Проф. Милан Миланов уволнен от ”Пирогов” след 41 г. работа

Една от емблемите на "Пирогов" - проф. Милан Миланов, е бил освободен от работа със заповед на директора проф. Асен Балтов.

Обратно в новината

Коментари - Проф. Милан Миланов уволнен от ”Пирогов” след 41 г. работа | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Несменяем шеф на БЛС София Докога? Сега започва края на " голямото лапане" за професора

Срам! Вместо да го уважават те го уволняват!

Айде стига сте го жалили. Фармацевтичните компании му плащат по 20-30 хиляди лева, за да им рекламира продуктите - пари изкарани за 2 часа на Златните или Албена. Всеки месец на някое курортче господинът рекламира лекарства. На месец му се плащат пари, които вие можете само да сънувате.

ако си спомняте от телевизионния екран, въпросния професор предлагаше ИДЕЯТА - изпадналите в тежко състояние пациенти в болниците да бъдат АТЕСТИРАНИ от лекарския екип на същите болници и ако те преценят ,че си "заминава" да му вземат органите, т.е. да ги присадят на "наши хора".

изграден лъжец ( нерегистриран ) 26.09.2017 10:37 . Доказан лъжец е този мушморок! Пенсиониран е още преди 10г. Никой не го уволнява или освобождава от работа! Просто не му е продължен гражданският договор, сключен между него и племенника му (бившият директор), в нарушение на всички закони! С граждански договор, началник на реанимация с 8 000 заплата, като същевременно не стъпва на работа, а обикаля телевизиите и фармацевтичните фирми. Такива пияници нямат място в болниците!

Toзи политически професор толкова дълго кадрува из Пирогов, с поставеното племенниче ("чичовото"), че съсипа цялата научна и професионална атмосфера на този високо специализиран и успешен в миналото институт. Достатъчна е само историята с доцент Цеков, който не допуснаха до професура и го уволниха без никаква причина (защото предишната министърка Андреева е имала намерение да го прави шеф на Пирогов). Та, чичовото направи такива циркове с т.н. научен съвет на Пирогов, че до ден днешен виси този позор над това лечебно и научно заведение. Слава Богу, че махнаха пияницата директор, "чичовото", (вечер го носеха пиян до дома му,)младият проф. Миланов, та кланът Миланови да не вилнее вече в Пирогов и да си вземат глътка въздух изплашените професори и други специалисти в Пирогов. Слава Богу, че най- после ще се махне този вещер от Пирогов.

Този многознайко ,да се маха и акъл да не дава. Да си направи телевизия и заедно с другия Москов да дават интервюта денонощно.

Напълно съм солидарна с Професора! Споделям и мнението му за младите специалисти! Те трябва веднага да бъдат въвеждани в работата!

Сега спокойно, след всичките си перипетии преживени в "Пирогов" и като е добре с ума си, което е така, да вземе и да напише една книга - примерно "Пирогов, Отвъдното и аз някъде там". Със сигурност ще стане бестселър. Ще си я купя, без да се замислям. -------------------- Тази година един от синовете ми претърпя две операции на носа в същия този "Пирогов" - в клиниката на Меджидиев. Перфектна История. Да са живи и здрави - Той и Екипа на клиниката.

Идея си нямате колко хора е върнал проф.Миланов от Отвъдното. Ако всеки върнат към живота от него, му беше подарил една минута от живота си, проф.Миланов щеше да стане хилядолетник.

Ти май си нямаш идея, че този професор отдавна, ама мнооого отдавна не се занимава с пациенти!

Пожизнено остават само Диктаторите и даже не всичките...

Тази новина се "преекспонира". Прекратен е Граждански Договор на човек на 72 години. Къде е Ненормалното, че се търси "под Телето Слон". Колкото и да си кадърен Това време идва.За проф. Миланов то ВЕЧЕ е ДОШЛО и то Закономерно. ----------------------- Ако Фирма, Корпорация или Болница решат да го Наемат, като Консултант или нещо друго - добре, така преценяват. ----------------------- На проф. Миланов му желая дълги старини.

Миланов назначи Гелев, а сега той да си го вземе за консултант на ГД. Или като правиха с Митака, Илко, и др. хубавци НЗОК - след малко време Миланов каза : ама това не е здравна каса, а каца. Та и там може да го вземат да пооправи нещо. Или пък като има нужда за анестезиолози от Ахтопол до Видин, да отиде някъде на чист въздух.

Най-после някой намери смелост да уволни тази партийно увредена костовистка гнида !

От написаното следва,е не са го уволнили , а са прекратили гражданския му договор или не са удължили срока му.Просто информацията е поднесена разкривено, за да се предизвикват глупави коментари и хората да се джавкат, което явно е нечия цел.

В случаят самият Миланов така поднася информацията, та да изглежда като жертва, несправедливо изгонен. Истината е много елементарна. Гражданският договор сключен между Миланов и предишният директор на Пирогов (пак Миланов- чичовото) за бомбастична месечна заплата е с изтекъл срок. Настоящият директор просто не е сключил нов договор с този отдавна пенсиониран човек! Не прави чест на Миланов да увърта и подмята неистини, както и да оплюва проф.Балтов, който е бил доста толерантен за да изчака изтичане срока на договорът му, вместо да го прекрати преди доста време!

След три дни проф. Миланов ще навърши 72 години. Да е жив и здрав още много години!

Професорите в СУ "Св. Кл. Охридски", а вероятно и в останалите висши училища в България, финансирани от държавния бюджет, се пенсионират не по-късно от навършване на 68-годишна възраст. Подобно е положението в институтите на БАН; единствено член-кореспондентите и академиците могат да работят на щатна длъжност до навършване на 70 години. От материала се вижда, че тази година проф. Миланов навършва (или вече е навършил 72 години) - да е жив и здрав още дълги години. Предвид факта, че Институтът за спешна медицинска помощ "Пирогов" също се финансира от държавния бюджет, не става ясно какво нередно има в освобождаването на проф. Миланов...

Как е станал професор при липса на дисертация. Да не е по партийна линия.

на кое казвате пенсионери в бан, след като има академици на по 80 години. да не споменавам, че получават пенсия от по з000 лева, а за какво...? това, последното пък, да забравим да питаме...

Изобщо не е трагедия. Всяко нещо си има край. На 72 години отдавна е придобил правото и си е получил пенсията за трудов стаж и възраст. След това сума ти години е продължавал да заработва като работещ пенсионер, на граждански договор и т.н. Достойното е отдавна да е напуснал сам с високо вдигната глава и да си продава висококвалифицирания труд там, където го поканят /ако изобщо е нужен някому/.

41 години стигат! От професор става профан пенсионер.

я си спомни ти колко пъти на ден използваш тази дума, без да я произнасяш...а също и си мислиш за нея....в хубав или лош смисъл

Този отдавна трябваше да си отиде. 25 години "оправяше" здравеопазването - и го оправи.

За М.М. съм чела ПОНЕ един път някъде и дори и да е ЧУДОВИЩЕ не може така да се постъпва - да не се срещне с него. Все пак М.М. е работил повече от половин ВЕК в тази Болница - дори само затова трябва да му се излее някакъв отпечатък и тази Болница да пази историята си. Колкото и противоречиво да се тълкува това, което пиша, го написах, за да изразя ВЪЗМУЩЕНИЕТО СИ И подкрепата си за М.М. Тези другите - младоците с "триажа" по-добре да се насочат /ако имат някакъв добър западен език/ към някоя друга съвременна болница в напредналия западен свят - със "модерните" си знания....а да оставим някои студенти от чужбина с "развален" български език да се упражняват на Портала.

"...М.М. е работил повече от половин ВЕК..."?! Верно ли??? От средното училище - право в "Пирогов"!

От всичко което си написал следва само едно заключение, а то е, че прекалено тУп!!!

"Ако една къща не мирише на алкохол и ракия, запалете я" проф.Миланов по БТВ

1/ Ако мирише......е опасно да се пали! 2/ и ако За-мирише покани някои младоци да си запалят цигара в почивката. :-

Комундетата дори и в медицината делят на наши и ваши,на червени и "седесари".Стига сте дигали синьо-червена мъгла,профани във форума.И проф.Миланов и проф.Балтов са за изхвърляне от държавната хранилка.Да ги търсят и уважават в частния сектор и да се борят за пациенти.Кво като са професори.В България на глава от населението по броя на професорите сигурно сме на първите места в света.

Един по един си отиват от нас седерастите... Алчен и нагъл, един от виновниците за геноцида в РБ.

Отдавна трябваше това да стане. Той с неговите абсурдни предложения в здравеопазването трябваше отдавна да получи един здрав "шут".

Този винаги ми е приличал на смукач, а не на професор!

Най после да махнат този "всезнаещ" седесарски профан!

Същото се прави и във вузовете,като във ВСУ София.

Тоя седераст е един от виновниците за корупционните практики в медицината. За да може да натрупа пачки съсипа медицината.

викаш педесарите са по-убави?

Много обича да е в медиите и все един важен, нацупен и с един апломб говори... Айде чак пък толкова... тури си една сламена шапка иди си на вилата и си бери къпините

Защо чакаха толкова много време, това е ,,голямият реформатор" до където докараха медицинското ослужване - убиване на хората в България.

Най-запомнящото се за този анестезиолог е неотлъчното му бдение над "гладуващите" пред парламента седесаридиоти като Едвин Сугарев, Георги Марков и др. да не би някой от тях да не се одриска от тайно подаваните им лакомства.

пак си чел ''медии'' на Прасчо и Цаца, демек шефовете ти.

Най-после този алкохолизиран всезнайко да се маха!

Смърдящ на джибри и никотин професор не е нужен на Пирогов!

Ти па кой си да го съдиш и да заклеймяваш??

Антиникотин Трезвеников съм!

КАК СЕ ЧУВСТВАТЕ СЕГА, ПРОФ МИЛАНОВ? КОГАТО ВИ СЕ ОБАДИХ И ПОИСКАХ ПОМОЩА ПО МОЕТО НЕЗАКОННО ОСВОБОЖДАВАНЕ ОТ ЛИЦЕТО ГЕОРГИ МИХАЙЛОВ- ШЕВ НА СБАЛХЗ ЕАД, ВИЕ МИ ЗАТВОРИХТЕ ТЕЛЕФОНА! НАЛИ СТЕ РАДЕТЕЛ ЗА ПРАВДА И ИСТИНА В МЕДИЦИНАТА?!....КОФТИ РАБОТА НАЛИ?!

Докторе ШеВ се пише с Ф- ШЕФ.

Как може точно този сервитьор Балтов да заема такава длъжност ,позор за медиците

... лекари се търсят...

Драстично болезнена е темата за българското здравеопазване днес, двадесет и осем години след началото на демократичния преход. Търговците бяха допуснати в Храма на здравеопазването и резултата е налице... Проф. Миланов е един от отворилите вратите на Храма и от добър реаниматор, превърнал се в политически съучастник на деградацията на българското здравеопазване. Искам да припомня, че като директор на Пирогов той уволни /пенсионира/ безспорни капацитети, като ортопеда проф. Стоян Кожухаров, детския хирург проф. Иван Иванчев и то на възраст далеч по млада от неговата. Крайно време е Търговците да бъдат изгонени от Храма на здравеопазването и неговите истински служители да си припомнят и следват Хипократовата клетва в която са се клели. Парадокса, английската държавна здравна система да ни обслужва безплатно с безплатни лекарства, а българската да ни изсмуква, трябва остане в миналото!

БРАВО! АБСОЛЮТНА ИСТИНА-ПОСЛЕДОВАТЕЛИТЕ НА "Д-Р" ТРЕНЧЕВ ПОЛУЧАВАТ ТОВА КОЕТО СЪТВОРИХА.ЗА СЪЖАЛЕНИЕ ПЛАЩАМЕ НИЕ ПАЦИЕНТИТЕ

за какво да ги уволнява...напр. за взимане на подкуп ?

Работил 41 години,като двайсет и няколко от тях е бил директор-хубав баланс,дай боже всекиму.

С доказалите се доктори,трябва да се отнасят с уважение и респект. Не познавам работата на д-р Миланов, но смятам, че дори и да си тръгне от работното място, да бъде с уважение и с достойнство.

безполезни и озлобени пеевски тролове

Трябваше от одавна да те изритат тебе и племенника ти и двамата алкохолици и некадърници. Съсипахте тази болница./

Милан Миланов е роден на 29 септември 1945 г. в София. Завършва Медицинския университет със специалност анестезиология, интензивно лечение и спешна медицина. От 1976 г. работи в "Пирогов", като от ординатор стига до директорския пост. Абе станал на 72 г., какво толкова се жалва и Миланов. Ако толкова добър и му се работи да си открие частен кабинет.

ама няма да има лапачка на държавната софра

Нищо лично но на колко години е професора? Колко места са заети от пенсионери и няма въздух за младите лекари. Е КОЛКО да работиш господине?

Luna0102

Аз предпочитам това "чиче" (както някои са се изразили) да ме лекува отколкото директора на Пирогов или пък някой от младите лекари, които вместо да практикуват, ги ползват за светофари.

Ако се наложи да ти оперират крайниците, ще се радваш ако Балтов го прави, защото е отличен травматолог.

Kalin

Балтов е най добрия за крайници и лекува майка ми няколко пъти.Не говори глупости като не познаваш човека!

Luna0102

Следващият път да отиде при младоците, може да и дадат някой съвет и лъчезарна усмивка в коридора, защото благодарение на Балтов за друго няма да стават.

Не познавам проф. Миланов. Работата му като медик, и че обича да си попийва са две различни неща. Едното няма нищо общо с другото. Друг е въпроса алкохола да не се приема на работното му място,особено кагато от това зависи здравето на пациента. Няма светци.

Напротив, точно на работното място се порка най-много!

Много медици поркат. Поркането го ползват като анестезия за отвратителната среда в която работят.

Абе като е толкова добър професора що не стане консултан в някоя частна болница, ами все около държавното се върти???

Оти е от СДС - то. Както беше в ТКЗС - то.

Защото се е доказал като плямпало, а не като медик. А в частния сектор, кречетала не им трябват. Ако им трябва PR, има богат избор от пищни красавици с богат речник. Пък и с по скромни претенции за чужда пара. Аре! Ваучърите от Хиполенд, внучаата и при пенсиите!

фактът, че е на 72 г. се премълчава в статията

че цигарите били полезни и не било въобще вредно да се пуши :)

кажем направо - преди може да е бил специалист, но сега е време да даде път на младите!Но "кокала" не е за изпускане! В това е драмата!

Но "кокала" не е за изпускане!??? Вярно е само дето в случая тоя дето не е за изпускане е доктора. Болници много, специлисти няма.