Коментари - МВР не е връчило близо 580 000 фишове и наказателни постановления за нарушения на пътя | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Фишовете растат главоломно, щото вместо да респектирате идиотите на пътя с огромни глоби хванахте мен с капан в забутано село с 61 км, опитвате да правите пари вместо да имате контролни функции, нещастни милиционери! Превенция требе, а не кокошкаризъм!

Преди година трябваше да ходя до Гърция, и исках да разбера дали неплатени глоби. Първо се оказа че ако колата която управлявате е фирмена, и мето на собственика е различно от вашия документ за правоуправление , няма как да разберете дали имате неплатени глоби. Освен това КАТ не са длъжне да Ви уведомят за наличие на такива. Трябваше да намеря вътрешен човек, които погледне в "ситемата" и да ми каже какво има да плащам. Имах 5 глоби за превишена скорост . Всичките кокошкарски за 10-20км нарушения на разни капани на КАТ. Общо 700 лв. Платих ги, но те са наложени на колата, не на мен като водач. Което е асурдно. Това е един пример колко извратена цялата ситема на контрол. Реално за близо 42 години стаж и почти 700000км, съм получавал само глоби и наказания и нито веднаж помощ от КАТ. По добре да ги закрият околкото само да отчитат дейност.

Колко пъти се е увеличил броя на дупките по пътищата ? Колко пъти са се увеличили нермаркираните , изтрити , необозначени пътища. Колко пъти своевременно са възстановени мантинели, знаци и указателни табели ? Колко пъти се сменяха едни и същи хрантутници в Парламента и министерския съвет ? Колкото толкова. Има една прослойка от наглеци , които се самоназовават Невидима Съдебна ВЛАСТ . Колко пъти работеха през този период, колко дела отложиха, колко експертизи не признаха, колко разбойници помилваха, колко заплати взеха, колко премии получиха, колко бонуси налапаха ? Все въпроси даващи отговор на статията.

В кои области са най-много бройки невръчени фишове/актове? Където не си вършат работата, да им намалят заплатите

Най-много са невръчени, където има трафик, т.е. магистрала. Ако не беше толкова тъп, можеше и сам да се сетиш.

Станаха алчни ии за 10 км отгоре правят фишове, а ги мързи и вече е проблем.

Ами ако ги връчват чрез Български пощи е ясно защо не ги намират.

Това е заради изрода Бойко Рашков и кликата която го постави на поста министър. За съжаление още дълго ще жънем неговите плодове, а за някои ще бъде радост, защото ще мине давноста от три години.

Тъй

Е недей да караш бе каруцо.

За заплати масово реват и протестират, а да свършат някаква работа ич ги няма!

Нормално, реално липсва активен контрол от страна на КАТ. Те са се превърнали в едни фотографи, скрити по храсти и потайни места с една единствена цел - формиране на огромни приходи от глоби в държавния бюджет. Пълна заблуда е, че в КАТ се интересуват от намаляване на катастрофите и повишаване на безопастността на движение. В БГ няма нито една затворена пътна отсечка от КАТ/каквито задължения имат вменени от ЗДвП/ поради констатирана невъзможност от страна на стопанина на пътя да го поддържа в изправно състояние. В резултат на това пълно безхаберие на държавните структури, пътищата в страната ни в огромната си част са опасни за живота и здравето на хората.

От август месец имам акт написан в Самоков, който не пристига до София и ми се налага всеки месец да ходя до КАТ, за да го удължават с печат, за да мога да шофирам. Отговарят ми, че така било при акт в провинцията- бавили се...

Ех само ако беше изряден...

По принцип нищо не пречи да се въведе изцяло електронна, автоматична процедура по установяване на нарушения и събиране на глобите. Ама някой трябва да го пожелае, а желание по върхушката няма, щото тогава няма да има свои и чужди, всички ще си носят последствията. Та така, труповете на пътя ще продължават да са си все същата бройка

Вижте как е в едни европейски държави: Книжката е на телефона ти. Показваш я на катаджията и заминаваш. Когато имаш неплатени гоба - книжката ти е в сиво, като те спре катаджия ти издава още една глоба. Като мине месец от неплатената глоба - книжката ти изчезва от екрана, пише невалиден документ и като те спре катаджия директно те води в ареста докато си платиш глобите. Лесно и ефикасно. Няма талони, няма връчване, няма НАП и всякакви други. Ама трябва акъл, който май липсва тотално в системата на КАТ.

Аз съм с нокия с фенерче. Къде пише, че трябва да имаш смартфон за да имаш книжка?

Вероятно има протоколи от оперативки и съвещания на всички нева в КАТ и МВР. Интересно дали ниската (почти никаква) събираемост е дефинирана изобщо като проблем и ако е, какви мерки са набелязани, и ако са, с какъв времеви хоризонт, кой е отговорен, и как върви изпълнението? Журналистите бихте могли да се поинтересувате, защото всички други писаници се пивтарят вече десетки години без резултат.

И когато се изпрати съобщение на този мейл ... то да се счита за връчено. - Само напълно некомпетентен юридически човек може да бълнува такива неща!

На запад фиша се счита за връчен като се изпрати по пощата. Отговорност на всеки гражданин е да се регистрира адресно.

В София няма ни един регистриран по местоживеене от пришълците. Маково са със стари адресни регистрации.

Аз редовно си проверявам дали имам фиш. Тъпото е че трябва да отида до КАТ или до районното, за да ми го връчят. Много по- лесно ще е да има вариант да си го връчиш един вид сам като натиснеш там някой бутон, че си съгласен да се отвори фиша.(не знам дали добре го обясних)

Най-забавното е, че давността на невръчените фишове не е ясна и се определя от поне два различни закона, съответно на 3 и 4,5 години.

Ще ме хванете за оня,аз имейл нямам и няма и да имам ,даже не мога да работя на компютър.Само пари искате да скубете.

Това че не знаете как да го направите е ОК. Но това, че не се учите от европейските държави как го правят е за наказание и уволнение. Значи или ви мързи, или съзнателно не го правите с користна цел.

Очакваме наказания и уволнения. Безнаказаността е фундаментален проблем, причиняващ много жертви по пътищата.

Фишовете заедно с камерите това е новата система за бѝджетни приходи. Колкото е да налагат глоби, катастрофите няма да справт, което не говори добре за фишовете и наказателнити постановления. Струва ми се, че на момента при нарушение може да се вземат номерата на колата за един определен срок в зйвисимост от тежестта на нарушението по пътя. Ала трябват надеждни индикатори, че има огрения по пътя за скоростта, а не само да се презюмира НЪСЪОБРАЗЕНА СКОРОСТ?! Това е един локум едно неопределено понятие което служи за приходи в бюджета на МВР

Мисля, че ако минеш на червен светофар (практика, която намира широко приложение и е доста голяма предпоставка за ПТП) и се озовеш с глоба с четири нули, съвсем ама съвсем ще намалее шанса да минеш отново така. Естествено това трябва да се прилага за всички и събирането на глобите да е по-ефективно.

Аз си проверих нямам.

така е, щото ламтят за власт, какъв е проблемът още при спирането катаджията да глобява а не да пише акт и да го носат на вишочайшия началник да издава постановление..а електронните фишове директно в нап, пък той ако има възражения да жали ,че не е карал той а съседа,който починал вчера. фишове да се издават на собственика без възможност за промяна. Пък ако е дал долата на друг, значи си имат доверие и оня ще му върне парите. Проблема е в ЗАНН-а ,който е писан по време на Тато, а може и при Вълко Червенков и вобще никой от депотатите не мъцва,че тоя закон е заминал още с народната милиция и зелените паспорти, където немаш ли печат с адреса където те срещнат глобяват, сега 2/3 не живеят на адреса по лична карта и парадокса, че не могат да се регистрират на истинския щото там се били водили много и в гарсонерката 40 квадрата не може да се регистрира пети човек

Толкова пари хвърлиха за камерите докато ни разправят как това щяло да реши проблема на пътя. И как хоп на секундата ще се връчват фишовете и прочие. А в крайна сметка нито се връчват, нито се предават наказателни постановления, нито се търсят сумите от растящите списъци с нарушения от нарушителите. Според Гешев трябвало законови промени за да се реши проблема! Е след като сегашните законови мерки не се изпълняват и никой не желае да сподели защо става така, новите мерки с какво ще са по-различни?! И после защо расте броят на нарушителите на пътя? Въпрос на равно с "защо тези които трябва да наказват нарушителите не си изпълняват задълженията".

Тия само хартията за отпечатването не могат си платят. Неработеща институция е това,пък и увеличение на заплатите искат,а и бонуси.

Акъл не вирее. Да си разработят система, където да се регистрират всички фишове и постановления. Интегрират я с НАП, отиваш да си платиш данъка на жилището или на МПС-то, или на фирмата и хоп - цъфват ти и глобичките. Ако не ги платиш, да не можеш да платиш и данъците. И НАП после започват да те гоня. А от тях и да пукнеш, пак отърване няма. Елементарно, но на шапките им е сложна работа това.

Те сега откриват топлата вода.

Ама то системата даже я има , има я и интеграцията с НАП ... остава някой просто да си свърши работата , ама и за това ги мързи !

Тези не плащат данъци. Като не плати един месец от издаването,хакни го в ареста да ходи да троши камъни и да боядисва бордюри и да си изработи глобата.

Да се върже и гранична полиция. Отиваш на кпп без значение къде и ти забраняват да напуснеш страната докато не платиш всички глоби.

В вашата кратуна акъл не вирее - системата я има - пуснете на търсачката глоби кат и ще отидете на сайта. Друг е въпросът, че 99 процента от българите излишно се правят на тъпи и това явление подлежи на лечение

Но после Нидерландия ни е виновна, вместо да разберем че като държава за нищо не ставаме. Поотделно се смятаме за пичове, но дори и да е така, колективно сме garbage

Тия имат лу връчено постановление?

Само аз ли си представям, че по-голяма част от невръчените наказания всъщност са нарочно невръчени?

От КАТ искат лично да прибират кеша, а не държавата да го прибира.

Пак тпите прасета са в лошите новини

Кажете ми че сънувам, няма такава пародия на държава бе, как не ви е срам......

така е в територията на двамата шопара...