Търсим от 7 държави оферти за нов изтребител

Процедурата за купуване на нова техника в армията се рестартира. Проектите отново ще бъдат внесени след съгласуване за одобрение от правителството.

Обратно в новината

Коментари - Търсим от 7 държави оферти за нов изтребител | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

След като имаше преди седмица статия в ДИРа , че 109 самолети "Торнадо" на германските ВВС не отговарят на стандартите на НАТО и се нуждаят от десетки милиарди евро за модернизация, ние говорим за покупка на подобния "Рафал",

Внасянето на съмнение е провока- ция тип Радев, а е видно - има комисия изработваща Методология която задължитилин елемент е offf да имат съвместимосто с изисквания на НАТО....

важното е да не купуваме руски боклуци

1,2 милиарда за 12 години. Нищо няма да купят, щото Русия не е в списъка. За нула време похарчихме милиард и триста за непроизведено обурудване на АЕЦ Белене. От КТБ 4 милиарда потунаха в руски фирми и взехме много бързо заем. Щом става дума за самолети на НАТО, Шкемби ще протака докато е на поста. Няма да има самолети! Затова Русия не ни брои за държава и при война в Косово самолетите и ще минават през българското въздушно пространство без дори да ни питат.

Предлагам да не купуваме, а самите ние да ги произведем. Така може направиме най различни видове хвърчила и да ги продаваме в чужбина.

Поканете и ЕЛЕКТРОгина може да ви даде най добрата оферта

Не е важно дали ни трябват, изобщо, не важно какви и откъде, единствено е важно кой и колко комисионна ще прибере !!!

няма новина... ще купят израелските..

Ако ще и тридесет оферти да има мога да се хвана на бас,че ще бъде избран ф 16 с пакет за поддръжка от САЩ.Така е обещал Цв.Цв. пред метрополията и така ще бъде.Ако ще десет търга да развалят.

На гол народен тумбак - чифте изтребители и тлъсти комисионни за хотелчета на синчетата на купувачите.

Грипенчо,как,ще напълни гушката?!

Мантричката се изтърка, гуменка! Ако някой разбира от самолети, трябва да е завършил ВВВУ "Георги Бенковски" , а не ПУЦ или РАБФАК.

вместо 5 стари ръждака можете да купите 5000 трактори и да ги подарите на нас - селяците. Разлика няма да има, но поне ще има полза. С ръждивите 10-ина бракми нищо няма да можете да изтребите, така или иначе. Най много някой пилот да се затрие и да остави деца сираци. С тракторите е друго

Как някои ще си играят на войници, зер играчките, бая струват.... Пък после таван пенсии на младоликият башибозук....

тия ходиха ли до горубляне не може там да няма останала някоя бройка чисто нов внос , седел само в хангара и без да му е дърпана ръчката за катапулт

карани от пенсионерки до магазина и държани само в гараж

Американската оферта за ръждиво желязо е одобрена вече, но трябват и други оферти за прах в очите! Два дни наблюдавам вече как оня дебел никому ненужен спартан прави празни кръгчета като селскостопански самолет над Хисаря!

добре е че за сега само търсим лошо ще стане ако потрошим парите и земем че ги изфукаме за ненужни калпави западни или не дай боже америк таралясници

естествено че за нас 20 годишен 7 употреба Ф16 ще нов вий ко искате нов Су 35 !? Чичо Сам каза ЙОК!

Тия самолети не бяха ли "Тайфун" (Typhoon) а не Типон (Thypoon), както е написано няколко пъти?

Ще купим няколко изтребители , които при сериозен конфликт ще ги изгърмят като диви патици. Държави с по 200 бойни самолета купуват Пейтриът - свалят самолети и ракети нарушили въздушното им пространство. Продавачът на Пейтриът не дава комисиони.Мъка.

Какви самолети бе господа? Вижте какво става на земята , наречена България. Самолетите ли са ни най-слабото място?

И накрая пак на путлер ще му платим....като с белЯне!

Тествал той,разходиха му тестисите.

има ли,а?

парите от продадените биткоини на цена 15000$ ,,парчето,, трябва да се ,,усвоят,,... но те са към пет млр-да$...??? останалите ...4 къде отиват??? отсега съм сигурен че ще са ф-1ш защото продажбата е ,,осигурена,, чрез фбр...на биткоините... !!!

Тези изтребители са супер спешно нужни против клетите турски тирани, гнусните грцки андарти и тъмнокожните домашни цигани. Кой друг?

"Търсим от 7 държави оферти за нов изтребител"... "Търсим оферти от 7 държави за нов изтребител". Кое ли е по-правилното? Освен ако учителят Йода не списва тук...

ице ти си п , как ни хвана ... ? великия мастър помага за някоя и друга новинка ...

В нормална държава,тоя доносник нямаше да е в политиката,камо ли министър

по добре да си потърсим от пасито обещаните самолети и техника за това че сме член на нато-гърците получават редовно такива подаръци а нии два хамара за авганистан де ни струва половин милиaрд всяка година

От Америка не чакай подаръци. По-стиснати от тях няма. Зорът е да ни пробутат старите си самолети. Грипен, или рафел му е майката.

Добре, няма да рекламирам определени магазини, защото играчки се продават във всички МОЛ-ове. Има и за малки, и за големи деца.

ракети ни трябват и силна пехота другото е кражба на пари.виждаме джихадистите кво правят без самолети

Какво му беше лошо на грипена? Вървеше с няколко русокоси шведки освен това. По-добре от руски тьотки, или дебелогъзи американки.

Тази няма да е бъде!!! От къдЯ на къдЯ няколко човека , ще решават въпроси от национална сигурност, касаещи всеки един гражданин?!!? Не стига , че ще се похарчат НЕРЕАЛНО ГОЛЕМИ СУМИ, А ПЪК ЩЕ КУПИМ И ЩАЙГИ!!! Както и др колега е написал, защо не купим здрави, надежни самолети+ това пилотите ни познават техниката БЕЗУПРЕЧНО. Тук не става дума , какво производство са:руско, китайско, гватемалско, тинтири-минтири....а става дума за НАДЕЖНО,ЛЕСНО СЕ ПОДЪРЖА, НАЙ-ДОБРОТО Е В СВЕТА. Някой ще каже..ама руско. И какво да направим като те произвеждат най-добрите изтребители???!!!

Тия руски ръждясали тенекии си ги пъхни там де слънце не огрява. Русия е най-големият враг на България и трябва да сме луди, да си купим нейно оръжие. На нас ни трябват самолети, които да свалят руските ръждясали тенекии.

Деби, ние българите срещу руснаци няма да воюваме, вие продажните душици ако искате вървете.

Лъжепатриот си ! Как позна, че руската техника е ръждясала ? Купи си преобразовател за ръжда и щом си патриот - бягай да чистиш ----

Кой ще сваля руски "тенекии"?!! Ние ли? А бе човече, опомни се малко и слез на земята. Седни си на масата и си допивай пиенето спокойно, без да ръсиш глупости по форумите.

Пише се Eurofighter typhoon а не thypoon. Thy poon е нещо друго.

Процедурата вече мина, изтребител бе избран. Напълно законно. Пускат всичко на ново, за да купят щатски изтребители. Не защото са по-добри за България, а защото са назначени от там, вие знаете кои.

Сега ще налеем някой друг милиард и за бронирани машини а завода ни в Червен бряг не работи, ще стимулираме чуждо производство.

Точно така. +

сега този прословут завод? Разполага ли с модерна производствена технология? Има ли обучени специалисти? Колко актуални сега ще са старите амортизирани технологии за МТЛБ и "Гвоздиките"?

Там е проблема, че го съсипаха за сметка на западналото производство.

Не виждам оферта от Русия, която произвежда най-добрите изтребители.

Няма оферта, защото Русия би ни ги дала безплатно, като на сърбите, стига да се държим братски или поне човешки с нея.

Така е, и някои хора ще останат без комисионните.

Правилно, но като няма кой да мисли с главата си, така ще е. + от мен.

Кои пък са им най-добрите? Повечето са стара концепция от 80-те, другите още не са минали пълни изпитания.

Че ние и най-новите западни образци не можем да си позволим , защото са скъпи. По-добре да вземем чисто ново руско, опростено, лесно и евтино за поддръжка, пилотите имаме обучени, наземно оборудване имаме, а не да правим Америка отново велика като и изкупуваме скъпия скрап.

Няма оферта, от Русия, защото не изповядва "евро-атлантичаските ценности". Затова Русия ще продава въоръжение на НАТО-вска Турция, която всеки ден ги изповядва.

А някой от българските политици ще даде ли оферта за връщане на 3-те милиона български емигранти и техните деца от чужбина. :)... А ако трябва да се говори сериозно, как ще се защитим с 12 самолета. С кой ще воюва България ако има война? Със съседите си. Някой от политиците ни има си представа колко въоръжени са съседите ни? Някой от политиците ни има ли представа с какви средства и техника ще започне следващият конфликт?...Но има и позитивна страна...поне за парада на Гергьовден, ще имаме вече и самолет!

Българските политици са едни малко крадливи човечета но не те са виновни че вместо в затвора са попаднали в парламента Хората ги избират Все такива избират Ако слушал внимателно предизборните обещания ще откриеш че има и такива с много сериозни икономически програми Обаче хората махат с ръка - Махни го тоя ! И избират малоумник с незавършено спортно училище и с две висящи дела И се получава това което в

Как може на мене да ми искат чисто съдебно минало, а на кандидат за и вече депутат не?!

Изобщо не вярвам че едни пари йоито могат да се окрадът от родните мутри ще отидат в чужда държава за самолети

Та от кого ще ни уварди тази, в най-добрия случай една есдрила?

Теб никой от нищо не може да те уварди. Ти си разграден двор от 7 годишна възраст.

Трябва да се мисли модерно. Вместо самолети е по-добре да се купят безпилотници и дронове. За ПВО е добре да се купят лазери.

Да не се бъзикат с тези самолети , а да вземат и купят от Русия С-400... Въпроса с охраната ще си го решим...

Бо Бо

Продажници и лобисти с наддържавни интереси, търсете някой да ви налее и акъл в тъпите, натовски кратуни, та барем прихванете нещо. И памперси си търсете - много памперси! Защото и сто самолета да купим, пак ще бъдем толкова защитени. Съвременната война се води на други нива. Въпросът е да бъдат дадени едни пари на правилните хора, за "Да стане Америка отново велика". Защото, българска държава няма, хора не останаха, но те самолети тръгнали да търсят, продажниците!? Бачкай български олигофрене, бачкай здраво, за да има пари за самолети...

Трябва да се спрат кражбите, т.е. да натикаме повечето политици в затворите, тогава парите, които изработваме ще отиват по правилните предназначения, а не джобовете на една шайка крадци- Тикви, Цвъцковци и прочее. Иначе се краде безобразно и от всичко, защото циганския манталитет и простотията няма как да я надскочат!!! ГЕРБ са си най-красивите сган.

и като намерим какво правим, чакаме Бай Х.й да пожелае и шлифера да потвърди, иначе търсенето ще продължава, докато намерим документ,че нашите политици са изкарал поне един тримесечен курс по дипломация и политология, а също така и са разбрали,че не са вечни и че са избрани да са слуги на народа, а не велможи,в случая се вдига шум и се измества центъра от проблемите в държавата - сигурността и безхаберието в ежедневието ни, а беднотията ни е прикачена и от герб,така че тези проблеми ще ги влачим колко, пет века ли, едва ли

Пак ли ще кихаме ена кофа кинти за стари клозети ве? Не се наядохте маа ви алчна.

Завода за тежко машиностроене в "Цървена могила" Радомирско трябваше да произвежда и самолети, както и танкове. Но демократично беше унищожен, ликвидиран. Много заводи се унищожиха поради глупостта на народа. Прост народ, слаба държава. Търпи и слуша простотии, вместо да премахне предателите.

Заприличва на лафа "Избори до дупка!" Само че в нея пак ще попаднат тия, дето ще плащат - сиреч НИЕ! Юрофайтъра е слабичък, Ф-16 - старичък. Щом няма да е Су, аз съм за Грипена :) Бутиково хвърчило с представителни функции. Поне ще подкрепим европейски производител. Освен ако не планираме да купим и самолетоносач - тогава Ф-18 е добро попадение. Но комисионните са взети за португалските Ф-16 десета употреба, така че това ще е!Само да отбележа - е Румъния такива "лобисти" сега ги съдят!

От гледна точка на това, че значими ВВС скоро няма да имаме - 10-ината самолета изобщо не са някаква сила, макар и нови, изглежда е по-добро решение да поддържаме миговете но без модернизация - просто така за патрул и рутинна охрана - ако се наложи да се съпровожда самолет или хеликоптер. Въпросните пари е по-удачно да се вложат в ПВО и в икономиката и едновременно с това да се събират пари за най-малко 100 нови и модерни самолета. И никакви таралясници от рода на F16 - най-вероятният ни противник Турция е поръчала F35, значи трябва ни нещо равностойно. Пари струва, вярно е, но на фона на душевните терзания на Ердоган май е по-добре да си осигурим сигурността

След като руснака избяга от русия и кацна в Турция с МИГ 29 през 1989г аз не разбрах защо доставихме точно от тези бараки.През 89г същият този модел се разби и във Франция.Нашите пилоти трябва да се учат да летят.За авиацията и флота трябват много пари.

Куку-уууу.

Стоиле, доктор не може да ти помогне! Напоследък самоубийствата са много модерни, защо не пробваш, това може и да ти помогне, но трябва да е сигурен метод. Макар да е празна главата ти, гръмки я !

ти не си българин,а комунист.И кое не е вярно в това което написах?

От кой ли модел няма разбит? Що не погледнеш първия Ф-22, как се търка по корем на писта.