Откриха Африканска чума по свинете в стопанство в Пловдивско

На този етап не се налага умъртвявяне на всички прасета в 3 километровата предпазна зона - обясниха от БАБХ

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Aha,понеже свинското поевтиня малко на фона на миналата зима.Сега е техен ред,после телетата,после пилетата.Знаят да правят бизнес.

"Той каза още, че живи животни няма да бъдат евтаназирани." Моля??? До сега при всеки случай мигновено издаваха предписание за пълно умъртвяване на всички прасета! А сега изведнъж ама защото са в лично стопанство, а не във ферма не е проблем. Нищо че се изредиха доста специалисти според които единственият начин за правилно отглеждане на прасета е във ферма. Нищо че след това и някой ферми си заминаха. За този случай явно прасето е на прекалено важен човек, че правилата да важат за него като при другите. Но въпреки това все още не е даден отговор как така прасетата се заразяват с тази чума след като не са животни които да пускаш на паша, че да имат допир със заразени видове.

Откриха Африканска чума по свинете в стопанство в Пловдивско Ами тогава Тошко Африкански трябва да бъде сложен под карантина, или даму теглят "ножа".

Кой ви плаща да унищожавате свиневъдството в България ?!

Нали преди 2-3 години твърдяха, че африканската чума е измислица на ГЕРБ. Сега как съществува?

Някоя бърза mRNA ваксинка да забъркаме, м? Те свините тря'а да са по-лесни, нали? Или да ги изколим за по-хуманно, всичките?

Айде пак се почна с измамите.. Пак ще изколят животните и бягайте да купувате месо от магазина.. Стара практика. Правят го всяка година. Измислят някаква несъществуваща болест, и българина пак с празни ръце.. Интересно тази " Африканска чума" съвсем я нямаше в 70те и 80те години на миналия век. И после я измислиха. Честито

Малоумник

ГЕБР, нали? А?...