Натровен с татул: Жена ми халюцинираше

Производителят няма никакво обяснение как отровното растение се е оказало след неговия спанак

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Хранят ни с отрови, но пък за това зеленчукопроизводители правят подписка в защита на Ивайло Малджански!

Това е чиста проба саботаж на конкуренти, за които човешкият живот е само причина за печалба. Никак не се интересува, а даже и се надявала конкуренцията, да умрат поне няколко човека, за да бъде съсипан производителят

Имате мързелива жена драги! За какво протестирате, спанака е бил в сурово листно състояние а не консерва! Ако не наричата мързела си БИО зеленчука, драги е БИО. Ако жена ви си е направила труда да измие спанака щеше да диди че има и нещо друго вътре. Доверявате се на опаковката. Хайде сега от предишната история с гъбите от ПОЛША да проумеем какво точно се случва! Ами в "нерегламентираният от ББАХ склад" работят едни мургави работници колко пари получават според вас! Дали пък не биха набутали на двадесет пакета не татул ами листа от АКОНИТ. Двадесет пакета за двеста лева! Пък производителят да вкара в блока със спанака селските овце Съдя по показаното в ТВ репортажа. И една малка подробност Татула, както и кучушкото грозде, и щира се виждат от далече в полето засято със спанак. Така че когато купувате зеленчуци и салати поне вижте какво има сред листата им, не ги слагайте дирекгно в салати и ядене. Между другото от пресен спанак стават страхотни пресни зелени салати

Според мен такива случаи не са единични в хранителната ни промишленост, доста е занижен контрола на тази "БАБХ" !! Бог знае какви са "специалистите" им, но зачестиха фаловете на натравяния в детски градини и училища, в търговската мрежа - включително стоки от внос - не само наше производство !! Инструментите за контрол и санкции са в техни ръце !! НЕКА ИМА И КОНТРОЛ НА КОНТРОЛА - КОЙ КОНТРОЛИРА ТЯХ (БАБХ) ?! Що се отнася до татула в спанака, ако изземат и ликвидират стоката на производителя е желателно работниците, които са селектирали продукцията на лентата (конвейера) да си понесат заслужено наказанието, защото татула е видимо различимо растение от спанака !! Просто не са си вършели качествено работата - на полето компютри не селектират продукцията !!

В същност вие правите ли разлика от настоящят случай с цитираното от вас ва БАБХ. Тука ти купуваш една салата, маруля, айсберг -пресен зеленчук -Не го ли миеш, не го ли преглеждаш когато ще го сложиш на масата. Когато отидеш на плод зеленчука, на женския или колхозният пазар в какъв вид купуваш спанака, зелето. Ами честно ви казвам това със спанака е точно като случая със полските гъби -ЛИЧНО МНЕНИЕ! Вината в случая е на домакинята (жената) а не на производител или търговец!

Да, трябва да сме бдителни към всяка една храна, закупена от нас. Но, защо трябва да плащаме за татул, вместо спанака, който искаме ?!

Татула е като троскота - свободно растящ! За да попадне тази отрова в спанака на този хубавец-производител, значи не е извършил определени мелиоративни дейности и си е спестил паричките за тях! Резултата го виждате - здравословна щета за една невинна жена, похабена продукция за този селскостопански производител и завишаване на проверките на продукцията на други селскостопански потребители с подобна продукция!

тъпи, татула е храст висок 1 метър спанака няма педя! като как си представяш един храст татул сред 10 декара спанак??

Глупост! Преди да стане храст всяко растение е нискорастящо!! Така е и с татула и той може да бъде сбъркан или пропуснат! Разбира се че може да има и момент на нелоялна конкуренция или отмъщение от изгонена жена или каквото там се сетите...!

тъпи, спанака е свеж, ще рече не е консервиран, факт от който дори ти трябва да успееш да си направиш извода, че е бран някъде на 6 или 7 ноември! по това време на годината татула отдавна е минал фазата на едната педя, станал е 120 см., разпръснал е семената си, и е увехнал!!

мелиоративни? Всъщност снимката в новината е реална и не се вижда небрежност. Татул може да се промъкне в спанака, ако някой е разхвърлял тук-там по шепа семена. Поникнал е и още преди появата същинските листа ще е точно като спанак - височина, структура на листа, и цветът ще е почти същия (по-светтъл трябва да е). Липсата на татул при проверките е защото след отрязването от машината веднъж, коренът е залинял и загива, или ако оцелее, не покарва нови листа.

Ами преди да стане прасе е бил сперматозоид! Нима когато се роди прасето няма да се различава от кучето. В същност виждали ли сте как расте спанака и как растят Татула и Кучешкото грозде . и двете се стремят да вземат връх, спанака драги професоре, оформя розетката и нараства високо след 4 -5 месеца (зависи зимен или пролетен) котато почва да цъфти и прави семена. И още нещо татула не расте насред обработваемите площи, расте по края и по синорите. И колегата правилно те е светнал -татула не е като троскота пише го и в ГУГЪЛ (ако си го забравил от времето когато беше на село)

Аман от всезнаещи! До вчера си драпали някой части - днес са супер експерти! Е кажи как се е случило това, вместо да ръсиш мозъци! Ако аз съм селянин, но ти определено си селяндур!

И още нещо, а видя ли репортажа от полето със спанак, начина по който се прибира и цеха където се почиства и пакетира!? А ти си направи заключение по фактология, а не по презумпция!

Появи се един ЧИТАВ И КАДЪРЕН ЧОВЕК С ИСТИНСКИ И ПОЧТЕН БИЗНЕС И ВЕДНАГА ГЛАДНИТЕ и АЛЧНИ ХИЕНИ СЕ НАХВЪРЛИХА ВЪРХУ НЕГО . ЗА ДА ГО УНОЩОЖАТ. ЕВРОПА ЛИ ????? даже В Африканските страни има повече ред и почтеност.

Абе ако недай си Боже се бяха гътнали няколко потребители друга песен щяхте да запеете! Още по-вече ако беше и твоя позната или роднина!

Тези хора, дето са пострадали, тоя спанак, направо от опаковката ли го нагъват? Ако бяха го измили, примерно, преди да го консумират, лист по лист, както мисля, че е редно, щяха да видят листа различни от тези на спанака. Значи производителят, който, както се видя работи на ниво е виновен за това, че е по някакъв начин е пропуснал пет листа от плевел в тонове продукция, а тези хора, дето са си купили триста грама спанак и не видели какво има в опаковката, те са жертви. Гледай, какво ядеш ! С невероятни глупости ни занимават.

Нищо не се говори за това ,че пострадалите трябва да получат солидно обезщетение...?Виновен или не,производителят също трябва да получи сурово наказание, най малкото да бъде обвинен в престъпна небрежност,защо прокуратурата мълчи и не повдига обвинение..или -всяко чудо за три дни...

Много ми е интересно, а ако в опаковката имаше и лайна и ги изядяха кой щеше да е виновен!? Рекламацията и протестирането стават в магазина. Май отново ни отвличат вниманието от действителността

Умишлено е хвърлено иначе как ? А може и мъжът на тази „халюцинираща “ да го е направил , искал да я умори че му е омръзнала ! Кой яде спанак есента ? Извръщенци е пълно в България , вегани и всякакви боклуци !

за сеитба на есенен спанак не си ли чувал или просто трябва да излаем нещо в пространството?

По голяма глупост скоро не бях чел! Ами ако е открит татул и в други опаковки, какво ще кажеш?! Може би това е някоя световна конспирация, а!?

Софче, спанака се сее август -септември и се консумира ноември, декември до обирането. Този който се сее в ноември презимува успешно и след стопяването на снега е готов да се яде. За агнешкото за гергев ден се сее до края на февруари. В същност питането КОЙ яде сега спанак - купуваш марули, салати айсберги внос със нитрати и го приемаш за нормално, въпреки че са типично пролетни зеленчуци (да сеят се и се садят и в ноември -декември, но да се закалят и пролетта да се кльопат). Но спанака е пъти по -полезен по всяко време на годината и салатата от пресен спанак е невъобразима

за саботаж няма ли да се направи? Имаме опит за масово убийство и все от някъде се е взело отровното растение

Може и така да е. Около нас бъка от злобни хора, които не се стараят да достигнат по-добрите, а видят ли такъв започват да го оливат с помия или да му причиняват зло. Така се чувствуват значими тези иначе безропотни добичета пред силните на деня.

в нормална държава и на тоя дето жена му е халюцинирала, и той лично ще плащат тая халюцинация три поколения наред!

цигани и турци в последно време не знаят български и най вече не помнят Е сега помнят какво им казал репортерът адвоката или някой си спец по халюцогени с/у заплащане за страшен наркотик убиец по свине птици цигани турци наречен спанако-татул нов вид открит от платени репортери денонощно рекламиращи откритието 24/7 без прекъсване

Еоо сега ли разбрахте че татула става за пушене, отдавна си го ползвам Е оо ОК.

Какво е халюцинирала жена ти - че я ебе друг ли? Ами то може да не е халюцинация, ами споделяне на преживяно ... А вие като го извядите от плика, директно ли го идете - не го ли миете, не го ли виждате!? ... Да не сте овце?

От къде мога да намеря количество от същата партида?

Няма. Количеството е изчерпано, огромен интерес след инцидента.

Еееее, егоисти. Не стига, ча са се надрусали за 2.50 кило спанак, ами и се оплакват... Дайте малко спанак и на над ве...

Тръгнах да чета и си казах - ПАК ЛИ ? Какво пЪк - ще ме попитате? 1/ Ами не е изключено, по-точно е включено и ТОВА - целенасочена агресия, пардон, целенасочена агроАтака. Хората обикновено завиждат на по-добрите, но тук човекът /който е по-добър - и като пиша по-добър нямам предвид морални качества..../ произвежда продукция за ядене, в случая спи-нак,ох, СПАНАК - съдържа много полезни вещества, от които най-вече желязо. 2/ Ами не е изключено и друго - да са замесени и външни /нямам предвид духовни :-)* сили. Не се присмивайте, защото в тоя глабален свят нищо такова не е изключено, по презумця. Тука има значение, най-вече, стратегията - тоя спанак дали е генно-модифициран, и как плевелите са изолирани от спанака. 3/ Ами - от чисто визуална гледна точка - т.е. от моята гледна точка, така като гледам /ако това поле корелира с онова.../..няма начин този татул да е попаднал на полето...ОСВЕН ако някой циганин не го е отгледал от зрънце, да го е поливал и т.н., което граничи с невъзможността и така стигам до т.4 Татула е ПОДХВЪРЛЕН...после...някой .../циганин или не/ си е завивал цигара /с какво съдържание ще се изясни в процеса ../ и там едно листенце е попаднало... но оттук се откриват много други точки, с които в момента не ми се занимава да пиша и затова спират до ТУК.

Това че спанакът съдържал много желязо е американски рекламен трик от времето на Попай моряка... съдържа ама не толкова много...например магданоза съдържа повече желязо ...ориз, пшеница, овес съдържат много повече желязо от спанака.

"Натровен с татул: Жена ми халюцинираше" Ето добра новина за бедни Наркомани Да си гледат Татул не е забранен и да зобят Ах добрата новина

Татулът е отрова. Това са зрителни нарушения.

Циганите берат гъби , за да ги продават .Отровни и неотровни се продават евтино

Ей голям проблем станало...4 души с леки храносмилателни проблеми. Случват се такива неща, стига сте ревали. Хората няма какво да ядат, нямат вода, ядат боклуци, тук спанака проблем! Айде стегнете се малко.

от СПАНАКА тръгват много възможности...не случайно моряка ПопАй го е консумирал...

Как 100декара сутрешна новина станаха 200декара за няколко часа Кой турски и гръцки прекупвач изфабрикува новината Кой сложи татул в готова продукция, Пак доброжелателен прекупвач-търговец . Новинарите платените два дни опяват, по скъпо ТВ-време иначе никакви ги няма Денонощно платена кампания сутрин и вечер по тъмно сее прокоба с/у български производител Къде е държавата да субсидира българското производство на спанак, айсберг, подправки, царевица, домати, и още 100.... и да резне вноса на боклуци турски, гръцки, испански, португалски и африкански, американски с едно мито 30%

на Витоша - двама млади цигани(мъж и жена), беряха гъби. Попитаха ме: Познавате ли гъбите? Отговорът ми бе: Не. Следва въпрос от мен: Тогава защо ги берете, след като не ги познавате? Без отговор. После се чудим, защо болниците ни са пълни с натровени.

Редовно купувам спанак, всички в къщи много го харесваме ... ама голяма хамалогия ... първо накисване за час - срещу нитрати, после почистване от корени и стебла, после две измивания с накисване, от калища ... и накрая ... три купички. Никога не ми се е случвало да има нещо друго, но и да има - няма как да го пропусна. Оплакванията ми са - много, много пръс и кал!

яж коприва тогава, но си сложи ръкавици!

Това се нарича икономически саботаж. Или производителят е имал работници, които са внесли татула сред останалите листа или някой е внесъл разсад или е засял семена сред разсадите със спанак. Със сигурност не вярвам, че това е небрежност на производителя. При него, обаче куца текущия контрол и затова не може да обясни появата на татул сред останалото количество спанак. Така или иначе производителят трябва да обезщети пострадалите.

Листата на татула не са опасни. Опасни са семената. Преди години продаваха цигари пакет по аптеките Табекс. Спряха ги и ги заместиха с едни помпички за инхалация. Така че листата не са вредни причината е може би друга.

Ако някой не е разбрал от листата на татула правеха цигари и ги продаваха в аптеките. Листата са спасявали живота на хиляди хора и на никой не са навредили.

Татулът е поставен допълнително в спанака ! Нужно е ДАНС да разследва случая - да се насочи вниманието към обслужващи работници и пакетаж !

Така е като цигани прибират реколтата и все по зле ще става. Най-добре е да ги върнат в родината им по ентнически първопроизход, щото в противен случай ще изтровят маса народ.

Със семена рицин ,щеше да е по опасно.

Та оня РИЦИН е див, а тоя е култивиран, градински. Що се отнася до татула - В "Кауфланд" няма никакъв конттрол. Всеки посетител може да си внесе, каквото и да е и да го остави на стелажите. Може никой да не го види. Колко ли пъти съм викал служителите да си приберат стоките от стилажите. Безхаберна работа.

Е може ли някой да се издигне с изгърбване от бачкане и да не го съсипят!. Виж, ако беше меткал рушвети насам - натам по журита, щеше да е недосегаем.

Татулът е растение, което стърчи видимо над спанака. Ама на селяндурите толкова и пука. жънат наред. Няма да спира трактора и да слиза всеки път като види тревичка, я!

Стърчи. Ако има татул. Ако няма - не стърчи. И при жътва не се спира, да. Затова нивите са ниви и се поддържат, за да има по тях от желаната култура, без примеси.

Не четеш ли, че това е бил био производител? Там има плевели, защото не се пръска, за да се "поддържат" нивите.

Не четеш ли, че това е бил био производител? Там има плевели, защото не се пръска, за да се "поддържат" нивите.

тая БИОпродукция, с която сме заляти, следи ли се дали е БИО и как...

Като се замисля всеки път когато купувам спанак намирам в пакета други тревички. Чистя листо по листо на мивката и измивам обилно с вода. Мисля да се лиша от спанак за дълго време, не знаех, че е толкова опасно.

Лиши се от свинско.птиче.зеленчуци с нитрати.млечни с чума . а бе не яж нищо

На това се казва диверсия. Някой е сложил умишлено татул, за да докаже, че правителството ни убива. Селяндурина Слави Трифонов, който е станал инвалид седи и не мърда от стола си облякъл тениска с надпис, че системата го убивала. Добре се е намърдал в предаването с тъпите си смешки за по десетина минути, за което получава Бог знае колко пари, след като се върти със скъп джип и предлага на Мая Манолева собствен превоз с шофьор. Това са същите, които, които произвеждат тениските с тези надписи, черните знамена и черните балони, които се развяват от 5-6 откачени платени от комунистите майки, които вместо да си гледат нещастните деца въртят задници по мегданите и викат: Долу правителството!

Абе, то правителството и да го махнат, кой ще застане да управлява? Не се ли получава порочен кръг? Махат правителството, а следващото по-зле от предходното. Махат и него и връщат старото, което са махнали... Каква е алтернативата? Щом няма... защо да свалят правителството? Не разбирам!?

"Той бе единодушно избран от квалитетно жури от аграрни учени и специалисти" Не съм сигурен дали в Дир-а има и един изучил поне журналистика. Хора идиоти ли сте, поне четете какво публикувате! Много сте КВАЛИТЕТНИ

тоя за кво мрънка саа?! не стига че са се нашмъркали с неговата пача на аванта ми и ревнал

Тия от Попово никога не са виждали листа от спанак и листа от татул. Ей на това му се казва да ядеш доматите с колците. И след всичиките тия цветисти описания за ефекта от отравянето, единственото което може да се очаква е да започне масово отглеждане на татул, вместо канабис.

Разликата е в смъртоносната доза. При канабиса няма. А при татула си е руска рулетка с шест патрона в барабана. Мани ги тия глупости.

petrovito

ходи си пий татула

А, бе? Как го ядете тоя спанак?@!?@! Аз го мия листо по листо, дробя, лук, сол, зехтин, оцет и ракия.... халюцинирам, ако прекаля с последното

Водата ще ти излезе по-скъпа от манджата.

petrovito

Само прасетата ядат спанака от пакета без да го мият. при миенето ако има плевел, се маха. тия истории с натровени ми миришат на адвокатски съвети

В Kaufuck е истината. Там е "еФтино" ама за сметка на това качествено. Българино прост и наивен.

Един човек на линията е достатъчен да го направи.

вече сипах допълнително на тъщата

Кауфланд бг е майката разпространителка ходете пак там

Занимавам се с растения и мога да направя разлика между тях, докато ти явно не правиш. Един вид, от Южноамериканските татули се използва като цвете в градините, заради хубавият си аромат рано сутрин, а съшо и заради големите си цветове. А и като ти чета писанията - май не правиш разлика между копър и магданоз.

Спанакът се почиства от корените и дръжките, мие се и чак тогава се слага в тенджерата. Как не са видели, че има и различни от спанака растения?

айде бе, аз откога търся гъби да си купя и няма, а тука без пари и се оплакват

Само стария индианец дон Хуан знаеше как да си проготви малко татулчец.

и мескалинец.

Има такава книга "Татул" за една, която тровеше снахата си. Май така беше.

Ако това стане в Китай, бесилките са сигурни!

..За халюциниращите ли?

generic cialis tadacip Impotence/Erectile Dysfunction buy cheap cialis is defined as the inability tadora to achieve or maintain an erection sufficient buy cialis jelly for mutually satisfying generic cialis intercourse buy cialis over the counter Erectile dysfunction impacts cialis alternative more than a man's sexual activity tadalafil generic The emotions and cheap cialis uncertainties that coincide with cialis generic drug this men's sexual condition often have a significant effect on a man's health and self-esteem, as well as, his relationship with his sexual partner.

Кво рекламира, не го разбирам ингизкия...

....

Квалитетен другар с квалитетни приятели и квалитетен бизнес, но не се знае колко квалитетно заплатени работници, щом някой умишлено е сложил там татул. Или бизнесът не е толкова квалитетен, но квалитетните приятели ще заметат вината.

То трябва да си горям дебил , като берач на спанака, та да не си засасеш въпроса* - Какво е това ,,високото,, израстнало толкова над спанака?

cialis jelly sachet Impotence/Erectile Dysfunction buy cheap cialis is defined as the inability tadora to achieve or maintain an erection sufficient buy tadacip for mutually satisfying buy cheap cialis 10 mg intercourse cheap cialis Erectile dysfunction impacts cialis pill more than a man's sexual activity cialis price The emotions and cheaper viagra or cialis uncertainties that coincide with cialis jelly sachet this men's sexual condition often have a significant effect on a man's health and self-esteem, as well as, his relationship with his sexual partner.