На Земята става пренаселено

Прогнозите са трудна работа. Тази обаче е лесна: световното население ще нараства най-бързо в Африка. Къде ще намерят поминък тези хора?

Обратно в новината

Коментари - На Земята става пренаселено | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

има изход. Преди доста години пеехме "широка страна Росия" - що не ходят там - и широко и топло - богата на газ страна, братска, грижи се за всички не е като върхушката на капиталистите.

да се чукат по-малко и "ще ви моля .... навън." Ама то не може и удоволствие и благоденствие. За мен тези, които имат много деца и не могат да ги изхранват са психически болни, с болно мислене, лишени от чувства. Не можеш да раждаш и да обричаш на глад и мъки човешки същества. Дошуш като нашите циганя.

Задачи за днес. Изчистване на кутията на компютъра и захранването в последното токът е 220 Волта.

По-добре е да ги кастрират, вместо да им пускат ебола и други болести.

Те хубаво ще дойдат в Европа, но колкото повече стават, толкова Европа ще прилича на Африка! Демек идва един момент в който орките са навсякъде и вече няма къде да бягат - навсякъде е осрано! Следва самоизтребление!

Аз пък си мислех че е пренаселено само в големите световни градове.

Милиардите, които лежат по канавките на Момбай и Калкута, или умират от глад из пясъците на Африка, не са рабтна ръка за нищо и за никого - едва ли някой има интерес точно от тяхното множене!! В богатите държави има достатъчно индивиди, които да бъдат използвани като работна сила, за да трябва да се отглеждат такива, и то в милиарди, и на други места!!! Ако някои наистина си правят такива сметки и провеждат целенасочено подобна политика, значи са малоумници, защото светът е на прага на самоунищоженитето, и то точно заради свръхпопулацията. Нещата може да се окажат доста по-прозаични - просто на никой от управляващите света да не му пука от пренаселяването, да се надява, че докато той и децата му са живи, светът ще крета горе-долу, пък после - потоп!!! Може би световната конспирация е мит или и тя е гола вода, и събитията на планетата се движат на автопилот!!! Ако е така, единственото, което може да се случи е, природата да вземе нещата в свои ръце и тогава тежко ни и горко - покрай сухото, ще замине и зеленото!!! Жалко, защото животът би могъл да се ръководи от разума, вместо от безхаберието и глупостта...

Според мен истината е някъде по средата. И аз не вярвам в световната конспирация, обаче знам със абсолютна сигурност, че има група безпринципни и много хитри хора, водени само и единствено от собствените си интереси. Те имат се стремят да овладеят ресурсите, включително човешкия ресурс и се възползват от ситуацията, дори да не я предизвикват с предумишлени действия. Това не ги прави по малко невини. Колкото до останалите - ами за съжаление цивилизованите и разумни, образовани и мислещи хора въобще не са много на фона на тези 8 млрд. Оттук нататък логичното се случва.

Проблемът не е в това, какви хора й трябват на върхушката, проблемът е в това, хората, които не са в състояние да се грижат за себе си, камо ли за 10 деца, да се сетят, че е по-добре да направят 9 деца по-малко, за да не се мъчи излишно никой... А не после да се жалват, че видите ли, върхушката не искала да им изхранва 10-те чавета?!! Ами много ясно, че не иска - в края на крайщата в природата никой не храни чуждо потомство, защо при хората да е различно!?!

N. S.

Е, да де, ма те тия примати бъркат еб..ето с правене на деца. Това са две коренно различни действия, бе цървули .... ! То не може на всяко лягане вечер при некъпаната циганка и да я заплождаш.

Какво се случва с един организъм, когато го нападнат паразити??? Идва момент, когато, или ще се вземе в ръце и ще се оттърве от напастта, или ще умре кротко, а може и не дотам кротко... Усеща се вече, че на Европа й писва да храни напиращите към нея гладни и много често неблагодарни мигранти, така че, рано или късно ще се намери някой, който да спре този наплив, я с мирни, я с не толкова мирни средства. Африка, Азия и Столипиново да бъдат така добри да си ограничат раждаемостта, никой не е длъжен да храни никого!!! А за капак и да търпи претенции за джамии и бурки в сърцето на Европа!?!

Както се очертава- Европа ще ги храни......

нека да видим, дали бялото население застарява и намалява само поради това, че е бяло, или има и други фактори, като добро образование, медицинско обслужване и не на последно място храна в излишество. човекът бил нямал естествени врагове. с това категорично не мога да се съглася, защото най-големият враг на човека е самият човек. но при тази световна корупция как мислите, че образованието, доброто медицинско обслужване ще стигнат до африка. колкото до азия - там и без това всичко е...

И защо е сложена снимка на бяла жена с бяло бебе? От белите ли идва пренаселването?!?

Най-добре е да се избие 8 милиарда за да остане само "златния милиард". Лошото е че ние (българите) не сме между "златните". Важното е да изпълним съюзническите си задължения.

ще помогнат

Не се притеснявайте. нашите приятели от САЩ работят по въпроса, ефективно и лабораторно.

evgobul

...има области в света без население! да погледнат натам...

Е, че си прав. Има такива области - Сахара, Атакама, Негев, Саудитска арабия, Глей каква голема територия е Либия, Сибир, Антарктида, онзи остров - плаващият - на българският бизнесмен, забравих ка се казваш...

Е, чи тоа с аритметиката нещо се е объркал. Сега сме сигурно 7-8 милиарда, до 2050 г. наверно ще населението ще е вече повече от 20 милиарда. Кви ресурси, нви 5 долара. Не четохте ли, че някъде в индокитай некаква група сварила някакво момченце и го изяли ритуално. Кво ще кажете... Другите да му мислят. Обаче добрата новина е, че тия горе тарикати изобщо не мислят, те си изаг тогов модел - еднопосочен билет за Марс и колониите там...

Къде ще намерят поминък тези хора? Що за тъп въпрос - ами че те са намерили вече пътя - я вижте на какви вълни и талази прииждат към Европа! По-интересно е друго - какво ще стане със същата тази Европа, когато цяла Африка се пресели в нея?

ще стане втора Aфрика.

Ресурсите зависят изцяло от ефективната експлоатация на енергията, нищо друго! Малко неща са по-тъпи от това да режеш част от един организъм защото за него можело да не стигне храната. Това разбира се съвсем не означава, че прокарването на подобна опорна точка в кратуната на полумаймуната е някакъв проблем. Настоящият икономически модел не позволява реално развитие в експлоатацията на ресурсите. Това важи преди всичко за човешкият ресурс. Оказва се, че идеята да се запази режимът за сметка на човешкият живот, продължава да диктува събитията. Това винаги е било, е и ще бъде фашизъм!

Томас Малтус (Поп Малтус) в неговите "Принципи за населението" го е описал този процес! Че населението на Земята нараства в геометрична прогресия, а ресурсите (изхранването) - в аритметична! И че това непременно ще доведе до катаклизъм! Писал е преди повече от 100 години, мисля!

А, попът е писал и нещо друго - че войните са полезни, тъй като намаляват човешката популация - респективно нуждите от храна. И в днешно време си имаме на Земята една такава държава (отвъд океана), чиято политика е ориентирана в тази посока!

Полезни, полезни.....стига твоите деца да не измрат, нали?

Още когато Министърът на външните работи на Р.България откри т.н. "Година на развитие" в ЦВК , аз Красимира Б. алармирах за това лавионобразно увеличение на населението на планетата "Земя".В края на 2014г. Бан Кин Мун съобщи с много разтревожен глас ,че населението на земята е станало вече 7 млрд.След три месеца вече беше станало 7.4 млрд. Казах ,че това е основния проблем той трябва да бъде решаван, а не помощи и интеграция на незаконни имигранти в страните от Е.С. След това бях предупредена от Кирчев, че съм поставила "ВЗРИВООПАСЕН ПРОБЛЕМ" и да не говоря много ,защото щели да започнат да се размножават напук на нас. Аз питам: Защо Китай и управлението и се оказаха най- интелигентни и гласуваха Закон и започнаха да регулират населенитео си в посока на намаляване? Защо ООН и най- вече Ген. Секретар и Общото събрание на ООН не предприемат мерки в тези страни като Африканските и Азиатските? Защо все излизат с някакви глупости за нарушаване на човешки права, ако те са по- малката част от държавите?

Човека няма естествен враг и няма какво да ограничава популацията му. Живота дори в Африка стана лесен и много малко деца умират от глад и вече при раждаемост 8-9деца на семейство(Сомалия) почти всички оцеляват. Бъдещето е на тези, които се размножават най-бързо поради липса на други ограничаващи фактори. Това са го предсказвали в една забранена наука преди близо 100години - евгеника.

И какво е бъдещето на безконтролно размножаващи се индивиди? Да търчат към застаряващите, добре уредени нации с цел ползване на готово?! Ами като измрат и последните бели откъде ще цоцат?

Може би е вярно може би не, но европедалите се опитват да решът този проблем изклучително за сметка на бялата раса което поражда много въпроси...!

Има два много яки механизъма за решаване на този проблем: - ELI (Extinction Level Event), т.е. глобални природни бедствия с масово измиране на видове. Този механизъм и доказано ефективен и се е включвал няколко пъти до сега, като при Пермското измиране са изчезнали над 90 % от видовете съществували по това време. - глобални патаклами придружени с поздравителни ядрени салюти, механизъм с голям потенциал макар и изпитан до момента само локално.