Австрийската ”Капш” ще изгражда ТОЛ системата?

"Капш трафик солюшънс" предлага да изгради системата за 149 млн. 997 хил. лева без ДДС, а консорциумът Тол България - за 193,5 млн. лева без ДДС.

Обратно в новината

Коментари - Австрийската ”Капш” ще изгражда ТОЛ системата? | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

ще видим колко века ние, децата, внуците ... ще плащаме поредната корупционна инициатива

Що? Май Ви е яд, че Вие няма да крадете, другарю. Мъка, мъкаааа :))))

Сега остана Тиквата да сънира магистрала Тракия за зимата и от догодина минетката скача x5

.....Компанията е основана през 1892 г. ..... Леле!

печатна грешка 1892 - ако е така, са събирали фашкиите на конете - на спациялни "толове"!

епа нали сме австрийско родово имение? нали и Живков и този са от родата на царя?

Австрийците нямат тол система, ама могат да строят на ахмаците!:) Могат и да ни продадат някоя друга стара летяща кошница, за да станем ГОСПОДАРИ НА НЕБЕТО СИ!:)))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))

d4

имайки предвид "високото качество" и неминуемото увеличение на цената поне х3 с "анекси", за предпочитане е австрийците да изградят системата. още повече в техния консорциум присъстват доказани европейски фирми.

Една част от тока,сега и пътищата и те ще бъдат само консуматори,а към българският народ ,,геноцид,,НАЛИ ЩЕШЕ ДА БЪДЕ ДЪРЖАВНА ТОЛ СИСТЕМА.Да не стане после като ,,Емко,,Дунарит,,мини Бобовдол и безброй други

Цената е добра. Фирмата е с опит. Дано да се случат нещата.

Шилo

Би било добре, ако е така. Но нашите мафиоти няма лесно да се откажат от такъв тлъст кокал: ще правят, ще струват - ще откажат австрийците. После - яко дране и нулево качество - по български. Дано не съм лош пророк, но до сега все така е ставало.

Бравос ,износът на национален капитал ще продължи .Защо да е българска компания като може да бъде австрийска.Парата ще се изнася ,за нас кво остане.

Шилo

На баба ти фърчилото! Голям икономист си, ама по-добре не се изказвай по въпроси, от които грам не отбираш, че е смешно!

Мтел, капуте?

Тиквата явно не успя да нареди орташката схема този път и да прибере някой милион за безработната си свинска щерка!

Мислиш ли? При тези поръчки - варианти колкото щеш. Вариант 1: победителят и победеният си делят поръчките, когато има много работа. С други думи - този търг е за мен, следващият - за теб и т.н. Вариант 2: Победителят се отказва, вторият подписва договор. Така "победителят" печели едни пари без да е свършил нищо (т.е. ще вземе едни пари само за участието в търга). Вариант 3: Победител и победен са изпълнител и подизпълнител (с подставени лица и фирми). Който и да спечели, работа ще има за всички. Вариант 4: Победителят се отказва, вторият подписва договор за по-високата цена и победителят върши работата като подизпълнител, разликата от по-високата цена се дели. Вариант 5, 6 и т.н., при които предварително от властимащите е решено кой ще спечели няма какво да ги коментираме. В общи линии така се действа в пътното строителство, санирането и много други поръчки ... които се водят "обществени" само за замазване очите на наивниците.

КАК СТЕ ЗАПОЗНАТИ С КОМУНИСТИЧЕСКИТЕ ПОХВАТИ !

Това са капиталистически похвати, не комунистически.

Какво ще каласират/ До кога чужди фирми ще ни вземат хляба. Като ом се вижда скъпо ДЪРЖАВАТА да се заеме със строителството. А и доста от камерите за системата вече са монтирани само дето не се знае с какви пари и от кой?

прав си колега за 5 ст.ни продадоха изедниците в софия в кофчега парламент !!!!!!!!!!!!!!!!!!!1

Доста груба грешка е да се допускат австриици до каквито и да е търгове , ако знаете само какво правят с нашите шофери там ще ви призлее. Спре ли те австриеца вече трябва да си готов за 'курбан' - минимум с 1200Е /глоба/ вече си назад. Нека здравият разум надделее и не се допускат тези 'касапи' да правят каквото и да било у нас.

а нас кои ни пита цецо крадецо или пожарният кран !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Шилo

Пълни глупости! Мене що не ме глобяват никога? Щото всичко ми е както трябва. Вие като сте нередовни, нека ви дерат, само така ще се научите на ред!

Прост идиот , именно заради такова мислене сме били и ще бъдем винаги зле - защото индивиди като теб винаги гледат останалите да са колкото се може по-зле и ако има как да ги закопат живи. Дано те одерат и теб някъде подобаващо за да ти затворят устата защото никога , абсолютно никога един камион не може да е на 100% редовен. Те и швейцарците само като видят източна европа и вече точат балтиите и почти никога не пропускат да се разпишат и точно на такива отворени като теб им го начукват осморен , просто до сега си имал късмет.

Тук естествено е пълно със специалисти. Те ни обясниха, че за леките коли винетката е електронна, разпознава се номера на колата и в базата данни се проверява дали има валидна винетка или не. А когато караме по обикновените междуградски пътища какво правим? Там няма ТОЛ система - трябва ни втора винетка залепена на стъклото ли?

Спокойно, няма да можеш да караш без винетка по второстепенните пътища. Пак ще има физически контрол от ченгетата, а ще се използват и 200-те засега камери на АПИ, като се увеличи техния брой и с подходящия софт ще могат да следят наличието/липсата на винетка.

От ГРОП ще ни бесят и от нас се иска само да си платим церемонията и да си носим въжето.

А кой субект ще е оператор на Тол системата?

ами кои боко соджук беи

Питаш кой ще вземе концесията? Може и ти да си. Ще се справиш ли?

Какво означава: "на база време за леките автомобили"? Надявам се не са го направили така, че колкото по-бързо караш толкова по-малко да плащаш? Ще стане лудница. Поне да ползват датчиците за отчитане на средна скорост и да се глобяват тези, които са превишили с повече от 10-15км/ч. Не знам, ще видим какво ще стане.

означава, че камерите им ще ти разпознаят номера и ще видят дали си си купил винетка в началото на годината, или дали е валидна винетката с която караш. За теб нищо не се променя освен, че вече задължително трябва да си плащаш винетката.

База време... Купил си еднодневна- от 00.00 до 23.59... Седмична, месечна, годишна... Каквото разстояние минеш, толкова.

докато лежим на подаяния от европа ... така ще бъде !!! като пътувате от европа насам , не виждате ли онези от запада с куфарчетата ? да не мислите че някои идва да даде нещо ... ха ха ха как навремето са строени мостове от времето на колио фичето ... а сега за чеп за зеле не ставаме ... младите и умните избягаха ...

Колио, Колио, изглежда не си карал кола скоро.

в този парламен са от идиот нагоре !!!!!!!!!!!!!1каkви пари какви 5 лева ????тези австриици така ще направят че нема лев да доиде унас а ще иде у тях !!!!!!!!!!!!!!!!!!колкото лидъл била практикер плащат данаци у наs толкова и ние ще видим пари за ремон на пътищата !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!1

А текущата инфраструктураза тол системата, която вече е изградена, с тия колони и сензори по пътищата за чия сметка е и включва ли се в тази цена? За един преател питам :-)...

Това е системата за трафик контрол на ДАИ. Няма общо с ТОЛ системата.

а на магарето ще има ли тол апарат а ????

Уважаеми редактор Виктор Стефанов, няма основание да пишеш ТОЛ с главни букви. И обществото ще ти бъде благодарно ако измислиш българска дума за тол.

Как пък този път не спечели Доган...

Ти откъде знаеш? има и българско участие има и други съмнителни фирми...100% ще сме прецакани. И съм сигурен, че накрая ще излезе по скъпа системата...

бюджет, щели да постъпят от тол-системата 600 милиона лева!?Които щели да се използват за ремонт и осъвременяване на пътната мрежа на страната!?Наистина, гърбавите дерачи докато не му одерат, на туй безкрайно отъпяло и оглупяло, българско племе, кожата с месата барабар до кокалите, няма да се спрат!?Накрая, ще му продадат нанякъде и кокалите!?

EETS - Европейската тол система струва общо за цяла Европа само 40 милиона Евро = под 80 милиона лева. Рано или късно България също ще влезе в нея.

Ква е тая система бе? Да не са ония коловозчета за плащане на пътна такса?

ние сме цъфнали та вързали ама тол система ?????да ???остава да и бържат по един апарат на шията и за това че дишаме мръстният въздух абе пари ко да праиш !!!!!!!!!!!!!!

Тол България щеше да спечели за 193 млн. и да наеме Капш като под изпълнител да им я направи за 180 млн. Така Тол България щяха да изкарат 13 млн. за тях си. За съжаление обаче офертата им на хартия изглеждаше по слаба и сега Капш директно ще изграждат. :)

Е нищо де, сега Капш ще хванат Телелинк за подизпълнител и пак всички ще са доволни ... без тези, които ще плащаме за тази поредна глупост.

бизнесмените тарикатии и тука чужденци .Смешници .Вода ще носят на чуждите бизнесмени що са идиоти.

Странно, в статията пише, че инвеститора ще възстанови разходите си от събирането на таксите, както всички знаем безплатен обяд няма, така че те едва ли ще го направят само за да си върнат инвестициите и от тук следва въпроса - от къде ще се появят парите от събирани тол такси за които всяка нощ сънува, а след това по цял ден бленува нашия премиер след като всички пари ще отиват във фирмата изградила тол системата. И последно ние какво ще плащаме - пари, с които ще се изграждат нашите пътища или ще пълним гушата на някакви австрийци. Обществена тайна е факта, че много австрийски фирми всъщност са собственост на разни бивши ДС-ари или разни пребоядисани руски комисари. Нещо Бойко пак ни измами и много му стана напоследък. Защо не направи това с тол-системата с българска държавна фирма - хем ще открие нови работни места, хем парите ще си останат в България. И става въпрос за 200 милиона лева. 4.5 милиарда взеха за сметка на народа да разплащат кражбите в КТБ, а сега не могат да намерят пари за това.

;))) По същата логика, по която не можем да си построим сами АЕЦ, да си добиваме сами златото, да имаме държавен Телеком и т.н. Защото не можем гащите да си вържем, какво оставе едни павета да наредим или АЕЦ да сковем..

Ако беше прочел кога е създадена австрийската фирма, нямаше да пишеш дивотиите за руските собственици! Мъчно ти е, че не спечели фирмата на ДПС ли?

Че от началото на демокрацията, някой власт имащ да е мислил реално за народа, аз се сещам за един, но...

а ние имаме ли пътища за тол система? ей така си питам само

Ти не си наивен, а си си направо прост. От една година ви набиват в главите, че тол-таксите ще са само за товарните автомобили. Леките автомобили ще са си с винетка както и досега. Разликата ще е, че няма да лепип винетка на предното стъкло, а винетката ще е електронна - купуваш я и казваш при покупката за кой номер на автомобил е. След това камери по пътя автоматично снимат и разпознават номерата на движещите се автомобили и ако не си регистриран в системата, ти издават глоба. Затова сигурно рИвете, защото досега сте си позволявали да карате без винетка или с изтекла такава, а вече няма да може.

а ти къде видя че съм писал за винетките,или е по лесно да обиждаш с простотията си,и не виждаш по далече от носа си

Ти си вярно наивен. Сърбите имат ли пътища за тол система? Ходи малко по света да се осведомиш, а не да наивничиш във форума

а бе малко съм си попътувал из европата преди години и съм видял какво са измислили хората и то доста кадърно при перфектни пътища и магистрали

а в сърбия къде плащаш за път бе хормончо

ще има ТОЛ такса, а винетки защо? отделно има общински пътен данък. Не е ли по-лесно като в Брюксел: тотална забрана за шофиране, продажба и покупка на автомобили. Таман велосипедистите вече няма да пречат на никого, циганите ще си карат каруците по главните улици, а ние безнаказано ще закъсняваме за работа.

Тол такса за товарните автомобили - винетка за леките такива. Това са новите концепции. Не само у нас.

с лека кола какво ще плащам?

Е защо леките коли пак трябва да са с винетки, сега ще направят седмичната 50 лева а месечната 80, годишната ще е пак 100. Кога ще стане като в цивилизованите държави караш плащаш не караш не плащаш, за три ползвания пак трябва годишна винетка да се купува

Моля ревовете в защита на турските тираджии да започнат СЕГА! ;)

Ми хубу беше ние да им зимаме парите, ама на. Австрийци ще взимат парите на турските тирове затова, че газят българи по българските пътища.

..я помислете пак? Да беше българска фирмата, сега ревовете щяха да са тройни - ама на Пеевски била, ама на Борисов, ама на Нинова..

сега,щом молиш,ако не са те няма как да ги споменеш ...като се замисля нащед още табела не са търимли та маж малко съ отърцваме

То се е видяло че няма да се оправиш.

Тия хора могат да направят Тол системата, защото знаят какво правят! Останалите са фигуранти, които пак щяха да наемат същите хора да им свършат работата, но щяха да приберат едни дебели комисионни .... Да му мисли оня тарикат с мустаците от Съюза на превозвачите.

И едните и другите щяха да наемат едни и същи хора да направят системата, а самите те не стават за нищо. Нещо много си се объркал.