Ветеринар: Има пробройна в контрола на месото
Има пробойна в системата на контрол на месото от прекомерна употреба на антибиотици и хормони за растеж, смятат от Българския ветеринарен съюз.
Обратно в новинатаКоментари - Ветеринар: Има пробройна в контрола на месото | Днес.dir.bg
17-11-2017
20-11-2018
Коментари
Улеснения и привилегии за регистрирани потребители:
Гражданин (нерегистриран)
Ясно ни е, че както "по принцип" трябва всяка ферма да има сключен договор с ветеринар, така и "по принцип" никой нищо не контролира никъде - само си седите по министерствата и сучете от бюджета, мамка ви селяндурска!
РВ (нерегистриран)
Ако искате да ядете химия, яжте месо - независимо дали от чужбина или от България. Ако някой си прави илюзии, че някъде промишлено се произвежда читаво месо в различните му разновидности, значи много се лъже.
hgkg (нерегистриран)
Той е категоричен, че ако се забрани на търговските дружества да снабдяват директно с лекарства фермерите това значително би увеличило контрола и би намалило употребата на антибиотици и забранените хормони за растеж. Да бе да! Просто ветеринарите ще почнат да получават комисионни за продадените лекарства и ще стане още по-зле.
--- (нерегистриран)
От години не съм яла месо с вкус на месо.Купувала съм от вериги магазини,от месарници ,все същата плява.Не знам на какво се дължи това?
Аз (нерегистриран)
Алчността човешка граници няма.
28 дни (нерегистриран)
Има една фирма в Стара Загора където времето необходоми малкото пиле да стане бройлер за колене е паднал на 28 дни и те много се гордеят с този успех.Изводите си правете Вие.
7 (нерегистриран)
Вкусовите Ви рецептори не работят, затова :-))
Пипи Чорапчето (нерегистриран)
E, нищо ново - и при месото като при сиренето и маслото: де юре як контрол, де факто - яки пробойни! Важното е, че всички от контрола са невинни и си вземат заплатите навреме, барабар с бонусите за "добре свършена работа"!
1 (нерегистриран)
Месото е наблъскано с хормони и антибиотици. Зеленчуците са наблъскани с нитрити. Може би трябва да станем зелени и да минем на фотосинтеза.
Моя милост (нерегистриран)
"Има пробойна в системата на контрол на месото от прекомерна употреба на антибиотици и хормони за растеж, смятат от Българския ветеринарен съюз. " Това изречение както и да го чета, логиката му не я виждам. Пробойната от употребата на антибиотици и хормони за растеж ли е? А иначе няма страшно, нъл от БАБХ рекоха, че не се давали много антибиотици. Ми вЕрваме им, какво?
Мхм (нерегистриран)
Къща на село, кокошкарник, свинарник и Коледа в края на годината - това е рецептата за читаво и вкусно месо. Това в рамките на майтапа. А в действителност баба ми казваше, че те кокошка са колели само по празниците и прасе по Коледа. През другото време боб, зеле, на пролет лапад и коприва, това е. Лошото при нас е, че всичко, чак до копривата, е промишлено.
на Градус съм (нерегистриран)
Там така ги зобят, че очаквам скоро от яйцето да се излюпва петел.
Красная Кухая ЛЕйка
Ами за 3 лева килото - толкова. Има и домашни кокошки, ама за 3 лева само снимка с тях. Отделно ние сме отвикнали от този вкус, няма нищо общо с бройлерите, дето тъпчем.
AZ (нерегистриран)
Аз да попитам кои са тези антибиотици, които издържат на такива температури, каквито се достигат при готвене на месото? Че дори на някои пише да се съхраняват в хладилник. Виж за хормоните съм съгласен. Затова пилешко у нас се яде много рядко.
688 (нерегистриран)
Хубаво дер пили са антибиотици. И какво, болно месо ли е по-.добре да продават? Никой не е луд да си харчи парите за лекарства ако животните са здрави. По-ме вълнува прилагането на хормони при отглеждането им. Защо не се забрани със закон?
аз (нерегистриран)
Идеята на този е, лекарствата задължително да минават през вет. лекар, за да може да си сложи и той процента и да има повече кяр. Щото така част от кяра се изпуска - и то солидна част, щото големите ферми правят големи обороти. Иначе, дреме му на бибитката за народонаселението... И му е ясно, разбира се, че това няма да изчисти препаратите от месото.
. (нерегистриран)
че ти да не ядеш само печено? За филенца, за наденички и др. подобни не си ли чувал. Те са само сушени.
аз (нерегистриран)
Всъщност е по-сложно. Със сигурност има термоустойчиви антибиотици - поне докъм 100-150C. Но дори това не е чак такъв проблем. По-лошо е, че не се знае термичният разпад на дадено лекарство до какво ще доведе. Ясно е, че лекарството в храната се променя под влияние на температурата, но не е съвсем ясно до какви точно съединения се стига и как те ще ти повлияят... А те си влияят, няма как иначе.
(ГОСТ) (нерегистриран)
Ехооо, ветеринарен техник и ветеринарен лекар са приятели(разказано ми от жена ветеринар навремето) бият им инжекции на прасетата, за да наддава по бързо на тегло. а и лично е виждал как кравата преяла и умряла, вземат й ушниците и в месокомбината. 1:1 и за двата случая, и от там ... при бай Тошо екологично чисто месо без разни, но времена, времена, не харесват соца, но си милеят за бравите, овцете, но старост нерадост, а вместо да ги учат на труд младите, всички ги преселиха от селата в града, В днешния дигитализиран свят, проверката на миналото ви е по-лесна от всякога(Лондон)
Не е точно (нерегистриран)
Всичко е врено, само че кокшка се е клало у петък (в мойто семейство) и от нея са правили: каша и манджа с картофи или ориз. Това се е яло до неделя включително. Боб, картофи, ориз, кисело, лютеници от сухи чушки. Това се е яло, не се е купувало нищо и са били здрави, живели до над 90 години и не са ходили ни на доктор, ни на зъболекар.
хм (нерегистриран)
идиотско изказване е това. аз съм работил във ветеринарната система докато просъществува, като държавна служба. По времето на соца химиите в животновъдството бяха масова практика и направо държавна политика. Просто това се считаше за нормално. Да не говорим, че никой нямаше право да поставя под съмнение решенията на ръководителите и на партията.
Русия (нерегистриран)
Всичко е умишлено. БГ С НАЙ-ГОЛЯМА СМЪРТНОСТ В СВЕТА.
интересното е, (нерегистриран)
защо се надявате тези, от контрола по храните, да си признаят, че им пълнят гушите и проверяват през пръсти. Виждал съм реалността работейки в една търговска верига - кинтите, торбичките със скъп алкохол, видовете сушени меса и т.н. и транспорт обратно до работното им убежище! Това е! Другото са дрънаници за запълване на медииното пространство! Целите у бело, и честни сини очи (немигащи разбира се). Ай, сикт.....
дрън-дрън (нерегистриран)
на времето "Родопа" продаваше на стопани сключили договор за животни смески на себестойност. Много е чувал бай Иван за някакви стимулатори за растеж....носи 10 прасета за клане и едно му е останало за него. И месото беше свинско:)))
редник (нерегистриран)
Мамка му и комунизъм , пак ни прецака ! Оказа се че бил по добър от капитализма !
hahahara (нерегистриран)
,,...Ветеринар: Има пробройна в контрола на месото...,,??? ,,титаник,, потъна тои още говори за ,,пробоина,,...!!!
... (нерегистриран)
Наивник. Тогава никой нямаше право да коментира какво има в храните. А отровите бяха дори повече. Истината е, че с влизането в ЕС много препарати бяха забранени за употреба - отрови, които преди това ядяхме, та ушите ни плющаха...
жсдф (нерегистриран)
И двете са лошо. Много, много лошо. Комунизмът си е 'шедьовър' на сущите моше ници, които са съставили и капитализма. Виртуална собственост и всичко само около икономиката. Едните уж мислят за бедните, но забраняват частната собственост върху ресурсите - и гарантирано те правят роб
хм (нерегистриран)
Дрън-дрън, но ти го казвам аз, дето съм работил в системата до самия й край. Бай Иван наистина хранеше смески - произведени във фуражните заводи. И по онова време т. нар. хранителни антибиотици бяха задължителен компонент в рецептата. Не бай Иван ги слагаше, а технологът във фуражния цех. Отделно, че бай ти Иван много рядко хвърляше болни или умрели прасета - всичко минаваше под ножа. Тъпкано с лекарства, естествено.
Пробойна (нерегистриран)
Пробойната е в това, че ветеринарите се занимават с качеството на храните, а не с животните. С какво се хранят, обезпаразитяват, имунизират, лекуват, кога и как и кога се подават за клане! А, те след дъжд качулка. Носят единствено те и то пълната отговорност, без да се опитват да се измъкват сухи от бедата!
ГОШО (нерегистриран)
много си далеч от истината , нямаш на представа какво беше ХЕИто тогава и ветеринарната инспекция а пък ония от държавен и народен контрол -питай кякои който е работел в месокомбинат и там по Сердика После гори за тогава
да ама не (нерегистриран)
отговорността за качеството и безопасността на храните е на БАБХ ,умнико,не се изхвърляй без да знаеш къде
НАЙ
"Ню Йорк Таймс": Защо този малък украински град на върха на хълм е следващата голяма цел на Русия
Светът отбелязва 38 г. от най-тежката ядрена катастрофа в света (снимки)
Пеевски: ПП приключи, Петков ще драска като пудел на вратата на Борисов в Банкя
Борисов: Ако Ваня Григорова влезе в политиката, може следващото НС да е много по-различно
Мощната градушка в Южна България е унищожила хиляди декари земеделска продукция (видео)
Украинското разузнаване унищожи руски хеликоптер на военно летище край Москва (видео)
Светът отбелязва 38 г. от най-тежката ядрена катастрофа в света (снимки)
Пеевски: ПП приключи, Петков ще драска като пудел на вратата на Борисов в Банкя
"Ню Йорк Таймс": Защо този малък украински град на върха на хълм е следващата голяма цел на Русия
Лена Бориславова допусна нова сглобка с ГЕРБ, но под условие