Ветеринар: Има пробройна в контрола на месото

Има пробойна в системата на контрол на месото от прекомерна употреба на антибиотици и хормони за растеж, смятат от Българския ветеринарен съюз.

Обратно в новината

Коментари - Ветеринар: Има пробройна в контрола на месото | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Пробойната е в това, че ветеринарите се занимават с качеството на храните, а не с животните. С какво се хранят, обезпаразитяват, имунизират, лекуват, кога и как и кога се подават за клане! А, те след дъжд качулка. Носят единствено те и то пълната отговорност, без да се опитват да се измъкват сухи от бедата!

отговорността за качеството и безопасността на храните е на БАБХ ,умнико,не се изхвърляй без да знаеш къде

,,...Ветеринар: Има пробройна в контрола на месото...,,??? ,,титаник,, потъна тои още говори за ,,пробоина,,...!!!

Мамка му и комунизъм , пак ни прецака ! Оказа се че бил по добър от капитализма !

Наивник. Тогава никой нямаше право да коментира какво има в храните. А отровите бяха дори повече. Истината е, че с влизането в ЕС много препарати бяха забранени за употреба - отрови, които преди това ядяхме, та ушите ни плющаха...

много си далеч от истината , нямаш на представа какво беше ХЕИто тогава и ветеринарната инспекция а пък ония от държавен и народен контрол -питай кякои който е работел в месокомбинат и там по Сердика После гори за тогава

И двете са лошо. Много, много лошо. Комунизмът си е 'шедьовър' на сущите моше ници, които са съставили и капитализма. Виртуална собственост и всичко само около икономиката. Едните уж мислят за бедните, но забраняват частната собственост върху ресурсите - и гарантирано те правят роб

защо се надявате тези, от контрола по храните, да си признаят, че им пълнят гушите и проверяват през пръсти. Виждал съм реалността работейки в една търговска верига - кинтите, торбичките със скъп алкохол, видовете сушени меса и т.н. и транспорт обратно до работното им убежище! Това е! Другото са дрънаници за запълване на медииното пространство! Целите у бело, и честни сини очи (немигащи разбира се). Ай, сикт.....

Всичко е умишлено. БГ С НАЙ-ГОЛЯМА СМЪРТНОСТ В СВЕТА.

Ехооо, ветеринарен техник и ветеринарен лекар са приятели(разказано ми от жена ветеринар навремето) бият им инжекции на прасетата, за да наддава по бързо на тегло. а и лично е виждал как кравата преяла и умряла, вземат й ушниците и в месокомбината. 1:1 и за двата случая, и от там ... при бай Тошо екологично чисто месо без разни, но времена, времена, не харесват соца, но си милеят за бравите, овцете, но старост нерадост, а вместо да ги учат на труд младите, всички ги преселиха от селата в града, В днешния дигитализиран свят, проверката на миналото ви е по-лесна от всякога(Лондон)

идиотско изказване е това. аз съм работил във ветеринарната система докато просъществува, като държавна служба. По времето на соца химиите в животновъдството бяха масова практика и направо държавна политика. Просто това се считаше за нормално. Да не говорим, че никой нямаше право да поставя под съмнение решенията на ръководителите и на партията.

на времето "Родопа" продаваше на стопани сключили договор за животни смески на себестойност. Много е чувал бай Иван за някакви стимулатори за растеж....носи 10 прасета за клане и едно му е останало за него. И месото беше свинско:)))

Идеята на този е, лекарствата задължително да минават през вет. лекар, за да може да си сложи и той процента и да има повече кяр. Щото така част от кяра се изпуска - и то солидна част, щото големите ферми правят големи обороти. Иначе, дреме му на бибитката за народонаселението... И му е ясно, разбира се, че това няма да изчисти препаратите от месото.

Хубаво дер пили са антибиотици. И какво, болно месо ли е по-.добре да продават? Никой не е луд да си харчи парите за лекарства ако животните са здрави. По-ме вълнува прилагането на хормони при отглеждането им. Защо не се забрани със закон?

Аз да попитам кои са тези антибиотици, които издържат на такива температури, каквито се достигат при готвене на месото? Че дори на някои пише да се съхраняват в хладилник. Виж за хормоните съм съгласен. Затова пилешко у нас се яде много рядко.

че ти да не ядеш само печено? За филенца, за наденички и др. подобни не си ли чувал. Те са само сушени.

Всъщност е по-сложно. Със сигурност има термоустойчиви антибиотици - поне докъм 100-150C. Но дори това не е чак такъв проблем. По-лошо е, че не се знае термичният разпад на дадено лекарство до какво ще доведе. Ясно е, че лекарството в храната се променя под влияние на температурата, но не е съвсем ясно до какви точно съединения се стига и как те ще ти повлияят... А те си влияят, няма как иначе.

Къща на село, кокошкарник, свинарник и Коледа в края на годината - това е рецептата за читаво и вкусно месо. Това в рамките на майтапа. А в действителност баба ми казваше, че те кокошка са колели само по празниците и прасе по Коледа. През другото време боб, зеле, на пролет лапад и коприва, това е. Лошото при нас е, че всичко, чак до копривата, е промишлено.

Всичко е врено, само че кокшка се е клало у петък (в мойто семейство) и от нея са правили: каша и манджа с картофи или ориз. Това се е яло до неделя включително. Боб, картофи, ориз, кисело, лютеници от сухи чушки. Това се е яло, не се е купувало нищо и са били здрави, живели до над 90 години и не са ходили ни на доктор, ни на зъболекар.

"Има пробойна в системата на контрол на месото от прекомерна употреба на антибиотици и хормони за растеж, смятат от Българския ветеринарен съюз. " Това изречение както и да го чета, логиката му не я виждам. Пробойната от употребата на антибиотици и хормони за растеж ли е? А иначе няма страшно, нъл от БАБХ рекоха, че не се давали много антибиотици. Ми вЕрваме им, какво?

Месото е наблъскано с хормони и антибиотици. Зеленчуците са наблъскани с нитрити. Може би трябва да станем зелени и да минем на фотосинтеза.

E, нищо ново - и при месото като при сиренето и маслото: де юре як контрол, де факто - яки пробойни! Важното е, че всички от контрола са невинни и си вземат заплатите навреме, барабар с бонусите за "добре свършена работа"!

Има една фирма в Стара Загора където времето необходоми малкото пиле да стане бройлер за колене е паднал на 28 дни и те много се гордеят с този успех.Изводите си правете Вие.

Там така ги зобят, че очаквам скоро от яйцето да се излюпва петел.

Ами за 3 лева килото - толкова. Има и домашни кокошки, ама за 3 лева само снимка с тях. Отделно ние сме отвикнали от този вкус, няма нищо общо с бройлерите, дето тъпчем.

Алчността човешка граници няма.

От години не съм яла месо с вкус на месо.Купувала съм от вериги магазини,от месарници ,все същата плява.Не знам на какво се дължи това?

Вкусовите Ви рецептори не работят, затова :-))

Той е категоричен, че ако се забрани на търговските дружества да снабдяват директно с лекарства фермерите това значително би увеличило контрола и би намалило употребата на антибиотици и забранените хормони за растеж. Да бе да! Просто ветеринарите ще почнат да получават комисионни за продадените лекарства и ще стане още по-зле.

Ако искате да ядете химия, яжте месо - независимо дали от чужбина или от България. Ако някой си прави илюзии, че някъде промишлено се произвежда читаво месо в различните му разновидности, значи много се лъже.

Ясно ни е, че както "по принцип" трябва всяка ферма да има сключен договор с ветеринар, така и "по принцип" никой нищо не контролира никъде - само си седите по министерствата и сучете от бюджета, мамка ви селяндурска!