НАСА разработва роботизирани ”очи” за бедствия

Има вероятност скоро учените да могат да прогнозират земетресенията.

Обратно в новината

Коментари - НАСА разработва роботизирани ”очи” за бедствия | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Хъшлаци , да ви светна .Отдавна е известно как в Америката предсказват земетресенията-следят обявите за изчезнали котки , щом се увеличат ,бягай от небостъргача.

Не е само това. НАСА изграждат и т.нар. Genesis and Rapid Intensification Processes (GRIP). Това е система за следене и изследване на урагани. Правят хората, създават :)

Методи за предвиждане на земетресения има много. Проблема се състои в това, че сравнително точните методи (60-70% верни показания) сработват едва в рамките на 40 до 60 секунди преди земетресението да се случи наистина. Тоест минимално време за реакция и без възможност да се определи магнитута на предстоящото земетресение. Тоест дори да сработят системите за оповестяване, може да става дума дори за земетресение 2-ра степен или 10-та!!!

Питам се до кога ще трае информационното затъмнение относно откритието, че земетресенията могат да се прогнозират!? Журналистът написал тази статия, би трябвало да цитира и подчертае, че зад това откритие на НАСА стои българският учен Димитър Узунов! За повече информация: NASA/Goddard Space Flight Center Code 610.2 Greenbelt, MD 20771 E-mail: dimitar.p.ouzounovnasa.gov Phone: 301-614-6523 Fax: 301-614-5268 Science Team Membership Project Name Role Thermal Response before the Strong Earthquakes by Analyzing Multisensor Satellite Data http://eospso.gsfc.nasa.gov/directory/get_person.php?eosDirID=eos0002042

Тези откакто се закотвиха на Земята, само с глупости се занимват.

Вместо да ти дадът някой лев на теб, нали? Бунаци! Ще ми правят някакви научни глупости. Я да си вземат няколко форумни българина. Те всичко знаят.

Много як коментар.. Подкрепям те изцяло... Именно, защото си прав... Тук всеки от всичко разбира...

V poslednite 40 g. vsi4kite golemi otkritia idvat ot edno i sa6to miasto.Interesno za6to li e taka?

Много просто, това е страната на можещите знаещите и работливите. Очаквам коментарите на промитите русофило комунистически червени бетонни мозъци.

Ами то по-голяма простотия от това да предсказваш земетресения на този етап май няма. Всъщност другата простотия е, че има лек за косопад!