Няма причини Брюксел да ни откаже новия газопровод, смята Петкова

Извлякохме всички горчиви поуки от "Южен поток" и се съобразяваме с европейските изисквания, заяви енергийният министър

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Съществуващия тръбопровод за транзит през България е монтиран през 1971г Вече става на 50 години, съдейки по експлоатационния срок на Южен-Турски поток който е 50 години, става ясно че, старите тръби са за подмяна От транзита на новия тръбопровод ще печелим двойно 400 милиона лева по 50 години е равно на 20 милиарда лева печалба за България с инвестиция 2,7 милиарда лева

А каква беше причината да ни отрежат при Южен поток?????? Престанете да манипулирате като е толкова очевадно подлагането на българските интереси на чужди разпореждания..

причината беше отказа на Италия и инвазияа на Русия в Крим

Петкова...."смята",как смята,на ум!? ЕК е категорично против сръбския участък на ТП."Нарушавал коинкуреннцията".А без Сърбия,няма да има Унгария....и руснаците съвсем ще се откажат.ТП,според Медведев,само при гаранции от ЕК.А Европа нито дава подобни,нито иска да ги обсъжда. Кое му е "сигурното"на Потока?Дали ще направят врътката,да обявят ОП за изграждането за 2.8 млрд.?И ако не се случи Поток,спечелилият "конкурса",ще прибере едни 280 мнл.,неустойка!

Предпочитам “несигурен” газопровод вместо пари в банки дето само се чудят как да откраднат... Да ме мислят сърбите... Да не говорим, че по този газопровод един ден може да потече и друг газ от юг...:)) не руски ... Тогава в един момент ставаме неотменима алтернатива! Ама “предателите” не казват нищо за това..

А си кажи, защо трябва да разораваме България, да влагаме едни МИЛИАРДИ за да могат руснаците да си продават газа на запад? Разчиташ на договор с руснаците?!!!! И Украйна разчиташе на договора си с руснаците за териториалната си цялост, а виж какво стана? НА РУСНАК ДОВЕРИЕ НЯМАЙ!

Руснаците ще си продават газа на запад. С нас или без нас.

Всяко дайствие, равно противодействие. Започвам да мисля, че 5-те милиарда на Украйна са дадени за да могат амерканците да си топнат корабите край Крим. Руснаците да мислят на кого да платят, за да могат корабите им да плуват край Флорида.

А бе и за южен говорехте същото

Освен, че ще минава през Турция и ще им плащаме надценка за десетилетия, ако не е столетия, някой може ли да посочи друга разлика с Южен поток?

Разликата е, че тръбите около Турски поток дават достъп до газови находища, които са на 2-3 хил км, а не на над 5 хил, където се намират руските. Т.е. дава достъп до по-евтин газ. Да не би да смяташ, че транспортът на хиляди километри излиза евтино или не е калкулиран в цената?

Тая Теменужка нещо много наедряла и състарена ми се струва. Животът тежък, скучен, озъбено свирепо куче....

Я кажи защо забавихте интеронектора с Гърция? 10 години го мотаете, а сега ще си счупите краката за да строите на Газпром.

И Гърция откъде ще пълни тръбата си с газ?

за втечнен газ! Може да доставят от МНОГО МЕСТА! Ще купуваме от този, който продава НАЙ ИЗГОДНО!

Отговорът е лесен: За да няма диверсификация от юг! Сега обаче ситуацията коренно се промени. Аз ако бях на Баце щях да пусна руснаците за Южен пАток... Вече стана много! Спри КАзлАдуй! Спри Южен пАток! Подпиши за МЪриците! Нарежи рЪкетите! Итн итн... А насреща какво?! Едни пикливи еврофондове! Населението се разбяга, а инвестициите и икономиката отиват все около нас... Ай СИКТИР, БЕ!!!

Тези които останаха ще изплащат загробените пари към руснаците! Тези които избягаха са добре. НЕ ГИ МИСЛИ!

Нищо не правят и сега, а пак говорят за планове, хвалейки се този път, че са викнали СА да прави нещо в България, което би трябвало много да зарадва Брюксел. Бърборене в последния момент и третиране на всички като стандартизирана американска кретенизирана аудитория. Накрая хем са причинили щети за милиони (както в пари така вече и в човешки животи), хем за нищо не са виновни, защото не са само нанесените щети и загуби. Не, не това, а най-важното е че паралелно с вредителството или след това (понякога даже под формата на издадени цели книги) има направени положителни, харесващи се изказвания, които компенсират абсолютно всичко и даже са подкрепени с данни: на еди коя си дата такова изказване, на друга е дадено добро становище с размисли, последвано от разговор и дори дебат с остър аргумент, а еди кога си са споделени трепетни чувства и правилни усещания...

Някой понесе ли отговорност за "горчивата практика"?

Има причини НИЕ ДА СЕ ОТКАЖЕМ. Влагаме едни милиарди и чакаме руснаците да се издължат! Но руснаците продългават договора си с украинците и ни казват: АКО НЕ СЛУШКАТЕ ЩЕ ВИ ЗАОБИКАЛЯМЕ! На украинците казват същото.

Добър вечер ма другарке добър вечер Как изпълни пройзводсвеният план Добър вечер но дали с това не преча на мечтите за тъкачният ти стан Ти мечтаеш да рационализираш производството във твоя малък цех на задачите ти отговор намираш и не спираш да се трудиш ти със успех Срокове ще съкратиме Петилетката за четири години

Добре е да се знае, че през Украйна минават три газопровода за Западна Европа и никой няма да ги спре. Така, че да се лъже, че през Украйна нямало да мине газ е опашата глупост. Още по- тъпото е някой тук да обяснява, че руснаците щели да спрат газта за Украйна, защото в Украйна живеят 8 млн руснаци, които ще останат без газоснабдяване. Наред с това Украйна е 42 милиона, които представляват сериозен пазар за руските стоки. Ако тук се разчита на невежество и се лъже простата тълпа, то не всички може да ни излъжете. Пазар от 42 милиона не се изпуска. Ако руснаците не доставят газ , газ ще се доставя от американците и то под носа на руснаците през Керченския пролив. Това ще даде пълно право на американските военни да си патрулират корабите с газ. Това ще е трън в гъза на тъпаците, които решат да смажат Украйна. Иначе казано точно газът на Украйна няма да спре. Добре е да се знае, че газът през Украйна отива директно за Унгария, Чехия, Словакия, Германия , Италия и т.н. Няма по- евтина опция да се прекара газ. Самата идея да се смачка Украйна е идиотска и против търговската логика. Ако Украйна бъде лишена от газ , украинците няма да стоят със скръстени ръце. Те са незаобиколим фактор, с който всички трябва да се съобразяват, включително и ние, защото за нас те са огромен пазар, който плаща за разлика руския пазар, който е пълен с разбойници.

Първо: Никой няма да остави украинските потребители без газ. httpss://ukraina.ru/amp/news/20181025/1021545636.htmlУ Украинская газотранспортная система (ГТС) находится в плачевном состоянии. Украина провалила все попытки провести модернизацию и восстановить систему." От 2014 година газопровода се ремонтира само 10 процента от необходомото. Украйна няма пари за ремонт, 2017 са поискали заем, но са им отказали, защото предишния заем за ремонт и модернизация са го окрали, миналата година са поискали заем от Siemens, но и те са отказали защото не могат да го върнат, след това са искали пари от General Electric, отказали са им, следващите са били правителството на САЩ, но и те са им отказали защото вече са получили заем, който са откраднали и "втори няма да има". По оценка на европейски специалисти полумъртвата газопреносна система на Украйна ще се скапе 2019-2020, засега работи благодарение на геройския труд на украинските работници. Ноември миналата година Украйна стартира процедура по продажбата на газопровода си, но никой от Европа не иска да купи скрап на цената, която иска Украйна, сега търсят купувач извън Европа. Украинците най-накрая осъзнаха, че даже и да си оправят отношенията с Русия никога няма да върнат транзита от 31,5 млрд куб м газ, след строителството на Турски поток.

Защото украинския газопровод бил остарял, сега е по изгодно да се строи ДРУГ газопровод за по малки количества газ!!!!

Гумичке бе ти голям лобист в интерест на бандеровците се извъди бре! Де такъв българин да беше ама на глашатай на украйнците.

баси до де я докараха джендърите в управлението? Ма то така е джендър джедъра вазелин не дава!

ГЕРБ НЕ ЖИВЕЯТ В РЕАЛНИЯ СВЯТ

Да, причини няма, но ще намерят! Кой ще позволи на нискоразрядна колония да прави геостратегически проекти?

А Вашингтон питахте ли? Или само ходите на закуска там?

Значи има причини...що един Гербераст каже нещо и почнат да ни убеждават в това, значи истината е точно обратното....

Теменужка Петкова бивша счетоводителка на групировката СИК, лична счетоводителка на Румен Николов(Пашата) и Младен Михалев Маджо!

А бе що като Ви чета нещо не се връзва и според Вас излиза, че СИК са я взели за счетоводител още като студенка, щото: От 1992 г. до 2000 г. - финансов ревизор в Столичното управление „Държавен финансов контрол“. От 2001 г. до 2006 г. държавен вътрешен одитор и началник на отдел в Агенцията за държавен вътрешен финансов контрол. От 2007 г. до 2009 г. - директор на дирекция ОИИД в АДФИ. От 2010 г. до 2013 г. - директор на АДФИ и тогава вади злоупотребите на ЧЕЗ, с които е можело лицензът му да бъде отнет, ама веднага е уволнена от министъра на финансите в кабинета на Орешарски Петър Чобанов. 2014 г. – зам. министър на финансите после министър на енергетиката. Що така, а? Или по-добре да питам Г-жа Лъжа?

Бързаш Петкова, бързаш! Днес може и да няма причини за Брюксел да ни откаже новия газопровод, ама утре ако ги наобиколят няколко хамерикански пратеници, както това се случи при Орешков през юни 2014г., и стой та гледай как ще се пръкнат хиляди причини, така че с продажниците никога нищо не е сигурно, а и то други в ЕС няма.

Трябва да сме много сигурни, че в близкото бъдеще газ от Украйна няма да идва. От гледна точка на руснаците украинците водят предателска политика и е ясно, че няма да се церемонят с тях, камо ли да им позволят да печелят за сметка на руския газ. Ситуацията става още по нетърпима според намерението на Украйна да ангажира САЩ по този въпрос – ако това се случи под някаква форма, руски газ в украинските тръби няма да потече до Второ пришествие. Въобще странно е как една държава като Украйна може да води толкова глупава политика (това специално на нас може да ни действа „успокояващо“). Обикновено обвиняват Русия, но практически инициатори за влошаване на отношенията бяха украинците. На тази основа после естествено дойде присъединяването на Крим, където живеят предимно руснаци и който през 1956г. почти от куртуазия беше подарен на Украйна. Както и да е, да не изпадаме на нивото на Плевнелиев и да казваме кой е крив, кой е прав - нас тези взаимотношения ни интересуват във връзка газа. Трябва да помислим за собствената си икономика и ще е добре, ако това го обясним подобаващо на тъй наречената Европейска комисия. Струва ми се, че по такъв начин напоследък вижда нещата и г-н Борисов.

А бе кой к'вото и да срънка и к'вито и мераци да има, геополитиката си има своите безпощадни закони, така че без Русия Украйна е загубена. Ние също!

По мнение на министър Т. Петкова, са извлечени всички поуки от горчивата практика с "Южен поток“. Това обаче изглежда не е съвсем така, защото малко по-долу се казва: „Петкова не потвърди дали имаме категорично одобрение от страна на Брюксел за реализирането на този проект, но подчерта, че ако бъде спазено законодателството, то няма причина това строителство да ни бъде отказано“. Започне ли да се употребява думичката „ако“ това означава, че има някакви бъдещи условности, които е трябвало да бъдат изяснени още преди визитата на Медведев. Това очевидно не е направено и някои анализатори с основание отбелязват, че нашето правителство е отишло неподготвено на тази среща. Медведев обаче ни го каза – след като разрешенията ви ги дава ЕК, осигурете такова и тогава няма да има никакви пречки за реализирането на проекта. Иначе да не стане като миналия път. Някои много обвиняват руснаците, че на всяка цена искали да си пробутат стоката в Европа. На практика се оказва обаче, че съвсем не е така -те просто разбират по-точно значението на думичката „договор“. Б.Борисов твърди, че е получил съгласие (на думи) от ЕК. Но как ще реагира, ако тя се „запъне“ отново (винаги могат да се намерят поводи). Или смятаме да изградим бързо трасето (за около 2,7 милиарда) и да поставим въпросната комисия при свършен факт. Въобще ситуацията е меко казано „деликатна“. Путин предупреди, че от 2021г. газ от Украйна няма да идва. Ние не можем да си позволим България да остане без тази суровина. Следователно за нас въпросът е жизнено важен, както се казва „ножът е опрял до кокала“. Значи да му мисли и ЕК, защото този път като нищо ще я „сектирдосаме“ - ако не Борисов, то следващия премиер. Дошло ни е до гуша да ставаме заложници на чужди интереси.

нямало причина !? Ами питахте ли Доналд Тръмп ве ганювци осрани недоклатени

Е тва е да са изкаже спицялис !

Потока от български стана турски, ама чакаме Брюксел да ни позволи, чакаме другия да ни оноди, ама може и араби да го строят.... питам се ние държава имаме ли?!

Тука има, тука нема

Няма и никаква обективна причина цялата айдушка шайка ГРОБ да не е зад решетките.

тъп трол-Тюпак

Прав е!

Южен поток се разпадна зарди това че европейските инвеститори - ENI излязоха от проекта след инвазията на Русия в Крим. Белене се разпадна защото западните инвеститори - RWE излязоха от проекта след съмнения за корупция

Сега вече България сама може да инвестира

Бочко все географки ги е събрал! Не от Брюксел бе лелче, от Масква се решава ще дава ли или не. Требеше лилето да я сложи за м-р на енергетиката.

Слушайте червени злобари Тръбата ще е през България и транзитната такса ще е за 400 000 000лв за 5 години се изплаща и почваме да печелим След 9 месеца Русия спира транзита през Украйна за Турция и ще загубим 200 000 000лв от транзитни такси Ще има и руска и американска газ в България за да не ни ебават ту едните ту другите

Тва къде го чу, на каре белот в Банкя може би?

Петкова също така каза че България ще печели 400 милиона лева от транзита на Руска газ

кога ще стане това - след 2040 ако изобщо стане

до 2021 трябва да тече вече

Спешно трябва ЦЦ да ходи на молитвена закуска. И молитвата там да бъде "най- технологичната' държава да възкреси изрода John Sidney McCain III.

Очаквам да дойдат сенатори и да нашвакат на Теменужка кратуната, но да му мислят българите, че допускат подобни на нея хора да закопават държавата България с руски икономически и геополитически глупости..

Абе българите да си гледат интереса. и да поискат обяснеие на управляващите, заради корупция и от кого прецакаха българина с южен поток. И още нещо - руския олигарх си е олигарх безплатно нищо няма да даде.

България е в поредната национална катастрофа, естествено идва нов Народен съд за върхушката. Пари нема, действайте.

ше осъдиш върхушката, когато ти цъфнат налъмите от крокодилска кожа. ако я осъдиш, ела се похвали. те от 100 години не са съдени, ти сега ще ги съдиш... лека.

Спокойно Цецо, не дигай кръвното!

Не я съдете! Не осъзнава какво говори и изобщо не е в ред.Който я е намерил и назначил, той да му мисли.Жената не е добре!

Няма ли най-после тази противна мутра и цялата отвратителна гербаджийска паплач да се махнат и да ни оставят на мира. Докога ще ни тормозят? Вече не се издържа.

Активност на избори требе. Сега например си правят сметка за 30% активност за изборите за ЕП в Бг. Това ще им е доста изгодно.

Недей така да "говориш"(пишеш), за бившата счетоводителка на ПАШАТА – надявам се да знаеш кой е той!

Няма

За съжаление, май сте прав. От 5 мил. гласоподаватели, около 2 мил. (калинкова администрация, която ще си пази хляба + тъмнозелени, естествено правилно политкоректно активирани + малко помощ от Костинброд). Грубо казано ето ги едни 30% от всички избиратели и ако това е едно 75-80% от активноста на изборите, т.е. обикновения бял българин да не гласува, още дълго ще получаваме директиви за размера и кривината на краставиците, които ще Яядем и други такива.

Почти всички агенти на ДС са били под шапката на руските служби, затова и руснаците не дадоха лустрация, за да ни ограбват чрез тях. Ей, много сте зле.

Тъпи сте както обикновено. Нали сме в НАТО, за какво ни е да зависим от руските ресурси. То и без това чрез Пеевски и Доган руските приватизатори завзеха почти цялата икономика, а европарите отиват в офшпорки и всякаква паплач вместо за развитие. на държавата. В МОН ПАРИТЕ ОТ европроекти ги разпределя геретлиев човека на Пеевски, къде мислите, че отиват за наука? Вятър! И друго. Хич не си правете илюзии. Ами гледайте да се освободите от агентите на Москва в България, че утре могат и да ни поробят.

Начело с Саломончо и Роско ще сме в челните редове за връщането на Крим на 404. След това вярвай ми, няма да имаме нужда от никакви ресурси.

Соломончо и той е .......... Ама не българско. Абе умен народ сме, духовен. Как позволяваме разни продажници да ни определят съдбата. Русия не е правова държава, за какво ние да й служим? Агентите на Москва изгониха толкова народ. Не мисля, че някой ще гледа нашия интерес, няма кой- САМО НИЕ можем да се грижим за това.

не е добре да сме зависими. Това само казвам. А за да не сме - не трябва да има корупция. А тя се създава от агентите на Москва и кой знае още на кого.

:))) Теменужка смята ли смята........а сметките теменужкини ще ли излезат???????? РЕЗИЛ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Да бе, както някои пишат, РБ нямала нужда от нефтопровод; нямала нужда от газопровод, нямала нужда от АЕЦ...Като затворят и ТЕЦ-овете, чийто живот изтича, европейска България ще се върне в каменната ера... Бива-бива дебили, ама тяхното не се търпи...

ти за нови технологии не си ли чувала бе жена? точно тия енергийни мастодонти са от каменната ера- да не ти припомням, че температурите се покачват ежегодно и само след 20г. ще се чудят какво да ги правят тия енергийни мегапроекти. по-сериозно моля те.

Чувала съм бе, жено. В РБ грее слънце 24 часа в денонощието 365 дни в годината и ще караме на слънчеви панели :) Или ще нацвъкаш ВЕЦ-ове и перки?!

не бе, дайте да си върнем кремикОФЦИ и дъмъзъ имени ленина…да има де да харчим тока братушките принципно предлагат и малокалибрени аецове, ама ние требва да строим ГОЛЕМ! в щатите - и в австрия! предлагат и слънчеви панели за домакинствата- но ние требва да строим ГОЛЕМИ паркове! имаме вода за вецове, но те требва да са частни и със запушени язовири! и требва да направим ГОЛЕМО водно огледало! хората карат газ с танкери, ние обаче требва да напраим голееееми тръби- НАЙ-ГОУЕМИТЕ! трудно е да си малък. )))

така ли не разбраха, че всъщност проблема изобщо не е в спазване или неспазване на определени директиви.... Всичко се корени в американската алчност да продават скъпия си газ и петрол на другите държави по света и не им пука за Европа..... Никога няма да ни разрешат нито газопровод да построим нито АЕЦ с руски реактори...... И при тези политици с меките китки шансовете ни са нулеви. И всичко това не, защото руския газ е неизгоден, а защото нищо не печели Америка и евреите от това! И докато Турция, Китай и други икономики търсят и си доставят най-евтините енергийни източници то за такива слепи слуги като нас никога няма да има бонус- след като сме се надупили и угодничиме за всичко ще ни мачкат до край!

бесепето сега завиждат на герба, че можело да им се отвори на тях комисионният парашут... не завидуйте, няма да се отвори. каквото било-било. такъв мегастроеж е антиприроден и е развъдник на жестока корупция. силите не-бесни няма да го позволят, гаранция. а за вас-време е да се понаучите да поработвате, не само да чакате на готови тлъстички хонорари за неколко приказки и малко фасон. дрогаре. ))) нема да се счупите от малко работа, не бойте ся.

Da ama ne ,nikoi niama doverie na Mangalistan!

па я ви се чудим на акъло оти се карате и дърляте за щело и нещело у Форумо. он бат Бойко напраи два три хъба, ако така му окат на трабите дека карат газ и сега му е редо да отмори. па нека некой друг, като те тая Теменужка се запретне и она да тури още една траба, оти народо е рекал, от много (траба за газа) глава не боли…..

Повече от гъзоотвот вие не можете да го докарате Петкова , толкова ви позволява ресурса.

Кой ви брои за живи-умрели, герберасти ? Пишете на Хуйо Говноедов от Фенецуеля града галяма, дет го признахти. Он шъ ви прати нефтя.

Много се ядосват на предателите и мошениците, но да изчислим колко човека са на хранилка при тях и им слугуват? Да не се окаже половината останал народ, да са корупционни зависими от "напредъка" на човечеството?

Аз ви се чудя на всички тук какво не разбрахте точно? Защо си мислите че някой не се сетил и сга чак му светнало? А на вас кога ще ви светне, че никой не ни пита, никой не разрешава да имаме мнение и просто ни казват какво да правим? И Бойко много добре знае кое е добре за държавата. Само че за дребните неща не му пука. А за големите като атомни централи, тръби и потоци - му заповядват, а той само се гъне като актьор на сцена. Това е. ПРавителството ни е като актьорска трупа в провинциален театър. А ние като народ го позволихме.

Бойко първо трябва да пита стопанина си от САЩ и после да пита Брюксел за газопровод.

Предложи на шефката Корнелия , да организира референдум , дали народа е съгласен да плаща за Турски поток !

Референдумите не са вече дИмоктарични.

Четох, че разходите ни са колкото приходите за транзит... Ако е така, по добре да сме си консуматори без излишни разходи и унищожаване на природа

Глупостите на ГЕРБ: 1."...По нейното мнение са извлечени всички поуки от горчивата практика с "Южен поток..." И какво точно са си извлекли като поука??? 2."От 1 януари 2020 г. ще се лишим от 110 млн. долара на година, след като България спре да транзитира газ от Русия към Турция. Затова за нас е важно дали страната ни ще запази ключовото си място на газовата карта на Европа или ще стане поредният консуматор" За ГЕРБ в случая ситуацията е : Сетила се Мара да се побара... Изтърваха питомното, сега търчат през глава да хванат дивото, но ситуацията отива към хващане на дедовия! 3.По думите на министъра в момента разполагаме с качествено оборудване за изграждане на АЕЦ "Белене", което отговаря на всички европейски изисквания. Че то оборудването е същото както и преди ГЕРБ да тури край на проекта през 2012г. Усещате ли колко са нагли и безочливи от ГЕРБ и в частност леля ви Нушка???