Коментари - Рестартират проекта за АЕЦ "Белене" | Днес.dir.bg

Рестартират проекта за АЕЦ "Белене"

Раздвижване на АЕЦ "Белене" е възможно най-рано през 2020 г., каза вицепремиерът Томислав Дончев

Обратно в новината

Коментари - Рестартират проекта за АЕЦ "Белене" | Днес.dir.bg

Коментари

Населението НАМАЛЯВА. Потреблението на ток НАМАЛЯВА. Пазарът за износ на ток НАМАЛЯВА. Енергийната ефективност се УВЕЛИЧАВА. ВЕИ се УВЕЛИЧАВАТ. Те атомна централа за 20 млрд ще ми строят. Ненормалници. Ако има справедливост в този или отвъдния живот ще отговаряте за комисионните които взимате да вредите на собствения си народ.

Много си зле

Най-сетне едно правилно и далновидно решение.Унищожихме си по поръчка и с активното участие на родни джендъри реакторите ,изпаднахме в зависимост от вятъра и дъжда , плащаме скъпо за простотията си и от износител на ток за целия район стигнахме до там да се молим да ни го продават по-евтино .Силата е в този който има енергия.Не е ли време и за възмездие, предателите и ликвидаторите сключили договорите да отидат на съд.

Аз

Three mile island Чернобил Фукушима Белене С ГЕРБ това ще е редицата. Те са неспособни на друго.

ЩО БЕ БЕЗМОЗЪЧНИК,БСП КАТО ИСКАХА ДА Я СТРОЯТ НЯМАХТЕ НИЩО ПРОТИВ;)

Значи,,Ще рестартират проекта ,,Белене" "

В Япония временно бяха спряни доста АЕЦ след трагедията в Йокошима, но след като се оказа че няма да има достатъчно ел. енергия се наложи АЕЦ да се пуснат в работа отново.

Хронология. ...на СамоПоследните "бисери" на Вси"наште" - "македонизацията" на Азбуката от Късака ...и ТоталнотоМълчание от Вси"наште" - "визитата" на КГБ ген.Гундяев (ака Кирилл) ...и Същото от Вси"наште" - Свинството на КГБ полк.Макаров на 9май ...и Същото от Вси"наште" - ЧЕЗисът-наГинка - "осъвременените" цени Енергия ....като междувременно И КТБказусът... И 1.4 милуАрдата за НЕсъществуващи реактори И ! - сега И товаОфициализиране "визията" на "нашта" Теме-нужка...която по Брой "визити" в мадаСиУашъ май Надминава Вси"наште"Накуп ! ..,и Имайки предвид ОфициалноОбявената визита на г-н Радев в Кремъл - какъв Брилянтен Момент за Внезапна визита на Вениамин у Нас !

Аз

Тоя нема излекуване, баси... Регистриран, нерегистриран, се тая...

Българската тиква увира бавно , но все пак увря!Браво!Няма развитие на мощна икономика и крупни инвестиции , без достатъчен резерв от електроенергия!Освен това ще се избият огромните загуби които нанесе спирането на АЕЦ-а!БРАВО!Правилно решение!

А Южен поток га???

Аз

На тупкинден...

Има ли важно решение което в взел Боко за последните 9г което да не се оказало погрешно ?! Май НЕ !!!

Е как ще го почнат това Белене с ОВОС и "изтекла" давност на решението?! От "А" и "Б"? И ще се надяваме пак да ни "пуснат" ОВОС-а съседите и централна Европа? Я по-реалистично ...

Айдеее, рестартираха схемата за крадене! Между другото тая нали щеше да си чисти името? Какво стана-изчисти ли го или отложи за по-късно?

Сега всъщност Гинка ще построи Белене и ще е напълно в реда на нещата, и вкупом ще се гордеем с нея, най-пачеТеменужка.

Доволна си от сделката с Чес,сега ще си още по доволна и от Белене.А те питам ,,защо ядрените отпадъци и Козлудуй не ги извозвате от три години.Нали Белене е земетръсна зона

Българи, ако не сте рая, внимавайте !! Вероятно се заформя една нова грандиозна далавера на най-високо равнище !!

Главният лобист против "Белене" е другарят Касчиев, двойният лобист на Уестингхаус и на Австрия: Австроамериканското лоби Първи в списъка на противниците на АЕЦ Белене е небезизвестния атомен физик Георги Касчиев. Той изисква специално внимание, тъй като действително е експерт с 17 годишен стаж в АЕЦ Козлодуй. Бил е и научен ръководител на пускането на Пети блок. В момента работи в като научен консултант към Института за изследване на риска на Виенския аграрен университет (14). Касчиев е бивш председател на Комитета за използване на атомната енергия за мирни цели (КИАЕМЦ), уволнен през 2001 година поради странен скандал относно размера на авария в АЕЦ Козлодуй (15, 16). В кратката му биография (14) под „Професионален опит” виждаме „Института във Виена” (каквото и да означава това) и американската корпорация Уестингхаус, които хронологично предхождат назначаването му като председател на КИАМЕЦ. Оказва се, че Касчиев е работил по програма на Уестингхаус за нов реактор. Уестингхаус въобще не е безобидна компания и определено проявява траен интерес към българската атомна енергетика. От октомври 1991 до февруари 1998 Уестингхаус има договор, чрез който успява да източи от АЕЦ Козлодуй около 5.5 милиона щатски долара (17). По същото време Касчиев работи за Уестингхаус. Компанията участва и в конкурса за АЕЦ Белене, но не го спечели. Това не е единствения случай на конфликт на интереси в който изпада Касчиев. По времето когато е председател на държавната КИАМЕЦ Касчиев преподава в споменатия Виенски университет (18). Самия „Институт за изследване на риска” се финансира главно от Министверство на отбраната на Австрия (19) и прокарва решението на тази страна да се противопоставя на ядрената енергетика по принцип. Австрия е една от страните, които настоява за закриването на 4-те по-стари блока на АЕЦ Козлодуй (20) и същевременно има солиден свой участник на нашия енергиен пазар – EVN, 51% от който принадлежат на провинция Долна Австрия (21). Така Касчиев се оказва двоен лобист; на Уестингхаус и на Австрия. Като куриоз следва да спомена, че сайта на който намерих биографията на Касчиев (14) е някакъв стар „Специален доклад” от група журналисти (единия с немско име) за българската енергетика очевидно свързан със затварянето на реакторите в Козлодуй и …финансиран от „Отворено общество”. С други думи, „Отворено общество” е навсякъде.

Ядреният сектор на Уестингхаус фалира преди около 2-3 годинки.

Кога ще протестираме срещу ...ядрената енергетика?

Ти и да протестираш...най-много да ми се лепнеш наа ,,заряда,,...,

Поредната трагикомедия...

Дааа, "историята се повтаря - първо като комедия, после като фарс";) Ние с "Белене" сме вече на етап фарс;)

По отношение лъжите ГЕРБ са сериозна конкуренция на "партията майка" БСП! Полагат изключителни усилия и да я надминат!

И като го рестартирате проекта какво смятате че ще стане?От нищо то да се появят без чет инвеститори които да вдигнат на крака АЕЦ-а за тяхна сметка докато ние нареждаме управлението на централата?!За БДЖ-то имаше дузина инвеститори с дълбоки джобове ама накрая всички се отказаха поради някаква причина,а в този случай ще е още по зле.

О! С рестарта на проекта ще станат няколко добри неща - за управляващите;) Ще се създаде проектна компания, която ще назначи едни "експерти", които експерти ще работят за едни много хубави пари, ще започнат едни процедури по съгласуване, регулиране и каквото още се сетиш, но задължително свързани с усвояването на едни пари. И това ще продължи дъъълги години след спирането или поредното замразяване на проекта.Няма нужда да уточнявам велите експерти чии протежета ще са... За тези, които ще ми нацъкат минусите - хайде да си направите една справка колко години СЛЕД спиране на Бургас-Александуполис "проектната компания" получаваше заплати?! А по Южен поток - колко и какви?!;)))

Назначените от нашия, за министри, след шест месеца в министерското кресло, вече се самообявяват за експерти, нищо че са завършили примерно - техникум по дизайнерство в САЩ, тука вече е експерт в енергетиката, нищо че е завършила - счетоводство, вече е експерт, защото са се домогнали до информация с гриф - служебно, до която ония - там, долу, не могат да стигнат.Има един инженер - доставчик на банички, той вече така мести ядрени реактори, като кратунки по ограда.БОЖЕ ГОСПОДИ, ЗАЩО НА НАС, БЪЛГАРИТЕ???!!!

Когато се обръщат според вятъра и чакат нареждания от началниците.... Загубена работа...Правителството трябва да работи в перспектива, а не ден за ден. Защото сега има излишък на електроенергия и няма на кого да се продава, но след 10-15 години, когато хората започнат да карат ел.автомобили - ще трябва да има евтин ток.

Смяташ ли , че построяването на АЕЦ Белене ще ти даде евтин ток за електромобилите.

Рестартират проекта за АЕЦ "Белене" Рестартираха поредният политически " кьорфишек ". Не знам на какво се разчита,но според мен едва ли ще се намери инвеститор , който да хвърли едни 10-12 милиарда евро на вятъра.

Приятелката на Гинка още ли се мотаеш по министерството

Нали беше "Гьол " бе ваща ...... корунпирана?

Позната история. Другарите оставят една ...купчинка...И чакат другите да я разчистват..Че и акъл дават...Разните им там Овчовци

Какъв е този Трайчо Трайков, че да спори "люто" и да се изказва навсякъде по TV. Откъде се появи за министър и какъв незаменим специалист е ? Сигурно пак на някое кръстовище са го открили за експерт на нацията !?

Ще си рестартират простотията - спряха "Белене" по поръчка на САЩ / дни след визитата на Хилърито в БГ /... Не им увряха тиквите, че колкото повече се отлага 1 проект, толкова повече се оскъпвява във времето, защото в него се наслагва инфлацията. Ако не си играеха на "иди ми-дойди ми", и двата блока щяха да работят и нямаше да платим 1.2 млрд. лв. по Арбитража за "Белене"... Милиардите за нищо ги нямат... Престъпници! А материалът плаща заради престъпно простата и продажна Шайка.

Явно взятките от "енергийната ефективност "Саниране" не са дали очакваното количество, че сега ще си ги допълвате и с добрия стар "енергиен член" на Гоце!;)) Сега разбрах смисъла на поговорката "апетита идва с яденето"... ма то апетит ли бе да го опишеш - то лакомия, то направо пордотлък невиждан...

Тук здравата ни будалкат. Проста сметка: Построяват се 2 блока по 1000 MW. И почват да работят непрекъснато с пълна мощност и енергията се изкупува по 100 лв. MWh(от Козлодуй май е под 60 лв.). 2000МWh x 100 лв. х 24 часа = 4800000 лв. За 365 дни (1 година) - 1 752 000 000 лв. За почти 11. 5 години само от продажба ще се съберат тези 10 милиарда евро. Ами от тези 100 лв. на MWh трябва да се извадят всички разходи или да кажем да остане печалбата - колко е тя 50 лв? Тогава периода става 23 години. Е има ли такъв инвеститор? Да замразиш 10 милиарда евро за 23 години и то при идеални условия. Май нещо имаше за гьола и жабетата. Аз не искам да съм от жабетата. Или да слагат оборудването в Козлодуй или да го продават - загубата ще я понесем по-лесно.

Като слагате "-" напишете защо или ми поправете сметките.

Веднага ти казвам що, само виж колко струва мегаватчас зелена енергия. После ела пак да си приказваме.

Споко колеги... В най скоро време се очаква ГЕРБ да РЕстартира и Южен поток... Споко колеги...

Цялата история с АЕЦ Белене ми прилича на тия случаи с роднини които не погребват починал, за да му цоцат пенсията.

Да, има нещо такова;) Само сроковете за цоцане са коренно различни, както и изцоцаните суми - роднините, цоцащи пенсия, да успеят да се възползват максимум няколко месеца, докато цицката АЕЦ "Белене" си я ползват има-няма 40 години вече!;)

За последното десетилетие едни и същи хора смениха поне по 5 пъти позициите си. За времето, за което строим АЕЦ Белене другите създават космически програми и заселват други планети :)

За сега ги заселват само на кино и харчат едни пари, като свършат парите свършва и киното.

Все едно живеем в някаква абсурдна д-ва. Това е кошмар . АЕЦ Беляне първо ще се построи на земетръсна българска земя , така че инвеститорът не му дреме той ще гони печалба . Второ никой от тук управляващите ни и дума не обелва за съхранение на отработеното гориво. Кой от разните теменужки и герберчета би искал да живее до АЕЦА ? Най- вероятно те ще си се "покрият " ,а ние ще "духаме супата "

Ние вече обичаме да духаме супата :)

Затуй в Япония няма нито един АЕЦ.

Коментари - Рестартират проекта за АЕЦ "Белене" | Днес.dir.bg

Рестартират проекта за АЕЦ "Белене"

Раздвижване на АЕЦ "Белене" е възможно най-рано през 2020 г., каза вицепремиерът Томислав Дончев

Обратно в новината

Коментари - Рестартират проекта за АЕЦ "Белене" | Днес.dir.bg

Коментари

Населението НАМАЛЯВА. Потреблението на ток НАМАЛЯВА. Пазарът за износ на ток НАМАЛЯВА. Енергийната ефективност се УВЕЛИЧАВА. ВЕИ се УВЕЛИЧАВАТ. Те атомна централа за 20 млрд ще ми строят. Ненормалници. Ако има справедливост в този или отвъдния живот ще отговаряте за комисионните които взимате да вредите на собствения си народ.

Много си зле

Най-сетне едно правилно и далновидно решение.Унищожихме си по поръчка и с активното участие на родни джендъри реакторите ,изпаднахме в зависимост от вятъра и дъжда , плащаме скъпо за простотията си и от износител на ток за целия район стигнахме до там да се молим да ни го продават по-евтино .Силата е в този който има енергия.Не е ли време и за възмездие, предателите и ликвидаторите сключили договорите да отидат на съд.

Аз

Three mile island Чернобил Фукушима Белене С ГЕРБ това ще е редицата. Те са неспособни на друго.

ЩО БЕ БЕЗМОЗЪЧНИК,БСП КАТО ИСКАХА ДА Я СТРОЯТ НЯМАХТЕ НИЩО ПРОТИВ;)

Значи,,Ще рестартират проекта ,,Белене" "

В Япония временно бяха спряни доста АЕЦ след трагедията в Йокошима, но след като се оказа че няма да има достатъчно ел. енергия се наложи АЕЦ да се пуснат в работа отново.

Хронология. ...на СамоПоследните "бисери" на Вси"наште" - "македонизацията" на Азбуката от Късака ...и ТоталнотоМълчание от Вси"наште" - "визитата" на КГБ ген.Гундяев (ака Кирилл) ...и Същото от Вси"наште" - Свинството на КГБ полк.Макаров на 9май ...и Същото от Вси"наште" - ЧЕЗисът-наГинка - "осъвременените" цени Енергия ....като междувременно И КТБказусът... И 1.4 милуАрдата за НЕсъществуващи реактори И ! - сега И товаОфициализиране "визията" на "нашта" Теме-нужка...която по Брой "визити" в мадаСиУашъ май Надминава Вси"наште"Накуп ! ..,и Имайки предвид ОфициалноОбявената визита на г-н Радев в Кремъл - какъв Брилянтен Момент за Внезапна визита на Вениамин у Нас !

Аз

Тоя нема излекуване, баси... Регистриран, нерегистриран, се тая...

Българската тиква увира бавно , но все пак увря!Браво!Няма развитие на мощна икономика и крупни инвестиции , без достатъчен резерв от електроенергия!Освен това ще се избият огромните загуби които нанесе спирането на АЕЦ-а!БРАВО!Правилно решение!

А Южен поток га???

Аз

На тупкинден...

Има ли важно решение което в взел Боко за последните 9г което да не се оказало погрешно ?! Май НЕ !!!

Е как ще го почнат това Белене с ОВОС и "изтекла" давност на решението?! От "А" и "Б"? И ще се надяваме пак да ни "пуснат" ОВОС-а съседите и централна Европа? Я по-реалистично ...

Айдеее, рестартираха схемата за крадене! Между другото тая нали щеше да си чисти името? Какво стана-изчисти ли го или отложи за по-късно?

Сега всъщност Гинка ще построи Белене и ще е напълно в реда на нещата, и вкупом ще се гордеем с нея, най-пачеТеменужка.

Доволна си от сделката с Чес,сега ще си още по доволна и от Белене.А те питам ,,защо ядрените отпадъци и Козлудуй не ги извозвате от три години.Нали Белене е земетръсна зона

Българи, ако не сте рая, внимавайте !! Вероятно се заформя една нова грандиозна далавера на най-високо равнище !!

Главният лобист против "Белене" е другарят Касчиев, двойният лобист на Уестингхаус и на Австрия: Австроамериканското лоби Първи в списъка на противниците на АЕЦ Белене е небезизвестния атомен физик Георги Касчиев. Той изисква специално внимание, тъй като действително е експерт с 17 годишен стаж в АЕЦ Козлодуй. Бил е и научен ръководител на пускането на Пети блок. В момента работи в като научен консултант към Института за изследване на риска на Виенския аграрен университет (14). Касчиев е бивш председател на Комитета за използване на атомната енергия за мирни цели (КИАЕМЦ), уволнен през 2001 година поради странен скандал относно размера на авария в АЕЦ Козлодуй (15, 16). В кратката му биография (14) под „Професионален опит” виждаме „Института във Виена” (каквото и да означава това) и американската корпорация Уестингхаус, които хронологично предхождат назначаването му като председател на КИАМЕЦ. Оказва се, че Касчиев е работил по програма на Уестингхаус за нов реактор. Уестингхаус въобще не е безобидна компания и определено проявява траен интерес към българската атомна енергетика. От октомври 1991 до февруари 1998 Уестингхаус има договор, чрез който успява да източи от АЕЦ Козлодуй около 5.5 милиона щатски долара (17). По същото време Касчиев работи за Уестингхаус. Компанията участва и в конкурса за АЕЦ Белене, но не го спечели. Това не е единствения случай на конфликт на интереси в който изпада Касчиев. По времето когато е председател на държавната КИАМЕЦ Касчиев преподава в споменатия Виенски университет (18). Самия „Институт за изследване на риска” се финансира главно от Министверство на отбраната на Австрия (19) и прокарва решението на тази страна да се противопоставя на ядрената енергетика по принцип. Австрия е една от страните, които настоява за закриването на 4-те по-стари блока на АЕЦ Козлодуй (20) и същевременно има солиден свой участник на нашия енергиен пазар – EVN, 51% от който принадлежат на провинция Долна Австрия (21). Така Касчиев се оказва двоен лобист; на Уестингхаус и на Австрия. Като куриоз следва да спомена, че сайта на който намерих биографията на Касчиев (14) е някакъв стар „Специален доклад” от група журналисти (единия с немско име) за българската енергетика очевидно свързан със затварянето на реакторите в Козлодуй и …финансиран от „Отворено общество”. С други думи, „Отворено общество” е навсякъде.

Ядреният сектор на Уестингхаус фалира преди около 2-3 годинки.

Кога ще протестираме срещу ...ядрената енергетика?

Ти и да протестираш...най-много да ми се лепнеш наа ,,заряда,,...,

Поредната трагикомедия...

Дааа, "историята се повтаря - първо като комедия, после като фарс";) Ние с "Белене" сме вече на етап фарс;)

По отношение лъжите ГЕРБ са сериозна конкуренция на "партията майка" БСП! Полагат изключителни усилия и да я надминат!

И като го рестартирате проекта какво смятате че ще стане?От нищо то да се появят без чет инвеститори които да вдигнат на крака АЕЦ-а за тяхна сметка докато ние нареждаме управлението на централата?!За БДЖ-то имаше дузина инвеститори с дълбоки джобове ама накрая всички се отказаха поради някаква причина,а в този случай ще е още по зле.

О! С рестарта на проекта ще станат няколко добри неща - за управляващите;) Ще се създаде проектна компания, която ще назначи едни "експерти", които експерти ще работят за едни много хубави пари, ще започнат едни процедури по съгласуване, регулиране и каквото още се сетиш, но задължително свързани с усвояването на едни пари. И това ще продължи дъъълги години след спирането или поредното замразяване на проекта.Няма нужда да уточнявам велите експерти чии протежета ще са... За тези, които ще ми нацъкат минусите - хайде да си направите една справка колко години СЛЕД спиране на Бургас-Александуполис "проектната компания" получаваше заплати?! А по Южен поток - колко и какви?!;)))

Назначените от нашия, за министри, след шест месеца в министерското кресло, вече се самообявяват за експерти, нищо че са завършили примерно - техникум по дизайнерство в САЩ, тука вече е експерт в енергетиката, нищо че е завършила - счетоводство, вече е експерт, защото са се домогнали до информация с гриф - служебно, до която ония - там, долу, не могат да стигнат.Има един инженер - доставчик на банички, той вече така мести ядрени реактори, като кратунки по ограда.БОЖЕ ГОСПОДИ, ЗАЩО НА НАС, БЪЛГАРИТЕ???!!!

Когато се обръщат според вятъра и чакат нареждания от началниците.... Загубена работа...Правителството трябва да работи в перспектива, а не ден за ден. Защото сега има излишък на електроенергия и няма на кого да се продава, но след 10-15 години, когато хората започнат да карат ел.автомобили - ще трябва да има евтин ток.

Смяташ ли , че построяването на АЕЦ Белене ще ти даде евтин ток за електромобилите.

Рестартират проекта за АЕЦ "Белене" Рестартираха поредният политически " кьорфишек ". Не знам на какво се разчита,но според мен едва ли ще се намери инвеститор , който да хвърли едни 10-12 милиарда евро на вятъра.

Приятелката на Гинка още ли се мотаеш по министерството

Нали беше "Гьол " бе ваща ...... корунпирана?

Позната история. Другарите оставят една ...купчинка...И чакат другите да я разчистват..Че и акъл дават...Разните им там Овчовци

Какъв е този Трайчо Трайков, че да спори "люто" и да се изказва навсякъде по TV. Откъде се появи за министър и какъв незаменим специалист е ? Сигурно пак на някое кръстовище са го открили за експерт на нацията !?

Ще си рестартират простотията - спряха "Белене" по поръчка на САЩ / дни след визитата на Хилърито в БГ /... Не им увряха тиквите, че колкото повече се отлага 1 проект, толкова повече се оскъпвява във времето, защото в него се наслагва инфлацията. Ако не си играеха на "иди ми-дойди ми", и двата блока щяха да работят и нямаше да платим 1.2 млрд. лв. по Арбитража за "Белене"... Милиардите за нищо ги нямат... Престъпници! А материалът плаща заради престъпно простата и продажна Шайка.

Явно взятките от "енергийната ефективност "Саниране" не са дали очакваното количество, че сега ще си ги допълвате и с добрия стар "енергиен член" на Гоце!;)) Сега разбрах смисъла на поговорката "апетита идва с яденето"... ма то апетит ли бе да го опишеш - то лакомия, то направо пордотлък невиждан...

Тук здравата ни будалкат. Проста сметка: Построяват се 2 блока по 1000 MW. И почват да работят непрекъснато с пълна мощност и енергията се изкупува по 100 лв. MWh(от Козлодуй май е под 60 лв.). 2000МWh x 100 лв. х 24 часа = 4800000 лв. За 365 дни (1 година) - 1 752 000 000 лв. За почти 11. 5 години само от продажба ще се съберат тези 10 милиарда евро. Ами от тези 100 лв. на MWh трябва да се извадят всички разходи или да кажем да остане печалбата - колко е тя 50 лв? Тогава периода става 23 години. Е има ли такъв инвеститор? Да замразиш 10 милиарда евро за 23 години и то при идеални условия. Май нещо имаше за гьола и жабетата. Аз не искам да съм от жабетата. Или да слагат оборудването в Козлодуй или да го продават - загубата ще я понесем по-лесно.

Като слагате "-" напишете защо или ми поправете сметките.

Веднага ти казвам що, само виж колко струва мегаватчас зелена енергия. После ела пак да си приказваме.

Споко колеги... В най скоро време се очаква ГЕРБ да РЕстартира и Южен поток... Споко колеги...

Цялата история с АЕЦ Белене ми прилича на тия случаи с роднини които не погребват починал, за да му цоцат пенсията.

Да, има нещо такова;) Само сроковете за цоцане са коренно различни, както и изцоцаните суми - роднините, цоцащи пенсия, да успеят да се възползват максимум няколко месеца, докато цицката АЕЦ "Белене" си я ползват има-няма 40 години вече!;)

За последното десетилетие едни и същи хора смениха поне по 5 пъти позициите си. За времето, за което строим АЕЦ Белене другите създават космически програми и заселват други планети :)

За сега ги заселват само на кино и харчат едни пари, като свършат парите свършва и киното.

Все едно живеем в някаква абсурдна д-ва. Това е кошмар . АЕЦ Беляне първо ще се построи на земетръсна българска земя , така че инвеститорът не му дреме той ще гони печалба . Второ никой от тук управляващите ни и дума не обелва за съхранение на отработеното гориво. Кой от разните теменужки и герберчета би искал да живее до АЕЦА ? Най- вероятно те ще си се "покрият " ,а ние ще "духаме супата "

Ние вече обичаме да духаме супата :)

Затуй в Япония няма нито един АЕЦ.