Нов инцидент до границата с България: Вагон с фосфорна киселина дерайлира край Зайчар

"Хората не трябва да се притесняват, ситуацията не е като в Пирот“, успокои говорителят на местната полиция

Обратно в новината

Коментари - Нов инцидент до границата с България: Вагон с фосфорна киселина дерайлира край Зайчар | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Първо едно сега друго…народа вече научи химията

Колко ли жертви взе българското оръжие пратено на Украйна??????Знае ли човек......

Подчовеците не се броят за жертви.

Давоските биологични отпадъци отвъд локвата разширяват войната и на Балканите, зор видяха с Русия и украйна вече е затрита...Сега създават конфликти Сърбия-Косово, България-Македония и най-новата интрига България-Сърбия....

споко бе...пиете си го в кока колата...

- Фосфорната киселина е твърдо вещество, което се разпространява във вода, а амонякът е газ, който се изпарява. - Нишава тече на запад, докато Тимок и Дунав на изток.

А бе голема си работа!

Тези “ случайности” почват да понамирисват.

Лоленце, направи си тест за ковид, мила!И аз бях така като го карах проклетия ковид. Не понамирисват, а направо смърдят та не се траят. Със здраве и хубави празбици!

Балканската ни немарливост се шири по релсите.Късмет, че няма жертви...Ами ако беше експресен бърз влак с пътници?

Абе уж нашите железници са най-зле пък то какво става.. :)

Интересно кой стои зад тези инциденти? Сърбите определено не са, както и българите. Така, че няма да е зле спецслужбите на двете страни да се разровят и да видят дали случайно няма едни храненици на USAID, дето са развили дейност...

А по-добре е чичковците с бели престилки да си те приберат по спешност ?

Няма да е зле да си завишат контрола на строителството.

прекалено често взе да се случва

Всички сърби на върби! Трийте бе трийте! Не моете да затриете сички ипита у света!

Тва сръбското БДЖ от 15 вагона, 5 да стигнат цели - берекят вересим.

Тоя Еликсир, не е баш еликсир... :-)

Сърбите дано нямат ядрена електроцентрала ...

Балканите не видяха нищо добро от " цивилизацията " само гнет и тормоз от време оно , тия бият камбаната за нас , балканци ???

Добре си беше едно време. Изкараш стадото, придърпаш си една овчица, олабиш жилата.

Или но сърбите са им криви релсите, или на нашите са им криви колелата. А най-вероятно и двете. Балкански синдром.

До М-и ... ела да се порадваш на дъртия ми хуи после ще те пратя при гръмогласния смях , само с жена му не знам как ще се спогодите.

Когато се прекарват извънредно тежки товари, като военни машини напр., върху стари линии ей така става. Тези инциденти ще зачестяват.

Нищо опасно няма. Трябвало е да насочат вагона към Пирот. Фосфорната киселина и амонякът ще се съединят и ще се получи амониев нитрат. Отличен изкуствен тор.

амониев фосфат

Така става при псевдо демокрацията и ширещия се див капитализъм ! НИКОГА ПОВЕЧЕ ЧАСТНА СОБСТВЕНОСТ ,СЛАВА ЗА ТОТАЛИТАРНИТЕ РЕЖИМИ !

Тогава бегай да бачкаш за масовата заплата през 80-те в България - 150 лв.

След 12 години безвремие държавата ни тъне в разруха !!! Това е Втори инцидент за седмица със железниците ни !!! Хора мислете с главите на следващите избори !!!

Нещо не си разбрал, това е в Сърбия.

Ж.П. Транспорта на тия географски ширини е под всякаква критика!

Кво излиза? Руснаците са много богати и ходят на туризъм в Тайланд. Ама за 35 години не съм чул един българин да е пожелал да стане руснак и да е богат. Що така?

Копейкаджии кажете честно. Що не сте се изселили в русия та да ходите всеки месец в Тайланд?

Може би защото са българи? Някои проамериканци забравят, че има и българи, че има и България и че има български интереси. И че зависимостите от хитри сили водят до дълготрайна функционална загуба на национални интереси, което означава бедност и снижено достойнство за всички българи. В момента американски служител в американска база в България има безкрайни права над всеки българин на територията на България - може да го арестува, може да го убие без да бъде съден в България... Би бил съден в САЩ, което знаем какво означава! Може да влиза и излиза от България от всяка точка и с всякакъв багаж, който нямаме право да проверяваме. Вече американци арестуваха българи недалеч от Пловдив и българските власти нямат право да направят нищо - нито ако няма законна причина. При това има междудържавно споразумение, което позволява тези действия! Докато хапете някакви, които получавали копейки, дето никога не са ги получавали, американците напояват яко възлови позиции с новоемитирани долари и си правят с България, каквото си поискат. Като например да смачкат българска фирма, за да продава свой продукт американската. Американското посолство може да затвори българска компания само с посочване с пръст. Може да премести седалище на българска компания. Правят го редовно. Американска компания получава ВЕДНАГА всичко, което й е необходимо, на часа! Българските могат да дадат по-добър продукт, но нямат конкурентнмо право пред американските. Американска компания, която иска да продаде нещо на цялата държава, получава най-добрите възможности за това. Ако това вече не ти мирише на робство, значи си безнадеждно зомби. Ако някой вика за Русия, неосъзнавайки, че Русия е непредвидим държавен субект, който просташки и безпринципно гази закона, също е безнадеждно зомби. Ако някой не е забелязал, че Западът е вече по-беззаконен от Русия, е или неинформиран какво се случва в Запада, или глупак. Филитите и фобите сте заплаха за националната сигутрност и чрез това за всеки българин.

Първо изкарай една казарма, пък после говори за армия и порядки.

Муахахаха.. Определено е Путин! Иска да обгради безценната държава, великанската България със преобърнати цистерни, за да залови Грозев... Дам....

Време е да си пиеш хапчето - голямото розово хапче ! И си лягаш .

От руснаците идваха парите в туризма а сега хотели затворени морето само румънски граждани и тук таме германци който се хранят евтини кръчми или пък се хранят в стаите..

Твоят хотел затворен ли е? Верно ли?

Хотелите по морето са на мутри, съдии, прокурори - за тях ли сега да мисля ... Въобще не ми е жал!

Евъргрийнно ми е някак

Путин има пръст в тая работа.

а Русия била Бедна и на Колене: "Тайланд възражда туризма си благодарение на руснаците" по 150 000 руски туристи на Месец през Зимните Месеци в Европа от Русия! а от ЕС - единични бройки близки до Брюксел - само те имат парите...

Копейкаджията и тука се записа.

sawo

Ходят където могат, нормално да са там. Ако си ходил в Тайланд ще знаеш защо никой не се натиска да почива там.

Е така де. Вдовицата като вземе денгите и отива да се шиба от мъка в Тайланд и Турция.

да бе да едни "дресьори на делфини," може да правят намеци на сърбите да седят на страна от косово А за влака в София, скоро един ремонт дали не се прави там.... или баш на тая релса не

Не скоро, а още се прави.

От на-близките ни племена през последните 140 г. най много злини са ни причинили сърби, макета и руснаци. Да вървят по дяволите. Преди да ми опонирате запознайте се добре с новата ни история.

Хора сме. Трябва да си прощаваме. Недей да помниш само лошото.

Съгласен съм само за първата част-Сърбия. Не забравяйте и Гърция.

Ми да. Очакваше се. Тия с БеЕмВетата и тия с товарните влакове карат като луди.

На тия сръбски машинисти кой им дава книжки?

В момента пия кока кола с фосфорна киселина. Много опасно съединение е. Да знаете.

Само не прибавяй Ментос към Колата, че става химическа реакция и става като експлозия.

Знам. Знам. Клипчета съм гледал.

Влак с амоняк дерайлира и изтече киселина.

Два пъти е диверсия. Почна се косовската война!ЕПМ!!

Нещо много български вагони почнаха да "дерайлират" в Сърбия, и все с опасни товари............

Този не е български!

Веднъж е случайно, втори път вече е тенденция.

Трети пуът традиция от козяк

Няма да ме учуди :)

взе да става съмнителна тази работа. Два инцидента, точно покрай Коледа.

Сърбите празнуват коледа на 6 Януари за твое сведение

Викам да спрем влаковете, вече. Да минат поне празниците, а.

Където съм попадал, отвори съдържат все фосфор, като зарина. Попадано покрай някакви изкарвания "отравяния" в Сирия. Фосфорна киселина май наричат и мравчена киселина. Слагат в колата. Не случайно се ползва срещу ръжда (разяжда и метала в продължителност) и при разстройства. ;)

Така че едва ли тук има някой, който да не е пил фосфорна киселина, покрай колата. Но нещата са на количество. И аспартама е отровен и някъде твърдяха, че 10% от него в организма се превръща в метилов алкохол, от когото се умира и ослепявало. Но количествата са въпросът и че го имало естествено в природата метиловият алкохол - наричан и дървен спирт. Както има отровните цианиди в ядки, но дори се считат за полезни за определени неща. Едното дето се спори е при рак.