Шансовете за ракетно-ядрен конфликт между Русия и САЩ

Американски ракети "Минитмън 3" може да бъдат насочени не само срещу Северна Корея, но и срещу други страни, които не са приятелски настроени спрямо САЩ.

Обратно в новината

Коментари - Шансовете за ракетно-ядрен конфликт между Русия и САЩ | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Т.е. трябва постоянно да сме приятелски настроени към ФАЩ и да не си израаяваме мнението.....че може да насочат ракета към нас....брееееей. Ами те руските отдавна са насочени срещу Вас бе хамериканци

Стратегическото равновесие между ядрените трияди/ракети, подводници и стратегически бомбандировачи/ на САЩ, Русия намалява шансовете за ракетно-ядрен конфликт между Русия и САЩ. Причината е че при ракетно-ядрен конфликт ще бъдат разменени удари между двете страни които ще доведат до това че няма да има победител поради унищожаване на инфраструктурата, унищожаване на населението, създаване на области със висока степен на радиация както при Чернобил, настъпването на ядрена зима с понижаване на температурата на Земята която се дължи но изолирането на слънчевите лъчи от повърхността на земята. Настъпването на ядрената зима ще доведе до загиване и на оцелялото човечество след ядрения конфликт поради унищожаване на растенията, животните и липса на храна.

Ако има трета световна, четвъртата ще е с лъкове и прашки.... Набийте си го в кухите манерки войнолюбивци и от двете страни...

Да бяха манерки щяха да си набият нещо, но уви... По-лошо е - кухи кратуни. А в куха кртуна можеш да набиеш нещо едва след като я строшиш.

не знам на къде ще насочвате "Минитмън 3" но само да сте посмяли да направите нещо на Русия ще трябва да хапнете гори от "Тополи" гниди долни

А така, другарю ! Кажи им на гадните капиталисти. Даже може да се запишеш доброволец в армията на Русия и да се биеш с гадните капиталисти. Изроди такива, ще ми нападат те СССР-то. Ааамаха !

Вие първо се научете да печелите морските битки с овцевози, а после се захващайте със САЩ.

пийте хасковска вода и ще оцелеете след ядрената война

Не знайно защо, от около 6 - 8 месеца по Виасат Хистори, дори и сега, пускат филма за 2-та световна война. Струва си да се види, някой неще подминават, други - премълчават, превода на български в повечето случаи посочва само дата и месец и така трудничко е да разбереш кога какво се е случилило, руснаците рядко се виждат, те май и не участват, но най-важното - как е следвало . . . .но пак бива . . .

Живеем в един много несигурен свят!Няма такъв интелект/човешки или изкуствен/,който да реши уравнението на Живота с толкова много неизвестни:Сащ,Китай,Русия,децата ни,екосистемата и естествено Господ!Мисля,че сегашното поколение се провалихме като цивилизация.Ние сме диваци!

Сите че ма фанете за ракетата и че ма разведете!

по улицата , които вървят не са ми приятели , но не са ми и ВРАГОВЕ. От кога и от кого се лансират тези " определения " за отношения между хора и нации . Трябва всички да сме разединени и да се мразим , за да могат по - лесно да ни водят за носа.

Ако ДИРа не е руски то е на техните подлоги на Родна земя!На мен лично ми е все едно от каква ракета ще бъде унищожен животът_дали Руска или Американска!Но нека да сме обективни!За първи път от поне 30 години САЩ ивърши опит с модел на ядрена бомба и с ракета носител!Което е нищо ,като се има предвид превъзходството на Русия по брой на ядрени заряди от почти 1000 над САЩ!То не бяха изпитания на "Искендер","Топол М","Булава","Калибър",новата хиперзвукова "Циркон" и т.н.!Питам се кой дрънка оръжие?

ДРЪНКАНЕТО НА ОРЪЖИЕ Е ЗАЩОТО НЯКОИ ЕВРЕИ , БИЛ ГЕЙТС , ЗУКТРБЕРГЕРА, ИЛОН МЪС, МАК-КЕЙН И Т.Н СЕ МИСЛЯТ ЗА БЕЗСМЪРТНИ КИБОРГИ .... .. ДЕМЕК ЧЕ МОГАТ ДА ОЦЕЛЕЯТ СЛЕД ЯДРЕНА ВОЙНА

Я така като си почнал да расъждаваш в което очевидно си нов и не ти се отдава особено та да земеш така да ни кажеш защо тез тъй "благи миролюбци"чиито гъз лижеш пъплят от всички страни към Русия и прават военни бази?

Интересно, а ти чий г*з ближеш?

Само грачиш Иване . . . . ето сега дори и Виасат Хистори, понеже разглеждат 2-та световна на всякъде, но не и на Източния фронт и те отбелязоха: " . . все пак редно е да отбележим, че на Източния фронт са били около 195 дивизии на Вермахта, срещу 35 немски дивизии в Африка и т.н. . . . " . . . .Та Иване вземи една карта и разгледай кой колко бази има . . не забравяй тая дето нашите демократи мълчат в Косово . . . и за бройката на ЯО бъркаш и то много . . . .

АКО РАШКИТЕ НЯМАХА ОТГОВОР ДОСЕГА НАТО ДА СА ГИ НАПАДНАЛИ, РАЗДЕЛИЛИ НА ЧАСТИ И ДЕМОКРАТИЗИРАЛИ КАТО МУТРИСТАНА :)))

И пропускат най-важното, че това е новина покрай новина. А тя е точно, че преди примерно 2 дни американците са тествали такава ракета без ядрен заряд: U.S. tests unarmed Minuteman 3 ICBM in Pacific Та вероятно затова се правят тези изказвания в статията.

Само тролове тука.

Ще ви се, не ще ви се, чудо ще стане, но ТСВ няма да има.

В цялата работа има един много лош прецедент - тоест 2 прецедента- за използване на атомно оръжие-Хирошима и Нагазаки/при това без особена необходимост/.Така че,единствената страна рискувала да употреби атомно оръжие досега са САЩ.Това няма как да бъде подминато от никоя държава,която иска да си осигури суверенитет.Особено от Китай и Русия!?

Мдааа не знам дали казаха и едно sorry на японците.

Шансовете Русия да излезе победител от ядрен конфликт са нулеви! Или пък от конвенционален сблъсък със NATO! Приказките за малки деца за системата Периметър които ,,Някой"се опитва да пласира тук през 2017 година когато Земята е опасана в близка и далечна орбита от сателити са най малкото за наивници!

По-скоро шансовете някой да излезне победител се стремят към нула. Без да уточняваш за Русия. Шансовете на САЩ не са по-големи. Не случайно си нарекова войски въздушно-космически. Част от целите в такава ситуация е сваляне на сателити. Но дори да виждат какво става, няма как да реагират. Още повече, че ядрени глави се взривяват над повърхността, а не на нея.

Няма военна сила, която да разчита на сателитите. Нито една било балестична, било крилата ракета, каквато искаш ракета, самолет всякакъв вид не се направляват от сателити. Пишеш откровени глупости. При ядрен конфликт западната цивилизация ще бъде заличена. При сблъсък с конвенционални средства, НАТО капитулира до седмица!

Иначе американците преди примерно 2-3 дни са тествали изтрелването на ракета Минутеман, някъде около Пацифика. Предната година май тестваха Тридент 2, където го считаха за НЛО. ;) Дано не се гласят да нападат Северна Корея.

Май някои не вярват на такива новини. Има го на сайтове. Ще ви дам едно видео от Русиан Тодей ;) youtube . com /watch ?v=FnQJwoVDUpM Слепете го. Може да си го намерите и от други източници, но от там е по-забавно. ;)

Само три пъти преписахте статията. Айде давайте...още можете...!

значи защото руските ракети могат да бъдат свалени бързо и защото противоракетните инсталации ще пазят европа - руснаците се подготвят да парират "заплахата", странна логика, руска логика. " Шефът на Централния научно-изследователски институт към Въздушнокосмическите войски на Русия Сергей Яголников смята, че ПРО на САЩ "може да сваля руските МБР още на 150-ата секунда от полета". Началникът на руския Генщаб Валерий Герасимов коментира, че системата за ПРО на САЩ в Европа може би "ще държи на прицел всички стратегически обекти в Европейска Русия". Той увери, че Москва "взема мерки, за да парира тази заплаха", без да уточни какви са те."

И на мен ми направи впечатление същото.

Защото е имало договор за забрана развитието на антибалистичните ракети, от който се отмята САЩ при Буш младши. Преди като всеки е знаел, че противника може да го унищожи, това е била странна причина да има мир. Реално с прекратяването от САЩ на договора, отвързва ръцете и на Русия да си развива оръжията и тя го прави.

И кое и е странно на логиката-това, че нато ще може да сваля руските ракети си е заплаха за Русия, тъй като за нея ракетите и са гарант, че няма да бъде нападната.Нали разбираш, че ако бяха сигурни, че могат да я ударят, и същевременно да отразят изстрелването на руските ракети, досега да бяха го направили.

Това, което не разбираш е вярата на американците в правото си да определят кое е абсолютно зло и кое абсолютно добро, защото са набожни и избрани. За тях компромис не съществува, ако някой ги убеди кое е злото те спират да мислят за своите деяния и са готови на немислими неща. Ето затова Русия мрънка за ПРО-то, защото не е като да не познават опонента си. Една беззащитна Русия ще бъде веднага бомбардирана и "демократизирана", ти можеш да не го вярваш, но аз го знам и нямам и грам съмнение. Ти не знам дали разбираш какво е да си приятел от десетилетия с американци и да не можеш от тях да изтръгнеш поне опит да помислят поне за упражнение различно от калъпа си. Не знам как ме търпят, аз си промених мнението за много неща заради тях, но те не - наистина културата им не е това, което почитателите й тук си въобразяват. Не става реч за демокрация, а за ралигиозна вяра в избраност. По дяволите, дори евреите не се вземат толкова насериозно.

Серизно ли мислите, че подобни твърдения по медиите са нещо различно от прах в очите. Коя себеуважаваща се военна сила ще посмее публично да произнесе подобно нещо дори да е истина?!? Това са поредните игри на думи и надлъгвания. Никога до масовия зрител-слушател-читател няма да стигне достоверна информация относно реалния баланс на силите...

ТАКА, ТАКА!!НАПЪЛНИХА ГАЩИТЕ ОТ СТРАХ, ПРОКЛЕТИ ФАШАГИ!!!спешно сменете памперса на путлер!!!

Незнам кой бега яко дим от Сирия оня ден...па и не смееда припари обратно...

Упорито отбягват да отговорят и да посочат една разумна причина, САЩ да нанесат първи удар. Опорната точка със суровините е толкова глупава, че изобщо не си струва да се коментира по напълно разбираеми причини. Та, другари ватенки, ЗАЩО им е на САЩ да нападнат Русия първи?

"ЗАЩО им е на САЩ да нападнат Русия първи?" Защото руснаците с "ПЕРИМЕТЪР", ВИНАГИ ЩЕ СА ВТОРИ.

ЗАЩОТО, ДУШКА, КРАДЕЦА ВИНАГИ ВИКА ДРЪЖТЕ КРАДЕЦА!!!!! ЗАЩОТО НАГЛИТЕ И ТЪПИ ФАШАГИ СИ ЗНАЯТ КИРЛИВИТЕ РИЗИ!!!ЗАЩОТО ТЕ!!!!винаги нападат първи!!!ПОДЛОСТТА И МАЛОУМИЕТО ИМ СА ГЕНЕТИЧНИ!!!ПРОСТИ, ТЪПИ РУСКИ ИЗРОДИ!!!ДАНО НАИСТИНА ВИ ИЗБИЯТ!!!

Шефът на Централния научно-изследователски институт към Въздушнокосмическите войски на Русия Сергей Яголников смята, че ПРО на САЩ "може да сваля руските МБР още на 150-ата секунда от полета". Ко стана с опорната точка, че руските ракети ПРО не ги лови? Не така, таваришч Яголников, ще се наказваме! Ватенките трябва да вярват, че са безсмъртни и неуязвими, а Русия ще разгроми целия соросоиден НАТО за... колко беше? 68 часа и 43 минути, плюс-минус 15 секунди? Дрогаре, хептен превъртяхте вече и направо плачете за усмирителни ризи. Време е санитарите да се задействат.

Това е в момента на излитане. Ако стояха на установка отгоре, ще са още по-лесни за улучване, докато не летят. ;) В космоса може да са над 28000км/ч. При навлизане в атмосферата също е въпроса как стоят нещата.

Ижис системата ПРО на САЩ която брани и нас от Девеселу засича изстрелването на ракетата изчислява траекториятаи и изстрелва антиракета коато във стратосферата удря с кинетичен удар противниковата ракета и а унищожава без взрив! Руските ракети намат шанс!

Човекът се бори за финансиране!

Преди да пращаш хора в Карлуково или на 4-ти,не е зле да знаеш(не те знам на колко си години),че руснаците винаги се правят на по слаби отколкото са в действителност.И въобще стига с тези детски приказки.За да нападнеш страна като Русия трябва да си сигурен че ще унижожиш ВСИЧКИТЕ и оръжия за масово поразяване в рамките на по малко от час.Тук не говорим само за ядрени оръжия междувпрочем.В най добрия за САЩ случай да кажем че е останал ЕДИН процент (а ще остане повече със сигурност тъй като само от подводниците поне една ще изтреля всичките си ракети) и този процент преодолее отбраната на САЩ това означава минимум 50 милиона от раз без да броим тези след това.Така че по сериозно защото тая мрежа я обърнахте на квартална кръчма.Това ако беше така както по филмите спират всички лоши ракети, Русия щеше да е нападната гарантирано.

А генералът от въздушно-комичните сили задавал ли си е някога въпроса защо му е на САЩ да удря Русия изненадващо ? Какво ще спечели САЩ от едно такова действие.. а какво ще загуби ? Студената война свърши отдавна, сега може би почва друга, но само в Русия и КНДР. Те са единствените, които постоянно демонстрират и дрънкат с оръжие.

Каква е ползата, от това твоята валута да е световно разплащателно средство? 1. Всяко плащане в света минава през твоя банка и оставя комисионна. 1% от световната търговия е огромна сума. С тази сума можеш да: - създаваш инфраструктура; - купуваш оръжие; - влагаш в наука; - правиш социални плащания; - подкупваш правителства; - където правителството е неподкупно, подкупваш протестъри срещу него. Разбира се изброих само малка част от благинките. 2. Можеш да си играеш с валутните курсове. Ако си достатъчно голям, помниш, през 90-те години на миналия век как някои хора станаха милиардери само за това, че знаеха кога как ще се променя курса на лева спрямо долара. При това положение, кой може да има правото на световна валута? Отговора е само един - най-силния. Доскоро това бяха САЩ. Сега икономически най-силен е Китай, военно Русия. САЩ с всички сили се стремят, да променят тенденцията, защото в момента, в който юанът стане световна валута, разорението им ще е тотално.

САЩ е готвела стратегия за първи удар. Така че това е официално разработвано! Като отговор СССР е създало система за автоматичен оговор след ядрен удар - Система Периметър / Dead Hand. Реално с новите ракети Сармат и ядрените глави, дори има твърдения, че Русия ще постигне възможността за първи удар, без възможен отговор. Но мен ме съмнява, на никой нама да се размине и жалко за оцелелите ако ги има.

не трябваше да го казваш. Израелските пилоти редовно се подиграват с С300 и С400, а овцете от онзи тогоански кораб от вчера още блеят от смях.

Русия воюва с Ислямска държава, не с Израел.

Като дете сънувах как пада атомна бомба и такива кошмари заради пропагандата, че САЩ ще ни нападнат. Толкова ни бяха наплашили, че исках цялото семейство да сме в центъра на ядрен удар за да не с мъчим. След края на студената война разбрах, че на Запад са сънували същите кошмари, само дето ние ги нападаме. Моето дете няма да сънува такива кошмари. ядрени ракети не съществуват - те са плод на световната конспирация. Ще знае, че политици, които толерират коментари относно евентуален ядрен удар са кретени. В момента най-големите кретени са севернокорейците, след тях са руснаците, след тях американците. Американците са далеч зад руснаците , но все ще се появи някой, който не изключва употреба на ядрено оръжие. Добре, че живеем в Европа, където засега темата ядрена война е табу за всеки политик.

С мен като де, беше същото. то по-късно Господ ми Каза, "ИЗТЪКАН ОТ ФОБИИ". Като текстилен техник-тъкачество, много ясно разбрах процеса на "ТЪКАНЕТО". Основата я наснова "ЧЕРНОБИЛ"-1986, а вътъкът го "даде" ДЕМОноКРАДЦИЯТА. "ТРЕТА СВЕТОВНА ВОЙНА, НЯМА ДА ИМА, КАЗАХ!!! Господ българина Инсталирал съм в Слънчевата система над 15 милиона звездолета майки, които "ловят" мислите на абсолютно всички същества живеещи на Земята. Ха някой започне да "пикае" на криво, ха съм го телепортирал на МИГА в някой от звездолетите. Дори след пикането да се е доближил до "копчето" за изстрелване, 7 секунди преди да го натисне то ЩЕ Е БЛОКИРАНО."

SS-Nebel

минитмЪн ... МЪН! MAN=МЪН според вас? Нямам думи! Неграмотни автори!

Стига с тия теории, какво би станало. Предлагам да се проиграе един от следните варианти в реални условия (за втори едва ли ще има желаещи). 1. Полша анексира Калининград 2. САЩ удря Руската база в Сирия 3. САЩ удря Северна Корея

..1. Нищо. 2. Нищо. 3. ако Няма послеДействие от/виа Китай - Нищо.

"дрънкането с оръжия може да предизвика реален конфликт, дори размяна на ракетни удари", но едва след това ще е и задействането на системата "ПЕРИМЕТЪР". Системата "Периметър" сега, е единствената съществуваща в света "Машина на Съдния ден", оръжие гарантиращо възмездие, чието съществуване е официално потвърдено за което и в САЩ са отлично осведомени. "Мъртвата ръка"="Ръката от ковчега"="ПЕРИМЕТЪР" ТРЕТА СВЕТОВНА ВОЙНА, НЯМА ДА ИМА, КАЗАХ!!! Господ българина Инсталирал съм в Слънчевата система над 15 милиона звездолета майки, които "ловят" мислите на абсолютно всички същества живеещи на Земята. Ха някой започне да "пикае" на криво, ха съм го телепортирал на МИГА в някой от звездолетите. Дори след пикането да се е доближил до "копчето" за изстрелване, 7 секунди преди да го натисне то ЩЕ Е БЛОКИРАНО.

1. Появява се ново, вероятно ще бъде наречено "Полско море". Другите държави от НАТО няма да пострадат, защото нито един американец, англичанин или французин няма да бъде жертван заради някакви си поляци. Това го знаем със сигурност, имало е такъв прецедент. 2. Руските ПВО системи в Сирия са за охрана не на сирийските, ами на руските войски. В такъв случай, те ще посрещнат агресията, на практика удар по руската база няма да се получи, ще се разменят няколко остри ноти между двете държави, САЩ ще забранят на котката на един руски ракетчик да посещава Америка и толкова. 3. Северна Корея удря с ядрено оръжие Южна Корея и Япония. Икономическите загуби за САЩ са неизброими. Китай потапя няколко американски самолетоносача и настойчиво кани Тайван да се влее в Поднебесната. Тайван демонстрира радост при връщането си в Китай.

" на практика удар по руската база няма да се получи, ще се разменят няколко остри ноти между двете държави, САЩ ще забранят на котката на един руски ракетчик да посещава Америка и толкова. " Феноменално, Изкефих се!!

никои не знае колко и чии подводници седят на дъното на океана и за колко време ще доплуват до всеки бряг ... даи боже да няма воина !!!

Разни руски си стоят на дежурство около САЩ в Тихият и Атлантическият океан. Американците имат около 70+ подводници, руснаците около 60, но някои маломащни.

Гледам - много войнолюбци има тук. Само да им напомня, че една ядрена война ще бъде спечелена от... хлебарките. Счита се, че само те ще оцелеят. А иначе - за възможността за ядрен конфликт (и победа на хлебарките) - ми да има я и с напредването на технологиите ще става все по-голяма. Който не вярва - да прочете статията за мнението на Стивън Хокинг за изкуствения интелкт.

Изкуствения интелект, затова е и изкуствен. Опасен е, ЕСТЕСТВЕНИЯ ИНТЕЛЕКТ. По тази причина Земята, барабар със Слънчевата система на ХЕЛИОС, сме забутани в периферията на галактиката "Млечен път". Докато ЕСТЕСТВЕНИЯ ИНТЕЛЕКТ не се трансформира в БОЖЕСТВЕН ИНТЕЛЕКТ, ще бъде държан ХЕЛИОС на гъза на галактиката. Надявам се да съм разбран АБСОЛЮТНО ТОЧНО /без минуси/.

Едва-ли Си заслужава Тук да се пъчим с 'умнясвания' от типа : - моят Убиец е по-печен от твоя.... ...а пък да 'сравняваме' Секретни Данни (Секретни. Данни.) - е разхохотяващо... ТА ! - струва ми се Имаме СамоДве задачи (аспекти ЗА Действие) а. как да Осигурим Мир за Нас-Всички и по Земите/Водите/Въздуха-Ни ...и б. как това Решение (по т.а) - Да стане Глобално. Казвайте !

...защото Ако продължим да Позволяваме на 'наште' (И тук И наяве) да Ни 'обясняват' че 1>1М - Нищо НЕ сме свършили.

ДА УДАРЯТ ИМПЕРИЯТА НА ЗЛОТО С ГЛАВЕН ИМПЕРИАЛИСТ ПУТЛЕР.

Ало, редакторите, правите ли разлика между "шанс" и "вероятност"?

Естествено, че не правят. Те и за много неща не правят разлика - напр. между риск и заплаха.

За оценка на Минутеман 3, те са с по 3 глави и то сравнително маломощни - 300 килотона тротилов еквивалент. Условно сумарната мощ е 4503300кт.=405 мегатона тротилов еквивалент. Само за старите Сатани (без десетината други типове ракети), сметката е за останали 59 ракети: Условно сумарната мощ е 5910(750 или 800)кт.=442.5 или 472 мегатона тротилов еквивалент. Дават различна мощтност руснаците от Уикипедия (там дават 800 килотона). Ако не ползват мощните по 18 и две сумарно по 25 мегатона тротилов еквивалент. За последните би отивало на 14 750 мегатона тротилов еквивалент. Но обикновенно са за 10 истенски бойни глави и 4 фалшиви - 14 секции. Някога са имали над 300 от тях. Тук не броиме Топол-М, Ярс, Булава, Синева, Баргузин, Молодец и най-важното новата Сармат. Новата Сармат примерно ще носи 15 средни ядрени бойни глави. Като очаквани предимства, всякакво сравнение с друга ядрена ракета ще е смешно. Може и да са готови. Ядрените глави са вече готови за нея и тестове са провеждани предната година, без ядрен заряд. За примера водородната Цар Бомба взривена на 4км над някакъв остров през 1961г. Оценката за мощността и е била 58.6 мегатона тротилов еквивалент. Най-мощната взривявана бомба. С уреди като за земетресения са измерили, че ударната вълна е обиколила 3 пъти Земята. Казано просто, може във Вашингтон да са го измервали 3 пъти. Някъде покрай това започват обсъждане на ограничаване на ядрените сили. На онази бомба огненото кълбо е било с радиус 4.6км. Като са се отказали от по-голяма и са махнали урановата обвивка, заменена с оловна, за по-малко радиация. Водородните имат по-малка радиация, а и когато се взривява във въздуха. Било изключително чист взрив според американците с малка остатъчна радиация. Уранова (238) обвивка примерно е щяло да увеличи моща 5 пъти, но и 10 пъти повече радиация.

И като цитираш съмнителни технически данни за несъществуващо техническо или технологично предимство на руските (съветски) ракети ,мислиш ли,че ,,някой" ти вярва?

Част от оценките са на американците и западноевропейците. Данните които съм ти снесъл в горната част на коментар, се намират в Уикипедия. Данните за новите ракети и глави, може да не са точни, част са засекретени. Но може да търсиш в интернет. Част от коментарите и оценките са правят от американци или поне англоговорящи - например в Ютубе.

Поправка за варианта 14 750 е всъщност 1 475 за мегатона тротилов еквивалент. ;) не съм се усетил, че там не се умножова по броя ракети (10) - те са за средните, а не за този вариант.

Руската пропаганда реве как САЩ били готови с таен план как да ударят Русия. Никой обаче не дава обяснение от какъв зор САЩ ще удрят Русия. Целият свят го интересува икономически растеж, просперитет, повишаване на доходите. Само руските другари ги интересува да намерят враг, с когото да се бият, за да няма у тях въпроси за икономика, просперитет и повишаване на доходите.

За тъпаците, обяснявам. Световните ресурси са в Русия. Затова американските фирми трябва да ги изровят и излапат!!! Просто е, като теб самия!

Преувеличавате, Колега.

ОВА Е ИСТИНАТА,ЧЕ НЕ МОГАТ ДА СЕ ДОБЕРАТ ДО РЕСУРСИТЕ ИМ- ЗА ТОВА СА ЛОШИ.ПОЧТИ НАВСЯКЪДЕ СЕ НАВРЯХА-ХАМЕРИКАНЦИТЕ,НО ТАМ ЩЕ ИМ Е ДОСТА ТРУДНО.ТОВА Е.!

Те и сега ги вземат!(ресурсите)? Дават долари, вземат ресурси, руските олигарси ги вкарват в западни банки, после пак същите долари за ресурси и до безкрай.Производствената цена на 100долара е 10цента!

...а найЛошото/Притеснителното е че де-факто - Рекс НЕ успя да Отвори Път за Разбирателство.

С това какво искал "цивилизованият свят" ви промиват мозъците за да се изненадате ако ФАШ нападнат Русия. А иначе ясно е какво искат. Да вземат природните богатства и територията за да продължат експанзията си и ограбването както при Елцин...

ква икономика имат САЩ освен балон надут до спукване с дългове идефиците и купопна система обхванала вече 70 млн.американци.Това епроблечма на спуканият балон САЩ.

Ха, стига си ЛЪГАЛ! САЩ разбомбиха 4-5 държави и постоянно и ДОАКЗАНО мислят - САМО ЗА ВОЙНА. Къде го видя това "световно спокойствеи"? Ай, стига ни продава пуканки от елементарна краварска пропаганда. Ма, как не Те е срам, след почти МИЛИОН загинали в Ирак и Авганистан да плямпаш подобни МАНТРИ?! Ти КОЛКО искаш да загинат, че да стане ясно, КОЙ ПОСТОЯННО мисли за ВОЙНА?!

Аз нямам нищо против Русия и Сащ да се избият. Но във войните, винаги белите се избиваме едни други заради еврейските интереси!

...и за да НЕ затъваме НикогаПовече в Празни/Несмислени 'дискусии' по Тази тематика - да Си поприпомним Наша Мъдрост : - опасен Е този, който Няма къде/накъде Да пада.

То, това важи май за Русия, вместо да си гледат да снабдяват ЕС със газ и да оставят Украйна цяла, те тръгнаха да показват военната си немощ, издънка след издънка са! Ето ти една друга мисъл, която важи за Русия: "По-добре е да замълчиш и да те помислят за глупав, отколкото да си отвориш устата и да разсееш в всички съмнения за това."

Да, Колега ! ...ама Има И едно по-така 'четене' - Всички навързани във военно-промишлените комплекси (Навсякъде. ..т.е. Несамо в Русия и САЩ) - са Вечно във Вечен скуиз/алтернатива : - от една страна - Точно военно-промишленият комплекс Е в Основата на Всяко Ново Високо Познание - от друга - тея натрупани арсенали - едно че Трябва да се поддържат/надзирават, второ - стареят, и трето - и стават с 'изтекла годност' ...а като добавим И аспектите за парсата и/или заплатките/дивидентите - ... ----- Навремето казваха конвергенция. И ако Днес вземат та Се пренасочат Всички военно-промишлени финанси към Градивни/Развойни дейности - Раят Е Навсякъде по Тази Планета.

Не мисля, че това важи за Русия, поне не само. Импер-капитала иска природен ресурс за да се разширява, а само разширяването му го предпазва от кризи. А Русия блокира огромен потенциал на този ресурс.

Глупако, прочети поне нещо от умните, като не разсъждаваш. Руснаците се отбраняват две десетилетия от вълчия апетит на американците. 700 бази на НАТО има около Русия. Украйна с Крим трябваше да бъде най-голямата база американска срещу Русия. Като си тъп и те зомбират соросоидните медии, мълчи и люпи семки само!

"Независимая газета". Това обяснява всичко - плашенето на ватенките с американска агресия, с цел заграбване на шишарките, лосиона за баня, антифриза, течността за чистачки и 85% от руското щастие от световния империализъм продължава с пълна сила. А, да не забравя - въоръжава ли се Русия с оръжия без аналог срещу тогоански овцевози?

Абе не знам, ама Варшавският договор се разпусна, а НАТО само се увеличава. Как да се чувстват руснаците ако не застрашени?

защото доказа несъстоятелността си, загуби така наречената "студена война". За нищо не става! А как се чувстват рашките, ми е през .уя! Кой ги знае, че са живи? Дори Того ги взема на абордаж! Слава на Того!

Валиден въпрос, Колега ! ...- ама мухи&бръмбари ли Имат в главите онез в ДнешенКремъл та 'водят' Руснаците/кините напреки (Напреки.) на Цял Свят ?!

"450 такива ракети, с които може да бъде унищожена не само Русия, но и половината земно кълбо". Войнишки партенки с които да се плашат бабите на село. Сушата на земята е 148 милиона кв. км. Пада се по еднa ракета на 328 хиляди кв. км. Т.е една ракета ще унищожи площ колкото 3 Българии ?? Няма как.

Тия ракети са с по десетина бойни ядрени глави. Да се унищожат три Българии с 10 ядрени глави със съответната мощност не е проблем.

Абе юнак, като не знаеш и не разбираш защо толкова държиш да демонстрираш простотията си? Вземи попрочети, поограмоти са малко и тогава се опитвай да коментираш. Писна ми от неграмотни простотии тук.

Ще бъдат унищожени големите градове и индустриалните центрове. Най-големи ще са жертвите след войната вследствие на глада и мизерията, както при всички големи войни.

Амчи въри в демократическите амирикански форуми ма бабе расистко!=>

Кухчо, всяка от тях има по 3 бойни глави, т.е. трябва да смяташ 1350 взрива. Само че това не са всички ракети има поне още 500 с по 6 бойни глави Трайдънти 2, а и кой знае още колко други ракети, че и бомби на стратегически бомбардировачи.

Моето мнение е ,чу няма никакво утешение в това oа умреш последен в атомната война!Няма никакво значение кой ще започне пръв и кой ще умре последен!Всички умират !Имашe един добър филм "На брега",той показва настроенията на тези ,които умират последни!

Минутеман 3 е правена 1970г., а последната такава ракате по излезнали данни е от 1978г. Имат май 3 глави по 300 килотона тротилов еквивалент. Другият им активен тип ракета е Тридент 2 на подводници, с 3-4 глави по 475 килотона тротилов еквивалент. Като те са някъде от 1990-1991г. - не го помня да не излъжа. Руснаците никогане са спирали развитието си на ядрен арсенал и определено като качество и мощност ги превъзхождат. Преди по времето на СССР са имали два пъти повече ядрени глави, но после ги съкращават много - много повече от САЩ. Имат повече вариации от САЩ, които имат само тези два активни типа ракети. Включитено на влакове - Баргузин, които заместват старите молодец. Тридент 2 е сравним със старата им ракета за подводници Синева, макар нея да я водят по-опасна. Новите за подводници са по-маломощни Булава с 6 глави по 150 килотона тротилов еквивалент. Минутеман 3 е сравним с немного стар Топол-М. И двете ракети на САЩ са с обсег 12000-13000км. Тези на Топол-М някъде 10000+км. - явно не им трябва повече за дължината на Русия. Иначе имат и по 16000+. Руските ракети са по-бързи. Тридент 2 е някъде почти 22000км/ч., а например старата Войвода/Сатана да кажем 28500км/ч. Те са обаче друг тип тежки ракети, каквито САЩ няма. От по-леките Ярс (тип Топол-М) е с голяма скорост предполагаема, че ще пробие ПРО. Обаче при стартиране са бавни. Тези скорости са едва ли не за космоса, където няма въздушното съпротивление. Обаче от години се разработва нова ракета Сармат, която да замени старите Сатана. Старата Сатана и в момента се води най-страшната бомба и по оценки на САЩ, една унищожва напълно Ню Йорк. Преди са имали над 300, но са съкратени на 59 или вече по-малко. Стандартно със средните руски 10 глави по 750 (в Уикипедия дават 800) килотона тротилов еквивалент. Имали са и мощни глави като една по 18 мегатона тротилов еквивалент и две сумарно 25 мегатона. Някога САЩ са имали от 10 мегатона глава.

Продължение, че има ограничение за брой символи: Тук идва предимствата на руснаците. Тежките ракети. Новата Сармат за която се говори, че може да достигне ако искат и Антрактида, но по принцип всяка точка на Земята, за до 30 минути и поне 15 предимства спрямо старата Сатана, а американците нямат дори ракета сравняваща се със Сатана. Другото огромно предимство са ядрените глави. Те освен по-мощни са тип крилати ракети. Американските не могат да ги разпръснат. Новите вече тествани руски ядрени глави уцелвали с точност 1 метър, огромна маневреност и хиперзвукова скорост във въздуха (реално в получаваща се плазмена среда). Не знам доколко е вярно, но се твърди, че дори радарите не могат да го засекат заради това. Русия постига мечтата на САЩ, възможността за първи удар, без противника да се усети. Ракетите Сармат са и с частичен Стелт. Другата готвена изненада са ядрените торпеда - Статус-6. Те са във вода до 1км под повърхността и могат да преплуват 10 000км с някъд 180км/ч. Съответно ПРО не върши работа във вода. Предвидени за аката на морски бази.

Преди по времето на СССР са имали два пъти повече ядрени глави, Я пак...

Търси "ядрени сили" и отиди на Уикипедия. Там има картинка (слепи линка): bg . wikipedia . org /w/index.php ?title=%D0%A4%D0%B0%D0%B9%D0%BB:Nuclear_proliferation . svg Ясно е показано състоянието по години. Да не говорим, че СССР първи разработва водородната бомба, а тя е примерно 20 пъти по-мощна от стандартните ядрени. За огромните размери с които тестват и повече.

,,Предимствата"на руснаците ги виждаме всеки ден!Или по точно на руската армия!,,Предимствата" са постоянни провали във въздуха,на земята,над и под водата! Отговорът на американците е Сателитно разузнаване и наблюдение,непрекъснато дежурене на една от двете мини совалки в космоса!Самолети пето поколение (вече два приети на въоръжиние),систами за ранно предупреждение,могъщ подводен и надводен флот!Ракети Пейтриът,Ижис!ПРО THAAD ...Всичко това Русия няма да го има в близко бъдеще.Нито пък в далечно!

THAAD е разработван след провала на Пайтриътите при войната с Ирак. Те имало модификация на Скъд (Ал-Хюсеин), които били по-далекобойни, но с по-малък заряд, като се изстрелват от същите камиони. Толкова лошо направени, че твърдят, че дори се разпадали. От изстреляни срещу тях известни поне 40 ракети Пейтриът се твърди за успеваемост от 0 до 10%. Говори се за много повече изстреляни ракети. Само един пример от база, вероятно пълна с Пейтриъти, срещу една ракета на Ирак: На 25 февруари 1991 ракета Ал-Хусейн унищожава американска военна база в Дахран, Саудитска Арабия. Тогава загиват 28 американски войници и са ранени 110.

И при оценка какво би станало ако САЩ нападне Русия със самолети. Преди някоя година, оценката на западняците е, че 80% от тях ще паднат от ПВО. Руснаците са по-скромни и говорят за 65%. Иначе американците имат поне 2 пъти повече самолети, но това не би ги спасило, ако те нападат.

"ПРО на САЩ "може да сваля руските МБР още на 150-ата секунда от полета". Я да проверим! За Русия не е проблем да скрие ракетите си на разстояния 3000 км от границите си. Тя може и на повече, но да се спрем на това число. Значи ракетата на ПРО трябва да измине 3000 км за 150 секунди, тоест средна скорост по права линия 20 km/s. Ракетата не се движи по права линия, а по парабола, тоест ще трябва да измине по-дълъг път, съответно скоростта и трябва да е доста по-висока, ама нейсе. САЩ нямат (Русия, Китай, и другите държави също) ракети, които да се движат дори три пъти по-бавно от тази скорост (20 km/s) и в близките 20 години няма да имат.

За примера след провала на Пейтриътите срещу ракетите на Ирак Ал-Хюсеин (некачествени модификации на съветските Скъд), САЩ започва да развива Terminal High Altitude Area Defense (THAAD). Те са със скорост според Уикипедия 2.8 км/с (Мах 8.24).

Томе ти за GOS чувал ли си?За сателитно наблюдение?Щом американската алмия е предоставила да цивилно ползвате GPS-a значи военните имат по добри системи за наблюдение и следене!Ако ще и на 3001 километър да са във Русия ,,скрити"ракетите им! А басничките на Някой за уж превъзходството на остарелите руски ракети над американските такива и откровените лъжи за това,че Пейтриът не можели да свалят на Садам примитивният Скъд са за слабоумни!Цял свят видя съкрушаващото поражение на Садам от американците и съюзниците им!А днес рано израелска ракета Пейтриът е свалила обект над Голанските възвишения!

Американците с поглед ли свалят ракетите. Става дума за това, кога американска ракета ще може да измине 3000 километра за 150 секунди. Иначе знаем, виждането го правим с 300 000 км/сек, но не за виждане говорим.

Тъпунгер неверни си! Те руските ракети ще си стоят на 1 място през всичките 150 секунди ли? Най-малкото ще се срещнат по-средата. В случая обаче се говори за тези които са наблизо до границите. Инак САЩ имат самолет, повтарям САМОЛЕТ, който лети с 20 Мах. Нещо недостижимо за руските ракети.

Толкова бърз може да е извън въздуха. Във въздуха са изтребителите до 3000км/ч. Да кажем до около 2.6Мах. Почти всички са в една област, без значение дали са стари или нови. Иначе имат някакви тип Х-15 които са с 7274км/ч. И да имат по-бръз вече, то няма да лети в атмосферата. Разни опити за бързи изтребители тип Ф-104, е възможно да са пълен провал, като тези, известни още като "правещите вдовици". Но дори той е по-бавен от Су-та и МиГ-ове. Старата ракета Сатана се води със скорост около 28500км/ч. Китайски Донгфенг с над 29000км/ч. Но това е извън въздуха и не при стартиране.

Този самолет се изстрелва с ракета, повтарям ракета в космоса и лети там. От спутник 1 до спутник последен номер се различава само по формата.