Над 35 000 вече са младите учители до 35-годишна възраст в страната

От 1 септември тази година влезе в сила увеличението на учителските заплати с 5 процента и с 4 процента на непедагогическия персонал

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Прблемът е и в КОЛИЧЕСТВОТО, но НАЙ-ВЕЧЕ В к а ч е с т в о т о!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Ваучери на учениците и конкуренция между училищата А защо не се дадат ваучери на учениците (родителите). Те ще ги дадат на училищата на които преценят. Това не изключва и допълнително заплащане за образователни услуги. А училищата да станат търговски дружества. Може да се започне първо в по-големите градове. Ще имат грижа сами да плащат да ремонти, отопление, оборудване и каквото могат ще разпределят за ФРЗ. Да заплащат и наем на собствениците на активите, които ползват... Само за 3-4 години ще има значителни промени в нагласите на клиентите (родителите) и в нагласите на доставчиците на образователни услуги. Първите ще станат по-взискателни, ще съдействат на училищата с каквото могат да бъдат полезни. А ръководствата на вторите ще се трансформират от профсъюзни деятели в истински мениджъри на активите и персонала. Но кой ще се захване с такава болезнена за заетите в момента в образованието? И то на фона на политическата обстановка, енергийни дефицити, инфлация ...

Като знам интелектуалното ниво на сучениците и състудентите ми, които станаха преподаватели, не ми се мисли бъдещето на новото поколение. Ама то се вижда на матурите де.

"сучениците" - съучениците

за 1-7 клас не ти трябва високо интелектуално ниво... трябва ти подход, за тея класове материала е прост от гледна точка на възрастния.

КОЛЕГА, КАК РАЗБРА? Като "нюхаш ли"???????????????????????????????????????????

Браво.

…и резултатите се виждат на матурите…

Млади учителки има основно в началният курс, защото за 3-4 години без много учене завършват бакалаври и понеже нито им се учи още, нито им се работи сериозно стават учителки.

другата перфектна работа за бизнесменските любовници, работа в оВЧината, държавна служба, счетоводство, писарушка на летище ама не диспечер полети, преподавател в университет и вече даскалица, досега даскалите се водиха черноработници, вече не ... дай им на кифлите работа на която няма работа и парите си текат ...

Колко повече им вдигате заплатите, толкова по-неграмотни стават учениците!

Има такава зависимост!

Учителската професия не е за млади кифлички, защото много от тях нямат никаква представа за изискванията към тяхните знания и умения в този сложен педагогически процес!

А каква е ситуацията с младите гевреци?

Млади гевреци няма. Мъжете учители са под 5% !

Масово високомерните родители не си стягат децата и после обвиняват, че учителите са им виновни за малоумните лигльовци.

Що бе млада даскалка е мечтата на тинейджъра

Как вървят оценките по български език и литература на зрелостните? Чух за някакви яки двойки. Браво! Напред, науката е слънце.

да се повиши качеството на образованието! А дано...ама надали! След година пак ще слушаме за заплатите им, а матурите отново ще са трагедия! Комунистическите зелки в МОН не осъзнават, че пари е дават след постижения! А родителите трябва да спасяват децата си от образУванието наречене МОН!

Това ли са ви постъпленията? Дебела - да, но млада? А защо именно вие преди месец написахте, че 90 % от постъпилите напускат до 3 години? На кое да вярва чиляк, на огледалото ли или на себе си? Така се питаше Парцалев във "Взех та, Радке, взех та".

Много е просташко да се заяждате с външен вид! Нямате ни най-малка представа в какво здравословно положение е жената!

Нормално. Все пак имаме учители дето са пред смъртно легло

за чистачка в Кауфланд със заплата 1880,00 лв и ние се радваме на заплатите на учителите? Супееер

Ох, като знам, какво е нивото на някои от младите учители - ужас и безумие. Като това на някои от младите родители - чалга и кебапчета. "Какви сме, че какви да ни дойдат." - народна поговорка.

Ако е вярно- похвално!