Намалиха на 10 г. присъдата на Ембака за убийството на легионера Николай

Софийският апелативен съд постанови 10 години "лишаване от свобода" за подсъдимия

Обратно в новината

Коментари - Намалиха на 10 г. присъдата на Ембака за убийството на легионера Николай | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Пускайте го тоя. Да не е карал пил или с превишена скорост че да лежи доживот. Човекът си е спрял колата и го е убил, не е като да го бутне с колата и оня да умре. Пускай че стават много птп да могат шофьорите да лежат иначе затворите са пълни

По този случай имаше такава история тук в Дир: заглавието и статията се отнасяха за убиеца, но на снимката към статията бе убитият. И в коментарите, ама масово го оплюваха този на снимката, какъв гадняр и садист изглеждал, истински убиец! Такива не трябва да живеят и да има милост за тях, смъртна присъда за него! Това масово. Малко трагикомично се получи с това объркване кой е на снимката и кой е убиецът :)

Еееех, Десислава Иванчева трябваше да убие Ваклия, а не да му иска пари - досега щеше да се е разминало...

Не разбрахте ли? По добре е Eмил Първанов-Ембака да е скрит в пандиза, че ако е навън - му е спукана работата! Онези ненормални легионери не прощават...!

Глупости - на съда не му дреме нито за жертвата, нито за убиеца. Шият си му една присъда, а ако някой някога го убие не е техен проблем. А и тия путьовци са прехвалени и едва ли ще свършат нещо!

Доколкото си спомням, имаше показания, че убитият впоследствие Чивиев се е отнесъл с нарушилия забраната за преминаване по скоро като "легионер към туземец" - така да се каже, удрял с палката си по колата му, дали не беше й счупил стъкло, т.е. поизлязъл беше извън рамките на "длъжностната си характеристика" по неговия си "легионерски комплекс". И оттам нататък е настъпило сбиване на петли … А убийството си е факт, разбира се.

Решил, че правилата за него не важат, при което убил човек и само 12 години. На всичко отгоре понеже бил ядосан още намаляват присъдата. Поредната подигравка. А вие вярвате, че за каране пил щяло да има доживотен затвор.

щом за умишлено убийство дават 10 г. ... да му бяха дали една пробация по-добре пълни м...

Четеш и се чудиш:какво са искали да кажат съдиите? Два пъти го прочетох и пак не разбрах някои пасажи. Като теглиш чертата:нарушава и навлиза в обект в строеж като подлага на риск живота на дръги хора. Въпреки, че е настигнат и спрян напада служителя който си върши работата и.... го убива. След което избягва и се укрива. Не разбирам:кое е в негова полза? И сега накрая:от 12 намаляват присъдата на 10 години за убийство и за добро поведение ще поиска да излезе след като е излежал 5 години. Не намирам за нормално за убийство престъпниците да лежат 5 години. За мен това е извращение и няма никаква възпираща или превантивна функция. Напротив точно обратното.

Убитият нямал право да го гони, но понеже го гонил ембака се ядосал и понеже бил ядосан 12 години му били много. Е това им е идейката.

днес явно има някаква промоция

Вината е на убития

Ясно е че мотивите на апелативния съд са пълна безсмислица, но някой може ли да ми разясни "изтеклия времеви период" как води до намаляване на присъда и по чия вина е изтекъл, на убития ли?

дано някой в емоционално състояние срещне някой от родата на тези червени съдии

На какво основание? Убитият е възкръснал? Няма такова правосъдие!

Не следя случаят. Но очевидно онзи го е подгонил. Гневна свада и това е крайният резултат. Като този го е придружил до болницата. Очевидно не е имало умисъл за убийство.

А кое според теб е умисъл, да си носи камъка от вкъщи, в случай че някой му се отвори по пътя?!?

Умисъл е, като види че е останал жив, да го довърши. Това е умисъл.

Аха, значи ако го довърши от първия път няма умисъл?

Ако му помага да ходи до доктор, то е разбрал, че е прекалил и загазил. И едва ли е предвиждал, че някой ще го преследва.

Когато тълпа мангали те заобиколят пребият те, бутнат те на земята и те убият с шутове - нека съдът постанови, че е нямало умисъл - те само са решили да се пошегуват.

Кой в ситуацията е нападащият? Онзи го е преследвал с кола. Иначе самата ситуация ми е напълно неясна. Но очевидно не е тръгнал там с умисъл да убива този, то и после да му помага. Може да е инцидент при сбиване. Може другият да го е повалил на земята и затова този да се е добрал до камъка. Нищо не е ясно.

до някой ти да не си завършил право в Симеоново

Удряш човек с камък в главата и няма умисъл за убийство? Ако му беше ударил шамар, при което пострадалият пада, удря си главата и умира може би щях да ти повярвам.

Предполагам ако хванат бабата на съдията и й фърлят едно яко е*ане, това ще му е полужи за добър урок. Пък после може да им намали присъдите, защото са били дълбоко афектирани.

Само да го пуснат предварително за добро поведение

Тоя легионери се изживяваше като Рамбо, познавам го лично, не беше цвете за мирисане, само скандали, побоища и ножове му бяха в главата. Просто си намери майстора в лицето на Ембака.

Да де ама си го е намерил докато изпълнява служебните си задължения, за разлика от другия, който е нарушил забраната и е убил човека на който задължение е да следи за такива.

Перверзия!Няма такава държава!

Намалявайте, утре ще утрепе ваш роднина, тогава да видим присъдата.

Добро поведение и след 2 години е на свобода.. Да лежиш за убойство 10 години...тва никъде го няма. Поне като ни говорят как е в Хамериката, да ги последват и по присъди. Там им трескат по 3-4 доживотни.

в германистан лежат и по 5 за убийство, само трябва да си от някое малцинство ;)

Това не е умишлено убийство, оня го е гонил и е опитал да се саморазправя ... че и двамата са лекета е повече от ясно, но да се хвърля цялата вина на единия ...

Виж как е в Русия Виж и как е САЩ виж как е в Беларус и сам ще рабереш на кого приличаме повече и защо приличаме повече