МВР издирва изчезнал математик, върнал се от чужбина

Полицията издирва 26-годишния Галин Статев от Ямбол - носител на медали от международни олимпиади и възпитаник на Масачузетския технологичен институт (MIT).

Обратно в новината

Коментари - МВР издирва изчезнал математик, върнал се от чужбина | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Не разбирам, как може по толкова сериозна тема, толкова простотии да се пишат. А не мислите ли, че тази снимка може да е стара и Галин да е решил да я качи във фейсбук, просто като символ за ново начало. Въобще да не се е качвал на Витоша.Следите му се губят от София:( това трябва да се провери и при днешните технологии би трябвало да е лесно.....

TIREX

нагълтал се е с интеграли и не можал да уцели допирателната и легнал при някоя хипотенуза до кат вади корен квадратен от нея... :)

Обърнете внимание че полицията знае от доста време. Щом сега съобщават по медиите, значи обикновените им "методи" на издирване не са дали резултат (ако въобще са пробвали). Жал ми е за родителите, защото прдполагам че работата на МВР до момента се свежда до това някой мазен тюфлек да симулира дейност и да дреме зад някое бюро и да чака да мине срокът за разследване.

Помните ли случая с Румен Динев Декстъра? МВР го издирва месеци наред, а същата вечер когато е изчезнал е прегазен от влак неидентифициран човек. Милиционерите изобщо не са направили връзка между случаите, и двата отразени в медиите. Дано да не е подобен случая и да се намери момчето.

За мен лично няма съмнение - младежът не е между живите за съжаление. Или е отвлечен и убит или е претърпял инцидент. Сега по новините дадоха баща му - каза, че младежът е бил много доверчив. А МВР прави издирване - но нито са разпитвали някой пътуващ в автобуса, нито нещо друго са проверявали след като младежът е бил на Витоша и е качил снимка от стационарен компютър ... въобще МВР за пореден път демонстрира нулева компетентност и нулева обществена полезност!!! ОСТАВКА НА БЪЧВАРОВА ВЕДАНАГА!!!

Специално този математик ,биха могли да го отвлекат и извън земните. Сега сериозно!Случая е сходен друг от преди година в Пловдив на завърнал се от бригата в САЩ студент .Отишъл на разходка на хълм и паднал. Случайно намерен от миновач след близо месец. По ирония на съдбата, момчето беше си купило нов модел телефон с който може да бъде открит навсякъде ,но не го е носел със себе си! При сегашният случай студент магистър се връща да работи в България. Отива на Витоша и качва снимка от там 20 ч на 4 Август,след което следите му се губият. Вероятно не е търсен в планината, защото са предполагали че снимката е качена от компютър когато се е прибрал в София, обаче не знаят със сигурност ,дали той не си е купил от Германия нов модел телефон.Щом е нямал, може да си е купил!!!С него да е направил и качил скорострелно снимка веднага. Тоест не се е върнал обратно в София... и това местонахождение да е последната следа оставена от него.

Мнението щеше да е правдоподобно, ако се знаеше, че момчето е с нов телефон. Аз, като редовно отмаряща в почивните дни на Витоша, мога да кажа, че планината си е страшна, независимо, че от много хора се подценява.Винаги се движа по познати и маркирани пътеки. Никакви своеволия за непознати места. Времето може да се смени толкова бързо, че да се окажеш в центъра на смерч, например. Който е ходил, е видял повалените дървета. Има и стръмни места, а и много неподдържани от едно време пътеки, обрасли и подвеждащи за сигурност. Иначе съществува мнение , че лоши хора не ходят в планината, ама в днешни дни фразата сякаш е под съмнение. Дано някаква младежка авантюра да се окаже това изчезване на момчето и да се намери живо и здраво!

FuckTheEU

Да проверят в американското посолство, обикновенно там изчезват хора безследно.

я дай пример

Петър Димитров, който изчезна пред американското посолство в София на 12 юни 2010 година и оттогава няма вест от него. гугълни го...

Жалко за момчето. Може да се е загубил на Витоша. Дано да не е все пак.

Хора, това е голям човек. Умен, образован, учил е в нац. гимназия, познава София много добре. Много вероятно е да му се е случило и нещо лошо. Дано да е добре и най-бързо да се обади на майка си.

Практиката показва, че в такива случаи на изчезнали, хората не ги намират живи. Дано да бъркам, дано момчето е живо и здраво!

Прекалено дълго време е в неизвестност ! Шанса да е жив е минимален ! Горкото момче ! Каква участ ! Да постигне толкова добра алтернатива в развитието си , а да няма бъдеще ! Моля се на Господ да греша !

ВИДОВЕ, ВИНАГИ ПАДАТ ЖЕРТВА НА НИСКОРАЗВИТИТЕ, ИМАМ ПРЕДВИД МУРГАВИ,МРЪСНИ И НЕГРАМОТНИ !!!

Защото стават първо жертви на зловещи протестантски секти, после гей дружинки и...краят е ясен !

Не забравяйте, че и възрастния Толстой малко преди края на живота си тайно е избягал от семейството си, което го преследвало за авторските права върху творчеството му. Представете си, че колегата тайно е създал самоотбраняваща се операционна система, която не изпълнява индийски код и сега трябва да се скрие, щото ЦРУ подготвя десетилетия индийските програмисти като средство за разрушителна и повсеместна кибератака, като систематично внедява кода им изв китайските вендинг машини, които по уречен знак ще започнат да прекаляват с лютото и соевия сос

Не първия случай върнал се от чужбина дано бог да го пази и се намери жив и здрав

голямо момче е, ама аз посрещам синът си на гарата, автогара или аерогара.

Споко, и това е до време. Когато навърши 40г синът Ви ще е достатъчно пораснал, за да се връща сам от гарата. Когато стане на 50 г. ще може да върши това и след 22:00 часа. Кураж и търпение Ви желая

И какво лошо има в това, че го посреща? И то баща му? Много родители само се зоват такива и изобщо не се интересуват от децата си. Други с прекалената си опека ги правят инфантилни и неспособни за самостоятелен живот. Може би истината е някъде по средата.

Срам и позор за службите, щом трябва сами да си правим разследването. И то не за първи път!! "Тя уточнява, че Галин е нямал мобилен интернет и предполага, че е качил снимката си от стационарен компютър в София или от място, където е имало свободен безжичен интернет достъп. ... Родителите се свързали и с планинската спасителна служба. Изпратили линк към последната снимка на Галин, за да познаят мястото, но не получили отговор."

Решил е да стане гангстер и се е покрил, какво толкова ...

циганите са го усетили още в автобуса и после са го пастърмосали да му вземат парите, транспортна полиция вместо да защитават пътниците играят заедно с мангалите

Пепел ми на езика, разбира се, но е кофти, когато има риск за загинал качествен човек. И аз искам снимка от мястото, за което се говори. Сега са почивни дни и може да се пообиколи около популярните маршрути на Витоша. Дано не е това, ама все пак...

Пепел, чакъл...това е! Вербували са го тайните ни служби за борба с киберпрестъпниците. Не го мислете момчето си е добре със заплата, колкото ние тука всички във форума!

Anachronos

Много филми гледаш.

Да завършиш в МИТ и да се върнеш в БГ заради някоя изпаткала селска кукувица - бременна от друг!

Ot kude imash tazi informacia? Poznavam takiva hora i ne se uchudvam vse pak.

Дайте линка към снимката

Виж неговия фб профил. Момчето се казва Галин Статев.

Иска да му изпратя покана за приятелство.

Няма такава снимка - последните постове са от февруари 2011 г. от Мюнхен?! Или само за приятели се отварят по-новите?!

Да завършиш в МИТ и да се върнеш в БГ...

Тъп е българина! Пуснали обява за изчезнал човек..а 90% от коментарите са за имиграцията от/до САЩ и знанията по математика и чукане на код на изчезналия!

Дано се намери момчето. Мисля, че гнусните коментари по негов адреса не са на място. Знам, че ви плащат за коментар, ама толкова да паднете за 20 стинки...

Отдавна не е 0.20 лв. Свери си часовника. От ДПС и господаря, негово султанско величество Дуган ни плащат по 1.00 лв!

А Ердоган дава 1 евро. Путин дава 1 долар. По принцип може да играеш и двойно :)

тази задача е трудна за мврто

вместо да ебе ямболлийки, той станал математик, да се чудиш! от къде тез бръмбари в главата...

5 амболлийки ми написаха "-", защо! защото пишкта на математик мислите че е малка? от къде на къде не се знае.

допускам, че не е пуснат за издирване явно, поради съмнения на МВР че е отвлечен за изготвяне на методика за крадене на пари от банкоматски карти или писане на софтуер за теглене на пари от банкомат.

дааа, интерресно. Може да е психясал и да не знае къде отива. Ще го намерят в някоя бандитска квартира да изготвя кодове за крадене на банкомати или извличане пари от карти

Един умен човек си идва от Запад тук и "народния съд" го отвлича...

Търсете го в американската амабасада. Там си падат по отвличане на умове за целите на "демократизирането" на света.

"Имаш трти възможности: 1. Искаш да работиш за нас; работиш за нас; добре плащаме 2. Не искаш да работиш за нас; работиш за нас; добре плащаме 3. Не искаш да работиш за нас; не работиш за нас - не работиш за никой -не плащаме нищо!" Филмът във всички случаи е с хепи енд (за нас).

Ако е стока той като си е дошъл от чужбина веднага трябва да се прибере при техните не да хойка където свари по планини и паланки

ама той не е "стока", и не се прибира, ами ходи по курви и си живее някъде весело и безгрижно. А ние тука си губим времето да го мислим. Кой знае колко женички е наебал, докат го коментираме и мвр го издирва.

Дано се намери жив и здрав! Ама тези деца напоследък, хич не мислят за родителите си.Пристигнал си, добре, вместо да качваш снимки от Витоша, обади се на семейството си къде си, с кой си, кога ще се прибереш.

Може да са го премахнали от ЦРУ, след като е избягал от САЩ !

Защо чак сега го търсят младежа? Изчезнал е на 4ти август!!

мвр са били в лятна ваканция, той младежа може да чака!

кога е сигнализирано?

Като човек от бранша, запознат със зейналата потребност от 500 000 програмисти по нашите земи в идните години, аз смятам, че е отвлечен от HR-ките на SAP, където е затворен в тайна одая под фирмания стол и е принуден да замени умерено бъгав Java код с крайно бъгав такъв на Java script, без оглед възможно ли е това въобще. Извън майтапа, дано момчето е добре и да се намери здрав и читав скоро.

Търсенето е голямо, но предлагане не може да се осигури. Това неминуемо ще накара работодателите да потърсят места с повече предлагане, независимо от цената. Щото на никой не му е изгодно да поддържа два офиса, като може да върши работа, и то по-ефективно, от един. Някои работодатели вече избягаха, други се оглеждат. Предстои жестока криза в бранша, но не по света, само в България.

Бай Пешо

Със съдружните усилия на Наков и Библиотекарския институт и тази нужда ще бъде успешно разрашана! Те кви по-големи нужди са удовлетворявали, та тази ли...?!

100% гаджето му е в България и заради него се е върнал. То сега му върти кошии и е хванал гората...

Абсолютно. Някоя изпаткала селска кукувица - бременна от друг!

МВР не издирва математик, а 26-годишен младеж ;-)

От новината не става ясно какво е гласял СМС-а и какво е имало на снимката във Фейсбук? Толкова ли не може да се проследи телефонът му? А има и друго нещо - всеки мобилен телефон има възможност за достъп до интернет, без значение тарифния план. Не е задължително да сяда на компютър или да търси WLAN.

СМС-а гласял е нещо, което теб не те интересува. Същото и за снимката.

гламурите, които трябва да го издирват. Хората пък, към които се обръщат за съдействие, без никакава информация, какв съдействие ще им окажат?

Телефонът му може да се проследи, ако е зареден. От 5-ти до 16ти август, когато е обявен официално за издирване, има над 10 дни - вероятно без зареждане...

За да съдействаш ти трябва само снимката на човека и описанието му. Съдържанието на SMS-а и снимката от FB не са твоя работа а на разследващите.

Той е пристигнал от Германия на Централната автогара в София на 4 август и от тогава е в неизвестност. На 16 август Статев е обявен за общонационално издирване, АКО ТОВА Е ИСТИНА ТОВА Е ГОЛЯМ СРАМ И ПОЗОР ЗА СЛУЖБИТЕ!12 ДЕНА РАЗЛИКА ОТ ДЕНЯ НА ИЗЧЕЗВАНЕТО !БЕЗОБРАЗИЕ!

Момчето може да има отлични математически заложби, добро техническо образование и в социално отношение и не само да е много силно ощетен, както много млади хора от неговото поколение. Да няма елементарни познания за неща, за които по-възрастните не биха се и замислили. Нищо чудно, ако е отишъл сам по Витоша, да бере душа жаден и гладен и с изкълчен крак в някое дере и да плаче. Дано да съм прав и скоро да го открият момчето живо и в относително добро състояние.

Спомням си за един върнал се от Америка, беше се качил на някакво тепе.

Е, явно и това момче го утрепаха някъде!Жалко!

От снимката ми изглежда малко не уред....

Да видим твоя...

ИЗЧЕЗВАТ КАДЪРНИТЕ хора, а боклука се умножава с бЯсна скорост по тази територия и никой не взема мерки нещата да се обърнат

Това е идеята.

В Турция им казаха на пасмината да се множат заради исляма, в Сирия пак по същата причина са над 30 милиона. Мангуста цоца помощи за деца и докато са още в статистика деца и те започват да имат такива. Когато стане ред за изчистване, образованите хора ще са малцинство.

Който се множи с цел да коли останалите, които не са като него, ще бъде силно редуциран в множенето си. Просто чалмите ще отрежат клона на който стоят. П.С. Силно се опасявам обаче, че отговорът на християнската цивилизация няма да бъде никак милосърден. Просто накрая на човек му писва и вместо да си подаде и другата блуза за плесница действа с познатото: "Като не щеш мира, на ти секира!".

Възпитаник на Масачузетския технологичен институт (MIT) и идва в България да си търси работа? Нещо нещата не се връзват!

отдавна САЩ не е тва дето си мислите вие.Живеете с едни 40 год. назад във времето. Потока от хора е ОТ САЩ а не КЪМ него.

Като гледам, наплива от завършили МИТ към източна европа и към русия е огромен. Що не се скриеш някъде?

Да бе, от всичките ми роднини и познати, само един се върна и то за да се грижи за родителите си, които няма да пренесат стреса от смяната на местожителството. Това за емиграцията от САЩ го разправяй на баба си!

Познавам двама IT специалиста, единият е програмист, другият работи в сферата на комуникациите, след престой в Англия и Австрия сега и двамата се ориентираха към България. В монета IT бизнеса в България е в невероятен подем и фирмите дават мило и драго за добри специалисти, въпроса е къде ще намери човек своята реализация.

Може да дават "мило и драго", но не и високи заплати.

много дето са се върнали, но в момента в които създадат семейство и хоп веднага заминават обратно към страните....когато си млад и сам в България е хубаво, клубове и ефтини жени бол...няма здравеопазване, няма образование, няма ред!

Програмист в България е по-високо платен от такъв в Австрия, там им плащат 1500-2000 макс. Тази професия се кльопа само на изток.

Доста IT-хора се върнаха от запад. В Щатите парите по номинал са повече, но качеството на живот които можеш да си купиш с парите които взимаш тук е по-високо. Това е индивидуално, де. На много им харесва там, но като цяло прибирането в България си е напълно жизнена алтернатива.

Кой луд с такава диплома се връща в тази бъгава държава....

а къде ли го търси а търсили го изобщо

Ще трябва да го търсят по доста сложен алгоритъм, че да му насмогнат на математическите способности.

Някои математици са странни хора и понякога превъртат. Следването в МИТ е доста тежичко, пък и в Мюнхенския технологичен не е по-леко. Та дано е живо и здраво момчето и да просперира.

Май е доста наивен, макар и учил в Чужбина. Тук живота е пълно оскотяване, а той отдавна е отвикнал от това. Направо си е попаднал на лоши хора и дано е добре момчето, но след 20 дена без следа хич не ми се вярва. Защо се е върнал, тук ли ще изкарва пари или нещата са коренно различни от това което си мислим. В тези времена май не знаеш кой кой е и защо се прибира тук, особено след като е живял извън страната. В тези времена на тероризъм и промиване на мозъци...

явно като е видял положението тук , е хванал обратния път без да се обръща