Специално за Дир.бг проф. Миланов съобщи, че е получил писмото, подписано от директора на спешната болница на 14 септември, а то е с дата 24 август.

"На 4 септември колеги от "Пирогов" тайничко ми казаха, че има такова писмо и че съм освободен от работа. На същата дата пък се навършиха 41 години, откакто съм на работа в болницата. Директорът нито ме извика, нито разговаря с мен. Да застане очи в очи. Аз също не съм го търсил. С този човек няма какво да говоря. Той съсипва "Пирогов", категоричен бе проф. Милан Миланов.

По думите му, в спешната болница има напрежение сред медиците, а новата идея на директора от 1 октомври в "Пирогов" да се въведе докторски триаж т.е млади лекари да стоят във фоайето и да насочват пациентите към кабинетите, проф. Миланов коментира така:

"Първо е добре проф. Балтов да знае какво е триаж. Второ, младите колеги, специализантите са дошли в болницата да специализират медицина. Не да стоят във фоайето и да ги правят на митничари. Това е груба грешка".

От "Пирогов" обясниха пред Дир.бг, че проф. Миланов е пенсиониран през декември 2014 г. и оттогава работи в спешната болница като консултант на граждански договор. Именно този договор е бил прекратен, а проф. Милан Миланов освободен. От "Пирогов" не посочиха причините за това.

Вчера лекари и медицински сестри от "Пирогов" изпратиха писмо до медиите, в което изразяват възмущение от работата на директора проф. Асен Балтов. Те го обвиняват, че раздува щата на администрацията, а заплатите там са по-високи от тези на медицинския персонал.

Милан Миланов е роден на 29 септември 1945 г. в София. Завършва Медицинския университет със специалност анестезиология, интензивно лечение и спешна медицина. От 1976 г. работи в "Пирогов", като от ординатор стига до директорския пост.

Професорът е бил три пъти зам.-председател на Българския лекарски съюз, зам.-министър на здравеопазването в правителството на Филип Димитров и бивш общински съветник в СОС от групата на ССД.