Бизнесът с охлюви носи добри печалби

Мечтата на голяма част от хората е да спечелят колкото се може повече пари за кратко време и без много работа.

Обратно в новината

Коментари - Бизнесът с охлюви носи добри печалби | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Охлювът е изключително интересно животно. Той е двуполов, има синя кръв и умее да се регенерира. Именно последното му качество се използува изключително умело от козметичната индустрия. Охлювът - благодарение на своята регенерираща способност може да възстановява прорезни рани, следоперативни, заличаване на стрии, белези, на петна и много други белези. Охлювите се използуват и за лекуване на язва, белодробни и урологични заболявания. Аз самият съм прекарал жълтеница - хепатит по научному. Даваха ми и Бусколизин - средство за защита на лигавиците, получавано от слузта на охлюви - голи (плужеци) или не, това не помня - все пак беше преди 20 години!... Виждал съм снимки, на които охлюв преминава през острието на бръснарско ножче - благодарение на своята слуз! Ако науката открие начин да възроди почти изгубената способност на тъканите да регенерират, това ще направи революция в медицината... разбира се, ако не се комерсиализира, както се опитват да направят тези от НОК с техния охлювен бизнес!... Както е казано в Библията - Търговците - вън от храма!.

Брат ми 2010 г. направи ферма за охлюви заедно с негов приятел Вложиха 20000 лева и не получиха излюпени охлюви .Трудът и парите им отидоха на вятъра .Обещали им тази година 2011 да са в списъка и не им върнали парите.Няма ли кой да контролира тези мафиоти които печелят на гърба на народа Пиша това защото ортака на брат ми лежа в болница от стреса .Много боклуци се навъдиха в България .Няма ли кой да се справи с тях в тази държава. За всичко ако си затварят очите по върховете на народа ще му писне и ще стане като в някои съседни държави.Това ли е изхода едни да умират други да богатеят незаконно.Вземете мерки господа защото всички сме гласували за вас мъдро да управлявате и да защитавате интересите на вашите избиратели.

Във връзка с темата - попаднах на сайта ohluvi.com. Хората нямат нищо общо с "Клъстера" и само обучават желаещите как да си изградят ферма и дават информация къде да си пласират продукцията. Бях на техен курс - представят нещата реално, без обещания за огромни печалби

Знаем ги и те намирисват! Моллова обича схемите с поставени лица. Имам съмнения, че са свързани.

Може и така да е ама няма нито една препратка от техния саит към НОК и не изграждат ферми и не изкупуват охлюви за 100 евро килото или някакви там млечно-кисели бактерии и други глупости

То по тая логика и Кировски от Плевен ще кажете че е от хората на Моллова. Да ама не е - човека от 10 години се занимава с охлювъдство и бизнеса му върви. По това време Симона Моллова още и с имотни измами не се занимаваше

Мисля че ако праснеш 2 декара марихуана ще по доходно и по лесно а расте сама не ти трябват никакви фирми доставчици и договори

бизнеса с охлюви не е чак толкова лош, просто това което рекламират тези мошеници СИМОНА МОЛЛОВА, И ЙОВО ЙОВОВ не е вярно! ако не се вързвате на глупостите на тези от НОК, няма да има толкова разочаровани! в Плевен има две ферми за охлюви от по 10 години, и хората си работят съвсем нормално, и като им се обадите за малки охлювчета и съвет, ви казват абсолютно точните изкупни цени, и за всички рискове които ви чакат с това начинание! ПРОСТО НЕ СЕ ЗАНИМАВАИТЕ С РАЗНИ ИЗМИСЛЕНИ ИТАЛИЯНЦИ, И КЛАСТЕРА, И НЕШАТА НЯМА ДА СА ТОЛКОВА РАЗОЧАРОВАЩИ!!!

Тези хора от НОК срам нямат. Тази година събраха пари за малки охлювчета и прословутия фураж с млечно-кисела бактерия. Нито получихме охлюви, нито фураж. По договор трябва да ни върнат парите, но ... отказват. dir.bg Преди да публикувате такива статии, проверявайте си информацията. В противен случай ставате съучастници в голямата измама на НОК!!!

hora,ne se hvashtaite na vadicata......pove4e ot 4-5 lv na kilo nikoi niama da vi dade! a tezi ot klustera sa si ebali maikata.....lapat po 1000lv 4lenski vnos i posle vie duhate supata! popitaite gi kude sa tezi 100 fermi........az znam pone 20 koito sa zapisani v saita i nito edna ne raboti!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! IZMAMNICI

Още от сайта на клъстъра мирише на развалено. За всеки документ искат да пратиш СМС за да можеш да го свалиш. Обещават и реализация и поскъпване на независимо, колко ферми и количество се произведе в световен мащаб, което е икономическо необосновано твърдение. Добре, че разгледах в нета мнения, преди да се вържа на миналогодишните платени съобщения.

Това са пълни глупости, платена реклама, и сякаш се досещам на кой италианец е това. Ако искате повече информация за тази измама пишете ми на nenaizmamitegmail.com Moя приятел след 3 години гледане на охлюви и обещания и договор за изкупуване на цена 5ЕВРА на кг като произведе първите количества му дадоха 0.75 ЕВРА на кг. През това време трябваше да купува материали и какво ли не от този италианец!!!

Aaaaaa,ne ! tezi pak se pokazaha......ot 2 godini 4akam neshto da se slu4i s tozi biznes i.....nishto!!!!!poznavam mnogo hora,koito sa vlojili pari i izgoriaha.NE SE VRUZVAITE PAK!!!!! A jovo jofff4ef naskoro se poiavi i kato razbira4 na biznesa s trufeli! novi baluci se tursiat sega!

браво на всички че ми отворихте очите!!!!!!!

Ами като са толкова доходен бизнес дайте и на политиците да се занимават,барем почнат малко сами да си изкарват парите!!!

хахахаха.. баламурници то не бяха пъдпъдъци, после микотизирани фиданки за трюфели, сега охлюви.. да живее българската наивност... отидете в selo.bg и прочетете повече за охлювите..... ее х избийте баламите -тарикатаите сами ще измрат

е кво? тия от НОК са шанаджии на дребно? взимат кинти от семинари и тва е ? няма ли кой да ги пребие като правят семинари на 3 месеца??! Ако е лъжа !!! как така от 100 фермери никой не им търси сметка за лъжите в началото на сезона??!

palni gluposti,are toz koito pi6e tazi statia da mi kaje kade da si nameria pazar samo ne me vra6tai kam klastera,

Аз от охлюви си печеля!Имам договор за 5 години.

пълни глупости ....и истинска реклама си правят някои ...

нок започна пак да луже,имам ферма от 2007 цената средно е 4 00 ,леве ,това е платена статяне им се вурзваите

в момента цената е 2.50лв/кг а себестоиноста 5лв/кг това е зарибяване на клъстъра но явно има все още балъци!!!!!!!!

преди няколко месеца и аз го мислех за доходоносно.Може но не и в БГ.Малко разглеждане в нета и се оказа че има няколко ферми с по няколко тона нереализирана продукция.Някъде се продават по 5 евро но НОК ги копува по 1.5 лв!!!

Тази статия обслужва интересите на едни тарикати, които са се нарекли "клъстер" - продават материал за "ферми" на хорицата, формирайки у тях очаквания, че бързо ще си върнат инвестираните пари. Българките охлюви въобще не могат да достигнат изкупни цени от над 5-6 евро/кг, но обикновено са доста по-ниски. Откога ДИР.бг публикува платени статии? (Админа, знам, че ще цензурираш този пост, ама бъди здрав!)

Статията е подвеждаща. Бизнесът с охлюви изобщо не е лесен, а даже напротив. Основните фирми, които изкупуват охлюви са италиански и френски, но за да се сключи контракт с такава, трябва да се отглеждат точно определен вид от тези животинки, които обаче не са добре приспособени за българския климат. Трябва да се хранят с точно определени растения, които също не виреят добре тука. Малките охлювчета, семената, мрежите и другите консумативи трябва да се закупят от фирмата, с която сключвате договор за изкупуването им, което обаче не ви гарантира, че те ще го направят. Просто могат да ви кажат, че месото на охлюва не отговаря на вкусовия стандарт и ще се чудите какво да ги правите.... Отделно има и нулева година за развитие на малките, както и на храната им, която трябва да се развива на определена почва. Изобщо твърдението, че така се правят лесни пари е пълна глупост. Бизнесът е изключително рисков.

Пак се почна с платените съобщения на НОК (Националенохлювъден клъстер)! Тъмното минало на хората, които го управляват гарантира, че развръзката и този път ще бъде драматична. Вече се чува, че първите изгоряли са факт, платили си за малки охлювчета и фураж авансово миналата зима, но нито получили такива, нито им се връщат парите. Предстоят интересни събития, ще оправдае ли Симеонка Моллова "реномето" си? Вероятно да, платени медии обаче продължават да "облъчват" обществото!

Евала - много се радвам, че има интернет и свободни медии! Да живее лесния бизнес - във всеки дом охлюв!

От приятели знам че това е далаверка на фирмата внасяща системите за отглеждане. До колкото знам са едни врачански мафиотчета. Закупуваш си системата соленко, обещават да ти изкупуват продукцията но накрая не излиза точно така както си го мислиш от начало. Така че моя съвет към хората които ще се занимават с това е първо да проверят какъв е пазара и цените на охлюви. И задължително трябва договорче, не пестете пари за адвокат, това може да ви спести доста.

Това е пълна лъжа !. Незнам точно кой има интерес да се разпространява такава информация но ако не вярвате започнете да гледате охлюви и ще разберете колко невероятни са загубите а не печалбите защото цените които се тиражират в общественото пространство са крайно неверни. Ако за готов охлюв вземете повече от 4 4.50 лева на килограм ми се обадете!

Точно така! Долна и нагла лъжа, която се върти в медиите вече година. НОК е пирамида, Моллова ожъна в строителния бранш, сега ще жъне и в селското сторанство. Има индикации, че следващата и зарибявка са трюфелите. Ще видим. СВАЛЕТЕ СТАТИЯТА, ТЯ Е ПЛАТЕНА ГАДНА БРОШУРКА! ИСТИНАТА ЩЕ ЛЪСНИ СКОРО!!!

те трюфелите бяха преди известно време вече, google -> йово йовчев