Коментари - Изненадващо Горанов обяви дефицит доста под 3% | Днес.dir.bg

Изненадващо Горанов обяви дефицит доста под 3%

Дефицитът по консолидираната фискална програма за тази година ще бъде в рамките на 2,5 - 2,6%, а не заложените 3.3%.

Обратно в новината

Коментари - Изненадващо Горанов обяви дефицит доста под 3% | Днес.dir.bg

Коментари

"Неочаквано добра новинка......."

Изненадваща наглост! Ще бъдем на загуба не 3, а 2,3%! Значи пак ще трупаме дългове на гърба на народа, но нкой няма да пипне монополите и хранилките за политици като НЕК, БЕХ и цялата кохорта ВЕИ-та! ами напипайте ги тях малко, после минете през офф шорките, па прегледайте балансите на всички АД-та дето бичат акции на борсата и са в бизнеса. Баааси 2,3% и да си мислим, че излиза на печалба едва ли не! Това си е чиста дефлация и следващата година.

Не му излязла бюджетната прогноза, включил в държавния бюджет приходи, които не са от данъци и/или не му се полагат, а после с хвали. Същата стакмистика като на Дянков. А да видим сега Радан Кънев като е опозиция, какво ще каже.

Bнимание хора,горанов манипулира!!! 3ашто герб и боико борисов разкараха Pенета инджова от нси? явно заради стастмистиката по модела на гарцiя.

не съм чел статията, няма и за какво. така нареченият финансов министър е възпитаник на една академия в Свищов, чийто ректор стана скандално известен наскоро с безбройните си присвоени благини. а министърчето е тъпо като галош, то така и изглежда, като галош на селски крак

Всичко цъфти и прецъфтява в България!!!Дефицитът ще е 2,5% и всички българи ще са щастливи и богати!!!

Докато има овце за стрижене, ще има и ......

Сидерастчетата и онзи дежурния пенсионер са се скъсали да коментират колко било зле да си намалим дефицитът. смешни сте - като резултатите ви на изборите, даже по-смешни от бушонирания волен и пияния миков

Горанов,през януари или през февруари ще се вдига ДДС-то ?

Пишете пишете ВОЙНА ви чака байни кървава война Веднага след празниците ще се заформя нещо .Само се опитвам да си спомня историята как започва Първата Световна .Събитията от тогава са идентични със сегашнитеЯжте и пийте като за последно на тия празници щото думкане ще има това е вън от съмнение.Доган се появява не случайно той е информиран.

МУТРО-КОМУНЯГИТЕ ХВЪРЛЯТ ПРАХ В ОЧИТЕ НА НАРОДА ПРЕДКОЛЕДНО!!! ЗА ДА НЕ ЯДАТ БОЙ, СЛЕД, КОЛЕДНО!!! ОСТАВКА, ДОЛНИ КОМУНЯГИ!!!!!!!!! ДОЛУ ГЕРБ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

И не се отпускайте,догодина , нов ЗАЕМ ,трябва да покриваме военни разходи ,на НАТО ,уШ за ОТБРАНА.

УШ да

И аз обявявам, че от утре съм негър, ама колко ще ми повярват?

Не, ама ако си кажеш за мъжа ти Жори всички ще ти повярват

Егати смешниците,... СТЪКМИХА,СТЪКМИСТИКАТА. КАКВО Е ОБЩОТО ,МЕЖДУ БЪЛГАРИЯ И МАРС? --И НА ДВЕТЕ МЕСТА ИМА ВОДА ,НО НЯМА ЖИВОТ....

В момента се толерират и разпространяват откровени лъжи както за дефицита, така и за валутните резерви на страната. От няколко години дефицитът се намалява изкуствено със заем, което не се отчита правилно от статистиката, същото и валутните резерви, включват се условни вземания от ЕС за няколко милиарда все едно, че вече са в хазната. Да, ама не. Айде второ място, не се лъжем така лесно. Положението никак не е розово. Крепим се на благоволението на Европа и страха им, че каскада от "гръцки" кризи ще потопи цялата Евроикономика. Тя не че вече не е глътнала яко вода, ама нейсе...

Май забрави, че не сме в еврозоната

Само в България като ти кажат, че вече живееш по-добре, значи, че пак успешно са те прецакали...

Кой и защо ви плати та толкова бързо свалихте дефицита при невъобразимо големите ви външни заеми?!

Лъжи. Назначават се от чужди правителства ,като критерия е без значение колко са тъпи или продажно-крадливи ,трябва само покорно да слугуват на техните господари . Не е случайно , че вече официално от ЕС ни казват , че беднотията ни идва от управляващите и причините са кражби и слугинаж.

Хаха, откраднахме си 3 милиарда и ги писахме на сметката на народа като вьншен дьлг.Сега малко статистика да си оправим имиджа, а на умиращите от глад им пожелаваме Весела Коледа!

Аман от турски морафети!

В "научните" подходи за реклама и масова психоза се забелязва засилване на един от похватите известен много отдавна и прилаган с различен успех (неуспех) във времето: УПОРИТО, НАГЛО И БЕЗСРАМНО СЕ ОБЯСНЯВА НА БЪЛГАРИНА, ЧЕ Е МНОГО ДОБРЕ, ЧЕ Е ЕВРОПЕЕЦ, ЧЕ ЖИВЕЕ ПО-ДОБРЕ ОТ ВСЯКОГА... ..., РАСТЕЖ, РЪСТ, УСТОЙЧИВОСТ, КРЕДИТНИ ЛИНИИ, ФОНДОВЕ, ФИНАНСОВИ ИНСТРУМЕНТИ, МАГИСТРАЛИ, ПОРШЕТА СЪС ЗАСМУКВАЩИ ЦИЛИНДРИ, РИФОРМИ, НЕ НА СТРАХА ..... ..... А В СЪЩОТО ВРЕМЕ МИЗЕРИЯТА, СТРЕСА, ПРЕСТЪПНОСТТА, ЗДРАВЕТО, ОБРАЗОВАНИЕТО СЕ РАЗЛАГАТ И СА ПО-ЗЛЕ ОТ НЕЗПОМНЕНИЕ ВРЕМЕНА. ЦЕНТРАЛИЗИРАНЕТО НА ЦЯЛАТА ИКОНИМИЧЕСКА ДЕЙНОСТ В 20-30 ФИРМИ КОНТРОЛИРАНИ НА 100 % ОТ ГЕРП И БАНКЯНСКИЯ ПОЖАРНИКАР И МУТРА СА ФАКТ, КОЙТО ДОРАЗОРЯВА И МАЛКОТО ОСТАНАЛ ЧАСТЕН БИЗНЕС. КАКТО Е КАЗАЛ РАДОЙ РАЛИН - АНАНАС, АНАНАС, АНАНАС - ПРАЗ !

Украйна, която е в колапс тегли 17,5 милиарда долара заем от МВФ, а ние дето "сме чудо невиждано на Балканите" също толкова! И сега по-интересното според мен! Абе нещо много започнаха да си изтеглят оръжията от Турция - САЩ, Германия, май се задава война...

И аз съм проЗд и Гранов е проЗд, за това си вярваме. А дефицитът е много по голям, просто изядени пари от администрацията и "нашите" фирми, но сполучливо "попълнен" от нарастването на дълга.

Браво! Догодина теглете 25 милиарда евро заем!

Според мен доста сполучливо са работи по задачата БГ да стане 4 млн жители,след което за година ще нарасне до 8-9 млн жители на "базата" на новодошлите бежанци,които ще оживят запустелите села,паланки и градове.Натрупваните сега дългове ще ни бъдат опростени, ако направим този жест.Това ще е решението на ЕС.

Горанката през годината поискал увеличение на дефицита от 2,8% на 3,3%, но сега отчита 2,6%, значи с геройски усилия е намалил цели 0,7%! И в МФ ще има съответните премии за тази работа!Какви са тъпанари!Ами да беше поискал дефицита да стане 4.5% вместо 3,3% и сега щеше да отчете "успех" от цели 1,9%!!! Тези съвсем сериозно вярват, че ние всички сме идиоти!

Не, не вярват че някой ще им повярва, просто правят гимнастика с числата. А Сметната палата спи, вместо да им разкрие кирливите ризи мълчи и чака Началника да се произнесе.

нека да миэерува гладува българския народ,вие се хвалете че дефицита ви е 2 %

Пак сме на загуба (дефицит) , но на по-малка загуба, която автоматично се превръща в печалба! За което следва да получим медал!

Абракадабра! Фокус-мокус и готово! Факир е той!

"справяне с кризата в КТБ със заем"?! То, наистина много акъл се искаше да изтеглиш заем, за да платиш на вложителите?За кредитополучателите, които си останаха на кяр никой не говори...!

Няма нищо изненадващо в това което г-н Горанов е обявил. Това са ВИДИМИТЕ РЕЗУЛТАТИ от управлението на ГЕРБ за 2015 г. Видими са 16 млрд.лв. кредити с които ГЕРБ задръсти държавата занапред. Видимо е гласуването на още 5,6 млрд.лв. нова кредити за следващата година. До този момент държавата има само 24 млрд. евро задължения, които са повече от половината от БВП. Което нищо не означава, тъй като според г-н Горанов т.г. имаме ръст на БВП с 3 %. Този ръст ни прави веднага новия икономически тигър на Европа. Много се радвам. Има и много други видими резултати от управлението на ГЕРБ, които са гарантирани пак от ГЕРБ: Ние сме на 182-ро място по доходи от глава на населението от 224 държави в света. Първенци сме по най ниските пенсии в света. Само у нас има пенсия от 113 лв. ( 57 евро), а масовата е 80 евро. Най харесвам обаче едни други ВИДИМИ РЕЗУЛТАТИ: Вчера министър Павлова откри двореца "Евксиноград", който е построен през 1885 г. През 2012 г. г-н Борисов откри "Кръстата казарма" във Видин, която е построена от турците през 1801 г. , служила е като конак. На 29 декември т.г. г-н Борисов и г-жа Павлова ще открият и Храм - паметника " Александър Невски" в София. Още в началото на следващата година е планирано да бъде открит и Мадарския коннник, където ще присъства и проф.д-р Божидар Димитров. Да не говорим за газовите хъбове на г-н Борисов, които вече са под и над път. Какво тук значи някакъв си "Южен поток" ? За още 28 000 българи които напуснаха дсържавата само през тази година. За родените с по малко от 2008 г.- 20 000 деца. За това, че хората над 50 годишна възраст купуват само дрехи втора употреба и ходят с войнишки клинове от времето на Т.Ж. За това, че лекуваме тежко болните с пари събрани с SMS-и..... Но всичко това е гарантирано от ГЕРБ.

Къде намери 224 държави в света?

Ето ги и лъжите, за които сравнително лесно успях да намеря опровержение: GDP на България ни поставя на около 70то място в света по доход; 16млрд. не са теглени; средната пенсия е 317лв, минималната е 157лв. Както и да го въртите и сучете, поне финансова дисциплина си спазва това правителство. Други пробойни може и да има, но на бялото черно като кажете, не може да очаквате всички да ви повярват.

"Изненадващо Горанов обяви дефицит доста под 3%" Това е един изненадващо елегантен начин да ни кажат че въпреки заемите пак сме на минус.

Туй недоразумение на свищовската икономическа мисъл миряса ли откъде факта, че другите му съкурсници са станали веке милиардери, а той е само малък милионер?!?! Боку, толко ли немаш персонал, та търпиш това цацароглаво недоразумение. Ама що ли и аз питам...?!?

"Горанов обеща през април да промотира система за електронно възлагане на обществени поръчки". Къв април бе, Горанов!? Я искарате февруари, я не.

"важна тема за МФ е създаването на Фонда на фондовете". Тоя дето ще контролира всички фондове, а МВФ него. Хитро, а? Тотален контрол на БГ икономиката. Ай гъкнете, стягаме въжето. От тук нататък имате право само да вземате дългове, като гърците, до пълен срив. Горанов да съблюдава чинно за това. Добре ще бъде възнаграден.

Този хлапак да не се дуе, да не си прописва заслуги във финансите, защото взе 16 милиарда заем, преди това още 4, с чужда пита помен прави, а заемите ще връщат няколко поколения. Плямпоти свищовски лакърдий, далече от истината.

Типичен боклук в типично време. Един от многото.

А помни ли някой, че със възкачването на Борисов след Станишев, бензина от 1,70 скочи на 2.50 лв?

при Другаря Станишев всичко беше хубаво и розово.

И как ни работеха руснаците

Пък сега пак ще намалят газта, че нашите мурзилки толкова много газ п.икаят че внос ни не трябва !

Не че нещо, ама във Варна и бензин , и дизел са под 1.80 . Но за това на никой журналист не му отърва да пише

ликуи народе

Кой ще арестува предателя Лютви Местан или ще го изпратим в Турция с почести и маанета. Срамно господа гербери

С един нов заем под 0 %. Треторазрядник с къща от 2 милиона. Свищовският корифей. Реформите в силовите структури ?

Лидерът на ДПС Лютви Местан и жена му Ширин от вчера са се скрили в турското посолство в София, съобщава сензационно ПИК. Странната маневра се случва след смразяващата реч на Ахмед Доган, който посече амбициите на Местан за поставянето на ДПС под коннтрола на Анкара и Ердоган. Турският посланик Сюлейман Гьокче е топлата връзка на Местан с президента на Турция Реджеп Ердоган. ПИК съобщава още, че Местан е пренесъл и почти целия си багаж в чуждата амбасарда. В същото време консулът на Турция в Пловдив Алпер Акташ събира големите областни структури на ДПС в посолството в София, за да ги навива да работят срещу Доган и да осъществят подмяна на партията му. Това е недопустима намеса на турското правителство във вътрешната политика на суверенна България! Очаква се до няколко часа Сокола да вземе главата на Местан, прогнозира ПИК. ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ ПО ГОРЕЩАТА ТЕМА

Еее, какво толкова! Пеевски прави преврат в ДПС.

gangnam style

Е нищо,но нали това ми е работата:0) Майтапя се Красива Лейке,Весели Празници на всички,Бъдете всизките живи и здрави,и най вече честни и не продали се за пари.

Тежко и горко на този,който черпи информация от ПИК,Блиц,Уикенд и Галерия.

.сега остава и Алфа да кажете, че не е надежден източник?

много противни хора живеят в тази държавичка, всичките бивши комунисти с помити от материализма мозаци и посрани от перестроика задници, бивши и настоящи ченгета и доносници все хрантутници, реститутки и всякакъв вид мазни угоднически проститутки продали отдавна съсвеста си, псевдоинтелектуалци тип Слави и чалгарите, новобогаташи с осми клас образование, мутрите, требва да ги храниш и да ги търпиш за 400 кинта заплата по добре турско да стане

дааа..... и ще стане ...мамка му

Забелязвам че 90% от коментиралите тук си нямат хал хабер от икономика!

включително и ти

Ей, тоя Владиславчо голЕм факир, бе! Голяма заслуга-овладял ситуацията с КТБ!!! И как я овладя ? С кредит от 16 млрд евро за чужда сметка, 3 млрд лв за погасяване депозитите на вложителите по закон /и не само/ и нито лев от крадците. Останалите кинти за следващи фалити. Т.Е, както казва един от ония, дето им закриха предаването и се изказва иронично за президента-хубавото тепърва предстои!

Евро и лев са две съвсем различни валути в отношение 2:1. Та става въпрос за 8 милиарда евро или 16 милиарда лева и то не са взети. Взета е само част от 8 милиарда лева. Останалите 8 милиарда ще се взимат в бъдеще време. От взетите 8 милиарда част е за погасяване на депозитите.

ИКОНОМИИ.. След кат подарихме ЕДИН МИЛИАРД за магистрали НА ПРАСЧО И ЗЛАТЕВ.. АМА И ОЩЕ СМЕ ИМ ПРИГОТВИЛИ ЗА ПОДАРЪК! Едни 4,5 километра от СТРУМА ЗА ЦЕЛИ 128 МЛН ЕВРО сме им приготвили.. (Норвегия построява най-дългия в света тунел под морето - 24,5 клм за 139 млн. евро).

Два бързи факта: 1. Азис е най-търсения българин според Гугъл 2. Опорната ви точка за цената на този тунел е писана над 50 пъти само в този форум ..за Азис не вярвате, нали?

Kредитната спирала стил и практика в управлението на боико1 и боико2.браво горанов!!! Bсичко преизпалнено ,а пари няма.боико- герб, след като смени до второ ниво всички начлници в мвр,окупира правораздавателната система,осигури си медиите на делян пеевcки се нахварли срешту инакомислештите жуналисти по болшевишки,каде со кротце ,каде с рекет и власта изцяло е в рацете му.боико се преврна в класически авторитарен бос от типа на папа док и нуриега.

Коалиция БОСТАН ,или кой работи срещу България. Кой покани Давутоглу в най-неподходящия момент и защо. Все още лидерът на ДПС Лютви Местан се укрива в турското посолство заедно със семейството и голяма част от вещите си, както съобщиха вече медиите . Oт няколко дни той не вдига телефона си и не връща обажданията. Местан е в доверителни лични отношения с турския посланик Сюлейман Гьокче. Връзката между него и все още лидера на ДПС се осигурявала посредством най-довереното лице на Гьокче - шофьора на посланика. Местан е прихванат да влиза в амбасадата на южната ни съседка и преди речта му от парламентарната трибуна по повод на сваления от Турция руски бомбардировач Су-24 .Според отлично информираните ни източници, декларацията, прочетена от Местан в пленарната зала, с която не са били запознати депутатите от ДПС, е била получена именно от турското посолство.

Вай, вай, ква става тя, бе, Местан ефенди ?

Коментари - Изненадващо Горанов обяви дефицит доста под 3% | Днес.dir.bg

Изненадващо Горанов обяви дефицит доста под 3%

Дефицитът по консолидираната фискална програма за тази година ще бъде в рамките на 2,5 - 2,6%, а не заложените 3.3%.

Обратно в новината

Коментари - Изненадващо Горанов обяви дефицит доста под 3% | Днес.dir.bg

Коментари

"Неочаквано добра новинка......."

Изненадваща наглост! Ще бъдем на загуба не 3, а 2,3%! Значи пак ще трупаме дългове на гърба на народа, но нкой няма да пипне монополите и хранилките за политици като НЕК, БЕХ и цялата кохорта ВЕИ-та! ами напипайте ги тях малко, после минете през офф шорките, па прегледайте балансите на всички АД-та дето бичат акции на борсата и са в бизнеса. Баааси 2,3% и да си мислим, че излиза на печалба едва ли не! Това си е чиста дефлация и следващата година.

Не му излязла бюджетната прогноза, включил в държавния бюджет приходи, които не са от данъци и/или не му се полагат, а после с хвали. Същата стакмистика като на Дянков. А да видим сега Радан Кънев като е опозиция, какво ще каже.

Bнимание хора,горанов манипулира!!! 3ашто герб и боико борисов разкараха Pенета инджова от нси? явно заради стастмистиката по модела на гарцiя.

не съм чел статията, няма и за какво. така нареченият финансов министър е възпитаник на една академия в Свищов, чийто ректор стана скандално известен наскоро с безбройните си присвоени благини. а министърчето е тъпо като галош, то така и изглежда, като галош на селски крак

Всичко цъфти и прецъфтява в България!!!Дефицитът ще е 2,5% и всички българи ще са щастливи и богати!!!

Докато има овце за стрижене, ще има и ......

Сидерастчетата и онзи дежурния пенсионер са се скъсали да коментират колко било зле да си намалим дефицитът. смешни сте - като резултатите ви на изборите, даже по-смешни от бушонирания волен и пияния миков

Горанов,през януари или през февруари ще се вдига ДДС-то ?

Пишете пишете ВОЙНА ви чака байни кървава война Веднага след празниците ще се заформя нещо .Само се опитвам да си спомня историята как започва Първата Световна .Събитията от тогава са идентични със сегашнитеЯжте и пийте като за последно на тия празници щото думкане ще има това е вън от съмнение.Доган се появява не случайно той е информиран.

МУТРО-КОМУНЯГИТЕ ХВЪРЛЯТ ПРАХ В ОЧИТЕ НА НАРОДА ПРЕДКОЛЕДНО!!! ЗА ДА НЕ ЯДАТ БОЙ, СЛЕД, КОЛЕДНО!!! ОСТАВКА, ДОЛНИ КОМУНЯГИ!!!!!!!!! ДОЛУ ГЕРБ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

И не се отпускайте,догодина , нов ЗАЕМ ,трябва да покриваме военни разходи ,на НАТО ,уШ за ОТБРАНА.

УШ да

И аз обявявам, че от утре съм негър, ама колко ще ми повярват?

Не, ама ако си кажеш за мъжа ти Жори всички ще ти повярват

Егати смешниците,... СТЪКМИХА,СТЪКМИСТИКАТА. КАКВО Е ОБЩОТО ,МЕЖДУ БЪЛГАРИЯ И МАРС? --И НА ДВЕТЕ МЕСТА ИМА ВОДА ,НО НЯМА ЖИВОТ....

В момента се толерират и разпространяват откровени лъжи както за дефицита, така и за валутните резерви на страната. От няколко години дефицитът се намалява изкуствено със заем, което не се отчита правилно от статистиката, същото и валутните резерви, включват се условни вземания от ЕС за няколко милиарда все едно, че вече са в хазната. Да, ама не. Айде второ място, не се лъжем така лесно. Положението никак не е розово. Крепим се на благоволението на Европа и страха им, че каскада от "гръцки" кризи ще потопи цялата Евроикономика. Тя не че вече не е глътнала яко вода, ама нейсе...

Май забрави, че не сме в еврозоната

Само в България като ти кажат, че вече живееш по-добре, значи, че пак успешно са те прецакали...

Кой и защо ви плати та толкова бързо свалихте дефицита при невъобразимо големите ви външни заеми?!

Лъжи. Назначават се от чужди правителства ,като критерия е без значение колко са тъпи или продажно-крадливи ,трябва само покорно да слугуват на техните господари . Не е случайно , че вече официално от ЕС ни казват , че беднотията ни идва от управляващите и причините са кражби и слугинаж.

Хаха, откраднахме си 3 милиарда и ги писахме на сметката на народа като вьншен дьлг.Сега малко статистика да си оправим имиджа, а на умиращите от глад им пожелаваме Весела Коледа!

Аман от турски морафети!

В "научните" подходи за реклама и масова психоза се забелязва засилване на един от похватите известен много отдавна и прилаган с различен успех (неуспех) във времето: УПОРИТО, НАГЛО И БЕЗСРАМНО СЕ ОБЯСНЯВА НА БЪЛГАРИНА, ЧЕ Е МНОГО ДОБРЕ, ЧЕ Е ЕВРОПЕЕЦ, ЧЕ ЖИВЕЕ ПО-ДОБРЕ ОТ ВСЯКОГА... ..., РАСТЕЖ, РЪСТ, УСТОЙЧИВОСТ, КРЕДИТНИ ЛИНИИ, ФОНДОВЕ, ФИНАНСОВИ ИНСТРУМЕНТИ, МАГИСТРАЛИ, ПОРШЕТА СЪС ЗАСМУКВАЩИ ЦИЛИНДРИ, РИФОРМИ, НЕ НА СТРАХА ..... ..... А В СЪЩОТО ВРЕМЕ МИЗЕРИЯТА, СТРЕСА, ПРЕСТЪПНОСТТА, ЗДРАВЕТО, ОБРАЗОВАНИЕТО СЕ РАЗЛАГАТ И СА ПО-ЗЛЕ ОТ НЕЗПОМНЕНИЕ ВРЕМЕНА. ЦЕНТРАЛИЗИРАНЕТО НА ЦЯЛАТА ИКОНИМИЧЕСКА ДЕЙНОСТ В 20-30 ФИРМИ КОНТРОЛИРАНИ НА 100 % ОТ ГЕРП И БАНКЯНСКИЯ ПОЖАРНИКАР И МУТРА СА ФАКТ, КОЙТО ДОРАЗОРЯВА И МАЛКОТО ОСТАНАЛ ЧАСТЕН БИЗНЕС. КАКТО Е КАЗАЛ РАДОЙ РАЛИН - АНАНАС, АНАНАС, АНАНАС - ПРАЗ !

Украйна, която е в колапс тегли 17,5 милиарда долара заем от МВФ, а ние дето "сме чудо невиждано на Балканите" също толкова! И сега по-интересното според мен! Абе нещо много започнаха да си изтеглят оръжията от Турция - САЩ, Германия, май се задава война...

И аз съм проЗд и Гранов е проЗд, за това си вярваме. А дефицитът е много по голям, просто изядени пари от администрацията и "нашите" фирми, но сполучливо "попълнен" от нарастването на дълга.

Браво! Догодина теглете 25 милиарда евро заем!

Според мен доста сполучливо са работи по задачата БГ да стане 4 млн жители,след което за година ще нарасне до 8-9 млн жители на "базата" на новодошлите бежанци,които ще оживят запустелите села,паланки и градове.Натрупваните сега дългове ще ни бъдат опростени, ако направим този жест.Това ще е решението на ЕС.

Горанката през годината поискал увеличение на дефицита от 2,8% на 3,3%, но сега отчита 2,6%, значи с геройски усилия е намалил цели 0,7%! И в МФ ще има съответните премии за тази работа!Какви са тъпанари!Ами да беше поискал дефицита да стане 4.5% вместо 3,3% и сега щеше да отчете "успех" от цели 1,9%!!! Тези съвсем сериозно вярват, че ние всички сме идиоти!

Не, не вярват че някой ще им повярва, просто правят гимнастика с числата. А Сметната палата спи, вместо да им разкрие кирливите ризи мълчи и чака Началника да се произнесе.

нека да миэерува гладува българския народ,вие се хвалете че дефицита ви е 2 %

Пак сме на загуба (дефицит) , но на по-малка загуба, която автоматично се превръща в печалба! За което следва да получим медал!

Абракадабра! Фокус-мокус и готово! Факир е той!

"справяне с кризата в КТБ със заем"?! То, наистина много акъл се искаше да изтеглиш заем, за да платиш на вложителите?За кредитополучателите, които си останаха на кяр никой не говори...!

Няма нищо изненадващо в това което г-н Горанов е обявил. Това са ВИДИМИТЕ РЕЗУЛТАТИ от управлението на ГЕРБ за 2015 г. Видими са 16 млрд.лв. кредити с които ГЕРБ задръсти държавата занапред. Видимо е гласуването на още 5,6 млрд.лв. нова кредити за следващата година. До този момент държавата има само 24 млрд. евро задължения, които са повече от половината от БВП. Което нищо не означава, тъй като според г-н Горанов т.г. имаме ръст на БВП с 3 %. Този ръст ни прави веднага новия икономически тигър на Европа. Много се радвам. Има и много други видими резултати от управлението на ГЕРБ, които са гарантирани пак от ГЕРБ: Ние сме на 182-ро място по доходи от глава на населението от 224 държави в света. Първенци сме по най ниските пенсии в света. Само у нас има пенсия от 113 лв. ( 57 евро), а масовата е 80 евро. Най харесвам обаче едни други ВИДИМИ РЕЗУЛТАТИ: Вчера министър Павлова откри двореца "Евксиноград", който е построен през 1885 г. През 2012 г. г-н Борисов откри "Кръстата казарма" във Видин, която е построена от турците през 1801 г. , служила е като конак. На 29 декември т.г. г-н Борисов и г-жа Павлова ще открият и Храм - паметника " Александър Невски" в София. Още в началото на следващата година е планирано да бъде открит и Мадарския коннник, където ще присъства и проф.д-р Божидар Димитров. Да не говорим за газовите хъбове на г-н Борисов, които вече са под и над път. Какво тук значи някакъв си "Южен поток" ? За още 28 000 българи които напуснаха дсържавата само през тази година. За родените с по малко от 2008 г.- 20 000 деца. За това, че хората над 50 годишна възраст купуват само дрехи втора употреба и ходят с войнишки клинове от времето на Т.Ж. За това, че лекуваме тежко болните с пари събрани с SMS-и..... Но всичко това е гарантирано от ГЕРБ.

Къде намери 224 държави в света?

Ето ги и лъжите, за които сравнително лесно успях да намеря опровержение: GDP на България ни поставя на около 70то място в света по доход; 16млрд. не са теглени; средната пенсия е 317лв, минималната е 157лв. Както и да го въртите и сучете, поне финансова дисциплина си спазва това правителство. Други пробойни може и да има, но на бялото черно като кажете, не може да очаквате всички да ви повярват.

"Изненадващо Горанов обяви дефицит доста под 3%" Това е един изненадващо елегантен начин да ни кажат че въпреки заемите пак сме на минус.

Туй недоразумение на свищовската икономическа мисъл миряса ли откъде факта, че другите му съкурсници са станали веке милиардери, а той е само малък милионер?!?! Боку, толко ли немаш персонал, та търпиш това цацароглаво недоразумение. Ама що ли и аз питам...?!?

"Горанов обеща през април да промотира система за електронно възлагане на обществени поръчки". Къв април бе, Горанов!? Я искарате февруари, я не.

"важна тема за МФ е създаването на Фонда на фондовете". Тоя дето ще контролира всички фондове, а МВФ него. Хитро, а? Тотален контрол на БГ икономиката. Ай гъкнете, стягаме въжето. От тук нататък имате право само да вземате дългове, като гърците, до пълен срив. Горанов да съблюдава чинно за това. Добре ще бъде възнаграден.

Този хлапак да не се дуе, да не си прописва заслуги във финансите, защото взе 16 милиарда заем, преди това още 4, с чужда пита помен прави, а заемите ще връщат няколко поколения. Плямпоти свищовски лакърдий, далече от истината.

Типичен боклук в типично време. Един от многото.

А помни ли някой, че със възкачването на Борисов след Станишев, бензина от 1,70 скочи на 2.50 лв?

при Другаря Станишев всичко беше хубаво и розово.

И как ни работеха руснаците

Пък сега пак ще намалят газта, че нашите мурзилки толкова много газ п.икаят че внос ни не трябва !

Не че нещо, ама във Варна и бензин , и дизел са под 1.80 . Но за това на никой журналист не му отърва да пише

ликуи народе

Кой ще арестува предателя Лютви Местан или ще го изпратим в Турция с почести и маанета. Срамно господа гербери

С един нов заем под 0 %. Треторазрядник с къща от 2 милиона. Свищовският корифей. Реформите в силовите структури ?

Лидерът на ДПС Лютви Местан и жена му Ширин от вчера са се скрили в турското посолство в София, съобщава сензационно ПИК. Странната маневра се случва след смразяващата реч на Ахмед Доган, който посече амбициите на Местан за поставянето на ДПС под коннтрола на Анкара и Ердоган. Турският посланик Сюлейман Гьокче е топлата връзка на Местан с президента на Турция Реджеп Ердоган. ПИК съобщава още, че Местан е пренесъл и почти целия си багаж в чуждата амбасарда. В същото време консулът на Турция в Пловдив Алпер Акташ събира големите областни структури на ДПС в посолството в София, за да ги навива да работят срещу Доган и да осъществят подмяна на партията му. Това е недопустима намеса на турското правителство във вътрешната политика на суверенна България! Очаква се до няколко часа Сокола да вземе главата на Местан, прогнозира ПИК. ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ ПО ГОРЕЩАТА ТЕМА

Еее, какво толкова! Пеевски прави преврат в ДПС.

gangnam style

Е нищо,но нали това ми е работата:0) Майтапя се Красива Лейке,Весели Празници на всички,Бъдете всизките живи и здрави,и най вече честни и не продали се за пари.

Тежко и горко на този,който черпи информация от ПИК,Блиц,Уикенд и Галерия.

.сега остава и Алфа да кажете, че не е надежден източник?

много противни хора живеят в тази държавичка, всичките бивши комунисти с помити от материализма мозаци и посрани от перестроика задници, бивши и настоящи ченгета и доносници все хрантутници, реститутки и всякакъв вид мазни угоднически проститутки продали отдавна съсвеста си, псевдоинтелектуалци тип Слави и чалгарите, новобогаташи с осми клас образование, мутрите, требва да ги храниш и да ги търпиш за 400 кинта заплата по добре турско да стане

дааа..... и ще стане ...мамка му

Забелязвам че 90% от коментиралите тук си нямат хал хабер от икономика!

включително и ти

Ей, тоя Владиславчо голЕм факир, бе! Голяма заслуга-овладял ситуацията с КТБ!!! И как я овладя ? С кредит от 16 млрд евро за чужда сметка, 3 млрд лв за погасяване депозитите на вложителите по закон /и не само/ и нито лев от крадците. Останалите кинти за следващи фалити. Т.Е, както казва един от ония, дето им закриха предаването и се изказва иронично за президента-хубавото тепърва предстои!

Евро и лев са две съвсем различни валути в отношение 2:1. Та става въпрос за 8 милиарда евро или 16 милиарда лева и то не са взети. Взета е само част от 8 милиарда лева. Останалите 8 милиарда ще се взимат в бъдеще време. От взетите 8 милиарда част е за погасяване на депозитите.

ИКОНОМИИ.. След кат подарихме ЕДИН МИЛИАРД за магистрали НА ПРАСЧО И ЗЛАТЕВ.. АМА И ОЩЕ СМЕ ИМ ПРИГОТВИЛИ ЗА ПОДАРЪК! Едни 4,5 километра от СТРУМА ЗА ЦЕЛИ 128 МЛН ЕВРО сме им приготвили.. (Норвегия построява най-дългия в света тунел под морето - 24,5 клм за 139 млн. евро).

Два бързи факта: 1. Азис е най-търсения българин според Гугъл 2. Опорната ви точка за цената на този тунел е писана над 50 пъти само в този форум ..за Азис не вярвате, нали?

Kредитната спирала стил и практика в управлението на боико1 и боико2.браво горанов!!! Bсичко преизпалнено ,а пари няма.боико- герб, след като смени до второ ниво всички начлници в мвр,окупира правораздавателната система,осигури си медиите на делян пеевcки се нахварли срешту инакомислештите жуналисти по болшевишки,каде со кротце ,каде с рекет и власта изцяло е в рацете му.боико се преврна в класически авторитарен бос от типа на папа док и нуриега.

Коалиция БОСТАН ,или кой работи срещу България. Кой покани Давутоглу в най-неподходящия момент и защо. Все още лидерът на ДПС Лютви Местан се укрива в турското посолство заедно със семейството и голяма част от вещите си, както съобщиха вече медиите . Oт няколко дни той не вдига телефона си и не връща обажданията. Местан е в доверителни лични отношения с турския посланик Сюлейман Гьокче. Връзката между него и все още лидера на ДПС се осигурявала посредством най-довереното лице на Гьокче - шофьора на посланика. Местан е прихванат да влиза в амбасадата на южната ни съседка и преди речта му от парламентарната трибуна по повод на сваления от Турция руски бомбардировач Су-24 .Според отлично информираните ни източници, декларацията, прочетена от Местан в пленарната зала, с която не са били запознати депутатите от ДПС, е била получена именно от турското посолство.

Вай, вай, ква става тя, бе, Местан ефенди ?