От 1 до 6 г. затвор за участници и организатори на гонки

Гонките да се наказват със затвор от една до шест години, а всички, които карат след употреба на алкохол и превозват пътници, ще плащат двойна глоба.

Обратно в новината

Коментари - От 1 до 6 г. затвор за участници и организатори на гонки | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Колко много наивници!!! не разбрахте ли, че това което го пише в закона трябва и да се прилага, а в България точно прилагането на закона е проблемът. Не разбрахте ли, че и сега в закона за движението по пътищата наказанията са силно завишени и проблемът е да се прилагат, а не да се завишават отново и отново? Присти неща са, не се излагайте!

Кога законите ще бъдат прилагани еднакво към всички граждани на Република България? Вдигането на глобите и криминализирането на някои деяния няма да помогнат, защото влиятелни личности с положение пак няма да бъдат наказани.

Абе,сложете двама-трима инженери от старото ВМЕИ да им светнат на тези технически неграмотници някой работи,че се оляха от простотии!Тази Макева дали знае таблицата за умножение камо ли да прави инженерно-технически анализ на автопроизшествията.

Не коментирам кретените, които участват в гонки. Тях трябва да ги прибират задълго.Но защо, ако някой ги снима ще носи отговрност? С изключение на увеличаване на наказанието за превишена скорост и управление след употреба на алкохол и упойващи средства всички други мерки са неефективни и не защищават гражданите, а са насочени против тях. Неупотребата на колани е лична работа и не е обществено опасно. Но понеже главният дебил е разпоредил, бързат да му угодят.

Време е да стана Катаджия, Купувам едни знак ограничение 30 заставам на някой междуградски път скрит зад някое дърво знака го слагам на 100 метра пред мен и да гледате как ще забогатея

Пак вратички ,чисто по български-или има или няма ,какво си въртят задниците като гювендии,ако си платял няма да и тн...

Бъчварова не е "от кариерата". Но показва на всички политици, как може да се ръководи и една организация и успешно да се прокарват полезни ПОЛИТИКИ И ЗАЩИТАВА ОБЩЕСТВЕНИЯ ИНТЕРЕС, без да се познават в детайли механизмите на организацията. БРАВО БЪЧВАРОВА ! ПОЗДРАВЛЕНИЯ ! Даващ добър пример на всичките си колеги от управленския екип. И на шефа си Бойко. Друг такъв, добър пример е ФАНДЪКОВА.

Най-после нещо разумно да се приеме!Трябва да се сложи край или поне да се направят опити да се намали това безумие на пътя! Ако ГЕРБ постигнат успехи в тази област, гарантирам им своята подкрепа. Сигурен съм, че повечето хора ще подкрепят промените. Единствените недоволни ще са джигитите. Ще мрънкат но трябва да сломим съпротивата им и да стане ясно, че глобите и наказанията са неизбежни. БСП махнаха мобилните камери на пътя - те работят в посока разхлабване на контрола. А аз съм за затягане на мерките. След приемането на закона трябва няколко месеца пълна мобилизация на полицията и прилагането му - достатъчно е само два месеца пълен контрол и да изгорят няколко стотин джигита и съм убеден, че после дълго време ще ги държи мокро. Доказано е, че българина разбира от бой. Ще похленчат, ще помрънкат и после щат не щат ще спазват правилата. Така както като отидат в чужбина са принудени да го правят, така и у нас трябва да има тааква принуда. Демокрацията е обществен договор даващ права, но и задължения. Хората имат право да живеят спокойно и да не бъдат газени и убивани от комплексирани тънкопишковци с 30 годишни автомобили. Нали така?

Ако попаднеш в кална локва и се опитваш да излезнеш от нея, съответно гумите превъртат-това за пилене ли ще го сметнат, че иде зима

вкарвайте в пандиза... дето убиват хора... защото на убийците не дават такива присъди СМЕШНИЦИ,,,

Не разбрах, дали има и някакви глоби за превишение на скороста от 10 до 30 км? Ако няма, защо няма, а ако има защо не е и тя с двойна глоба?

защото 10 км, е възможна разлика от уреди+размер гуми...те единичната да събират пак има полза за малко нарушение...по-опасни са тези които се мислят за недосегаеми и безсмъртни и не спазват нищо!

Вижте пичове, от години апелирам за частни писти, но оставам неразбран. Регистрирах се във форума на "БГ тунинг" и написах едно мнение за частните писти, докато онези от форума плачеха държавата да им даде земя. Написах, че само частна инициатива прави стабилен бизнес , а те ме изхвърлиха и забраниха във форума си. Само на частни писти може да си развихриш колата и да ти е хубаво, а в същото време да е достатъчно безопасно, но тук тъпия бизнес продължава да прогонва рибата от морето с пияни туристи и премного перилни препарати. Днес някакви сдухани катаджии решили да уреждат обществени отношения с бича на закона , а не искат да чуят, че гонките ще продължават, защото днешният българин носи буйния тракиец в кръвта си и мре за скоростта. Пистите са решението, а то не изисква кой знае колко много освен повече фантазия и решителност. Има няколко вида писти, а тук освен Дракон до "Калояново" друга няма. Имаше Божурище, Лесново, Кондофрей, но те не са достатъчни и качествени, защото са летища с остарял асфалт. Трябва обединение на акционери с ясна цел и задължения, но тук всеки е вожд.

А тези как ще се наказват? Чл. 22. (1) Водачът на пътно превозно средство не трябва да се движи без основателна причина с твърде ниска скорост, когато по този начин пречи на движението на другите пътни превозни средства. (2) Водач на пътно превозно средство, което се движи с ниска скорост и поради това причинява създаването на колона от пътни превозни средства, трябва да ги пропусне при първа възможност. (3) На водача на моторно превозно средство е забранено да се движи с ниска скорост без включени аварийни светлини.

Допълвам горното с това, че мога да дам хиляди примери за такива бавнодвижещи се МПС и то пред очите на пътна полиция. Нека да се спазва закона и както "състезателите" ги глобяват така да глобяват и тези , които също с бавното си движение не спазват Закона!

А да си видял КАТ да ги глобява такива, по посочените от теб текстове на закона? не си и няма да видиш. После джигитът ги бил изпреварил опасно и се пребил ...

Ако разкажел,няма да го наказваме? Пак тъп закон.Глоби и затвор!

Да, да . Ще ми забраняват те дрифтовете , пиленето на гуми и гонките. Тия неща си ги правя и без това на писти и си плащам за кефа. Тия чингели ще ми забраняват. Аз забраня майки те им и ще им пиля вагините. Да ги видя тогава. Ама, то , ум под фуражка не вирее.

"...ще бъдат спирани от движение на тези, които карат без книжка или са употребили алкохол и откажат глоба." А ако си платят глобата, пак ли ще си карат колата, въпреки, че са пили? Неграмотни редактори...

90 % от забранителните знаци са безсмислени и покрай тях водачите пренебрегват важните 10 %

Аз съм на 20. Обикновено ходя на една изоставена писта или паркинг с приятели и там си правим дрифтове. Не пречи ме на никого. Наш кой ще ни пита ?

Прочетох, че в България нямало пустини. Това не пречи на любителите на дрифта, да си харесат място, да го купят и да си построят писта. И после да събират такса от всеки, кйто пожелае да си провери възможностите.

а нещо за пешеходците...ако не пресичат на пешеходните пътеки...в камионетки и ...

Ако блъснат и убият шофьор, тогава да.

А за подкупния съдия, каквито са почти всичките в Б-я, оправдал нарушител на закона нищо. Поредните предизборни простотии.

Хайде господа "законотворци" забранете и филмите по кино и ТВ, които са от сорта на "Бързи и яростни", спрете интернет за да не може подрастващото поколение да играе игри с коли и т.н.! Действайте, то само за това ви стига умствения багаж.

и как ще докажат, че някой прави 'дрифт' - първо ще трябва да дефинират думата, после това ще развърже ръцете на тъпите ченгели за ЛИЧНО РАЗЧИСТВАНЕ НА СМЕТКИ. Защото според Чл. 189. (2) Редовно съставените актове по този закон имат доказателствена сила до доказване на противното. Т.е. те ти пишат един акт за 500 лева и те заплашва от 1 до 6 години затвор, ти ако имаш пари, време, нерви пускай жалби, наеймай адвокати, оборвай акта. И накрая ако спечелиш - дреме им на ченгелите, за тях няма никаква отговорност, че са написали неверни данни, винаги може да кажат че 'така им се сторило' ама може и от съседната улица да се е чувал пилеж.. Ще стоят и ще ти се смеят отстрани, ти плащай и живей в страх.

"Дрифтът и пиленето на гуми също ще се квалифицират като престъпления и ще бъдат наказвани по разпоредбата за нарушаване на обществения ред. " Също така и форсирането на двигатели без шумозаглушител или с монтирани "ручила" придаващи "спортен" рев на двигателя.

- как ще се доказва престъплението дрифтинг : рязък завой, внезапно спиране, подхлъзване на сняг - все си с отнет автомобил

Стою

Да питам по-осведомените. Предполагаема ситуация (щото идва зима). Влизам в квартала. Улицата не е опесъчена. Имам два завоя. Отдолу е лед, отгоре - пресен сняг. Колата поднася. Овладявам я. Дрифтя ли?!?!

Ако се вдига пушек от гумите, тогава - да.

Да! Затова на 25 глсувай с главата си. И ако кмета не ти опесъчава улиците му потроши колата. Имах клиент български турчин. Правихме му една машина за обувки. Когато свършихме, ни покани на гости. Гледаше турска телевизия. Едни хора хвърляха камани по някаква къща. Домакинът ни преведе: В малко градче пожар изгорил къщата на един човек. Пожарната (под разпореждане на кмета) дошла много късно. Събрали се съгражданите и потрошили къщата на кмета с камъни.

Естествено, че дрифтиш! Къде си видял в България неизчистена улица посред зима!?

Съсипваш България, крадеш милиони, подаряваш предприятия, прогонваш младите хора, въртиш всевъзможни далавери - за тези заслуги си уважаван политик, олигарх, мутра. Дрифтинг, гонки - това е най-бруталното престъпление и парламентарните титани на мисълта трябва да вземат правилното решение.

Изчезвай бе смешен.Аз нито съм окрал някого,нито съм приватизирал и не искам да се въртиш с проядената си от ръжда трошка около мен.Така става ли.Ходи си предай таралясника за 300 лв в някоя морга,купи си един кросов мотор и ходи да скачаш на някоя писта като искаш адреналин.Ама първо че ще се потрошиш на първия ден и второ няма да има пички да гледат със мокър поглед как обгазяваш квартала с гробницата си.

По добре да им свалят не номерата а двигателите.

- Старши комисар Благородна Макева обясни - министерството се напълни с помаци, от помакиня акъл не искам... да ходи да се бръсне и да си пере шарените жълто-лилави шалвари, да си гледа картофите и да мирише на Мемет некъпания от месец суджук.

Има текстове, които са абсурдни, дано не бъдат приети. Например: всички в колата да бъдат с колан. С какво липсата на колан за пътниците пречи за движението на другите автомобили. Всеки сам да си преценява сигурността. Над 60 км затвор от една до три години. Минаваш със 102 км/ч при разрешени 40 и лежиш. На излизане от Велико Търново в посока София, си е еднопосочен път без никакви сгради, хора и т.н., като платната дори са разделени с мантинела. Там ограничението, мисля е 40 км/ч. Просто табелата за край на града е изнесена на няколко километра. Какво ако караш нормално със 102 км/ч, трябва да влезеш в затвора ли. Веднага след табелата разрешената скорост е мисля 90 км/ч.

Стою

Самата промяна на закона е абсурдна както винаги. "Виждате ли скъпи избиратели?! Ние вършим МНОООО РАУТА!!". Това, че не се прилага сегашния закон - не е абсурдно, както винаги :/

Ограничението е до 50km/h. Сложих плюс за коментара за коланите. Това с коланите има две цели: натиск върху гражданите и създаване на корупционна среда.

в София на Цариградско ограничението е 80 км.ч. На идентично пътно платно, ленти, по-малка натовареност в провинцията ограничението е 50 км.ч. Кой тъпанар от КАТ ще направи актуализация на пътните знаци ?! Кой тъпанар от КАТ ще махне малоумните ограничения, поставяни покрай започнати, но недовършени строежи с табело '40 км.ч. важи следващите 200 метра' и там точно палячовците застанали със слънчогледа ?!

Страната на затворените врати е България. В една Америка, гонките са страхотна възможност за правене на бизнес. Организират се безопасни места - писти. Обикновенно в някоя място, което не става за нищо друго. Например солената пустиня в Невада. Обезопасяват се по възможно най- добрият начин. Самото място става извесно с гонките. Там идват любители на високите скорости от цялата страна. Плащат си номинална, съобразена с търсенето и предлагането такса, подписват отказ от търсене на отговордност от организаторите в случай на катастрофа и си се състезават колкото си искат. Отделно се стимулира продажбата на комплекти за форсиране на двигателите, подсилване на шаситата и окачването на автомобилите. Потичат луди пари а тези на които им е влязал въгарец в задника си начесват крастата и за скорост и за слава. На пътя обаче няма прошка. Може и в затвора да седиш за превишена скорост. Но това е в тъпата Америка на глупавите кравари. В умната България се прави закон след закон, който е ясно, като бял; ден, че няма да се спзва. Та на младите им кипи кръвта и ги е ударил адреналина в главите. Гонките продължават и медиите само отразяват поредният син на тате си, как бидява отърваван от отговорност с правди и неправди. Карат се разбрицани БМВта, които и без гонки се разпадат по пътищата. Гонките се правят по бойковите магистрали, дето са толкоз зле, че и за селски пътища не стават в развитите държави и най-големият им кеф е да надбягат някаква нещастна патрулка - ситроен или опел. Абе картинка жалка на дереджето на един иначе стар народ с невероятна история, но загубил всякакво самоуважение и желание за живот.

Ти кога се върна от Америка? Щото Дискъвъри не е Америка.

Ото, чета тук че си гонкаджия. Та да ти споделя. Имам си един DODGE Challenger със 6 литров двигател. Идва от завода със 375 коня, но спокойно може да се форсира до 800. Участието в гонка в Невада ми струва сто и педесет долара такса. Няма никакъв проблем да се отиде там за седмица две със приятели. Хем виждаш свят, хем си почиваш от работата, хем и има за какво да разкажеш после. За това се опитвам да ви говоря. А ти за какво ме питаш, чесно казано не разбрах.

и каде в българя има пустиня?

Ами от това, което пишете по форумите комай провинцията ви вече е замязала на такава.

3евзек

Сигурно има изоставени летища.

и тук има писти. Пистата в Сливен, писта Дракон (частна с такса) на Калояновец. Казвам ти ги тези, защото съм от Пловдив и тези са на близо. Има още поне 10 по-неизвестни писти - изоставени селски летища и т.н. НО ГАНЬО ИСКА ДА ПИЛИ ГУМИ В ГРАДА, ДА ГО ВИЖДАТ СЕЛСКИТЕ ПИЧКИ, ДА НАДУЕ ЧАЛГА И ХАУС, КУТИЯ ВИКТОРИ И МАЛКА КОЛИЧКА И СЪМ МЕГА ЛУД.. БРАТЛЕ ! ДА ГО ВИДЯТ И ЧУЯТ ВСИЧКИ БЕДНЯЦИ ОТ КВАРТАЛА, ЧЕ ДРУГ БЕДНЯК СИ Е КУПИЛ ХОНДА ЗА 800 ЛЕВА ИЛИ ГОЛФ, СЛОЖИЛ МУ Е ГУМИ ОТ 2002-А ГОДИНА И Е ГОТОВ ЗА 'ГОНКИ'

3евзек

Ако толкова пък искат става и по друг начин. Плащат си съответната такса да им затворят и отцепят пътя и си дрифтят на воля зад преградите.

Дрифтаджиите са рядко тъпа порода и разбират само от санкции.Те от обяснения не разбират.Затова като се залови някой да дрифтира-колата в моргата,а говедото вътре 1 месец общественополезен труд,да събира боклуци,да прекопава дръвчета и .н.

КОЙ ЩЕ СПРЕ ПРОСТАЦИТЕ В СЛИВЕН КОИТО ВЪРТЯТ ГУМИ И СЕ ЗАСИЛВАТ НА ПЕШЕХОДНА СРЕЩУ ЧОВЕК

След като съм българин и ми се говори на чужди езици в своята Родина, за мене ДРИФТА дали ще е престъпление? Питам и дали трябва да спирам на кола, на която няма надпис на български от който да разбера, че съм длъжен да й се подчиня?

ivo10

Супер новина! Подкрепям с две ръце. Това е добра възпитателна мярка. Дрисльовците с трошките дето въртят гуми из кварталите ще изпищят на умряло. Браво!

Само дето из кварталите отдавна го няма "кварталният".

Първи от новия закон ще изреват дращещите в този форум. Защото нито имат кинти, нито знаят как, нито на кого да кихнат. А това е толкова хубаво....

Бягай да пилиш 20 годишното БМВ на къра и там да плашиш гаргите.

Аз не "пиля". Минало ми е времето за това. Просто съм стар и много мъдър и зная какво ще стане.

Ама не щеш на къра нали,защото държиш непременно да ти видят всички бараката как реве,пуши и гърми а ти вътре гледаш лошо и се чувстваш гъзе левъл 100.Йеа.Дай,дай,изрежи бараката.

Доносниците ще ги оневиняват, защото са изпели другарчетата си... Бързайте да пеете, за да не ви изпеят! А заснемащите гонките и дрифтовете ще портят полицаите, че бездействат, а не толкова, че ще направят някакво съревнование в Интернет любителите на високи скорости - изпяването на бездействащи полицаи няма да оневинява никого, затова явно се криминализира снимането на престъпления... Не снимайте, ако не сте полицай!

щом дрифтинга и драга са престъпление направете писти за тях. *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Нали...за 20 тъпанара писти ще строят...

Гонки е имало, има и пак ще има. Кола с нитро, як компресор и изпилена до 700 коня е ясно, че е за гонки а не да ходиш до магазина. Просто на куките не им дреме и какъвто и да е законът, все тая.

Защо да няма как да стане за лизинговите коли - защото някой губи пари ли ?

Варианти има. Например да се прекратяват договорите за лизинг. При съответните финансови условия разбира се.

Одобрявам. Колата, вана, автобуса, камиона, трактора и т.н. са оръжия с които може да се обива мащабно. Затова най-сериозни наказания на тези които ги използват неправомерно.

TIREX

слабички и смешни промени. До като не се въведе Конфискация за пияни, за минали на червено за засичащи, за паркирали и затворили път алея. за превишена скорост дори с 15 км..Няма в булгаристан да се пооправи,!

"Дрифтът и пиленето на гуми също ще се квалифицират като престъпления". Предлагам По кръстовищата да се инсталират полицаи, които да хващат всеки шофьор, който се изнася по-бързо волно или неволно с въртене на гуми. Също така е хубаво да има клопки през зимата, когато по така заледените ни прекрасни пътища щем или не щем правим дрифтове. Кой ги мисли тези измишльотини? Не е нужно за престъпленията по пътищата да се мислят поредните забрани, а да се прилагат съществуващите.

- някой ще носи ли отговорност за некомпетентно поставено ограничение на перфектен път, ако в резултат на това гражданин влезе в затвора или му отнемат автомобила - той ли е по-големият престъпник от онзи който ти открадва автомобила да се повози , а ако го хванат да ти го върне

Пак обруленият данъкоплатец

Всичко е за да се лапат повече пари от превишената скорост, другото е за парлама

Добре де, аз да попитам "състезателите" и другите "млади с бензин в кръвта" нали си имате федерация по автомобилен спорт... що не членувате в нея, и не поставите на нея въпроса с пистите, ми тука занимавате хората по форумите... Като толкова искате да се гонкате и дрифтите, ми направете го както трябва, членство, спорт... както всички останали спортове... То и стрелбата е спорт, ама никой не сяда да си упражнява мерника на Руски паметник, например.

Така нареченият "автомобилен спорт" е за няколко човека богоизбрани. За другите е улицата.

Направете си клуб, създайте си организация.... и ще ви се получи... улицата не е мястото, и не трябва да бъде

Какво значи няма да важат за лизинговите автомобили. Че си купувам кола на лизин, карам си пиян и отказвам да ме проверяват. Пред закона всички трябва да са равни.

Хващате се на въдицата на КАТ и се забивате в подробности без да осъзнавате главното - каквито и наказания да има в закона, милионите нарушения ще продължат, ако не се налагат наказанията, както е сега и в последните 25 години

Предизборен популизъм. Уви, когато всеки може да гласува и Мунчо с незавършено основно и професор с нобелова награда, подобни номерца минават. Мунчовците са гаранция повече !!!