Учебниците ще бъдат пренаписани след поне три години

От три до пет години ще са необходими, за да имаме нови учебници, защото няма техническа възможност това да стане по-рано, каза пред журналисти министърът на образованието Сергей Игнатов.

Обратно в новината

Коментари - Учебниците ще бъдат пренаписани след поне три години | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

На времето, през гнилия социализъм също имаше тъпи учебници. Но тогава учителите казваха нещо такова: това няма да го четете от учебника, ами слушайте и пишете сега в часа! Имахме купени и не отваряни учебници по литература, по химия, по музика. Да не говорим, че като студенти за някои дисциплини изобщо нямаше издаден учебник и пишехме. Някои келемета слагаха индиго и продаваха записките срещу джобни пари на отсъствали колеги. Може би, от МОН вече забраняват на учителите да обучават децата?

Защо ще ги пренаписват, на тези от преди 20-30 години какво им е? Едно време в учебниците пишеше, че барут се прави от сяра, селитра и въглища, а сега ще пише, че се прави от специални материали по специална технология, голям напредък в преподаването и ученето, няма що!

безПРОСВЕТНОТО министерство всеки ден излиза с нова безУМНА идея. Какви ли не чудеса се приеха. Дечицата от люлката в забавачката ще влизат, всякакви чудеса в оценяването бяха въведени. Почти всеки си написа учебник. Децата учат дати, после се оказва, че са неверни. Събитията са датирани по един календар, преизчислени в друг, оспорени, датите са преназначени на конференция от академици, те пък били нелигитимни. КОГА ЩЕ КАЖЕМ "СТОП!"? Кога историята ни ще се пише в България от българи, а идеята на образованието ще е децата да са по-знаещи и конкурентни?

"нОВИ екипи" щели да пишат нови учебници.Знаете ли кои ще са? Полуграмотните "експерти " на МОМН плус случайни други "специалисти".

Господин Министър, новите учебници трябва много добре да се огледат, защото могат да дублират старите и вие нищо няма да направите и постигнете. Не разрешавайте идиотщината, която сътвориха предишните Ви колеги- материал от 7-ми и 10-ти клас да го набутат в учебника по математика за 6.клас.Абсурдите са много, но няма кой да ве чуе.

Ааа, в учебника по история ще я има ли "новата" карта с променените граници на държавите на Балканите? Като гледам, камиларят натам е подкарал камилите. Та, след 3-5 години да не се наложи нова актуализация в този учебник! А, министЪре на образованието в РБ? Знанията по история се влошават, щото правителствата ни се кланят в чужди посолства. Пък, нали в историята има повече политика, отколкото наука!? И не разбрах, от кои древни времена датира ТРАДИЦИЯТА със слаби постижения по математика в нашите училища? Горките учители, горките деца на България! Горката България!

Казано иначе - да му мисли следващото правителство и следващите експерти от министерството, след като се смени властта догодина...