Пускат до дни новите колбаси и кайма

Готово е логото на месните продукти, които ще се произвеждат по Българския държавен стандарт (БДС), съобщиха от Асоциацията на месопреработвателите.

Обратно в новината

Коментари - Пускат до дни новите колбаси и кайма | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

A-haa! Така значи - лицензионен договор!!И защо така обвързвате стандарта с търговската марка??Дали това е законно?Да му се не види капитализма по български!

Никой не пречи на производителите да спазват стандартите и без да имат лого и договор.

Единственият национален признат стандартизационен орган в България е Българският институт за стандартизация (БИС) и по силата на закона, с който е създаден, само той е оторизиран да одобрява, издава и разпространява българските стандарти.

Браво за стандарта. От както се разшумя, че ще има контрол определено храните станаха по-качествени. Най-много се усеща при сиренето и някои колбаси.

Стига бе...поредна маневра за повишаване на цените.

Винаги всичко трябва да се изкара лошо! Ми яжте си боклуците тогава! И какво й е на идеята да се произвеждат тези продукти с лиценз? Нали точно това искаме - различни производители - продукт с неизменно качество и съдържание, а не да си купувам салам "Сервилат" например, дето само името му е сервилат!. Пък който иска да си прави собствени продукти - да си ги прави! И изобщо, аман от мрънкачи, дето и космоса им пречи!

Защо се пише като НОВООТКРИТО 1.Стандартите си съществуваха, Никой не ги е отменял.Но никой не ги спазваше 2. До сега плащахме цена за истинко а ни продаваха боклуци. 3. С данъчните нормативи е същото. Не бяха отменени но никой не ги спазваше и изискваше и сега санкционират по забравени наредби и чл. А тук си приписват новооткрития. Да намалят цените на боклуците. И да не сравняват цените с Европа и САЩ. Първо да изравнят заплатите тогава да сравняват.

Най-лошото е, че нищо няма да се промени. Ментета ще продължават да се правят масово и пак ще ни продават старите боклуци, но на по-високи цени.

Във връщането на стандартите за хранителните продукти няма нищо лошо, но контрол върху цените никой няма да упражни. По тв съобщиха, че "новата" цена на каймата ще е 8.50/кг, което е наистина абсурдно - на такава цена би била, ако е смляна примерно от "рибицата" - най-финното месо. Не може да има месо за готвене по 5.50 за кг, а каймата да е на такава висока цена, това се отнася и за другите "наложени" нови цени?...

Значи ще правя , както досега - купувам си месо и го меля!

супер, и с колко процента се вдига цената сега? там онея супер статистически агенции защо не пресметнат каква е цената на този пр на производителите на колбаси

защо заблуждават хората? Всички цени тръгват нагоре. Ако не се приложат спешни мерки ни чака една позната криза от минали години и въобще не ми се мисли за евентуалните последствия. Качествената пшеница е едва 10,20% тая година. Всичко останало е второ качество. През времето, когато трябваше да се прибира пшеницата в източната част на България валяха проливни, непрестанни дъждове. Следствие на тия лоши метеорогични условия пшеницата започна да кълни, класовете нападаха. Съответно качеството и добива също се понижиха. Имам информация, че тон пшеница е вече между 300 и 400лв. Нима това не дърпа след себе си хляб, месо и всички останали хранителни продукти? И това е само началото на повишаването на цените.

Те и магистралите станаха по-качествени, особено новите пътни възли!

Ако има някой мрънкач във форума - това си точно ти! Всеки, който, каквото и да е написал - минава Костадинов и пише: "Аман от мрънкачи!" Написал си го поне 50 пъти тия дни!

ХАЙДЕ ДЕ ЧЕ НИ ИЗТРОВИХА С БОКЛУЦИ, САМО МИНИСТЪР НАЙДЕНОВ СТАВА ДРУГИТЕ ДА СИ ХОДЯТ.

Навсякъде по медиите обещанието на НВМС и МЗХ беше: ''Девет стандарт за производството на двадесет вида месни продукти, утвърдени в петък от директора на Националната ветеринарно-медицинска служба (НВМС) Йордан Войнов, ще изчистят изделия като кайма, сурова наденица, кебапчета, кюфтета, карначета, няколко вида малотрайни и пушени колбаси от соя, сол, консерванти, нишесте и други субстанции: http://www.mediapool.bg/show/?storyid168367&srcpos8 ЗАБЕЛЕЖЕТЕ- щели да бъдат без консерванти! НЯМАЛО ДА ИМА КОНСЕРВАНТИ - ПЪЛНА ЛЪЖА !!! в "стандарта'' за кайма ! допускат се консерванти (от E 200 до E 290), като: - Е 262 натриев ацетат и киселинни регулатори и антиоксиданти (от Е 296 до Е 385) като: - Е 300 аскорбинова киселина - Е 301 натриев аскорбат - Е 331 натриев цитрат в концентрация: 0,480 kg в 100 kg продукт

Ти откри Америка - цената щяла да се повиши) Естествено, че ще се повиши. Вече няма да ти продават евтина соя и кълцани парцали и тоалетна хартия на прах))) А ти, като потребител между другото питал ли си се всъщност как е месопроизводството на България, и има ли изобщо такова, и как се отразява това състояние на вътрешния пазар...И защо изобщо толкова много фирми ни продаваха тоалетна хартия и трици вместо салами....Министърът хубавор рече Я, но кога ще каже А...

Всичко тръгва нагоре, Пожарникаря замрази доходите до 2013, а за нас какво остава-да хващаме гората или да изринем некъдърниците като през 1997година!

Знаеш, че съм аз, защото си пиша името под всеки коментар, а не разни псевдоними като "ХМ" "ИХУ" "ИХА" и т.н. както явно правиш ти. Освен това си позволявам коментар само тогава (не повече от 5-6 пъти този месец), когато прочета за нещо, което чакам от години да се случи, и когато най-сетне има някакви изгледи то да стане реалност, бива охулено и заклеймено! Е признавам си, в такива случаи се чувствам длъжен да напиша един два реда, просто за да я има и другата теза!

Какво ръмжите за цената, бе хора. Вие на месарски магазин не ходите ли?! Цената на 1кг. свинско е от 6 до 7лв., а на телешкото от 6,50 до 8лв. за кг. зависи от коя част на трупа е. Телешко сукалче 1кг. е около 9лв. Какво се чудите тогава за цената на кг. кайма от месо(зависи и от % на сместа телешко/свинско). Аз от години си купувам месо, избирам си парчетата телешко и свинско или само едното, мелят ми го. В кварталния магазин регламента е, че по технически причини не мелят по-малко от 1кг. Ако не употребя всичкото, останалото в камерата и готово. Много често още в магазина се намира някой с който да разделим кг. Какъв ви е проблема ? Евтината кайма с кожи, копита, жили, соя пак ще си я има. Дал Господ избор. Забравихте нямането и опашките по Луканово време-записване на на опашката от предишния следобед, през нощта към 24 и 1ч. проверка и на другия ден към 10ч. щастлив и доволен цъфнеш в къщи за радост на домочадието с торба от всичко що е имало по-малко.

Аз мога да се напиша Парапунов, ама - какво от това. Та - Костадинов, какво чакаш от много години - да ядеш истинска кайма ли? И някой да ти я направи със закон, да й фиксира цената, а може би да ти я посготви, а?

Чак да ми я сготви :) Но не виждам нищо лошо в другото!

Абе, Костадинов! Ти си баси пича:))))

На какво основание ще вдигат цените ,досега като съм купувала луканки за 20 лв/кг нали пак твърдяха че е от месо.

МОЛЯ ПРОВЕРЕТЕ КОЙ ПРОИЗВЕЖДА ХЛЯБ ОТ ТАЗГОДИШНА РЕКОЛТА, И ЗАЩО ПОСКЪПВА ХЛЯБА! НЕ МОЖЕ ТАКА! НЯМА НИТО ЕДНА ЗЪРНЕНА СДЕЛКА ТОЗАИ СЕЗОН НА БОРСИТЕ С РЕКОЛТА 2010 ГОДИНА!