Пекин призова страните от ООН да не участват в антикитайска проява

Западът и редица НПО поканиха страните членки на Световната организация на виртуална среща за обсъждане на подкрепата за уйгурите и други малцинства в Синцзян. Китай предупреди, че събитието ще доведе до по-голяма конфронтация

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Сидзипуткин е жалък духач Чинковете ще дтрадат яко

До кога западът ще се бърка във вътрешните работи на други държави. Нало Китай не критикува американците че са избили 10 милиона от коренното население на САЩ

Колкото му дреме на Ердоганеца, толкоз и на Си Дзин Пин, само че ÷ 1000 ;)

Голям сблъсак с Китай.Китайците са в кома от тоя сблъсък.300 милиона САЩ и 400 милиона останалита казват на 1 милиард и 400 милиона как да живеят. Честито

Значи резаците ако не ги мачкаш,те стават нагли и започват те да те мачкат.Китайците много добре са го разбрали,а тук в Европа мангалите си позволяват всичко !

Каква е разликата с Гуантанамо? И там задържаха талибани.

Гуантанамо е един пандиз със стотина пандизчии ..а в Синцзян има десетки трудови лагери със стотици хиляди лагерници . сега схващаш ли разликата ?

без западните технологии , и поръчки и пазари китай за година ще се върне във времето на мао, сините работни и купичката ориз дневно! и рикшите!

Лошо Седларов... Ти и технологой и без си си все в лайната.

Мда...." въпросните лагери са центрове за професионално обучение с цел борба с религиозния екстремизъм" и тук трябва да направим такива по китайски почин, все пак и нашето летище взривиха- та, всякаква тарамбука, гей протестер, транс и хомо- да произвежда домате и тн зеленчук- тия китайци са гении

ЕС нещо да каже за кюрдите в Турция? . Щото там не са в концлагер, ами направо си ги избиват с кратки прекъсвания.

В Турция не се избиват никакви кюрди. Спецчастите елиминират терорсити от ПКК във Северна Сирия и Северен Ирак само! Терористи обучавани в лагери в Гърция и спонспорирани от Сащ . Никога няма да има държава гарнизон съставена от терористи. Турция, Ирак, Иран и Сирия няма да го позволят. Смърт на терористите от ПКК, YPG и SDF.

я, как хубаво пишеш на езика ни читак;; да добавим и терористите от априлското въстание

(етническите тюркски ) това където се е писало нали го показаха че не е вярно Някакви организации дали невярни твърдения.Че народа бил третиран и мъчен .

Кое не е вярно бе цървули? Това вече 5 години върви с милиони хора. Нали някои от тях са избягали от Китай и разказват от първа ръка.... Може ли да си толкова тъп бе руска подлого?

имаше такива центрове и в северойзточна българия на времето . много добре работеха .

Източен Тюркистан рано или късно ще е независима от комунистическият терор.

ей още един малоумник с промит мозък

" Задава се сериозен сблъсък между Запада и Китай". Толку сАм проЗ, та не мо'а да разбЕра в какво се крие сблъсъкът? САЩ- най- големият вмешател във всякакви чужди дела; Великобритания- с 14- те си колониални държави; Дания, Нидерландия, Испания и Португалия- до скоро търговци на роби; Изтребените мюсюлмани в собствените им домове и държави- и всичко това срещу, може би, най- могъщата икономика в Света?!? На Европа й е достатъчно Русия да й спре газа за месец, а Китай- вноса само за месец и са на колене в Кремъл! Смешници! Първо да си подредят тяхната къщичка!

БГ евродепутат Илхан Кючук си е наврял мазната селска Гага във вътрешните работи на КИТАЙ и елобирал и защитавал ТУРСКИ национални интереси за АНТИдържавната си дейност с-у Китайе в списък със тотална забрана за цял живот влизане на териториите КИТАЙ ХОНГ КОНГ МАКАО

аз не мога да разбера алчните милиардери от запада и америка инвистираха в китай планини от милиарди , а сега ревът че китай не ги слуша и стана голяма икономическа и военна сила.егати лицимерието.да бяхте мислили навремето алчни п.едали.

Аз не съм чул американски милиардери да пращат "планини от милиарди" в Китай. Просто изнесоха "планини от милиарди" на евтина работна ръка. За работата, която един китаец върши в Европа или Америка няма да се намери ни един.

строежа на заводи пренос на технологии какво ее ...данеби всичко да е цъфнало от земята мочии ааа

Американците дали нещо на Китай!!! ХАХАХАХАХАХАХА Все едно Тръмписти слушаш!!

Навремето, преди разпада на СССР, САЩ бяха привлекли Китай на своя страна срещу СССР! Принципът е разделяй и владей!

До 10 години, САЩ я съществуват, в не.

Хахах това от 100 години го говорят тъпирите отмрусия и чат пат ядат американски консерви за да не пукнат от глад. Боклук тъп!

Чета (коментари?) и не мога да повярвам, че толкоз много "китайски другари" са се пренесли да пишат не в "Дрън-Дзън Бао", а... в ДИР.БГ!!! Ура, другари! Да живее ККП по всичките земни кълбета! Велики сте!

Колега, линка си на кирилица не можеш да пишеш, ама от демокрация (диктатура ) под чадъра на Запада разбираш! Хабер нямаш от комунизъм, ама за двойни стандарти си спец. Всеки има право на мнение и липсата на мнения трябва да те учудва!...

"Сблъсък" е малко подвеждащо. Човек остава с впечатлението, че както едната, така и другата страна се движи към конфронтация. Да, ама , не! Напоследък западните страни, разбирайки, че го закъсват отвсякъде, отново извадиха от дълбоката торба старите мантри за правата на човека и малцинствата. С правата на човека в Русия нещо не ги огря, техния "човек" си седи в затвора за криминално деяние, сега се опитват да налитат на Китай. Когато боговете искат да накажат някого, лишават го от разум...

Това с боговете и лишаването от разум е съвършено вярно. Ти напълно го доказваш.

Разбирам, че се нервиш, но помисли малко, може би ще измислиш по смислена реплика, тази е доста плоска.

Всеки ден на летището на Франкфурт кацат товарни самолети със стоки от Китай. Стотици тирове транспортират стоките до всяко кътче на Европа. И на много други летища се приземяват самолети със стоки от Китай.

Това какво общо има? ЕС подписа търговско споразумение с Китай преди 4-5 месеца и търговията ще се увеличава. Всъщност в Китай кацат приблизително същия брой самолети с европейски стоки.

Там е работата, че европейските стоки в Китай намаляват. Разликата е повече от 30% и расте. САЩ и Европа не издържат в конкуренцията с китайската икономика. И прилагат други методи за сдържане

Европейски стоки? Че то и в Европа няма такива.

Ето ти списъка на държавите тъпако ... Проучването е направено в 53 държави, 124,000 респонденти. Изводите ги оставям на мислещите, ти те си сред тях ... Taiwan #1 Denmark #2 Switzerland #3 S. Korea #4 China #5 Austria #6 Vietnam #7 India #8 Norway #9 Argentina #10 Sweden #11 Germany #12 Netherlands #13 Philippines #14 Portugal #15 Canada #16 Singapore #17 Malaysia #18 Greece #19 Ireland #20 Israel #21 Indonesia #22 Spain #23 Australia #24 UK #25 Turkey #26 Belgium #27 Peru #28 South Africa #29 Romania #30 Italy #31 Saudi Arabia #32 Pakistan #33 France #34 Mexico #35 Brazil #36 Kenya #37 U.S.A #38 Japan #39 Colombia #40 Thailand #41 Algeria #42 Nigeria #43 Chile #44 Egypt #45 Morocco #46 Ukraine #47 Russia #48 Poland #49 Hong Kong #50 Hungary #51 Iran #52 Venezuela #53

Естествено, че проблемът не е етнически, щото ислямът не е етнос, колкото и някои тук да се опитват да защитават обратната теза, като повтарят западни опорки. Тези опорки са доста тъпи. Защото ако на базата на една религия се определя етнос, то тогава кво правим с православието, с католицизма, с будизма?! А уйгурите - ами да, ама освен в Синцзян, една част от тях живеят чак в Южен Китай. Те не са били ислямизирани като останалите - през ХV век, тях никой не ги закача и си живеят напълно интегрирано с останалите общности - в Китай офицално са признати 55 етнически общности. Една от основните организации на уйгурите в Синцзян е терористична - Ислямско движение на Източен Туркестан. Нейните въоръжени терористични формирования в съюз с Ал Кайда се биха в Афганистан, в Сирия (сега част все още са в Идлиб), а една част - дори и в последната война в Нагорни Карабах (на страната на Азербайджан). Напоследък техният ислямизъм дори и на Ердоган май му идва в повече, та е взел да ги притиска.

Само така се действа с мюслита и турци. Когато им дадеш равни права и свободи, те искат още ио още, докато не превземат и опоскат всичко като скакалци. Браво на Китай

Мюслита и турци не е ли едно и също?!?! Може би, имаш предвид - мюслита и цигани.

Също като при евангелистите !!!

аз подкрепям Китай. Те не искат обезумели главорези по улиците си! Китай квалифицират крайния ислямизъм който изповядват много от тези хора в тази провинция като ментално разстройство, несъвместимо с морала и социалния живот в Китай. И са прави! Леко да вметна: седя си един ден в един МОЛ в западна европа преди две години и си наблюдавам хората от една пейка докато си почивам. Какво мислите наблюдавам? Тълпи усмихнати и дружелюбни китайци, някой от тях гушнати и влюбени, пазаруват здраво и се забавляват. в същото време вървят някакви брадати субекти, които гледат страшно, зад тях омотани в кърпи с наведени глави вървят същества, които се предполага че са жените им, претоварени с торби и около тях адска врява от абсолютно невъзпитани и неконтролирани деца, не знам какво да ви споделя повече от това......Преценете сами какво чака света ако позволи на тази религия да налага агресивните си канони. Значи китайците който искат да защитят вековната си култура и традиции са репресиращи, а тези изроди които не броят жените и хората от други религии за живи същества, трябва да са нещо като репресирани???? Я факк!!! Китай е велика държава и не и пука. Американците мачкат всичко, което не съвпада с техните интереси, а да сте чули някой да ги санкционира? Те са агресивни и не позволяват! Мислят че са върха на света. За съжаление сме ние в Европа. Нашето бъдеще е неясно и под заплаха!

Много ясно, че подкрепяш колхозна чайна! Всички комундета подкрепяте чайна! Това е новата партийна линия от кремль!

Дзън още 1 цент.Продължавай да дерзаеш.

А ти ми подкрепяш макарите, тъп фатмак! Нали?!

Сериозния сблъсък който се задава не е между Запада и Китай само, а между една провалена идеология родила се в САЩ, Великобритания и стария ЕС а именно неолибералния капитализъм подчинен на безграничната алчност за ресурси, власт, пари и обществата които разбраха че тази идеология обслужва много тесен кръг от същества които се считат за богоизбрани. Днешния Запад разбира че губи почва и бъдещето му е заложено на карта. Разбират че в техните общества се заражда все по-бурно недоволство от удобно избраните от неолибералния капитализъм политици, чиято единствена задача е да обслужват интересите им с цел да печелят все повече и повече. Ефектът на заблудата на стадото се постига елементарно - първо манипулираш образованието за да въведеш нови ценности, които да подменят традиционните, второ печаташ безконтролно кинти които раздаваш на калпак да му е пълен тумбака (те знаят много добре, че нахраниш ли магарето добре, то няма желание да хвърля къчове), трето отвличаш вниманието му като изнасяш ценностите си (обявени за неотменими) в територии/държави които не желаят техните ценности (обикновено износа на ценности е придружен с мироопазващи бомби). Китай е една от най-старите цивилизации в света, запазила се като държава до ден днешен. Цивилизация с много богат опит в дипломацията и имаща в гените си много натрупана мъдрост. Това че Китай не си позволява да реагира крайно, не означава че тя не наблюдава и анализира много внимателно процесите в света и кой какво бърка в различни точки. Бях във Виетнам когато Великобритания върна Хонг Конг. Знам също че Великобритания първоначално е отказала връщането на Хонг Конг на Китай съгласно договора подписан между Британската Корона и Китайския Император с претекста, че договора е бил подписан с Китайския Император а не с Китайската Народна Република. Отговора на Китай е бил кратък и достатъчно изчерпателен - Няма Император, Крал, Цар, държавен ръководител който да е такъв без НАРОД. Народа е този който се представлява от Императора, Краля, Царя, държавния ръководител. Народа е този който издига и сваля императори, крале, царе, държавни ръководители (понякога ги екзекутира/гилотинира, затваря в тъмници, праща в изгнание, или просто разстрелва). Договора между Китай и Великобритания за Хонг Конг е договор между два народа и той трябва да се спази такъв какъвто е подписан преди 99 години. Китай струпва 1 (един) милион армия на граница с Хонг Конг и дава 6 часа на Великобритания да си промени мнението. Велика Великобритания разбира се го променя но с много молби и маневри изпросва системата Една Държава - Две Системи, разбира се тя го прави с идеята един ден да изработят Китай отново като Хонг Конг демократично обяви независимост и разбира се безрезервно подкрепен от Западните Демократични Общества. Само че Китай не спи и знае какво планират лицемерите от Запад и не им позволи да се случи това което планираха. Днес те са бесни заради този провал. Уйгурите са нищо повече от претекст да държат напрежение в отношенията между провалените западни демокрации в плановете им срещу Китай. На тях, тези от Запада не им пука за уйгурите, ама въобще не им пука - просто лицемерие. Китай беше твърде търпелив години с уйгурите - терористичните атаки от радикални уйгурски ислямисти които бяха често явление, но тогава Запада нямаше интерес да се намесва в Китай, защото яко въртяха бизнеса. От както Китай въведе, бих казал много твърдо отношение към уйгурското мюсюлманско общество - насилствено образование и обучение, най-вече свързано със законите които са приети в Китай, изкореняване на законите на шариата които ограмна част от уйгурите приемат за единствения закон а отричат конституцията на Китай, ... и бой където и когато трябва - ОТ ТОГАВА ДО ДЕН ДНЕШЕН НЯМА НИТО ЕДИН ТЕРОРИСТИЧЕН АКТ В КИТАЙ ПРИЧИНЕН ОТ УЙГУРИ/ИСЛЯМСКИ РАДИКАЛИ. Четох също статията за Тайван - Господа, точно 6 часа има Тайван, толкова е времето което е необходимо на централната власт в Китай да влезе в Тайван, да натовари всички американски/британски/западняшки тайвански китайци и да им бие шута на другия край на света. И повярвайте ми ако Китай го направи, ама никой, абсолютно никой от Запада без значение колко бомби, ракети, кораби, самолети и извънземни имат ще направи каквото и да било. Тайван и Китай са една държава - това е истината, другото е прах в очите за да се дита джангър.

Верва ли някой, че на САЩ наистина му пука за некави си уйгури?

Соломон всяка вечер рони сълзи за геноцида над Уйгурите.

Е само соломн паси ли?! Ами оная с кремчетата, илена поптошковата? Тя не рони ли?

Яко защитават мюслитата навсякъде по света.Мисля си,че някой от тези дето си мислят,че света им е частна собственост са приели исляма и го налагат на всички.С Китай обаче ще ударят яко на камък.Там има държава, ред, а и самите китайци не им пука и не ги е страх от Запада или от когото и да е.

заглавието е некоретно - САЩ принуди Европа за сетен път да ги обслужи срещу чайниците.

Китай колко пъти трябва да бъде размазан от Запада, за да разбере, че комунизмът никога не можем да победи демокрацията?

Дзън още един цент.Продължавай да дерзаеш.

Какъв комунизъм и каква демокрация? С тези клишета не може вече да се оправдават действията на САЩ и сателитите и за световно господство. По времето на колониализма са оправдавали действията си като са обявявали че цивилизоват диваците.

Нещо за правата които Израел постоянно нарушава тия западните що мълчат ? Или там може .

Fuck off американски дебили. Русия няма да участва във вашия опит за шоу.

Русия ще участва в каквото и както и кажат китайците.

дали? това да не са продажните джендъри от ЕС и 5 очи

Боже господи кой се е загрижил за правата на човека... Америка която изби и постави в лагери милиони индианци, която столетия използва робския негърски труд, хвърли атомни бомби над мирни градове, предизвика стотици конфликти по целия свят (Корея, Виетнам, Ирак, Сирия, Либия и в почти всички други арабски страни, като използва подземните им богатства. Налага диктатури угодни за най-нахалната и грабителска държава -Сащ. Сега Китай им пречи, защото произвежда и печели повече от тях и веднага измисли уйгурите. Руснаците пък имат много новичок и са агресивни срещу агресорите от Нато и наказват навални. Боже слез да си прибереш американските версии.

Чинковете стават само за сапун

Ти и за това не ставаш. Ще бъдеш най-смрадливия калъп сапун...

Какви защитници на мохамеданите.Те водят джихад срещу нас.Не се е чуло някоя ислямска държава да призовава за любов към християнските братя.Каквито сме "меки китки"скоро единствената религия на земята ще бъде ислямът.Но няма лошо.Така поне няма да водим войни на верска основа.

Сравнено с китайците, мюсюлманите са "от нашите".

Сатанистите им трябва глобална война за да изпълнят плана на господаря си, да заличат човешката цивилизация и всичко създадено от Бог. Провокираха много пъти Русия но мечката не подаде на интригите и мръсните им игрички за това сменят фронта към друга голяма ядрена сила за да предизвикат ако може апокалипсис а те да са се изпокрили по бункери и само дирижират дяволския план, много хора вече се пробудиха и възстанаха срещу “елита” Господ е с нас и ще срази тази плява дяволсла!!!

PEYTSCH

Да приемем варианта че мюслемите (уйгурите) станат незвисими от Пекин. Какво следва от това? Още една страна ще увисне на бюджета на НПО и ООН. Печалбата ще е чиста загуба.

Западното задкулисие няма да се спре докато на предизвика светове конфликт за да си нулира дълговете . Само,че кой ще е победител не се знае и на края да не им излязат криви сметките.

Пьткин и сидзипуткин са пътници

Надявай се мъжо на пияна жена!

Педерунгел, можеш ли да преброиш колко Хамерикански президента се смениха по времето на тия двамата? И още са тук. Да не си на хонорар при Херо Мустафа?

И маймунчетата жълти же духат

Още март м.г. писах, че това е Първата биологична световна война, започната от Китай, като часто от решенията на конгреса на ККП от октомври 2017 година. Там, в решенията на този конгрес, са упоменати и срокове, които отлично се вписват в процеса, който протича. До 2035 година, в съответствие с решенията на конгреса, КНР трябва да стане първа световна политическа, военна и икономическа сила! Това е годината, до която КНР трябва да докаже превъзходството на социализма с китайски характер. Това, което казвам, не е тайна или конспирация някаква, а ясно е написано в решенията на въпросният конгрес. Прочете ги. Те не са тайна. Имаше ги на страницата на китайското посолство, преведени на български. Сега не съм поглеждал. Та нима всеки със здраво, нормално мислене, не вижда ли, че КНР е страната, която не понесе практически никакви щети от тази епидемия, а дори напротив, отбеляза рекорден ръст в икономиката? Няма жертви от заразата! Страна, с население близо 2 милиарда, посочва няколко хиляди починали с/от заразата! И още - в коя развита страна няма китайска колония? Забележете, че най-жестоко са ударени най-развитите страни, като САЩ, Германия, Великобритания, Бразилия... И липсва отговор на един банален въпрос - колко от китайските колонисти, пръснати във всички страни по света в незнаен брой, се заразиха и умряха от заразата? Няма такава информация! А не трябваше ли точно те да бъдат първите жертви на епидемията?... Елементарно, Ватсон, както казват едни китайски приятели на североизток от нас.

Кой му пука за квичкането на разни гейове, джендъри, либерасти, сатанисти и всякакви други утайки.

Чайниците - комунисти се опитват да диктуват условия, пре все че провеждат геноцид! Нормална, осрана комунистическа тактика! Колкото света се отърве от комунистическата чума, с основен източник раша и китай, толкова по-добър ще стане живота !

Така са ви наплашили комунистите, че 30 години след падането на стената още се посирате насън.

РАДЕЛЯЙ И ВЛАДЕЙ! Стария колониален и имперски похват на англосаксите се шири по света под новата маска за национални и религиозни малцинства,цветни финансово икономически преврати и демократизация.Нищо ново от колониалните мили спомени не е забравено и е трансформирано под нова маска във хибридно разделяне и натрапването на конфликти.Колкото по-дребни са национално - религиозните образования,толкова по - лесно се управляват по военен и финансов диктат.

Ще имам на предвид тази среща. Разобличителя

Нали никой не се заблуждава ,че на на така наречената световна демократична общност и "пука" за уйгурите.За НПО-тата е ясно ,те храненичета на Сорос и разни други световни неолиберални и юдомасонски организации..Както казва обичната ми съпруга , "Каквото и да ти говорят ,става въпрос за пари".Преследва се една постоянна демонизация на няколко държави ,като в челото на списъка са Русия и Китай, но не са единствени.Както и да се въртят западните неолибералисти ,вече тече поцесът за края на глобализма и неолиберализма.Нашите правителства също от верме на времесе обаждат с пискливи гласчета.

И тия започнаха с фобските глупости като руснаците! Защо не си зададат въпроса обаче, защо са им фоби другите държави!

Хората в САЩ и Европа вървят по улиците и реват за уйгурите и за Навални и са във безисходно полужение докато не се променят нещата живот няма да има. Тези трикове за правата на човека вече ги разбрахме.Всичко е демагогия и всичко е прикрито в Морал който не съществува.

А Запада няма ли да направи такава конференция, за да осъди Израел, където също местното арабско население живее от десетилетия в гигантски концлагери, и срещу него се извършва геноцид?! Или за да осъдят Саудитска Арабия, където също малцинствата (като шиитите) са подтискани жестоко, и която вече години наред води геноцидна война срещу съседен Йемен?! А кога западните лицемери ще осъдят Турция, която също от десетилетия води война срещу и подтиска кюрдите (и то не само на своя територия, а дори и в Сирия и Ирак)?!

Ейй, голям кахър от Запада за УЙгурите !

е точно като ВСИЧКИ СРЕЩУ ГЕРБ! ДАВА РЕЗУЛТАТ!

Не точно!

Хахахаха като едно време - да жвей международното положение...