Отцепиха част от центъра на София заради авиоснаряд (снимки)

Той ще бъде обезвреден от екип на Министерство на отбраната, съобщи столичният кмет Йорданка Фандъкова във Facebook

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Мисирката, която е писала е направила груби грешки, “Екип на МО” щял да обезврежда бомбата, не се казва дали са генерали или полковници начело с министъра? И второ, какъв е този авиоснаряд, бомбардират с бомби, не със снаряди, мисирката да бъде изгонена за некадърност, сигурно е с купена диплома...

Хамерикансхи снаряд (бомба) ....? Ах, колко мило ! Да я сложат до паметника. на американските летци в София, тези които бомбандираха София ! Все пак в София няма паметник на българските орли, защитавали небето ни, както и на поручик Списаревски , извършил първият въздушен таран срещу американска летяща-крепост.

От приятелския огън по-убав нема. Няма ли кой да я занесе в съответното приятелско посолство и да им каже “Извини се, бе” :)

Бомбата очевидно е подарък за мирните граждани на София от нашите американски приятели! Следва да бъде занесена в Атлантическия клуб и да се предаде на Монката или Крадлата за да я поставят в рамка за спомен! А преди това може Мустафата да и сложи един автограф!

снаряд - снаряди в софия не са падали през ВСВ, а само авиобомби...зетната артилерия стреля снаряди с далеч по-малки калибри и то немски по онова време...

авиоснаряд е нещо като противосамолетна мина!

Наричаме американските бомби "авиоснаряд". Евентуално ако може стадото да не разбере...

Съюзниците бомбардират София с цел да уплашат България и да я откъснат от Остта, за да помогнат на СССР. СССРфилите хулите американците за бомбите, а трябва да им правите таманета, защото са в услуга на вашата СССРска родина!

Баш на 6-май го откриха този снаряд. Какво съвпадение само, да им повярваш чак за новината. Омг

Колко си глюпаф Рене .....

Госпожо Фандъкова, защо сте без каска?

Няма такова нещо като "авиостаряд".Това което се вижда е обикновен старяд .Не съм бил артилерист ,но прилича на снаряд от Д-20.Брат ми беше старшина-школник в някаква батарея , но на 122мм гаубици.И той далече на юго-изток.Стандартна служба 24 месеца.

Какъв,,авио'' снаряд бе хора????? за да е такъв трябва да има стабилизатори.

Авиаснаряд калибър 152мм... Няма такъв цирк и смях!

Е ама сте прости не четете ли и гледате че е снаряд 152 мм? Те се изстрелват от ПВО-то по самолетите. Този не е гръмнал и е паднал обратно. Този не е американски а наш или на съюзниците. Най-вероятно Райнметал прозводство, какви маде ин УСА?

1. Ама, че ти си прост. 2. Това е най-обикновена авиобомба (английска или американска). Изгнили са и стабилизаторите и не се виждат. 3. 152 мм снаряди не се използват в зенитната артилерия, особено в българската. Експериментално в съветската през 50-те години. 4. Терминологията на журналистите и/или военните използвана в материала е под всякаква критика. 5. Разбирам, че със съюзниците имаме да изглаждаме някои проблеми от войната, но те не бива да си мислят, че сме толкова затъпели за 30 години.

Личи си, че не си бил в казарма. 152 мм зенитен снаряд?!?!?!??! Това е гаубица бе, пич.

Върнете им го в посолството. Все пак си е тяхна собственост.

Ние им построихме паметник даже поднасяме цветя на паметника им и се прекланяме от " благодарност" във ВСВ разрушиха София и убиха много не вини хора.Не бих се учудил ако и на У.Чърчил поставим паметник някоu ден пак от благодарност въпреки беше казал; "За да падне България, трябва да падне само София. Тя трябва да бъде изравнена със земята и в развалините й да се засеят картофи."

Що бе? Те ли ни обявиха война или ние им обявихме война? Ония другите ни обявиха война, окупираха, разтуриха ни държавата, от 75 години им плащаме данък и напълниха държавата със статуи на Незнайния войн гледащ лошо с Шмайзер в ръката!

Българо-съветската дружба изигра лоша шега на днешна Русия. Разни псевдо-демократи продължават да ни проглушават ушите с комунистическата пропагандна басня че България не е воювала срещу СССР и се е правила на неутрална. На първи Март, 1941 година, Българския Военно-морски флот е предаден на подчинение на Немското командуване и до Септември, 1944 година, изпълнява немските заповеди за охрана на немските конвои плаващи от Босфора до Констанца от атаките на Съветския Черноморски флот. Едновремено с това за нуждите на Вермахта, за да не плащат добавките за военнен риск на моряците ни, е мобилизиран и Гражданския ни флот, дадени са летища за ползване от Луфтвафе(затова още в първият ден на войната руснаците бомбардират немците на летището в Добрич), по Черноморието са изградени немски радионаблюдателни постове, във Варна са построени 80 десантни кораба за немците, у нас също така се ремонтират немски бойни кораби, въвежда се нарядна система за осигуряване на храна и дрехи необходими за бъдещата инвазия на немскат армия в Русия, към 1944 година немците имат 420 военни обекта у нас, като освен обслужващият ги персонал у нас са дислоцирани и два немски пехотни полка, а когато нещата се затягат на наша територия немците правят концлагери за руски военно-пленици. И тъй като официално не воюваме за успехите им при потопяването на руски военни кораби „само” 104 български моряци (35 офицери, 69 подофицери и матроси) са наградени с немски бойни ордени, включително и с Железен кръст, и медали,и тук трябва да отбележа че летците от морската авиация са наградени за това че потопяват съветски подводници извън териториалните ни води а летците-изтребители за защитата на нашите градове от англо-американските бомбардировки(така че те не са включени в споменатите 104 герои). Историята обича иронията, примерно нашия Флот, по време на Междусъюзническата война, се спасява като се крие в Севастопол, а корабът „Варна”, през Втората световна война, е потопен по пътя към Евпатория докато превозва както немски и румънски войски така и боеприпаси за воващите в Крим немци. Все неща които противоречат на изискванията на Хагската конвенция към „неутралните” държави и характеризират воюващата държава... пък иди после питай що са ни окупирали-)

Значи по твоята цървуска логика, нямаме право да се пазим от руска инвазия? Когато България се присъединява, тия са били съюзници. Това че болшевиките унищожават Българското царство е достатъчно показателно за намеренията им. Това че не ни присъеднияват териториално към СССР, както ви се е искало, дрогаре, е защото им е трябвал буфер. Много сте сладкодумни, но не всички ви се вързваме на болшевишката пропаганда.

1. Вземете снаряда 2. Намерете Пасито или някой от себеподобните му уруди 3. Заврете му го там, където слънце не изгрява и го раздрусайте здраво ........Не се притеснявайте от последствия, дупките им са толкова разхлопани, че биха обезвредили и атомен взрив.;)

авио снаряд? Що не пишете авио бомба от ВСВ га ингилизите са фи фърляли или с обеднен уранец американски? Ало ние не пасем трева!

ДДа вея и новобронките смотани! Няма авиоснаряд..... цивилни гарги недоправени!

Тва сега ,,авиобомба,, ли е или снаряд от противовъздушно оръдие?Щото ако е,, авио,, значи е подарък от Биг Брадър,ха,ха!

Пращайте Каракачанов да го обезвреди ;)

Мани, после не могат да изчистят маста от асфалта наоколо.

влиза ли в работата на кметицата ?

Това е PR! Демонстрира, че прави нещо и напомня за себе си. Звяра умира лека полека, все пак.

Ами България не беше с Русия ,Англия и Франция, защото само Германия ни обеща Обединена България!!! Айде НЕ ИЗОПАЧАВАЙТЕ ИСТИНАТА! Добре че и бързо впоследствие обявяваме война на Германия , та дори и си запазваме Южна Добруджа !

Сталин също като Хитлер предлага на България Солун срещу сътрудничество, но ние избираме немската оферта.

Това е донякъде вярно за ПСВ. За ВСВ е пълна глупост. Просто царя го е било страх комунистите да не му вземат короната.

Крава изглежда по добре от тази цаца финдакова

Като подарък от "братския" американски народ предлагам лично Соломон Паси и Ленчето с кремчето, че не си спомням как и беше фамилията, да го занесат в американското посолство. Защо се застрашава живота на на български военни за унищожаване на последиците от американски бобандировки. Като въпросните личности, толкова искат да са приятели с америка, нека ходят да ринат и лайната и.

Абе я да попитам.Таа бомба руска ли е?

не е! съветска е!

Като я огледах внимателно видях надписа: Return to USA Най-добре е да им я върнем.

Е, айде сега и вие, едно "бомбе" 50кг. и оревахте орталъка! Миналата година Във Франкфурт откриха подобна в реката, ама 500кг. и германците е смеят да шукат! Това е само едно леко намигане-кой хвърля бомбите в тоя свят! Нашата да я завлекат да я поставят пред паметника на американските летци! Така де, да знаят идните поколения за какво сме построили тоя паметник, и аджеба, какво са ни хвърляли тия хора! То добре че грузинеца се е застъпил за нас 1944г, че ония са щели да ни разсипят! Фоджа и Бриндизи са на един час път по въздуха, а оня дебелак Пурата Чърчил е искал софийското поле да го садят картофи!

Трябва да го върнат на Мустафата. Така де, отдето дошло, там и отишло ! Може и да го взривят в посолството за демонстрация на братската дружба м/у България и САЩ.

Какво е това земноводно - авиаснаряд?

Това снарядче е американска собственност, веднага да им го закараме в посолството да си им го върнем като всеки съвестен гражданин!

Как така "закараме"? Качваме го на самолет и го пускаме от 500 метра височина.

заради тях и няколко атлантически лумпена нямаме читав самолет,само няколко на картинки от дъвки турбо

Я бързо един паметник нерукотворный да го издигнем на това място в знак на благодарност за избитите стотици граждани на столицата! Мамицата ви продажна!

подаръците от краварите и наглите които и до ден днешен ни таковат родината

Не може да бъде - фандъкова на работа?

Че имаме паметник на американските летци които са бомбардирали мирни цели и убили стотици в София, а хиляди са останали без дом. Да ходят да поднасят венци на паметника нашите бизпометни и продажни политици.

Вероятно сега всички седесари и англо-американски подлоги изпитват неистови оргазми при откриването на "подаръците" от господарите им. И се готвят за похода срещу Русия.

Да, дори се носи слух, че помиярът Паси е родил без мъки цяла гаубица, мамицата им башибозушка!

Подарък от братска Америка, сринала София и избила хиляди невинни

Българските деца - най-големия враг на американската окупация. Как не са се сетили да използват НАПАЛМ? В брадска Сърбия, черпиха поколения цивилни с обеднен уран.

"Братска" сърбия през 1921г прибра 2000кв.км. българска земя без война-Приот, Димитровград и околностите.....Хвала на такива "братя".....

на каква дълбочина е намерен снаряда? кога е предишния ремонт там? по документи на каква дълбочина се е копало? нещата от предния ремонт както са по документи, откриват ли се сега - пластове, материали и прочее?

Американски подаръци за българските деца.

Каскета не докладва ли , че ,,Баширов го е заровил '' ?