Ветеринар: Има пробройна в контрола на месото

Има пробойна в системата на контрол на месото от прекомерна употреба на антибиотици и хормони за растеж, смятат от Българския ветеринарен съюз.

Обратно в новината

Коментари - Ветеринар: Има пробройна в контрола на месото | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Ясно ни е, че както "по принцип" трябва всяка ферма да има сключен договор с ветеринар, така и "по принцип" никой нищо не контролира никъде - само си седите по министерствата и сучете от бюджета, мамка ви селяндурска!

Ако искате да ядете химия, яжте месо - независимо дали от чужбина или от България. Ако някой си прави илюзии, че някъде промишлено се произвежда читаво месо в различните му разновидности, значи много се лъже.

Той е категоричен, че ако се забрани на търговските дружества да снабдяват директно с лекарства фермерите това значително би увеличило контрола и би намалило употребата на антибиотици и забранените хормони за растеж. Да бе да! Просто ветеринарите ще почнат да получават комисионни за продадените лекарства и ще стане още по-зле.

От години не съм яла месо с вкус на месо.Купувала съм от вериги магазини,от месарници ,все същата плява.Не знам на какво се дължи това?

Алчността човешка граници няма.

Има една фирма в Стара Загора където времето необходоми малкото пиле да стане бройлер за колене е паднал на 28 дни и те много се гордеят с този успех.Изводите си правете Вие.

Вкусовите Ви рецептори не работят, затова :-))

E, нищо ново - и при месото като при сиренето и маслото: де юре як контрол, де факто - яки пробойни! Важното е, че всички от контрола са невинни и си вземат заплатите навреме, барабар с бонусите за "добре свършена работа"!

Месото е наблъскано с хормони и антибиотици. Зеленчуците са наблъскани с нитрити. Може би трябва да станем зелени и да минем на фотосинтеза.

"Има пробойна в системата на контрол на месото от прекомерна употреба на антибиотици и хормони за растеж, смятат от Българския ветеринарен съюз. " Това изречение както и да го чета, логиката му не я виждам. Пробойната от употребата на антибиотици и хормони за растеж ли е? А иначе няма страшно, нъл от БАБХ рекоха, че не се давали много антибиотици. Ми вЕрваме им, какво?

Къща на село, кокошкарник, свинарник и Коледа в края на годината - това е рецептата за читаво и вкусно месо. Това в рамките на майтапа. А в действителност баба ми казваше, че те кокошка са колели само по празниците и прасе по Коледа. През другото време боб, зеле, на пролет лапад и коприва, това е. Лошото при нас е, че всичко, чак до копривата, е промишлено.

Там така ги зобят, че очаквам скоро от яйцето да се излюпва петел.

Ами за 3 лева килото - толкова. Има и домашни кокошки, ама за 3 лева само снимка с тях. Отделно ние сме отвикнали от този вкус, няма нищо общо с бройлерите, дето тъпчем.

Аз да попитам кои са тези антибиотици, които издържат на такива температури, каквито се достигат при готвене на месото? Че дори на някои пише да се съхраняват в хладилник. Виж за хормоните съм съгласен. Затова пилешко у нас се яде много рядко.

Хубаво дер пили са антибиотици. И какво, болно месо ли е по-.добре да продават? Никой не е луд да си харчи парите за лекарства ако животните са здрави. По-ме вълнува прилагането на хормони при отглеждането им. Защо не се забрани със закон?

Идеята на този е, лекарствата задължително да минават през вет. лекар, за да може да си сложи и той процента и да има повече кяр. Щото така част от кяра се изпуска - и то солидна част, щото големите ферми правят големи обороти. Иначе, дреме му на бибитката за народонаселението... И му е ясно, разбира се, че това няма да изчисти препаратите от месото.

че ти да не ядеш само печено? За филенца, за наденички и др. подобни не си ли чувал. Те са само сушени.

Всъщност е по-сложно. Със сигурност има термоустойчиви антибиотици - поне докъм 100-150C. Но дори това не е чак такъв проблем. По-лошо е, че не се знае термичният разпад на дадено лекарство до какво ще доведе. Ясно е, че лекарството в храната се променя под влияние на температурата, но не е съвсем ясно до какви точно съединения се стига и как те ще ти повлияят... А те си влияят, няма как иначе.

Ехооо, ветеринарен техник и ветеринарен лекар са приятели(разказано ми от жена ветеринар навремето) бият им инжекции на прасетата, за да наддава по бързо на тегло. а и лично е виждал как кравата преяла и умряла, вземат й ушниците и в месокомбината. 1:1 и за двата случая, и от там ... при бай Тошо екологично чисто месо без разни, но времена, времена, не харесват соца, но си милеят за бравите, овцете, но старост нерадост, а вместо да ги учат на труд младите, всички ги преселиха от селата в града, В днешния дигитализиран свят, проверката на миналото ви е по-лесна от всякога(Лондон)

Всичко е врено, само че кокшка се е клало у петък (в мойто семейство) и от нея са правили: каша и манджа с картофи или ориз. Това се е яло до неделя включително. Боб, картофи, ориз, кисело, лютеници от сухи чушки. Това се е яло, не се е купувало нищо и са били здрави, живели до над 90 години и не са ходили ни на доктор, ни на зъболекар.

идиотско изказване е това. аз съм работил във ветеринарната система докато просъществува, като държавна служба. По времето на соца химиите в животновъдството бяха масова практика и направо държавна политика. Просто това се считаше за нормално. Да не говорим, че никой нямаше право да поставя под съмнение решенията на ръководителите и на партията.

Всичко е умишлено. БГ С НАЙ-ГОЛЯМА СМЪРТНОСТ В СВЕТА.

защо се надявате тези, от контрола по храните, да си признаят, че им пълнят гушите и проверяват през пръсти. Виждал съм реалността работейки в една търговска верига - кинтите, торбичките със скъп алкохол, видовете сушени меса и т.н. и транспорт обратно до работното им убежище! Това е! Другото са дрънаници за запълване на медииното пространство! Целите у бело, и честни сини очи (немигащи разбира се). Ай, сикт.....

на времето "Родопа" продаваше на стопани сключили договор за животни смески на себестойност. Много е чувал бай Иван за някакви стимулатори за растеж....носи 10 прасета за клане и едно му е останало за него. И месото беше свинско:)))

Мамка му и комунизъм , пак ни прецака ! Оказа се че бил по добър от капитализма !

,,...Ветеринар: Има пробройна в контрола на месото...,,??? ,,титаник,, потъна тои още говори за ,,пробоина,,...!!!

Наивник. Тогава никой нямаше право да коментира какво има в храните. А отровите бяха дори повече. Истината е, че с влизането в ЕС много препарати бяха забранени за употреба - отрови, които преди това ядяхме, та ушите ни плющаха...

И двете са лошо. Много, много лошо. Комунизмът си е 'шедьовър' на сущите моше ници, които са съставили и капитализма. Виртуална собственост и всичко само около икономиката. Едните уж мислят за бедните, но забраняват частната собственост върху ресурсите - и гарантирано те правят роб

Дрън-дрън, но ти го казвам аз, дето съм работил в системата до самия й край. Бай Иван наистина хранеше смески - произведени във фуражните заводи. И по онова време т. нар. хранителни антибиотици бяха задължителен компонент в рецептата. Не бай Иван ги слагаше, а технологът във фуражния цех. Отделно, че бай ти Иван много рядко хвърляше болни или умрели прасета - всичко минаваше под ножа. Тъпкано с лекарства, естествено.

Пробойната е в това, че ветеринарите се занимават с качеството на храните, а не с животните. С какво се хранят, обезпаразитяват, имунизират, лекуват, кога и как и кога се подават за клане! А, те след дъжд качулка. Носят единствено те и то пълната отговорност, без да се опитват да се измъкват сухи от бедата!

много си далеч от истината , нямаш на представа какво беше ХЕИто тогава и ветеринарната инспекция а пък ония от държавен и народен контрол -питай кякои който е работел в месокомбинат и там по Сердика После гори за тогава

отговорността за качеството и безопасността на храните е на БАБХ ,умнико,не се изхвърляй без да знаеш къде