Първата лицензирана компания за медицински канабис в Северна Македония откри фабрика

Премиерът Заев присъства на откриването и заяви, че такива инвестиции "вдъхват сигурност и работни места"

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Ай убаво е

Внос от Албания и Косово.ехааа сега ква редовна търговия ке паднееее...

Какви коментари чета ..направо срам ме хваща от вас . Марихуаната е билка бе тъпанари прости . Ама баба ви кат ви вари чай от билки го пиете нали. Я по добре си пийте хачетата от аптеката щото са полезни и после с ракията изпушете и един фас ..... Комунистически старовремски залупени тъпанари . Ние ли пак ще сме последни във всяка една сфера бе. Македонците ни изпревариха ,,,,,

Не се занимавай с Ганьовците. Отдавна съм се отказал от тях. Не случайно има израз: "Аз съм българин, но не съм като другите българи"....

Я как хубаво са го нарекли - медицински канабис.....Май пътят към ада е осеян с добри цели...Косоварските мафии за наркотици си осигуряват все по чист път за мафията. Е сега вече следващото поколение все ще има нужда от мед- канабис. Тоест след някоя и друга година децата ще са ,,зеленчуци,,- без критерии за нормален живот- точоно такива им трябват на западняците- лесноуправляеми- зависими.

Споко.След легализацита на канабиса, търсенето ще спадне, освен по медицински причини,с цената ще се срине и мафията няма да печели много пари от това,както е в момента.

Бог да ги съди всички!

Някой мошеник е дал ПОДКУП за да прави наркотици в Македония !! То на арабите това им е целата- да създават ХАОС, да продават Наркотици ,да побъркват хората и да завземат чужди държави !!

На арабите не знам, но на запада наистина това им е целта- слаби народи, никакво съпротивление, лесно управление.

Е, още едно нещо в минус, тук преди 9.9 се е гледал мак и др култури за мед. Нужди, но сега само за мафиотския такива, закривайте тая територия.

Не съм привърженик на тая щуротия ама това спокойно може да се произвежда и у нас. Печалбата от данъци ще е един шът да не говорим че и производителите ще дръпнат. Всяка тютюнджийница в помашките райони може да стане фабрика за медицински канабис. Хем районите ще дръпнат яко икономически, хем държавата ще печели една торба пари. Кеф ти за пътища кеф ти за магистрали :) Майтапа на страна. Производството на тютюн е супер черна и неблагодарна работа. А това хем 100 пъти по-скъпо хем бурен. Колко да е да се отглежда...

не стаа . това са ГМО-та , които не се гледат на открито

Възможно е. Не съм запознат, но пак не е ли по-добре редовия Али Мехмед от Кърджалийската околия да го отглежда в парник и да прибира пари отколкото да строява цялото домочадие на тютюна и на финала да брои жълти стотинки?

Имам един приятел с който на младини бяхме всеки ден заедно.С приятелките си не се срещахме толкова често.Близо до техния квартал имаше поляна с диворастяща марихуана.Тогава мислехме че някой го е засадил.Та моя приятел набра и я изсуши и цяла седмица пушеше по десетина цигари дневно и след края на седмицата ми каза "Тя таз е дивачка и за нищо не става"...а толкова много му се искаше да не е диворастяща.....

Айдее, северомакедонците започнаха да ги "цивилизоват:. Гладни въшки, продадоха си вече г.за. И стават наркотърговци. Като държавна политика. И все пак пробиха на балканите. Изключвам Косово и албанците, те са си и наркомафия. Апетита и глада на македонците е забележителен, включват се на скорост, дреме им за всякакви скруполи. А историята за "медицинския канабис" добре ни е известна. А суровината се отглежда на полето. С една дума, опитват се да легализират производството на дрога. Вече, започвам да се чудя, дали неадекватното поведение на Заев, постоянното лъгане, дали пък си няма такова логично обяснение. Все повече си мисля, че България съвсем погрешно се заигра с Македония. Тия просто се опитват да ни използват. И тънко играят на розовите илюзии на Бойко Борисов. Който започна цялата тази простотия. И е на път да създаде изклчително сериозни международни проблеми на България.

В македония има няколко ферми за медицинска трева на българи. И това от преди 3 - 4 години .Това просто е поредната .

Хм то в България такива ферми има много ама по балканите в горите

Баце пак ни изпревариха.

Голям глад и безработица е в Македония.Нищо чудно и мак да започнат да отглеждат...за "медицински" нужди

Компанията е собственост на подставено лице на Заев, вие не четете ли пресата по света???

Ами не, извини ни братле - по цял ден работим.

В случай че някой се е хванал за главата че това ще стане в България и ще даже ще е легално за ползване като в Клаифорния например...спокойно. Мафията в наркотици в България е твърде голяма да разреши това да стане, ако ганджата стане легална със сигурност ще падне цената и печалбата.

По-скоро ще се вдигне , да се легализриа не означва куцо , кьораво и сакато да отглежда и продава

Ми истинския собственик на тая фабрика е Зоран ЗАЕЕВ

Егати и Фабриката - садиш , береш , пакетираш и продаваш - Официално . Канабиса е трева която вирее в нашите земи - не иска никакви инвестиции , Майка ми е от село близо до Кюстендил - тя ми е казвала че по нейно време всеки е садил канабис и мак - Държавата е изкупувала продукцията и са правили лекарства - това е било по времето на соца .

Така е едно време през 50те в с. Зидарово Бургаско е имало 4фабрики за КОНОП правили са чували, торби Почвата край река Факийска е много плодородна и способства растежа на конопа

Индустрилаен коноп и сега можеш да отглеждаш

Няма да стигнем Румъния, но и Македония ще ни изпревари.

Тия вече немож ги стигна никой, кво кат не са "европейци".

Лоша работа, оставят половин Македония безработна. Само проституцията и оръжията ще им останат на албанците

?????

И баклавата ще им остане ако гърците им я дадат

И бат Бойко има далавера там...

Боjko e гъст с шефа на Македонското Разузнаване Сашо Миjалковки по линия контрабанда на ЦИГРАРЕТИ

Ами да им дават там по 0,00001 гр. на месец да си варят чай с него. Ако хомеопатията е наука, би трябвало да върши работа, без риск, че някой ще се друса с "лекарството".

Има достатъчно доказателства, че ганджата си има полезни свойства. Но вероятно и милион доказателства, че си ниско-образован. Македонците ни изпревариха за отрицателно време ще им скочи БВПто и ще излетят в икономиката.За разлика от наща велика държава дето един път немога да построят.

Кой да направи тук цех или друго....Цена на инвестицията 20 000лева. После на тоя да кихнеш малко, после на брат му, после такса спокоствие, после, тва било на Х зоната и за да си нямаш проблеми трябва Y. Накрая да остане нещо за теб тря да продаваш на 5х цена на която никой няма нищо да купи... и това беше като искат да отворя кафене и дребните играчи. Представиси едрите искаш да направиш завод за 5 мил трябват ти 20 за подкупи.

Евала на макетата.

И каскетът откри фабрика. Даже няколко.

Досегашните дилъри няма да смогнат да бият и режат уши.

на сульо и пульо? Нищо. Да не би да я ползват пред лекаря, който ще я изпише? Едва ли...

е , че като махнат THC-то или го оставят под 0.2% и оставят само CBD-то и така вече ти го изпишат под формата на масло, или чай, или спрей, никой няма да иска да ти я купи за нелечебни цели :)))

cheeseus

Медицинският канабис с приложение за лечението на различни видове рак задължително съдържа високи дози THC. Това е описано в медицинската литература. Разбира се, има и медицински канабис без THC, но неговото приложение е при различни заболявания.