Издирват цигулка на 310 години, музикант я забравил във влак

Бяха като с ампутирана ръка, разказа цигуларят, който трябвало да изнесе концерт с друг инструмент

Обратно в новината

Коментари - Издирват цигулка на 310 години, музикант я забравил във влак | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Ще я намери. Ама друг път. А музикантът не е бил с ампутирана ръка, а с ампутиран мозък. Не виждам как нормален музикант може да забрави такава цигулка където и да е. Това е все едно да слезеш от влака и да си забравиш детето в купето.

Рсзсеян като всички хора на изкуствтото ;) Поне да бяха обявили награда за който я върне....

Нас ни шокира как с такава цигулка на влак се качил, вместо да си кара скъпата си, нали? Разликата е, че из Европа влаковете са много удобно и често използвано средство за придвижване и там изобщо го няма този нашенски снобизъм, че влаковете ги ползват само дъртите и бедни пенсии. И ако някой разбере че на влак си се качвал за едно разстояние от 20-30 км - ужас, отиде ти реномето на стойностен, имотен и свестен българин. Е, в интерес на истината има разлики и в нивото и в качеството на влаковете и на обслужването, и на самите гари там и у нас. И на честотата и точността на влаковете също. Там с влака можеш за разчиташ, че ще стигнеш някъде си съвсем точно на време, докато с колата в задръстванията няма гаранция. Затова там влаковете са уважавано и често предпочитано средство на придвижване даже и за много къси разстояния.

*вместо да си кара скъпата си кола.

В Англия влаковете са по-скъпи и от самолет

Боже колко полезно и изчерпателно ни разказа за британските железници. С това искаше да ни покажеш, че си бил там, нали? Само ми кажи как да ползват нашите хора железницата, като пътува 11 часа до софия, а аз отивам за 6, максимум за 7 с кола? Дори качването е проблем. Така, че не обвинявай хората в снобизъм, какъвто всъщност си ти, защото славославиш миризливите британци и ненавиждаш своето племе! А за Добрич....като станете и излезете от кафенетата и отидете да работите, всичко ще се подобри, гарантирам: ))))))))

Хората по влаковете с цигулки за 300 хил. се возят. Тука ако знаят, ще те утепат още преди да си стигнал до Подуене.

Глупости!!!

Ами и с куфари Луи Витон се качват във влаковете в Англия.

Дядото

Кой тоз Луи Витон, бе? Аз познавам ли го?

Тоя как задника не си е забравил някъде.

тоя отвеяния по-добре да се фръли под влака отколко да се прибира при жена си

Глупости, нагласена сензация.

Ами тя е под мен и ако търсят под всяко дърво и камък ще я намерят. Проблема е че съм 100 кг и тя е на парчета вече.

Може ли да забравиш най ценното си (буквално!) във влака !? Колко ли трябва да си отвеян...

Аз,като ви разправям, че от тези англета и чеп за зеле не става ...векове консерватизъм, колониализъм, порядки,кръвосмешения ...ако не са отвеяни, ще са алкохолици и скачат от балкони ... останалите педали-даже един и в "СЪР" е въздигнат .

Ако си имаха Бойко, проблемът им вече щеше да е решен....щото в нашите железници никой не се вози.

В нашите не се возим отпреди бойко! Още при комундетата, ама то и бойко е пребоядисано комунде като всички, така че донякъде си прав! :))))))

Такава цигулка обикновен човек не може да продаде за повече от 500-1000 лв, тъй като без историята си е просто стара цигулка - недоказуемо е, дали е оригнален Давид Теклер или евтина имитация от началото на 20-ти век. Друг е въпросът, че част от високо ценените Гуарнелита, Страдиварита, Давид Теклер-и и други са всъщност умели имитации, макар и гордият собственик да смята, че притежава оригнална вещ. И все пак може да я продаде за стотици хиляди.

Ма вЕрно си м@нгал...

Не пиши прстотии! Това си е направо трагедия за един музикант.