Пускат до дни новите колбаси и кайма

Готово е логото на месните продукти, които ще се произвеждат по Българския държавен стандарт (БДС), съобщиха от Асоциацията на месопреработвателите.

Обратно в новината

Коментари - Пускат до дни новите колбаси и кайма | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

МОЛЯ ПРОВЕРЕТЕ КОЙ ПРОИЗВЕЖДА ХЛЯБ ОТ ТАЗГОДИШНА РЕКОЛТА, И ЗАЩО ПОСКЪПВА ХЛЯБА! НЕ МОЖЕ ТАКА! НЯМА НИТО ЕДНА ЗЪРНЕНА СДЕЛКА ТОЗАИ СЕЗОН НА БОРСИТЕ С РЕКОЛТА 2010 ГОДИНА!

На какво основание ще вдигат цените ,досега като съм купувала луканки за 20 лв/кг нали пак твърдяха че е от месо.

Какво ръмжите за цената, бе хора. Вие на месарски магазин не ходите ли?! Цената на 1кг. свинско е от 6 до 7лв., а на телешкото от 6,50 до 8лв. за кг. зависи от коя част на трупа е. Телешко сукалче 1кг. е около 9лв. Какво се чудите тогава за цената на кг. кайма от месо(зависи и от % на сместа телешко/свинско). Аз от години си купувам месо, избирам си парчетата телешко и свинско или само едното, мелят ми го. В кварталния магазин регламента е, че по технически причини не мелят по-малко от 1кг. Ако не употребя всичкото, останалото в камерата и готово. Много често още в магазина се намира някой с който да разделим кг. Какъв ви е проблема ? Евтината кайма с кожи, копита, жили, соя пак ще си я има. Дал Господ избор. Забравихте нямането и опашките по Луканово време-записване на на опашката от предишния следобед, през нощта към 24 и 1ч. проверка и на другия ден към 10ч. щастлив и доволен цъфнеш в къщи за радост на домочадието с торба от всичко що е имало по-малко.

Всичко тръгва нагоре, Пожарникаря замрази доходите до 2013, а за нас какво остава-да хващаме гората или да изринем некъдърниците като през 1997година!

Ти откри Америка - цената щяла да се повиши) Естествено, че ще се повиши. Вече няма да ти продават евтина соя и кълцани парцали и тоалетна хартия на прах))) А ти, като потребител между другото питал ли си се всъщност как е месопроизводството на България, и има ли изобщо такова, и как се отразява това състояние на вътрешния пазар...И защо изобщо толкова много фирми ни продаваха тоалетна хартия и трици вместо салами....Министърът хубавор рече Я, но кога ще каже А...

Навсякъде по медиите обещанието на НВМС и МЗХ беше: ''Девет стандарт за производството на двадесет вида месни продукти, утвърдени в петък от директора на Националната ветеринарно-медицинска служба (НВМС) Йордан Войнов, ще изчистят изделия като кайма, сурова наденица, кебапчета, кюфтета, карначета, няколко вида малотрайни и пушени колбаси от соя, сол, консерванти, нишесте и други субстанции: http://www.mediapool.bg/show/?storyid168367&srcpos8 ЗАБЕЛЕЖЕТЕ- щели да бъдат без консерванти! НЯМАЛО ДА ИМА КОНСЕРВАНТИ - ПЪЛНА ЛЪЖА !!! в "стандарта'' за кайма ! допускат се консерванти (от E 200 до E 290), като: - Е 262 натриев ацетат и киселинни регулатори и антиоксиданти (от Е 296 до Е 385) като: - Е 300 аскорбинова киселина - Е 301 натриев аскорбат - Е 331 натриев цитрат в концентрация: 0,480 kg в 100 kg продукт

ХАЙДЕ ДЕ ЧЕ НИ ИЗТРОВИХА С БОКЛУЦИ, САМО МИНИСТЪР НАЙДЕНОВ СТАВА ДРУГИТЕ ДА СИ ХОДЯТ.

защо заблуждават хората? Всички цени тръгват нагоре. Ако не се приложат спешни мерки ни чака една позната криза от минали години и въобще не ми се мисли за евентуалните последствия. Качествената пшеница е едва 10,20% тая година. Всичко останало е второ качество. През времето, когато трябваше да се прибира пшеницата в източната част на България валяха проливни, непрестанни дъждове. Следствие на тия лоши метеорогични условия пшеницата започна да кълни, класовете нападаха. Съответно качеството и добива също се понижиха. Имам информация, че тон пшеница е вече между 300 и 400лв. Нима това не дърпа след себе си хляб, месо и всички останали хранителни продукти? И това е само началото на повишаването на цените.

супер, и с колко процента се вдига цената сега? там онея супер статистически агенции защо не пресметнат каква е цената на този пр на производителите на колбаси

Във връщането на стандартите за хранителните продукти няма нищо лошо, но контрол върху цените никой няма да упражни. По тв съобщиха, че "новата" цена на каймата ще е 8.50/кг, което е наистина абсурдно - на такава цена би била, ако е смляна примерно от "рибицата" - най-финното месо. Не може да има месо за готвене по 5.50 за кг, а каймата да е на такава висока цена, това се отнася и за другите "наложени" нови цени?...

Значи ще правя , както досега - купувам си месо и го меля!

Най-лошото е, че нищо няма да се промени. Ментета ще продължават да се правят масово и пак ще ни продават старите боклуци, но на по-високи цени.

Защо се пише като НОВООТКРИТО 1.Стандартите си съществуваха, Никой не ги е отменял.Но никой не ги спазваше 2. До сега плащахме цена за истинко а ни продаваха боклуци. 3. С данъчните нормативи е същото. Не бяха отменени но никой не ги спазваше и изискваше и сега санкционират по забравени наредби и чл. А тук си приписват новооткрития. Да намалят цените на боклуците. И да не сравняват цените с Европа и САЩ. Първо да изравнят заплатите тогава да сравняват.

Стига бе...поредна маневра за повишаване на цените.

Браво за стандарта. От както се разшумя, че ще има контрол определено храните станаха по-качествени. Най-много се усеща при сиренето и някои колбаси.

Те и магистралите станаха по-качествени, особено новите пътни възли!

Единственият национален признат стандартизационен орган в България е Българският институт за стандартизация (БИС) и по силата на закона, с който е създаден, само той е оторизиран да одобрява, издава и разпространява българските стандарти.

A-haa! Така значи - лицензионен договор!!И защо така обвързвате стандарта с търговската марка??Дали това е законно?Да му се не види капитализма по български!

Никой не пречи на производителите да спазват стандартите и без да имат лого и договор.

Винаги всичко трябва да се изкара лошо! Ми яжте си боклуците тогава! И какво й е на идеята да се произвеждат тези продукти с лиценз? Нали точно това искаме - различни производители - продукт с неизменно качество и съдържание, а не да си купувам салам "Сервилат" например, дето само името му е сервилат!. Пък който иска да си прави собствени продукти - да си ги прави! И изобщо, аман от мрънкачи, дето и космоса им пречи!

Ако има някой мрънкач във форума - това си точно ти! Всеки, който, каквото и да е написал - минава Костадинов и пише: "Аман от мрънкачи!" Написал си го поне 50 пъти тия дни!