спасим при Новия световен ред, а той не е далече...

Близо половината българи предпочитат авторитарен и решителен лидер Профила на Тулупа :))) === "Изследването е публикувано от базираната в Братислава НЕПРАВИТЕЛСТВЕНА ОРГАНИЗАЦИЯ "Глобсек"... ... САМО 38 на сто / от българите/ смятат, че медиите са по-скоро или изцяло свободни..." 38% ( !) от българите вярвали на ВИЦ-ове и НПО-та :(((

Нека да видим Брюксел подпален и всички избити там нека !!!! ЕКЗЕКУЦИЯ ЗА ВСИЧКИ ЛИБЕРАЛИ !

Ако бяха изследвали какъв процент от българите са идиоти, резултатите щяха да намерят обяснение.

Либералите се застрелват панимаете ,а ? М!

Либералните демокрации се ползват със слаба подкрепа в голяма част от Централна и Източна Европа. Това сочи проучване в 10 страни от региона, пише днес "Политико". Ами причина за това е либералната "Педерастокрация".Тук визирам и т.н. лорд Минчев, а за Брюксел не ми се говори.

Няма нищо чудно в това - по форуми тук и там виждам отвратително отношение към жените у нас - "женската" да си знаела мястото, да не знаела много, заслужила си да я бият, че и да я убият, тоест някакъв трябва да я командва тоталто. Естествено подобни е да искат силен авторитарен лидер и да презират всякакви свободи. Разбира се, че и прекалените свободи в каквото и да е водят до лоши последствия.

искат да ги бият, следят и мачкат! "евала" , бе! но пък 55% - искате свобода, равенство и референдумна демокрация от швейцарски тип !

Е то какъв лидер да е с меки китки ли -обратен. трябва народа да го слуша Либералната демокрация е изкривена на запад там богатите експлоатират бедните и ква демокрация е това това е робство.

А имената на желаните управляващи с ЕГН-тата ли са написани-да не стане някоя грешка ми е мисълта.

Много ясно че искат авторитарен лидер не случайно повечето искат Румен Радев да ги управлява и той е със най голям рейтинг! Голяма час от българите искат президентска република която да се управлява от президента и на този етап най много харесват Румен Радев да ги управлява! Което е много много жалко щом идеала им за лидер е Румен Радев значи сме много зле като нация! Много българи все още не са разбрали че Румен Радев беше спуснат от Москва и лично от Путин! Целта на Путин е Румен Радев да оглави управлението на България и да бъде кукла на конци в неговите ръце и да прави квото си иска с България!!!

и теб те разпути Путин бе гьотверен ?

Смешно изследване след 45г комунизъм...и след 3 месеца простотия-19 + заключване...

влош комунизъв остави 141 млрд.долара активи. Монархията на 9 Септември остави 5 млрд. долара активи. Къде са бе отворко ? Моливът когато говори вкл. и троловете мълчат.

Понеже досега не съм имал досег с подобен тип социологически проучвания, искам да помоля всички, които са им задавали въпроси и ще им задават за в бъдеще: Умолявам ви, отказвайте им... Не помагате, а излагате нацията. Благодаря предварително!

Научно е доказано, че 80% от българите се нуждаят от смяна на чипа.

Ние пък предпочитаме лигав и залупен ф-а-т-мак.

Ако може да бъде и прост и крадлив и бивша мутра , а забравих и да е от Банкя. Малко на обществена поръчка прилича статията.

Няма бивша мутра и бивша мурва , остават си такива до живот . В нашия случай даже деградират :)))

"Либералните демокрации" СА ЕДНИ МАСКИ ЗАД КОИТО СЕ КРИЯТ СПОНСОРИ НА НАЦИСТИТЕ В УКРАЙНА,БИВШИ НАЦИСТИ КАТО СОРОС КОИТО СОБСТВЕНОРЪЧНО СА ИЗПРАЩАЛИ СЪНАРОДНИЦИТЕ СИ В КОНЦЛАГЕРИТЕ,ЗАРАДИ "Либералните демокрации" наследници на робовладелци-колонисти и инквизитори,милиони коренни жители на континентите Африка,Америка и Азия са били подложени на геноцид и робство ,да изброяваме ли всички държави жертви на "Либералните демокрации" ,след втора световна война насам в Азия и Близкият изток и Балканите, да споменаваме ли кой създаде ислямски халифат и му дадоха име "умерена опозиция","Либералните демокрации" наркоманизираха редица поколения и легализираха проституцията!"Либералните демокрации" и учебните им програми содомизират децата в детските градини и целят легализирането на педофилията??????РАЗЛИКИТЕ МЕЖДУ НАЦИСТИ,КОМУНОБОЛШЕВИКИ И "Либералните демокрации" СА ЕДНИ НЕНАСИТНИ ИЗВРАТЕНИ КАНИБАЛИ РЕПРЕСОРИ И ДИКТАТОРИ ЗАЛИЧАВАЩИ ВСИЧКО ЩО Е В ПОЛЗА НА СЪВРЕМЕНИЯТ СВЯТ И ЧОВЕШКАТА ЦИВИЛИЗАЦИЯ, АНТИХУМАНИТЕ И АСОЦАИЛНИ МЕТОДИ ВЪВ РАЗЛИЧНИТЕ ИМ ФОРМИ НА ПРИЛОЖЕНИЕ СА ТЕХНИТЕ ОРЪЖИЯ. България има нужда от експерт който да не е корумпиран и обвързан със комунистите,ДС и мутроолигархията и чуждите лобита и служби и тн,политик който да подрби социалият статут на българското общество да развива успешно всички отрасли на икономиката,образованито,науката и да защитава интересите на народа и държавата свеждайки до минимум корупцията,престъпността и чуждите опити за влияния и вмешателство във вътрешнополитическите процеси и външноикономическите взаимоотношения както и да подобри отбраната и сигурността които да гарантират суверинитета на България

Цяла България си мечтае да управляват Герб, а не червените кхмери от позисрано! ФАКТ!

за тебе има само 2 партии , само синьо и червено и виждаш само черно-бяло. Оставяме те спокойно да си живееш в скучната и бозава еднообразна паралелна реалност, в която комунистите и демократи се борят за какво и ти не знаеш дори , но важното е да се правим на умни по форумите. ахахахахаха затова сте на последно място по всички показатели, Африка в Европа, 111 място по свобода на словото и най-бедните работещи в света, наред с Филипините, Централноафриканската Република, Боливия и Лаос и Виетнам.

Явно,Али Боко Баба-еничера и "добрите чичковци" заптиетата от гробдпс, лично са му връчили майорските пагони. Българската политическа реалност комуношизоиден болшевишкиДС-вирус а останалите "партии-сателити" са негови щамове. Един безгръбначен комуношизоиденДС-Паразит и неговите генно модифицирани и хибридни клонинги,продукти на една и съща лаборатория,корпорация Амбрела.

По-голям срам от това - здраве му кажи!

Schilo

А повечето предпочитат авторитетен и решителен лидер. И това не е Тиквата!

Слави Трифонов? Да си го носиш със здраве, I'm out.

А колко искат пожарникар с 8ми клас да им бъде лидер?

И правешкият кратун май беше с 8 клас само ама не се оплаквахте червените въшки, а!

нали-)

В енергийната смехдержава Рассия нефтената индустрия я ръководи прост преводач, а ко(с)мическата - прост журналист. Проблем?

Тиквата е много по-добър от пПутКин като политик и лидер! Супер балансиран и в добри отношения с всички! Докато пПутКин е едно злобно, подмолно и комплексирано жууЖЖе! Гнусен убиец, който поръчва разстрел на жени като подарък за рождения си ден! Спомнете си за Политковская! Това само доказва, че пПутКин е педи! Без жена и деца до себе си! Инжектира си ботокс и използва червило за устни! Винаги ходи на високи токчета!

Тиквата спи с пистолет до възгловницата ... или много го е страх или пък все още е в детските си години.

Никой не ме е питал за АВТОРИТАРЕН, решителен може, но НЕ Е АВТОРИТАРЕН, разликата е ОГРОМНА.

По-скоро - АВТОРИТЕТЕН, а не авторитарен, не ми харесва някой да ме хока и да се кара от екрана.

Много сте закъснели за авторитарният модел братя българи

"Политико" е в десятката, Борисов е е "музичку по вашем желям". Майтап бе Уили !!

Ако визират пПутКин той е един дребен, плешив и СТРАХЛИВ гном! Скри се като полска мишка в бункер докато трае Пандемията!

Този човек заслужава уважение: Георги Георгиев пред Фрог: Прокурор избяга в мазето след въпроса ми защо обслужва мафията 23.06.2020 Прокурор избяга в мазето след въпрос защо обслужва мафията. Това каза пред Фрог нюз лидерът на БОЕЦ Георги Георгиев. Ето какво още сподели той: Г-н Георгиев, днес бяхте в съда. Бихте ли ни казали по кое дело и защо сте изправен на подсъдимата скамейка? Днес се проведе първото заседание на делото, което прокуратурата образува срещу мен заради разкритията на БОЕЦ, че по време на извънредното положение в началото на април беше отказано на медиците във Видин да бъдат тествани за коронавирус. В какво ви обвини държавното обвинение? То е, че с разкритието на БОЕЦ сме отправили към обществото фалшиви заплахи. Какво се случи днес в съда? Първо беше установено, че моят адвокат Камен Добрев е бил заличен като мой защитник. Такава схема бе приложена и по друго дело срещу мен, но с другия ми адвокат Николай Хаджигенов. Съдът днес го ситуира отново. Беше даден ход на делото и бяха приети всички наши доказателствени искания. Държа да подчертая, че преди това в хода на досъдебното производство всички мои искания ми бяха отказани от прокуратурата. Насрочи се следващо заседание. След приключване на делото, излязохме отвън и прокурорката застана до нас. Реших да й задам няколко въпроса и то касаещи действия на прокуратурата лично спрямо мен. Да не ви спретнат ново дело заради това? -За да не се случи, заснех ситуацията, за да може да се защитя при евентуални обвинения. -Какво искахте да попитате прокурора? - Защо прокуратурата ми забранено да напускам страната? Тя се опита да осуети трансплантацията на съпругата ми и дефакто да я убие? Това ли е прокурорката, подписала тази забрана? Това е една от тях- Илияна Целова- районен прокурор на Видин. Тя се явява на мястото на Ваня Ненкова, която е окръжен прокурор. Именно тя издаде тази заповед. Как ви отговори прокурор Целова? Тя не посмя да се обърне и да ме погледне в очите. Междувременно добавих и въпроса как един магистрат се превръща в убиец? Как един магистрат се превръща в престъпник? Поръчки ли изпълнява? Защо прокуратурата изпълнява поръчки на мафията срещу граждани, изразяващи свободно своите възгледи? Тя избяга. Аз я гоних. Тя се скри в мазето на съдебната палата. А съответно охраната ме изведе. Така или иначе аз ще търся отговорност от прокуратурата за това, което причини на семейството ми в труден момент за съпругата ми. Прокурорите много са смели, когато пишат обвинителни актове. Много са смели, когато изпълняват поръчки. Но когато се изправят срещу теб очи в очи в залата, тогава не могат и да те погледнат дори. Е тогава се вижда какви страхливци са всички. От фейсбук от БОЕЦ ни информирахте, че готвите национален протест. Кога планирате да се проведе? Преди два дни имахме общо събрание на сдружението с представители на всички местни комитети. Взехме решение за Национален граждански протест. Имаме решение за датата. В момента вървят разговори с други организации за съвместни действия. Какви ще са исканията ви? Оставка на правителството и отстраняване на Иван Гешев. Датата ще обявим след няколко дни. Как си обяснявате мълчанието на хората, въпреки, че в публичното пространство се появиха записи, снимки, скандали? Това е заради отвращението на хората към всичко случващо се в държавата и политиката. Това отвращение, обаче е на път да се превърне в гняв. Обяснявам си го и с дълбоко вкоренения страх към коронавируса, който властта успя да внуши за няколко месеца. Една от целите бе да се предотвратят събирания на хората на площадите. Обяснявам си го и с очакване на гражданите някоя организация като БОЕЦ да поеме отговорността за такова действие. Хората трудно се самоорганизират. А виждат на какво са способни мафията, дебелите и техните поръчкови институции. Всичко предстои - нови разкрития, нови скандали. Предстои и излизането на площадите. Това е началото на края. Колкото повече отлагат края, толкова по-жестока и тежка ще е тяхната агония. Интервю на Катя Илиева

Един умен музикант каза: "По-добре ЗАГРИЖЕН диктатор, отколкото немислещо мнозинство" Подчертавам нарочно "загрижен" Немислещото мнозинство е налице. Грижата обаче никаква я няма.

Там е работата, че при диктатурите проблемите са винаги системни. Дори и малка държава като нашата не може еднолично да се управлява ако ще и от най-талантливия гений. Понеже няма обратна връзка (който смее да критикува му се 'случват' неприятности), постовете се рапределят на блюдолизки/шуробаджанашки принцип. Диктатурите винаги съдават впечатление за 'стабилност' до момента в който не се сгромолясат и са окаже че били тотално изгнили отвътре. Абе защо ли въобще си губя времето да обяснявам неща които дори и тийнейджър попрочел няколко по-съдържателни книги би трябвало да знае.

искат, ама от де, силни мъже в офис не виреят. стандартния източник са военните, но нашите никога не са ходили на война, ученията не те правят корав мъж.

Аз бих посъветвал плоскоглавото съсловие да внимава какво точно си пожелава. Ще използвам народен език с надеждата да ме разбере. В момента в който харижете малкат ни страна на боклук като Путин, аз и хилядите като мен с образование и възможности ще си намерим щастието някъде другаде. Вие си мислете какво ще правите - България не е Русия и ресурси много за крадене няма, ако и мозъците (човешките ресурси) напуснат ще има да чакате за подаяния от 'добрия авторитарен лидер'с празната му хазна. Успех.

-АВТОРИТАРНО...Мангъров нямаше да бъде допуснат до ТВ да мъти мозъците на дебилите...

олигарсите нямаше да са в ареста, а на въжето.

Дрън дрън. Олигарсите ще получават похвали, държавни награди от Ел Президенте, и най-важното - данъчни облекчения Най-гнусните придворни лакеи-пропагандисти ще са мултимилионери с вили в Италия или Южна Франция. Ще имаме също и най-богатите в света класически музиканти- виолончелисти.

Авторитаризмът заличава олигарсите... просто им отнема почвата на която виреят-)

'Авторитаризмът заличава олигарсите' На коя планета това?

Значи някои искат авторитарен-тоталитарен режим като при Тодор Живков,Брежнев, Садам Хюсеин, Сталин, Мао Дзе Дун, Хитлер, Путин и т.н..... Браво!!! Хептен изперкали!!!

"Свободата е РОБСТВО, войната е мир, а мирът е война". "Свобадата Санчо е на върха на копието".

по принцип, но това изследване е глупаво. Мен никой не ме е питал, а аз не искам авторитарни управления, тикви и тем подобни пишман политици да ме управляват заедно с олигархичните си кръгове. Иначе относно изследването за медиите съм съгласен. Едва ли има трезвомислещ , който да вярва на официозите, за българските пък да не говорим. За настроенията срещу либерастите също съм съгласен , защото те са чума. Единствено не мога да съглася с тоталитарното заключение , че искаме авторитаризъм, напротив...

по принцип, но това изследване е глупаво. Мен никой не ме е питал, а аз не искам авторитарни управления, тикви и тем подобни пишман политици да ме управляват заедно с олигархичните си кръгове"" Затова и не ги избираме, поне последните 6 години

в момента има 2 олигархични кръга, които се борят довчера бяха в един екип с други олигарси, а днес са скарани. Олигарсите около герб и ББ и Доган на ДПС с подставеното си лице Шиши са от едната страна. От другата са Божков и компания, но довчера тази ос беше едно цяло и си играеха като партньори. Ако това не го разбирате , закривайте държава, просто сме свидетели как Тони Монтана присвоява бизнеса и влиянието на Дон Корлеоне , но и 2та варианта са крайно лоши за нас обикновените граждани и ако и това не разбирате, ще ходите след 10тина годинки не гурбет в Нигерия и да гледате старци в Етиопия и Зимбабве, тъй като ще сме много по-назад от Африка.

Има една сентенция за свободатта която много ми харесва и която гласи..."Свободата е осъзната нужда от ограничения". Разбира се че в момента в който имаш каквото и да е ограничение вече няма свобода но след катто живеем в човешко общество няма как индивида да е свободен в пълния смисъл на това понятие. За това се налага по-горе спомената сентеция. Основното в нея е "осъзнатата необходимост". И понеже българина е малко скаран с всякакви неща свързани със "осъзнаване" които водят и до "отговорност" за това предпочита няко да върти гегата над главата му та насила да го "осъзнава" понеже неможе сам да го прави. За това си харесва диктатора и проклина либерализма във всичките му форми.

"Политико", в грешка сте! В България е най-либералната демокрация, защото всеки прави каквото си иска и никой не носи отговорност за нищо. А "най-либерален" е светиня му, Цар Тиква, който по 10 пъти на ден си променя мнението. Елате ни вижте!!!

"авторитарен и решителен лидер" е доста размито и подвеждащо... ;) много е тънка границата м/у авторитарен и тоталитарен например! и кой е този по нашите родни ширини, че не мога да се сетя, а процента не е никак малък според изследването...

Половината българи са ма.ло.ум.ни, необразовани и чакащш все някой да мисли вместо тях и да им дава. Вечни мрънкала и загубеняци.

Аз съм от другата половина. Искам образован, интелигентен и сериозен лидер, който не сменя мнението си по няколко пъти на ден.

Значи повече от половината не искат Бойко дето си сменя мнението през няколко часа.

много ясно - иначе нямаше да се налага да фалшифицира всички избори. Но само цигански гласове и с изнудване не му стигат...

Овцете искат някой диктатор да ги води. Нормално.

Аз вярвам на независими медий като Дир.бг.

Ко речиии ?? Какви са тия поръчкови статии?? А пък "Антиполитико" съобщи че "Политико" пуска fake news и манипулира и лъже в полза на хунтата на мутроида еднокнижковеца, агент Буда по известен напоследък като банкянския толуп.

Да, авторитарен, ерудиран, умен, добър и решителен ! Нима царете български с които се гордеем през Първата и Втората Българска държава не са били такива. И тогава е бил истинския и единствен възход и величие на Българското царство и на нас българите, изобщо. А след това падение и с малки изключения и досега !

Назад към прекрасното Средновевие (за което си чувал предимно митове и легенди). Мечтеш ли си да си крепостен селянин?

НО ЦАР, КОЙТО ДА НЕ Е АВТОРИТАРЕН?

Нормално е. По тези географски ширини винаги сме чакали някой велик вожд да ни оправи.

И когато България е била най-велика сме имали такива царе и самодържци !!

Нашият е такъв, решително краде.

Толкова си може бай Генчо. Феодализъма си му е в кръвта.

Откакто свят светува, след анархията идва ред, а след реда - анархията.

Глупости... Тези от "Политико" да дойдат да поживеят малко в България и тогава да пишат ....